wish Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 yaw bn önce bi lisansız yükledim. ama 30 gün olduuu için,sonra da crack li bi tane yükledim .ama öncekine format atmadıım için,2 tane işletim sistemi gözüküyor.hangisiyle başlasın diye.bunu nasıl yok ederim?lütfen çolk aciiilll :(( [Bu mesaj wish tarafından 30 Kasım 2005 23:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 cd ile başlat bilgisayarı.[signature][hline]"bir katilin,bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette,dürüst kişilerin yerinin ya mezar,ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek"-Fidel Castro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wish Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 yok olmuyor yaaa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Bios'tan boot device priority olarak birinciyi cdrom yap, crackli xp cdsi ile ac bilgisayari, setup icinden NTFS ile format attirarak kur temiz bir windows, hallolur. Formatlamak istemiyorsan da C'deki gizli boot.ini dosyasinin icindekileri buraya yaz, gerekli sekilde editletelim sana, eski windows klasorunu de silersin direk. Format daha temiz olur ama boyle de mumkun yani.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 [spo1=Format Atmak...]Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda Windows XP CD' si ile hard disk bölümleme, dosya sistemi seçimi (FAT32 / NTFS), format atma ve Windows kurulumundan bahsedeceğiz. Bunları yapabilmemiz için öncelikle bootable yani sistemi CD-ROM' dan başlatabilecek özelliğe sahip Windows XP Professional CD' sine ihtiyacımız olacak. Önce hard diske kopyalanıp daha sonra buradan CD' ye yazılanlarda eğer özel olarak bootable özellik verilmediyse bu CD ile sistemi başlatamazsınız. Peki niye başlatılamıyor, bootable ve BIOS ne demek önce onu inceleyelim. Bilgisayarımızın güç düğmesine ilk dokunduğumuzda BIOS arabirimi ( Basic Input Output System; Temel Giriş - Çıkış Sistemi) devreye girer. BIOS kısaca bilgisayara işletim sistemi (Windows, Linux vs.) yükleninceye kadar olan tüm donanım kontrol, donanım tanıma-haberleşme, donanımın ayarlama ve işletim sistemini başlatmaktan sorumludur. Bilgisayar ilk açıldığında bilgisayara takılı çevre birimleri tanır ve kontrol eder. Mesela RAM veya ekran kartınız takılı değil veya bozuk diyelim BIOS uzun ve kısa seslerden o hataya karşılık gelen özel uyarı ile öterek sizi uyarır. Çok fazla da derine dalmadan hemen BOIS' un işletim sistemini başlatmasından sorumlu olduğu kısmına gelelim. BIOS tüm donanım kontrol ve ayarlamaları vs. görevlerini yaptıktan sonra sıra işletim sistemini başlatmaya gelir. Buna bilgisayarın boot etmesi de denir. BIOS sistemi başlatmak için ayarlanan bir sırayı takip eder. Örneğin ilk önce CD-ROM, sonra Disket Sürücü ( A: ) sonra harddisk gibi. Siz bu öncelik sırasını BIOS ayarlarına girerek değiştirebilirsiniz. BIOS bu sıradaki tüm sürücülerin sadece boot sektörü denen ilk sektöründe açılış bilgisi arar. Açılış bilgisi bulduğu ilk sürücüden sistemi açar. Hiçbir sürücüde açılış bilgisi bulamazsa "No system disk found..." hatası alırsınız. Boot Sektörü sürücünün ilk sektörüdür ve özeldir. Açılış bilgisi de bu sektöre özel bir şekilde yazılır. Bu açılış bilgisi sistemi başlatacak olan ilk dosyaya yönlendiren bir adres bilgisidir, bu bilgi dosya değildir. Bu nedenle siz yeni hard diskinize tüm Windows' u bire bir kopyalasanız bile bu yeni hard diskinizle sistemi başlatamazsınız. Çünkü yeni hard diskinizin boot sektörüne açılış bilgisi yazılı değildir, bu nedenle BIOS açılış bilgisini bulamadığından sistemi başlatamaz. Bu bilgi dosya kopyalamakla yazılmaz. Bu bilgi Windows kurarken kurulum sırasında özel olarak yazılır. CD-ROM da da durum hard disk ile aynıdır. Eğer Windows CD' nizin boot sektöründe açılış bilgisi yoksa (bootable değilse), BIOS açılış bilgisi bulamaz ve CD' den sistem açılmaz. Nero CD Yazma seçeneklerinde Bootable Data Disk seçeneği bu tip açılış CD' si yapmaya yarar, açılış bilgisini CD' nin boot sektörüne özel olarak yazar. Bu açılış ile ilgili bilgileri verdikten sonra artık Windows XP CD' si ile sistemin açılışına geçebiliriz. Windows kurulumu vs. yapacağımızdan C: sürücünüzdeki bilgilerinizi yedeklemenizi hatırlatmadan geçmeyelim. Eğer Hard disk bölümleme de yapacaksanız bölümleme sonrası hard diskinizde tüm bilgiler silineceğinden hard diskinizdeki tüm bilgileri yedeklemeniz gerektiğini de hatırlatalım. Hard disk bölümlemeyi Windows ortamında "Partition Manager" gibi programlarla da yapabilirsiniz. Biz "FDisk" ile uğraşmadan Windows XP CD' si ile nasıl yapabileceğimize de bakacağız. Tüm yedeklemeleri yaptıktan sonra format atıp Windows XP kurmaya hazırsanız Windows XP CD' nizi optik sürücünüze takın. Küçük bir hatırlatma da yapalım, Optik sürücünüz, harddiskiniz ile farklı kanaldan anakarta bağlı olması ve DVD-ROM yerine CD-ROM tercih etmeniz kurulum hızını arttıracaktır. Windows Kurulum CD' nizi optik sürücünüze taktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sisteminiz harddiskinizden önce CD' nizden açılmıyorsa BIOS ayarlarından: First Boot Device: CD-ROM veya Optik sürücünüzün Marka ve Modeli Second Boot Device: IDE0 veya Harddiskinizin Marka ve Modeli Third Boot Device: Önemsiz... Olarak değiştirin. Sistemi tekrar başlatın. Sistem CD' den açıldığında aşağıdaki uyarıyı göreceksiniz: CD' den önyükleme için bir tuşa basın... Bu uyarıyı gördüğünüz gibi bir tuşa basarak önyüklemeyi başlatın. Aman acele edin bu uyarı zaman ayarlı. Önyüklemeyi başlatınca şöyle arkanıza yaslanın, hiçbir tuşa basmayın ve sisteminizi tanımak ve kurulumu başlatabilmek için gerekli dosyaların RAM' e yüklenmesini bekleyin. [/spo] Alıntıdır.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces*** [Bu mesaj Janitschar tarafından 30 Kasım 2005 23:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wish Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 çoook saolun.hemen moduma geçiorumm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wish Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 seçili bölümü silin fln dior ya.birinde ntfs dierinde fat32.orda napicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Eğer önemli bilgilerin yoksa 2 sinide sil, 2 ye ayır tekrar yukarı da yazıyor spoile içinde.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces*** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wish Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 ya kusura bakma ,.okudum hepsini ama aklım karıştı çok.yarın vizem var ve ben evde 3 bilgisayarla uğraşıorummm.sorry tekrar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 yaw hazr formatla ilgili konu açılmş bnde bişi soriim. 2 gün önce format attım bilgisayara, ama şuan netten indirdiim videoları göremiorum(sadece ses gelio görüntü yok) format atmadan önce böle bi sorun yoktu sebebi nedir acaba?[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler Yormasın seni boşa geçen günler Aldatmasın seni çekip de gidenler Sakın arkana dönüp bakma Krallar önde gider!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arloth Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 said: Apeiron, 30 Kasım 2005 23:55 tarihinde demiş ki: yaw hazr formatla ilgili konu açılmş bnde bişi soriim. 2 gün önce format attım bilgisayara, ama şuan netten indirdiim videoları göremiorum(sadece ses gelio görüntü yok) format atmadan önce böle bi sorun yoktu sebebi nedir acaba? codec pack yüklemelisin. Bildiklerim indeo, kazaa lite codec pack ve ffdshow googledan arat indir.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"... LorathTauren/Druid @ Sylvanas -What is done , can not be undone- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Biraz daha sabredin Windows Vista gelio. Onun setup'u işletim sistemi gibi. Command Prompt açıp format atabiliosunuz, dos komutları kullanabiliosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 vistanın yanında onu kaldırabilecek bir pc lazım bide[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar