Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu an Kanal7 De yayınlanan Ç.kale savaşı ...

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

.(yanlış topic)[signature][hline]
Casa Bonita xD
VashTheStampede'in imzasından alıntıdır;
"Efendiler! Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanmıştır. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile ecnebilerin plânları ile yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir."

- Mustafa Kemal Atatürk

6 Mart 1922, TBMM

[Bu mesaj ShadowFax tarafından 03 Aralık 2005 12:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu adamlar şirinlerin laylaylalı şarkısını la ilahe illallah allahüekber die dublajlayıp yayınlamıyolar mı ztn?aynı hesap...tek dertleri beyin yıkasınlar.[signature][hline]Deli eder insanı bu dünya;
Bu gece bu yıldızlar bu koku
Bu tepeden tırnağa çiçek açmış ağaç...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 04 Aralık 2005 14:29 tarihinde demiş ki:
Bu kıta savaşı iman gücüyle ya da Evliyalarla falan kazandığımızı göstermez.

Şimdi sanırım "Evliyalar"dan kastın, orada ortaya çıkıp düşmanı yokedip sonra kaybolduğu rivayet edilen ruhani varlıklar. Bu tabii ki propaganda amaçlı bir uydurmadan başka birşey değil.

Gel gör ki iman gücü konusu gerçektir. Eğitimsiz, cahil, fakir bir halkı o zamanda birarada tutan en önemli faktör dindi. 16-17 yaşındaki çocuklar dahi o savaşa katıldılarsa da, bu savaşın kazanılmasında iman gücünün yeri önemlidir.

Tabii ki "Hop bizim iman gücümüz var, lightening strike'la düşmanlarımızı yendik" demiyorum ama iman gücü olmasaydı, o kadar azimli savaşmazdı o kadar insan. "Vatan elden gidiyor" diye değil, "Din elden gidiyor" diye savaşmıştır o insanlar. En büyük kanıtı da, Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul Hükümeti'nin yayınlattığı fetvalar sonucu TBMM'ye karşı savaşılmış olmasıdır.

TBMM Vatanı ve Dini kurtarmak için savaşırken, İstanbul Hükümeti sözde Dini kurtarmak adına ülkeyi satmıştır. Buna rağmen o kadar insan "Din elden gidiyor" diye İstanbul Hükümeti'nin dediğini yapmıştır.

Kanal 7, Smanyolu vs. türevi kanallar konusuna gelince, aşırı muhafazakar kesimin medyadaki propaganda araçları olduğu açık seçik ortada. Osmanlı'nın çöküşünden beri hala ümmetçiliği savunabilecek kadar geri kafalı olsalar ve Türk milletinin her zaferini hala inatla "Evliyalar ve salt iman gücü"ne bağlasalar da, hala büyük bir çoğunluğu -ki bu çoğunluk küçük yaşta, beyni yıkanmaya elverişli çocukları da barındırıyor- etkileyebildikleri açıktır.

Elimde öyle bir şans olsaydı, soracağım tek soru olurdu bu yayınlardan sorumlu kişiye;

"Evliyalarınız savaşın diğer cephelerinde niye yoktu?"

Saygılar efendim :)[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de sadece iman gücünü öne süremezsin böyle bir savaşın kazanılmasında. o insanlar vatan elden gidiyor diye savaştılar, cihat anlayışı yoktu kurtuluş savaşında. din sağolsun diye değil, vatan sağolsun diye canlarından oldular. evet örgütlenmede araç olarak kullanılmış olabilir, ki Atatürk akıllı bir adamdı, elinde böyle bir güç varken kullanmaması beklenemezdi.[signature][hline]Deli eder insanı bu dünya;
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtuluş Savaşı döneminin koşullarına göre bir inceleme yaptığın zaman, Atatürk'ün dahi taviz vermek zorunda olduğunu görürsün.

Taviz vermek zorundaydı, çünkü her ne kadar askerleri vatan için savaşıyor olsalardı dahi, dinlerine son derece bağlı kişilerdi. Sanmayın ki Atatürk'ün askerleri de müthiş eğitimli kişilerdi. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk çıkıp da "Ülkemiz laik olacak, dinle yönetimi birbirine karıştırmayacağız. Resmi dinizimiz İslam olmayacak" deseydi, kimse oturup da anlamaya çalışmaz, aksine kelle isterdi.

Atatürk ülkeyi tarttı biçti, ve insanları için dinin vatandan bile önemli olabildiğini gördü. Bunu kendi avantajına kullanmanın yolu ise "Dini kurtarıyoruz" denmesiydi.Bakınız Kurtuluş Savaşı sırasında asker kaçaklarının %40'lara ulaştığı dönemler olmuştur. Neden kaçtı bu adamlar? İstanbul Hükümeti'nin yayınlattığı fetvalar başlıca nedenir tabii ki.

Tüm bu yazdıklarımdan "O zaman din Atatürk'ün umrunda değildi." çıkarımını yapacak arkadaşlara da son sözümü söylüyorum. Vatanını kurtaramamış bir milletin ibadeti kabul görseydi, en başta Hz. Muhammed Mekke'yle savaşmazdı.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

ben dini kullanmadı demiyorum ki. kullanabileceği en iyi şekilde kullandı diyorum. saltanatı kaldırdığında hilafeti hemen kaldırmaması dahi bunun kanıtı.[signature][hline]Deli eder insanı bu dünya;
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük etkenin iman gücü olduğunu kastediyorum ben orda. Tabii ki vatanını kurtarmak için savaşmış olanlar da vardı fakat azınlıktalardı. Cihat anlayışı ise kesinlikle vardı, şöyle ki 1. Dünya Savaşı'nda Sancak-ı Şerif açılmıştır ve cevap veren tek millet, akın akın orduya katılan Türkler olmuştur.

Kurtuluş Savaşı'ndaki Cihat anlayışından bahsediyorsak, genelde TBMM'ye karşı kullanılmıştır bu anlayış. Kurtuluş Savaşı'ndaki asıl etken vatan müdaafasının önemidir, cihat anlayışı değil.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

abi yapmayav bu berbat tartışma çok ayrı konular altında denendi sadece insanlar kendi düşüncelerini savundu ve sadece birbirlerini kırdılar konu kurtuluş savaşı falan diğil burda inanç tartışması ve yine millet birbirine girmeye başlamış bile artık şunu kabul edin türküm diyen herkes türktür ve bu topraklarda inançlısıda var inançsızıda biraz birbirinizi hoş görün eğer kurtuluş savaşının nasıl kazanıldığını çok merak ediyosanız araştırın biraz sadece kendi görüşünüzün aynısı olan kaynaklardan değil her türlüsünden bu savaşta Mustafa Kemal de evliyada İman gücüde halkın çabasıda hiçbirinin varlığı inkar edilemez hepsinin çok büyük rolleri vardır ne Mustafa Kemalsiz bir Kurtuluş Şavaşı kazanılabilirdi nede Allah'ın yardımı olmadan lütfen at gözlükleriyle bakmayı bırakın olaylara
edit: ben o çizgifilmi yorumlamıyorum o başka bir konu onu yapanında çok sağlıklı düşüncedeki bir insan olduğunuda sanmıyorum
[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away

[Bu mesaj Gerab tarafından 04 Aralık 2005 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Gerab, tartışma sırasında hiçbir zaman "Aman ben fikirlerimle şu karşımdakini ezeyim" diye konuşmam ben. Aksine, elimden gelirse karşımdakini ikna etmeye çalışırım, din konularında ikna olduğum da olmuştur, yani "Dediğim dedik" diye de girmem herhangi bir tartışmaya.

Bak yukarda uzun uzun yazmışım, ama sen sanırım ana fikri kapamadın, tekrardan bir açıklama yapayım.

Konu Kurtuluş Savaşı olacaksa;

Kazanmamızdaki en büyük faktör tabii ki liderimiz, M.K. Atatürk'tür. Bu noktada kimsenin bana karşı çıkacağını sanmıyorum.

2. önemli faktör tabii ki bir Dünya Savaşı'ndan çıkmasına rağmen canla başla savaşan millettir. Gel gör ki milletin bu savunmayı yapmasında iki farklı sebep vardır;

1-) "Din elden gidiyor" diye savaşan çoğunluk -ki üstte de bahsettiğim gibi, genelde eğitimsiz ve cahil bir çoğunluk olduğundan, kolay etkilenebilen insanlardı- Bu insanların bir kısmı Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul Hükümeti'nin fetvalarıyla TBMM ordusundan firar etmiştir.

2-) Vatan elden gidiyor diye savaşan azınlık. Yanlış anlaşılmasın, bu insanlar dinsiz görünmesin gözünüze. Elbette ki dinine bağlı insanlardı fakat vatansız din olmayacağının da farkında bir azınlıklardı.

3. Faktör iman gücüdür. Bu, savaşan onca insanın azimli savaşmasının nedenidir. Şehitlik, vatanını (ve dinini) kendi canının önünde tutma nedeniyle bu insanlar ölesiye savaşmışlardır ve bu vatan kanla kazanılmıştır. Burada da herhangi bir anlaşmazlığımız olduğunu sanmıyorum.

Gel gör ki evliyalar konusunda seninle kesinlikle aynı görüşte değilim. Bu vatan cennetten gönderilen ruhani varlıklarla kazanılmadı.

Ha diyebilirsin ki evliyalar Çanakkale Savaşı'nda yanımızdaydılar. O zman ben de sana ilk sayfada sorduğum soruyu tekrar sormak istiyorum; Madem evliyalar kazandırdı o savaşı bize, madem evliyalar 1. Dünya Savaşı'nda yanımızdaydı, neden diğer cephelerde yoktular? Çanakkale'de savaşanların diğer cephelerde savaşanlardan ne üstünlükleri vardı da evliyalar sırf onlara yardım etti?[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

evliyalar dışında kesinlikle seninle aynı görüşteyim yalnız bunun cevabını sana ben veremem bunu cevabını tam anlamıyla verebilicek insan zaten benim gözümde artık aşmış bir insandır he ben körü körünemi inanıyorum kesinlikle değil ben burda bunada cevap vermeyi bilirim ama cevabımın ufak bir noktasının bile yanlış olmasından korkarım çünkü bu konu banim için çok değerli bir konu mesele seyid onbaşı örneği benim lisede iki tane biy. hocam oldu biri adrenalinin anlık insana kuvvet verdiğinden bahsederken seyid onbaşıyı söylerdi diğeri ne alakası var tamamen farklı bir konu derdi bence de bu olayda aynı evliyalar olayı gibi seyid onbaşıya o anlık verilmiş bir kuvvettir neyse dediğim gibi ben tamamen saygı duyuyorum ve karşı görüşleride anlamaya çalışıyorum hep şu söz bana ışık tutmuştur "herkes benim gibi düşünseydi yanlış düşünmekten korkardım"[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bak işte, ilk mesajında "Ne kadar rezil bi topic vs. vs." demiştin. Oturduk yarım saat konuştuk, artık sen benim fikirlerime saygı gösteriyosun, ben seninkilere. Olay budur işte, hoşgörü görmek isteyen, hoşgörü göstermelidir öncelikle.

Belki birbirimizin fikirlerini değiştiremedik, ama hem adam gibi oturup tartıştık, hem de farklı görüşlerde olmamıza rağmen bazı şeyleri körü körüne savunup birbirimizi kırmadık.

Birşeyler düzelecekse, ancak bu şekilde düzelir.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Sosyal ağlarda paylaş

çok haklısın ama ben hala topicin rezil bir topic olduğunu düşünüyorum çünkü kimse bizim gibi kurtuluş savaşı tartışmamış direk saçmalamaya geçmiş neyse işte dediğin gibi sorunlar ancak böyle hoşgörüyle çözülür anlayışın için teşekkürler
edit: konu hakkında başka bişeler yazmak, tartışmak isteyen varsa lütfen ö.m atsın ben bu topicte daha fazla takılmak istemiyorum[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

ben aslında topic te yazdıgım şuydu;

Bu çizgi film de nie hiç Atatürkten bahsetmior.Hatta hiç geçmiorda denebilir.

Ama ben sonra dedim boşver yazmayayım. Ve topic i editledim sildim. Orayada (yanlış topic) yazdım.

O kanala kafam girsin.[signature][hline]
Casa Bonita xD
VashTheStampede'in imzasından alıntıdır;
"Efendiler! Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanmıştır. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile ecnebilerin plânları ile yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir."

- Mustafa Kemal Atatürk

6 Mart 1922, TBMM
Sosyal ağlarda paylaş

bu millet bu ülkeyi yüzbinlerce şehid vererek kurdu. Hepside Atatürk kadar değerli. biri eksik olsa, biri bile bu ülkeye gönül vermemiş olsa bu günlere gelemezdik.

Atatürk bu milletin kurtuluş savaşında önderliğini yaptı.

Çanakkale savaşında Atatürk, orda bulunan isimsiz yüzlerce komutandan biriydi, isminin geçmemesi doğaldır.

Atatürk olsaydı olmasaydı muhabetti saçma bu tarih ve bir kere yazılma ihtimali var ve yazıldı.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...