Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okul bahçesine Mescid yapılması...

Horrible

Öne çıkan mesajlar

said:
asinanyavuz, 04 Aralık 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
birde kaynak alalım bu bilgi için?

gaztede okmustum gecen hafta :D[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili
Üç boyutlu bir dünyada
Seve seve kaybedilen
Şike şike kazanilan
Ağır siklet bir oyundur hayat...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 04 Aralık 2005 18:25 tarihinde demiş ki:
param yok o kadar devlet kaç tane cami yaptırdıysa en azından onun dörtte biri kadar yaptırsın kilise.

kaç tane yaptırdı bilmiyorum ama zevk olsun diye yaptırmadı

o zman ben de şöyle diyom sana, sen de bana bu ülkedeki müslümanların dörtte biri kadar hristiyan bul, bizzat, camilerin dörtte biri kadar klise yapılması için elimden gelen ne varsa yapcam.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
InneR_ChaoS, 04 Aralık 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
kandil günü içki istedim diye "trendy" geçinen bir mekanda olay çıktı..O benim dine saygı gösteriyomuş,ben göstermiyomuşum onunkine..Lan o zaman neden içki satıyosun hasta mısın?Hem ben 1 duble içince delirip,cam mı kırıcam? HAYIR

o mekandaki insanların suçu deil mi bu?
yani bir dine bağlamak mantıklı deil bu olayı
çünkü hiç bi insan hatasız, günahsız değildir[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

ne yani hristiyan sayısı az diye adam ibadet için taa kilometrelerce yolmu çekecek? neden aynı rahatlık yok? madem inanç bu kadar önemli bu ülkede diğer dinlerde bir inanç. geçin bunları. yeşil türkiye projeleri daha ötesi yok.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 04 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki:
ayıracağı bir iki sınıf ne kampüsü?. ben bu ülkede cami kadar kilise de görmek istiyorum. bıktım minarelerden.

ancak rüyanda görürsün. ve imza yapıyorum izninle[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.

[Bu mesaj zarek tarafından 04 Aralık 2005 18:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver kafan süper çalışıyor. ortada fiziksel bir olay yok malesef. bunu anlayabildiğin gün belki seninde fiziğin düzelecek.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...

[Bu mesaj Messor tarafından 04 Aralık 2005 18:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buzx, 04 Aralık 2005 18:39 tarihinde demiş ki:Minarenin şeklini bile bi uzuva benzeten bir zihniyetin saçı açıklara bakarak ereksiyon olması gayet doğal tabi.

imza yapıyorum izninle : ))[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 04 Aralık 2005 18:33 tarihinde demiş ki:
ne yani hristiyan sayısı az diye adam ibadet için taa kilometrelerce yolmu çekecek? neden aynı rahatlık yok? madem inanç bu kadar önemli bu ülkede diğer dinlerde bir inanç. geçin bunları. yeşil türkiye projeleri daha ötesi yok.

şanslıysa çekmiyecek yani hristiyan nufuz yoğunluğu olan bir yerdeyse klise vardır orda mutlka bir sorun yaşamaz
ama erzurumun bir köyündeyse ta istanbula kadar gelmek zorunda.

mesela taksimdeki bir müslümanda, cami için daha fazla yol kat edecek çünkü, taksim ve civarında 100 metrede bir cami yok.

bu olay sadece din için geçerli deil, aynı şekilde fiziksel engelli vatandaşlar içinde var, yani çoğu ilde bu çocuklara özel okullar yok, izmire gitmek zorundalar, uygun fiziksel koşullarda eğitim görmek için

gönül isterki bir kişi için bile ihtiyacı olan ne varsa devlet mümkün olan en yakın yere yapsın ama imkanlar bu kadar

devlet milyarlarca dolar kar yapmıyor, milyarlarca dolar borcu var, istesende her kişi için bir çözüme imkan yok[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

böyle saçma birşey yok kardeşim. madem imkanı yok, imkanı olsaydı o zaman yaptığı binaların oranları ne olacaksa şimdide onu korumalı anladın mı? madem imkanı yok hala minare dikiyor nerden geliyor bu para? gitsin okul yapsın madem.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buzx, 04 Aralık 2005 18:39 tarihinde demiş ki:
İstediğini yaz güzel kardeşim.Ben anladığımı söylerim.
Minarenin şeklini bile bi uzuva benzeten bir zihniyetin saçı açıklara bakarak ereksiyon olması gayet doğal tabi.
Neyse tartışmam seninle.

@forgiver

Şu laftan sonra yazma istersen...[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buzx, 04 Aralık 2005 18:39 tarihinde demiş ki:
İstediğini yaz güzel kardeşim.Ben anladığımı söylerim.
Minarenin şeklini bile bi uzuva benzeten bir zihniyetin saçı açıklara bakarak ereksiyon olması gayet doğal tabi.
Neyse tartışmam seninle.

sivri ve uzun deyince aklıma bir uzuv gelmiyor, zenci olsam bile aklıma gelceğini sanmam.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 04 Aralık 2005 18:44 tarihinde demiş ki:
böyle saçma birşey yok kardeşim. madem imkanı yok, imkanı olsaydı o zaman yaptığı binaların oranları ne olacaksa şimdide onu korumalı anladın mı? madem imkanı yok hala minare dikiyor nerden geliyor bu para? gitsin okul yapsın madem.

devlet yapmıyor camileri, halk yapıyor, bilgin olsun diye söylüyorum.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

devlette yaptırsa o paralar zaten halktan alınmıyormu? vergilerle yaptırılıyor ne yaptırılıyorsa.. bu paralar eğitim merkezlerine harcansın.. bu ülke okul olmadığı için geride cami olmadığı için değil hala anlamadı bu ülkedeki kafalar bunu.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkede secilmis belli ibadet alanlari haricinde toplumsal alanlarda ve kamu alanlarinda din konusmak, dini objeler tasimak, dini görüslerini yansitacak semboller tasimak yasaklanmali ve bu kurala uymayanlar cezalandirilmali. Eger hepsini bir arada yürütemeyeceklerse bu dinlerin, tümden yasaklansin iste.

Baslarim böyle inanc özgürlügüne, Islam özgürlügü bu inanc özgürlügü degil. O okula mescit yapilmaya izin cikti da sanki bi adam parasini verip şapel yaptirmak istese okul izin verecek. Bi git forgiver ya, parasini verseymis.

Dini bireye indirgemek lazim acilen, toplum statüsüne ulastigi zaman böyle Türkiye'de oldugu gibi kaostan baska birsey yaratmiyor. Bir de Türk halkini birlestiren yegane unsur Islammis. Oldu.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Horrible, 04 Aralık 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
Geçen yıl 1. dönem okuduğum ve ne iğrenç bi yer olduğunu anlayıp kaçtığım eski okulumun bahçesine mescit yapılıyormus o_O
Geçen gün eski bi arkadaşımla konustum o anlattı.Zaten okulda okuyan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu (anadolu lisesi olmasına rağmen) çok kapalı,yobaz insanlar falandı ama bu kadarını beklemiyordum.
İşin ilginç kısmı ise,hükümetimizin buna hiç bir tepki vermemesi.Arkadaşım duyduğunu söyledi bana,belki söylentidir ama o okuldan beklerim yani...Zaten öğle tenefüslerinde namaza giden tipler vardı birde mescid'i düşünemiyorum.Ehh yavaş yavaş düz liselerimiz hatta anadolu liselerimiz bile imam hatip'e dönüyor galiba...

zaten kalabalıksa kapalı yobaz öğrenciler, bide bunlar namaza gidiosa, bu insanların ailesi çocuklar okuldan çıkmasın, öğle tenefünde yemeksiz kalmasın, öğletenefüsünde yemek+namaz için dersten erken çıkıolarsa çıkmasın, ... vb gibi bir sürü sebepten okul yönetimine imza vererek yada herhangi bi şekilde isteklerini uygulatmış olabilirler... diye düşündüm ben[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ciddi diyorum, eskiden her konuda tamamen özgürlügü savunurdum.
Fakat anladim ki bazi insanlar özgürlüklerini kendi cikarlari üzerine kuruyorlar, bu baskalarinin ezilmesi, baskalarinin özgürlüklerinin istismar edilmesi anlamina gelse bile.
Türkiye'de inanc özgürlügü var da ne oluyor? Islam ile Hristiyanlik ayni özgürlüge sahip mi? Ideal bir sistemde, insan gibi insanlarla, bu sekilde olmali. Cünkü devlet Islam devleti degil, halkin cogu müslüman sadece. Fakat bu olay düzeltilecegine tam tersine gün gectikce din topluma daha cok empoze ediliyor. Peki ya o toplumdaki gayrimüslim kesim ne olacak? Topluma neden enjekte edersin dini, neden birey seviyesinde birakmazsin?

Eger o mescit müslüman bir ögrencinni hakkiysa, o okula giden hristiyan ögrencinin hakki olan tapinma mekani nerede? PEki ya yahudinin? Peki ya satanistin, paganistin, samanistin, budistin vs. (ki bir okulda bunlardan da olabilir gayet dogal olarak, bunlar da tapinak talep edebilirler) Peki ya agnostikler, ateistler, deistlerin oldugu bir yerde bu tür bir "toplum bölücü" unsura ne gerek var? Neden bir okul ögrencileri "mescide gidenler" ve "mescide gitmeyenler" olarak somut olmasa bile soyut olarak ayrilsin?[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 04 Aralık 2005 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...