black_light Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 slm arkadaslar, bu hafta icinde annem 1 hafta yutdisina gitti,206 gti'da bna kaldi :D,sorun su arabayi her dakka kulanmaktan kilometre sayaci uctu gitti;bi sekilde degistirmeyi bilen bi yer biliosaniz nolur soleyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 O işlem doğrultusunda, 2.el araba satışlarında olay sahtekarlığa varır. Yapılması illegaldir yani. Konuya cevap verilceğinide zannetmiyorum, illede yaptırıcam diyosan bi sanayi ye git belki yardım eden çıkar ki zannetmiyorum tabi biraz para bayılmadıkça.[signature][hline]ABH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 sanayide yaparlar onu.neyi illegal anlamadım araba benim sayaç benim euhueh. matkap'ın ucuna göstergeyi söküp takıyolar hızlıca geri sardırdıgını görmüştüm ben opel astra gsi vardı sonra ikinci el satıldı araç :D[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 tahminimce her sanayide bu işi yapan vardır. araba servise sokulmadığı takdirde de anlaşılmıyor. tabi ikinci el alacak adamın dikkatine kalmış birşey yani satılışı. nerede oturuyorsan en yakın sanayiye gidip oto elektrikçilere sor.[signature][hline] Tekel rakısı bu be! Tam kırkbeş derece. İki tek attın mı Doksan oldun demektir, Yani dik açı, Biz akşamları dostlarım Böyle dönüyoruz işte köşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Öyle birşey yapmanı kesinlikle tavsiye etmiyorum-araba satılacağı zaman alacak kişi onu elbet bir servise götürecek ve elbet sayaçla oynandığı belli olacaktır. O zaman hem adam size sahtekar gözüyle bakacak hemde araban damga yiyecektir. Sayacı geri saydırmak yerine gidip annene anne bak ben kullandım sayacı düzelttirecektim ama sahtekarlık olur diye yaptırmadım dersen daha mantıklı olacaktır. Hem emin ol arabanın fazladan km yapmasına annenin vereceği tepki, elalemin karşısında sahtekar damgası yemenin yanında 0'a yakın olacaktır. İyice düşün derim.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu Her Zaman Arkanda... ---ASSASSIN--- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Oto sanayiye gidilir. Sorulur. Pis bakışlarla karşılaşılır. Cevap alınır. Adam bulunur. Sayaçla oynanır. 2. elde araç satılırken müşteriniz arabaya baktırdığı an sayaçla oynandığı ortaya çıkar. Aynen arkadaşların dediği gibi araç elinizde patlar. Örneğin DOD gibi ikinci el araç alıp satan yerlerde, bu aracın direk satışa konmadan size iade edilmesine kadar varır. Bence de verilen tavsiyeler yerinde.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!" Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 nasıl anlaşılacak onu merak ediyorum ben. 1000km geri alınınca satışa götürdüğünde adam göstergeleri söküp herhangi bi yıpranma, oynama olup olmadıklarınamı bakacaklar? 1000km yide herhangi bi motor,aksamdanda anlamaları olanaksız.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Fistan kardeş şöyle ufak bir durum var, arabalarda km sadece sayaca yazılmaz, yazıldığı birkaç yer vardır. En azından merco larda 3 yere yazıldığını şahsen biliyorum ama pejo da yazılır mı onu bilemem. Ayrıca bir ustanın sayacın açıldığını anlaması çok da zor birşey olmasa gerek. Ne ustalar gördüm adam kaportayı ELLEYEREK çekiç yiyip yemediğini söylüyor. Yukarıdaki yazımı aynen tekrarlıyorum sakın yaptırma. Oto satılırken durum anlaşılırsa düşeceğin durumu düşün, gerisi sana kalmış.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu Her Zaman Arkanda... ---ASSASSIN--- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 sanayiye götür tanıdık sağlam bi, usta bul yaptırırsın. .anlamaları da imkansız.istediğin kmye getirir.ama dandirik ustaya getirme o zaman anlaşılır.mercedeslerin en önemli oalyı içlerinde damga gibi(ya da mühür)bir şey olmasıdır.dandirik ustalar mühürü kırar böylelikle anlaşılır.iyi bir ustanın yaptığı kesinlikle anlaşılmaz.istediği servise götürsün.bu yöntemi genelede almancılar yaptırır.mercedesciler cok gelir sonra almanyadan buraya cok km yazdı diye düşürtüyolar.almanlar araba konusunda hassamış servise götürüp alırlarmış genelde.serviste de o mühüre bakılırmış.o kadar yapılan km duydum ve hiç anlaşılan duymadım.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 said: JsH, 27 Kasım 2005 19:56 tarihinde demiş ki: Fistan kardeş şöyle ufak bir durum var, arabalarda km sadece sayaca yazılmaz, yazıldığı birkaç yer vardır. En azından merco larda 3 yere yazıldığını şahsen biliyorum ama pejo da yazılır mı onu bilemem. Ayrıca bir ustanın sayacın açıldığını anlaması çok da zor birşey olmasa gerek. Ne ustalar gördüm adam kaportayı ELLEYEREK çekiç yiyip yemediğini söylüyor. Yukarıdaki yazımı aynen tekrarlıyorum sakın yaptırma. Oto satılırken durum anlaşılırsa düşeceğin durumu düşün, gerisi sana kalmış. kaporta olayı farklıdır jsh.iyi bi usta bırak ellemeyi bakarak bile anlar bir arabanın kazalı olup olmadığını.şahsen kmnin sıfırlandığını kendim gördüm ve bi ustanın arabayı hiç ellemeden sadece bakarak kazalı olduğunu anladığını da gördüm.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 gereksiz bisi dusurme bence orjinalliini bozma gerci anlasilmio bile ama benim icim rahat olmazdi ole birsey yaptirsam.[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 araba servise girdiğinde anlaşılması elleyerek ya da hasarlı mı oynanmış mı vs. diye bakarak olmuyor. yeni arabalarda (1990 sonrası diyim siz neden bahsettiğimi anlayın işte) yapılan işlemler dijital olarak kaydediliyor. şöyle bir örnek vereyim, çok yakıyor diye servise bırakılan bir otonun benzin yazılımında sorun olduğu ve yeni yazılım yüklenmesi, ya da servise giren bir arabanın kaç kmde olduğu ve her türlü istatistikleri o aracın servisinde bulunan bilgisayarlarla ölçülebiliniyor. o yüzden km düşürmek pek akıllıca bir iş değil. ha yapan yok mu, var. hatta inanılmaz kolay bir iş olduğunu biliyorum.[signature][hline] Tekel rakısı bu be! Tam kırkbeş derece. İki tek attın mı Doksan oldun demektir, Yani dik açı, Biz akşamları dostlarım Böyle dönüyoruz işte köşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 2000 modele kadar yapılıp serviste anlaşılmayan bir dünya model biliyorum.zaten 2000 modelden sonra yaptıran görmedim :).bu bilgisayarla ölçme olayını da ilk defa duydum.acaba bu bilgilerin saklandığı bir bölüm mü var arabada?ayrıntılı olarak biliyorsan anlatırsan sevinirim. [Bu mesaj rarebee tarafından 28 Kasım 2005 04:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 selam, ben de sayaç bilgisinin işletim sisteminde tutulduğunu biliyorum. oraya yapılacak müdahaleler de yine yanılmıyorsam tarih bazında log alınarak saklanıyor. saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Yeni araçlarda bir çok sistem "motor beyni" diye anılan bir elektronik sisteme ve çipe bağlı. Bunlar o şirin yol bilgisayarında görünen bilgileri sağlıyor, önemli parçaların durumunu ölçüyor ve arabanın lükslüğüne ve bu sisteme ne kadar kullandığına bağlı olarak fren gücünden motorun devrine kadar her şeyi ayarlıyor. Kısaca evdeki bilgisayar gibi kocaman bir şey düşünmeyin ama bir çok yere bağlı çok daha küçük bir şey aracı durmadan gözetip gerekli ayarları veriyor. Bu sebeple özellikle orta sınıf bir aracı bugün kaporta harici bir şey için sanayiye götürürseniz öylece bakıyorlar çünkü yapabilecekleri bir şey yok gibi. Km oynanmasının riski, manuel olarak değiştirilen kilometrenin diğer hiçbir ayarda değişmemesi. Sizin motorunuz "Ben 100.000 devirdim ağa" derken içerideki km göstergesi 80.000 gösteriyorsa, size sahtekar gözüyle bakılır. Ben şahsen araba alacak olsam o an vazgeçerim "Daha kimbilir neler saklıyordur" diye. 2000 model öncesinde de anlayabiliyorlar, nasıl sormayın, galerici bir arkadaşın "Kimi kandırıyorsun oynanmış bununla" diye birini kovduğunu bile bilirim, 99 Vectra idi araç.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!" Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 geri vites ve kriko ne işler başarmıştır geçmişte.[signature][hline]www.edepom.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: Cafein, 28 Kasım 2005 10:55 tarihinde demiş ki: Yeni araçlarda bir çok sistem "motor beyni" diye anılan bir elektronik sisteme ve çipe bağlı. Bunlar o şirin yol bilgisayarında görünen bilgileri sağlıyor, önemli parçaların durumunu ölçüyor ve arabanın lükslüğüne ve bu sisteme ne kadar kullandığına bağlı olarak fren gücünden motorun devrine kadar her şeyi ayarlıyor. Kısaca evdeki bilgisayar gibi kocaman bir şey düşünmeyin ama bir çok yere bağlı çok daha küçük bir şey aracı durmadan gözetip gerekli ayarları veriyor. Bu sebeple özellikle orta sınıf bir aracı bugün kaporta harici bir şey için sanayiye götürürseniz öylece bakıyorlar çünkü yapabilecekleri bir şey yok gibi. Km oynanmasının riski, manuel olarak değiştirilen kilometrenin diğer hiçbir ayarda değişmemesi. Sizin motorunuz "Ben 100.000 devirdim ağa" derken içerideki km göstergesi 80.000 gösteriyorsa, size sahtekar gözüyle bakılır. Ben şahsen araba alacak olsam o an vazgeçerim "Daha kimbilir neler saklıyordur" diye. 2000 model öncesinde de anlayabiliyorlar, nasıl sormayın, galerici bir arkadaşın "Kimi kandırıyorsun oynanmış bununla" diye birini kovduğunu bile bilirim, 99 Vectra idi araç. hımm yani yol bilgisayarı olan arabalarda mı bu çip var?yol bilgisayarı olan bir arabaya zaten bu işlemin yapıldığını hiç görmedim.bu çipin olmadığı araçlarda yapılan müdahaleyi iyi bir usta yapmışsa kesinlikle anlayamazlar.dandirik br usta yaptıysa bu işlemi genelde şu şekilde anlarlar ya genelde mercedeslerde bulunan mühüre bakarlar(iyi ustalar bu mühürü kırmadan yapıyolar)ya da km saatindeki rakamların hizasına bakarlar.rakamlar aynı hizada değilse o kmde oynanmış olduğunu söylerler ve genelde işi bilen ustalar rakamları aynı hizada bırakırlar.2002de dükkanımızı kapattığımız için bu işlerden biraz uzak kaldım.ama daha önce bu işlemin yapıldığını ve hiç bir şekilde anlaşılmadığını biliyorum.bu çip olayı dediğiniz gibiyse eğer anlaşılır o zaman da araba elinizde patlar :)bir de şunu ekleyeyim işin içine servis girdiği zaman ben kıllanırım genelde.tamirciler arasında bir laf vardır.servis tamirci değil montajcıdır.serviste yüz milyonlarca masraf cıkarılan arabaların sanayide 15 20 milyon gibi fiyatlarla yapıldığını gördüm.genelde klasik servisci yalanlarıdır abi bu komple elektronik tamiri olmaz,imkansız yaptıramazsın falan gibi.ama insan daha 2 3 yıllık bir aracı sanayiye götürmeye korkar çünkü çok iyi ustaların yanında araba kasabı ustalar da boldur. :) güven meselesi yani. [Bu mesaj rarebee tarafından 28 Kasım 2005 14:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 2. el araba alırken bu kadar kasıldıgını ilk defa duyuyorum =P sonucta araba ikinci el. fiyatı ne kadar abi? 22 milyar. 21 olmaz mı? olur. saol. vınn. kilometresi 30500 olsa ne fark eder 27250 olsa ne fark eder? ustaya gösterdin. usta bu araba bana gelir mi? bişyi yok abi ön çamurluk değişmiş motor sağlam. kilometre 3000bin km geriye alınmış.başka bişeyi yok. tamam saol. vınn.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 oldü ararız seni[signature][hline]ABH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Hileci Fistan seni gidiiii :D[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!" Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: Ragnar, 28 Kasım 2005 11:31 tarihinde demiş ki: geri vites ve kriko ne işler başarmıştır geçmişte. Ehehehe. Doğrudur. Konuyu açan arkadaşa seslenip hileciliğe alışma diyorum. Annen arabaya sakın binme felan mı dedi ? Gelince aile faciası yaşanacağından mı korkuyorsun ?[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 mazıde kalan bı anımı canlandırdı bu topık abımın dugunu ıcın adana gıtmıslerdı yas 17 18 tam hatırlamıyorum ozaman SLX ler yenı cıkmıs cıl cıl daha 5000 km arac sadece ben ve arkadaslar kalmısız ıstanbulda geceler bızım gunduzler bızım ama sorun Buyuk abımın km yı yazıp gıtmesı ıdı ( gıcık ) ne etcen ne yapcaz bu kafa ıle dedık tamam gezerız dusururuz bı yerde dedıler sorun olur anlasılır felan baska bırınden bı akıl geldı Alın yazın bunu bu yere Km sayacı Dogan larda en azından aracın altına Sanzımana gıdıyor (yer yanlıs olabılrı ama altına gıttıgı dogru :) yas 30 12 sene oncesını anlatıyorum ) telı ordan cıkarıp bı yere baglamıstık tek sorun arac ne kadar hızda gıttımız gostermıyor fakat en guzel yanı Km sınde kıpırdamada olmuyodu ... neyse bız 5 gunde o gunun benzını ucuzlugundan 6 depo bıtırdık ne kadar km yaptık allah bılır gelmelerıne yakın taktım telı 100 200 felan bısı yaptım cektım arabayı geldıklerınde abım anneye demıstı aferım Ay... a arabayı kullanmamıs dıye .tabı annem de bana dıyınce kopardık olayı soyledık bole bole yaptık dıye kımsede bısı demedı gelelım sonuca . Arkadasım aracı dusurturmen sahtekarlık olur bır cok kısının dedıgı gıbı ve eger bole bısı bırdaha yapıcaksan ılk once sannayı gıt ustalara sor Km Telı nereye baglı dıye ogren yerınden cıkart dolas dur ( sahtekarlıgın danıskasının aklını verıdm heheeheh )), guzel gunlerdı be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crimS0n Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Abi sen bırak kilometre sayacını işte takla attık yenisi gelio mrk etme[signature][hline]NO loving embrace to see me through this tedious path I've chosen here... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar