Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meşgul musun? müsün? müsun? musün?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hiç biri kulağıma ters gelmiyor nedense... Hangisi acaba? İnsan söylerken, meşgul musün tarzı bir şey söylüyor ama doğrusu nedir acaba? "Meşgul musun?" çok garip duyuluyor da o yüzden merak ettim... Var mı konu hakkında bilgisi olan zat?[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Mesaj tarihi:
BENCE;
"musun" yazımda doğrudur, okunuş kişiden kişiye değişebilir.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Mesaj tarihi:
Türk Dil Kurumunun sitesi neydi? www.tdk.gov.tr
ıı şey burdan imla klavuzuna giriyoruz.anahtar kelime ne? Meşgul.
yazıyoruz...
Doğru yazım karşımıza geliyor.O da ne? ek olarak örnek vermiş.
Meşgul-lü olarak.Meşgul-lu değil.hmm ok.
E o zaman bunun doğrusu meşgul müsün? ...[signature][hline]FİLTHY PLAY
when it rains the ground gets wet!

The Paticik Cup =o= II
Mesaj tarihi:
Meşgul müsün bence doğrusu zaten... Ama bilemiyorum... Ama doğru söylüyorsun meşgullü dediğine göre müsün olacak :)[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Mesaj tarihi:
İlla laf sokacan di mi Fistan :)

Bence dedim zati, allahtan ahkam kesmemişiz de, espriyle geçiştirebiliyoruz cehaletimizi :-P[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Mesaj tarihi:
senin iş olmaz gibime geliyor -gg =)[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

• Admin
Mesaj tarihi:
meşgülüm derse nereden gülün oluyorum? demekde olası

o nedenle meşgul müsün diyip doğru kullanmak daha sağlıklı yada müsait misin?, işin var mı? demek daha güvenli oluyor

Fisun meşgul misun?

bak buda oldu[signature][hline]*
Mesaj tarihi:
Meşgûl olması lazım yani direkt olarak u değilde bu böyle biraz daha ü ye benzer şekilde söylenmesi lazım...Söylerkende Meşgül gibi bişi çıkıo...(Yada meşguğl gibi bişi:P)

Meşgul olarak yazdığımızdan Meşgul musun daha uygun geliyo, ama Meşgül diye okuduğumuzdan Meşgul müsün daha uygun gibi...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Mesaj tarihi:
meşgul müsünü sesli okuyacaktım ama dişlerimi fırçalıyorum ağzım dolu bisaniye tüküriim
...
hah
meşgul musun meşgul müsün meşgul musun meşgul müsün
harbiden müsün daha güzel gidiyo.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Mesaj tarihi:
said:
Wendigo, 01 Aralık 2005 14:07 tarihinde demiş ki:
horas bey sizde son gunlerde bir haras bey havasi seziyorum
ugh?

bi havalar var da anlamadım nedir. plsss.[signature][hline]Ben başörtüsü takıyorum. ve başörtüsü ile paticik forumlarına giriyorum.
Mesaj tarihi:
tabiki de meşgul müsün !!

çünkü mşgul türkçe bir kelime değildir, arapçadan dilimize girmiştir, dolayısıyla meşgul kelimesinin sonundaki 'l' harfi incedir, fakat aslen türkçe olan kelimelere ince l bulunmaz , l ince olduğu için de normalde 'musun' olması gereken yerde u , ü'ye dönüşür ve müsün olur.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej
Mesaj tarihi:
bana musun daha uygun gibi gelio meşgul müsün diyemiyorum nedense :/[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
  • Yeni Oluştur...