Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mitoloji

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
age of mıtolojı 1-2-3 bunlar cılt halınde satılıyo kımse sorsan gosterır ben 3 u tavsıye edıyorum[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları

Mesaj tarihi:
ya işte değil, tutkular falan cok abartılı güzellik yarışması oluyo amanın bu tarihin ilk güzellik yarışmasıo yalana gel, neyse devam edelim orda coban arkadaş gidiyo aşkı seciyo falan.

sonra prometheus severim elemanı ama baışa gelenler cok sacma yanı.

Atlasın milleti kandırması, odiseus ne kadar sacma bi karaterdir öle insan değil başka bişey.

herkez "tam" kimse insan değil ya tam kötü ya tam iyi mukemmel herşey.

arada bi aşil falan cıkıyo kız kılığıan girip tapınağa saklanan falan (görende kız kılığına giren erkeklereden hoşlanıyorum sanıcak)[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
Ama mitoloji zaten bu. Yani çok gerçekçi bekleyemesin.

Bilmiyorum Sümer Mitolojisini hiç okumadım ama eminim onda da bahsettiğin bu tür abartılar saçmalıklar vardır..

Okumadığım için ne demek istediğini anlamıyoda olabilirim tabii..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 26 Kasım 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
ya işte değil, tutkular falan cok abartılı güzellik yarışması oluyo amanın bu tarihin ilk güzellik yarışmasıo yalana gel, neyse devam edelim orda coban arkadaş gidiyo aşkı seciyo falan.

sonra prometheus severim elemanı ama baışa gelenler cok sacma yanı.

Atlasın milleti kandırması, odiseus ne kadar sacma bi karaterdir öle insan değil başka bişey.

herkez "tam" kimse insan değil ya tam kötü ya tam iyi mukemmel herşey.

arada bi aşil falan cıkıyo kız kılığıan girip tapınağa saklanan falan (görende kız kılığına giren erkeklereden hoşlanıyorum sanıcak)

İyi de "mitoloji" bu abi...

Tabii herşey abartılı olacak, tabii mantıksız şeyler de olacak...
Zaten herşey son derece tutarlı, mantıklı vs. olsa tarih olurdu onun adı mitoloji değil...

Örneğin Demeter'in kızı Persephone'yi Hades'in kaçırması, Demeter'in yas tutması,doğanın dengesinin bozulması, Zeus'un Demeter-Hades arasında barış sağlayıp 3 ay yeraltına göndermesi, kız yeraltına giderken kışın gelip, yeraltından çıktığında çiçek açması öyküsü son derece güzeldir. Hiçbir soğuk yanını göremiyorum şahsen...

Gerçek olaylarla da o kadar güzel bağlamışlar ki, insanın fazlasıyla hoşuna gidiyor. Norse mitolojisi , fantastik mitoloji gibi birşey. Tanrıların ölümlü olması , o kadar da güçlü olmaması vs.[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Mesaj tarihi:
tamam mitoloji evet abartı olmasın demiyorum ama soğuk işte nasıl analtıcam bilmiyorum bana uzak diyim en azından,

Sonucta nord mitolojisi derken oğluun bağırsaklarıyla yerına ltıdna bağlanmış birinin gözlerine damlıyan zehir yüzünden kıvranınca deprem olduğundan bahsediyoruz.

derdim aabrtılar değil karakterlerin davranışları fazla saflar fazla monolar gelimiş karakterler değiller tam kötüler tam iiyler tam hırslılar tam güc tutkunular, arası yok hiç[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
klasik yunan mitolojisi ve efsaneler dünyasında anadolu sana önerebileceğim en iyi 2 kitap[signature][hline]Dinlenmemek Üzere Yürümeye Karar Verenler Asla Ve Asla Yorulmazlar......
Mesaj tarihi:
"The Old Ones were, the Old Ones are and the Old Ones shall be. From the dark stars They came ere man was born, unseen and loathsome They descended to primal earth."

eğer gerçek pagan dinlerinden gitmek gibi bi sıkıntın yoksa H.P. Lovecraft ve Necronomicon'u öneririm. gerçi insan emin olamıyo ... :-o[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.

[Bu mesaj Grudge tarafından 26 Kasım 2005 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mısır mitolojisi için Wilbur Smithin eserlerini okuyabilirmisin.
Mesela 5-6 kere okudum ve yine okusam yine zevk alırım bu kitaptan.
Wilbur Smith - Yedinci Papirüs[signature][hline]Palantis Moderatör

İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu
  • Yeni Oluştur...