Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP için kitap önerisi?

SunBird

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarında PHP çalıştırabilmen için bir HTTP sunucuya ihtiayacın olacak.
Örneğin Apache Server.

Ancak tek hamlede Apache PHP ve veritabanı için Mysql çalıştırabilmeni sağlayan PHP triad isimli bir tool var. Ücretsiz. google'dan aratıp indirebilirsin. Program her türlü ayarı kendisi yapıyor. kullanımı basit :)

Al diyebileceğim bir kitap yok :( Ama Pusula yayıncılıktan çıkan PHP kitabını almıştım. Hiçmemnun kalmadım . onu tavsiye etmem.

Eğer biraz programcılık deneyimin varsa Google'dan "PHP tutorial" diye aratıp gelen dokümnalarla rahatça öğrenebilirsin.

Ayrıca www.zend.org sitesinde bolca doküman ve örnek kod var.
Sosyal ağlarda paylaş

Php Triad'u kurdum gerçekten ayarları kendisi yaptı güzel bir paketmiş. Editör olarakta Notepad++ kullanmaya karar verdim gerçekten güzel bi editör.

Bu arada zopik senin önerdiğinde triad gibi bir paket mi? farkları ne triadtan?

Neyse sağolun sorunum olursa gene yardımlarınızı isteyeceğim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zend IDE'den ötesi yok php editör konusunda. Abria Merlin yine PHPTriad gibi bir paket. PHPTriad'ı hiç sevmemiştim. Hazır paketlerin hiç birini sevmiyorum aslını isterseniz. Abria Merlin standart ayarlarıyla falan nispeten daha iyi bir derleme. En güzeli kendiniz kurmak. Öyle çok zor bir yanı yok. Sırasıyla apache, mysql, php indiriyorsunuz istediğiniz sürümlerde. Sonra tek tek kuruyorsunuz. Kurulum sırası bile farketmiyor. Ben bile kıt ingilizcemile readme okuyarak kurduysam bir çok kişinin hiç zorlanmadan yapabilmesi gerekli.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...