Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Görüşmesi

SunBird

Öne çıkan mesajlar

Yarın sabah saat 9'da büyük bir şirketin insan kaynakları müdürü ile iş görüşmem var. Üniversite ve lise stajımdan başkada bir tecrübem yok. Acayip daralmış bunalmış ve sıkılmış durumdayım. Allah'ım ben yarın ne yapıcam. Offf Allahım bu eziyet ne kadar daha devam edecek? İş görüşmeleri hep böyle mi oluyor acaba. Daha 3. iş görüşmem olacak ama harbiden o sıkıntı o heyecan hiçbi yerde hissetmedim :(

Aklınız varsa okulu bitirmeyin arkadaş cidden hayat bi anda 360 derece değişiverio. Ne üniversite ortamı kalıo ne aileniz nede dostlarınız. Sap gibin ortada kalıveriyorsunuz bi anda. Ulan keşke kız olsaydım be :) Evlenirdik zengin bi kocayla tamam :) Şans olsam anamdan kız doğardım diye bi tabir varya harbiden gerçekmiş yani :)[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi gidicem. Gene kesin özgeçmişimi verdiğim halde bi daha özgeçmiş isteyecekler. En azından kesin 1.5 saat bekleticekler beni orada ağaç gibi. Görüşmeye giricem beklettikleri için özür bile dilemeyecekler. Hatta sanki tanımıyormuş gibi siz ne için gelmiştiniz hangi bölüme başvurmuştunuz diyecekler. Üstüne saçma sapan sorular soracaklar. "hayalleriniz nedir" "bu iş gerçekten çok zor yapmak istediğinize eminmisiniz" falan gibi sorular soracaklar. Off off daraldım valla iyice. Ne biticek bu çile ya.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

Belki benim durumumda olanlar vardır. Buyursun okusunlar böyle bi yazı buldum.

İş görüşmesinde size yardımcı olacak 6 yaklaşım

Bir iş görüşmesinde nasıl davranmanız ve konuşmanız gerektiğine dair yüzde yüz bir kılavuz yoktur, bu her görüşmeye, pozisyona ve sektöre göre değişir. Ancak gerçek olan şu ki sözlü mesajlar vücut dili, yüz ifadeleri ve ses tonlamalarıyla desteklenir. Kelimeleriniz, fiziksel görünüşünüz ve sesiniz iş görüşmesinde önemli etkenlerdendir. İşte size kariyer koçu Robin Ryan'dan birkaç ipucu:

Heyecanınızla başa çıkın
Önemli olaylar, iyi performans göstermemiz gereken durumlar, hepimizi heyecanlı ve stresli yapar. Biraz heyecan performansınızın gelişmesine yardım eder. Fakat hızlı kalp atışları, yüz buruşturma, titreyen bir ses performansınızı; ve güçlü, kendine güvenen, kontrollü imajınızı olumsuz etkileyecektir. Bundan kurtulmak için görüşmeden hemen önce birkaç derin nefes almak size iyi gelecektir. Gözlerinizi kapatın ve sakinleşmeye çalışın.
·
Hazırlıklı gelin
Görüşmeye her zaman yanınızda fazladan bir özgeçmişinizi götürün. Özgeçmişinizdeki referansların güncel ve doğru olduğuna emin olun. İşinizle ilgili göstermeniz gereken örnekler varsa yanınıza almayı unutmayın. Görüşme sırasında soracaklarınızı da bir liste haline getirebilirsiniz. Gitmeden önce mutlaka yol tarifini almış olun, eğer daha önce gitmediğiniz bir yerse evden mutlaka erken çıkın. Görüşmeye geç kalmak kaçınılması gereken en büyük hatalardan biridir.

İlk izlenim önemli
Siz "Merhaba" demeden önce iş görüşmenizi yapan kişi sizin görünüşünüzü, temizliğinizi, tarzınızı gözden geçirip şirketi temsil edecek biri olup olmadığınıza karar verir. Her ne kadar günümüzde artık şirketler kıyafet konusunda daha rahat davransa da kıyafetlerin seçimi ve temizliği hala büyük önem taşıyor. İş görüşmesine giderken mümkünse takım elbise seçin. Görüşme yaptığınız kişiyi sıcak bir şekilde selamlayın ve sıkı bir şekilde tokalaşın. Bunlar ilk izlenimde büyük önem taşır.

Sözsüz iletişim
İçten bir gülümseme sıcak ve kendine güvenen bir mesaj verir. Göz kontağı kurmak, İnsan Kaynakları uzmanlarının en çok dikkat ettiği noktalardan biridir. Verdiğiniz mesajın ve anlattıklarınızın doğru ve inanılır olması hayati önem taşır.

Destekleyici belgeler getirin
İş görüşmesinde anlattıklarınızı belgelerle desteklemeniz söylediklerinizin inandırıcılığını arttıracaktır. Bu tabii ki her sektör ve her pozisyon için mümkün değildir ancak daha önceki çalışmalarınızı getirebiliyorsanız, işi gerçekten yapabileceğinize dair kanıtlar sunabilirsiniz.

Dinleyin
İş görüşmenizi gerçekleştiren İnsan Kaynakları uzmanı için en çok sıkıntı yaratan şeylerden biri sorduğu soruların anlaşılmamasıdır. Bu nedenle karşınızdakini dikkatlice dinleyin.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giovanni, 04 Aralık 2005 20:52 tarihinde demiş ki:
kız olsam tarih okurdum :(
ama şimdi para kazanmak zorunda olan bi mesleğe mecburum
aynen aynen...arada düşünüyorum okuyup da başarılı bi akademisyen olsaydım(ki olurdum) iyi mi olurdu diye...[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Basörtüsü kafayi, türban beyni örter.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 04 Aralık 2005 20:49 tarihinde demiş ki:

Aklınız varsa okulu bitirmeyin arkadaş cidden hayat bi anda 360 derece değişiverio.

Fekat 360 derece değişirse gene aynı yere gelir hayat :D
180 demek istedin herhalde :-)[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...