nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Zaman birimi vermezsen olmaz ki. Vermen lazım. Eğer aynı hızla ilerliyorsa, sürtünme de yoksa mutlaka çarpar. Versen de çarpar ya da durur ya neyse :-)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Kesirler küçüle küçüle bir noktadan sonra 1/sonsuz olacağı için, 1/sonsuz da "0" sayıldığı için, bu anda top duvara değer. Böyle başa, böyle tarak[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 ama sonuçta önünde bi duvar varsa s.ke s.ke çarpıcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Ya durursa o zaman ne olucak[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Sabit hızla ilerlerken duramaz, çarpmaması da mümkün değildir. Zaman da önemli değil yarısını alabilir ama sonuç olarak aynı hızla ilerlediği için, dur kalk yapmıyorsa, bu duvara değecek. Kaçış yolu yok.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Asteroth, 23 Kasım 2005 18:04 tarihinde demiş ki: Kesirler küçüle küçüle bir noktadan sonra 1/sonsuz olacağı için, 1/sonsuz da "0" sayıldığı için, bu anda top duvara değer. Böyle başa, böyle tarak senin bu söylediğin mantığa göre 1birim uzunluğundaki bi çıtayı sürekli sürekli ikiye bölersek belli bi yerden sonra küçüklen parça nın boyu 0 birim mi olacak ? @nileppezdel senin bahsettiğin değme mantığına görede geçerli bu sorum. [Bu mesaj Whiskey tarafından 23 Kasım 2005 18:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @Whiskey: Bir süre sonra atomları parçalamak zorundasın. Maddenin en küçük birimine indikten sonra daha fazla bölemezsin. Ki atom parçalandıktan sonra çıtalık özelliğini kaybedeceği için evet elinde çıta yok, koca bi sıfır var.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Aynen öyle... Böl bakalım o çıtayı sonsuz kere, bölmeyi bitirdiğin zaman anlayacaksın demek istediğimi :)[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Asteroth, 23 Kasım 2005 18:04 tarihinde demiş ki: Kesirler küçüle küçüle bir noktadan sonra 1/sonsuz olacağı için, 1/sonsuz da "0" sayıldığı için, bu anda top duvara değer. değmez.1/23423423423424243 kaldı diyelim. bunun yarısını daha gitti 1/121515151515154 kaldı diyelim. bu yolu gidene kadar geçen süreye x birim zaman diyelim. sonra kalan yolun yarısını daha gitsin 1/5646454545521254897 yol kalsın. bu gittiği yolu x/2 birim zamanda gider.sonra kalan yolun yarısını x/4 birim zamanda , o kalan yolun yarısınıda x/8 birim zamanda , kalan yolun yarısını x/16 birim zamanda, diyerekten en sonunda x/654651321318498 birim zamanda gidecek 1/56465461654984951654964965 birim yolu. sonra x/sonsuz birim zaman olacak ki sen diyosun x/sonsuz 0 kabul edilir.o zaman bu top duvara sonsuz birim zamanda değecek ya da değmeyecek? sonsuzda değecek?[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 top, işlem sonsuz kere yapıldığında matematiksel olarak duvara değecektir. sonsuz adet sayının toplamı sonlu olabilir. aynen burada olduğu gibi. a/2 + a/4 + a/8 + ...... + a/o_o işleminin sonucu a'dır. bir arkadaş da demiş zaten limitle çözülür diye.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: nileppezdel, 23 Kasım 2005 18:07 tarihinde demiş ki: Sabit hızla ilerlerken duramaz, çarpmaması da mümkün değildir. Zaman da önemli değil yarısını alabilir ama sonuç olarak aynı hızla ilerlediği için, dur kalk yapmıyorsa, bu duvara değecek. Kaçış yolu yok. Bu doğru değil mi Fistan?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Fistan patiyi robot yaptın, hesaplamaya çalışıyor millet :P Sabaha kadar sürer lol[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @nileppezdel @asteroth işte onu diyorum bende matematik modelini oluştuduğunuz her modelin fiziksel uygulaması yoktur teoride matematik fizikten çoook daha ileridedir ve matematik modeli oluşturduğunuz her şeyi uygulayamazsınız bu bahsettiğim iki problemide uygulamak mümkün değildir fiziksel çözümü yoktur bunu sölüyorum.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Fistancığım çok büyük hata yaptın, birim zamanda alınan yoldan bahsederek. :D Madem birim zamanda alınan yolu kattın işin içine, aradaki mesafeyi, birim zamanda alınan yola bölersen, ne zaman çarpacağını bulabilirsin.[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @Whiskey: Matematik daha ileri değildir, açıklarla dolu bi programdır. Gerçek hayata bağdaştırılamayan hiçbir şey gerçeklerden ileride olamaz.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 aslında lımıtın genel tanımı gıbı bırsey bu. Limit(n-->sonsuz) f(x) n , 0 ve pozıtıf reel sayılar kumesıne dahıl olmak uzere f(x)=1/2^n Burdan zaten sorunun cevabı lımıtın yaklasma degerını kabul edılerek bulunur.Yanı top sonsuzda duvara carpar dıyebılırız.Matematıkte bazı seyler kabul etmezsek ısın ıcınden cıkamayız.Integralde alan bulurkenkı olay gıbı aynen.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 ya mesele topun duvara değip değmemesi değil biz malmıyız değiyor tabi :D bu işlemle neden değmiyor onu soruyorum.fizik kurallarınla çözmeye çalışan arkadaşlar kasmasın hız mız ivme zaman olayına girmesin.top değiyor biliyoruz :) bu matematik işlemidir sorun.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 İyi de Fistancığım, mükemmel olmayan , birçok açığı bulunan bir matematikle bu soru çözülemez ki. Kaldı ki soru da eksik. Eksik soruyu, eksik bir bilimle çözmemizi istiyorsun, biz de mal değiliz, o hesaba göre değmez tabii ki :) , gel gör ki pratikte bunu uygulayamazsın da...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 biz topun degmesinimi istiozki o.O[signature][hline]oper, 09 Kasım 2005 00:07 tarihinde Hakansukurun 10 dk kızlarla ilgili 10 topic acmasından sona demiski: olm senin sorunun mu var kızlarla?? istedin de vermediler herhalde.. ?? RabbiT, 20 Kasım 2005 16:30 tarihinde demiş ki: Özentinin tekiyim ben sana ne ------------------------------- Haumarush-Tauren-WArrior-Zaptiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @nileppezdel ya matematiğin ileri olduğu benim fikrim değil bilimin kabul ettiği bu kendi yorumum değil yani . örn : Kağıt üzerinde çözümü olan bi diferansiyel denklemin her zaman fizik modeli oluşturulamaz gerekli teknoloji yeterli değildir yada sistemin dizaynı yetersiz kalır malzeme uyum sağlamaz vs vs vs sorunlar ama belkide şuan uygulanamayan bi dif denklemin fiziki uygulaması 50 yıl sonraki teknoloji ile günlük hayata aktarılabilecek.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Asteroth, 23 Kasım 2005 18:18 tarihinde demiş ki: İyi de Fistancığım, mükemmel olmayan , birçok açığı bulunan bir matematikle bu soru çözülemez ki. Kaldı ki soru da eksik. çözün demiyorum ya çözülcek bişey yok zaten.mantık yürütün.nicel kavramlar matematikle ilişkilendirilemez diyin bişi diyin. diyenlerde var zaten :)[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Ben pratikte görmediğim şeyin teorisine inanmam birader. Misal; dünya ne yuvarlaktır, ne de döner. Görmedim kardeşim bana ne...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Whiskey açıklıyor arada bir okuyun =P[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 abi bunun 2 durumu var 1-bulunduğumuz ortamda bunun 1/2 hareketi yapması mukun olmadığı için pratikte duvara değer 2-ama teoride bu oratamı sağladığı için değmez[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere*** *********************************** *********************************** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Fistan, 23 Kasım 2005 18:24 tarihinde demiş ki: Whiskey açıklıyor arada bir okuyun =P Ona yazmıştım o cevabı zaten, sana değil :) Neyse bi top için birbirimizi kırmaya değmez, öpüşüp barışalım... Ne?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar