Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mitoloji

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 25 Kasım 2005 18:33 tarihinde demiş ki:
Fantastik kitaplari oku pantheon iceren, kökleri mitolojiye dayaniyor cünkü. Dragonlance serisinden baslayabilirsin.

denedım yok dayanamıyorum oyle kıtaplara sıkılıyorum[signature][hline]no signature...
Mesaj tarihi:
Homerosun kitaplarını okumuşsundur herhalde okuymadıysan oku. Tubitak'ın Yunan Mitolojisi gibi bi kitabı var öyküler var orda güzel[signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification
OkuzumTruck'tım ben aslında.

Oha falan olunmaz, oha falan doğulur.
Mesaj tarihi:
cengiz handa fln mitolojiyle alakalı seyler varmı ?

benım bahsettıgımı anlamadınız sanırım anahtar sozcuklerı verıyım :) :
Ra , Seth , Thor , Hades, Zeus......[signature][hline]no signature...
Mesaj tarihi:
edith hamilton-mitologya
bende bu var mesela en basitinden, eğlenecelidir:)
ilyada ve odysseia okumanı da öneririm .
tabi bu önerilerim yunan mitolojisi hakkında öneriler:)[signature][hline]~wish you were here~
Mesaj tarihi:
said:
Queen, 25 Kasım 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
Homerosun kitaplarını okumuşsundur herhalde okuymadıysan oku. Tubitak'ın Yunan Mitolojisi gibi bi kitabı var öyküler var orda güzel

,
tmm arastırırım[signature][hline]no signature...
Mesaj tarihi:
İskandinav mitolojisini hic bilmiyorum. ama internette bile aratsan kısa öyküler bulabilirsin.
Edit: sevmiyorum yazmışım bilmiyorum yerine
[signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification
OkuzumTruck'tım ben aslında.

Oha falan olunmaz, oha falan doğulur.

[Bu mesaj Queen tarafından 25 Kasım 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
darko_eowyn, 25 Kasım 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
edith hamilton-mitologya
bende bu var mesela en basitinden, eğlenecelidir:)
ilyada ve odysseia okumanı da öneririm .
tabi bu önerilerim yunan mitolojisi hakkında öneriler:)

Hem eglenelim hem ogrenelim hesabı ha :)[signature][hline]no signature...
Mesaj tarihi:
said:
Queen, 25 Kasım 2005 18:51 tarihinde demiş ki:
İskandinav mitolojisini hic sevmiyorum. ama internette bile aratsan kısa öyküler bulabilirsin.

Iskandınav mıtolojısıyle alakalı hıc bı arastırmam fln olmadı banada fazlasıyla soguk geliyor :)[signature][hline]no signature...
Mesaj tarihi:
Skadi var bi tane hatun mesela. soğuk moğuk umursamazsın bi oku.[signature][hline]Quisalan Elevas!
Our love, forever...

I`m in love with my lust
Burning angelwings to dust
I wish I had your angel tonight
Mesaj tarihi:
Derman Bayladı
Mitoloji - Tanrıların Öyküsü. Kendisi yeni elime geçmiş bi kitap. Okudum bitirdim öneririm.

Olymposlu Olan ve Olmayan Tanrıları, ilişkileriyle olaylarıyla birlikte anlatan bir kitap.. Bence başlangıç için çok iyi..
İçinde destanlarada değiniyor ama onun için ayrı kitap alman daha iyi..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 25 Kasım 2005 19:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Azra Erhat. "Mitoloji sözlüğü".
Şefik Can. "Klasik yunan mitolojisi"
Bunlarla başlamanı tavsiye ederim, "Mitoloji Sözlüğü" özellikle çok hoşuna gidecektir..
Mesaj tarihi:
dunyadaki diğer mitolojilere baksan bi (özellikle kızıl derili ve iskandınav/nord) aslında yunan mith'lerinin cok dandik olduğunu anlarsın.

biraz ceşit yaptıktan sonra sumer mitolojilerini oku.

yunan mitolojileri cidden cok dandik[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 26 Kasım 2005 00:18 tarihinde demiş ki:
dunyadaki diğer mitolojilere baksan bi (özellikle kızıl derili ve iskandınav/nord) aslında yunan mith'lerinin cok dandik olduğunu anlarsın.

biraz ceşit yaptıktan sonra sumer mitolojilerini oku.

yunan mitolojileri cidden cok dandik

Ne alaka, Yunan mitolojileri dandik demişsin de?

Norse mitolojisini de okudum ben, yine de Yunan Mitolojisi daha çok hoşuma gider. Dandik derken ne demek istedin?
Mesaj tarihi:
ruhsuz...
tanri kavramı o kadar yücelttilmişki hissedemiyorum ben bişey yunan mitolojisinden,

halbuki irfan ve bilgi için bi gözünü kör edip kendini bi agactan ters asan odin bi bok elde edemiyip babayı alınca, sanki alt komşu gibi hissediyorum odin'i

Ayrıca cok daha uc ve komik ne biliyim thor'un kadın kılığına girmesi falan süper işte.

nord tanrıları insanların aralarıda dolaşan şeyler olduğu için hissediyorsun bir sürü şeyi, buna akrşın yunan mitolojisi cok soğuk insandan cok kopuk, insansi tepkiler davranışlar yok karakterlerde

sümer mittolojisi anlatılmaz yaşanır bişey zaten titriyorum okurken[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
Nasıl yok insansı tepkiler?
Hatta çok tezat oldu bana göre bu fikrin. Bir çok olay var boyle.
Örneğin flütün bulunuşu :
Bilgelik tanrısı athena ilk flüt'ü bulur. Çalarken ağzı çok şiştiği için diğer Tanrılar onunla alay eder. Daha sonra Athena'da onu Olympos'dan aşağı atar. Daha sonra Doğa Tanrısı Pan flütü bulur. (Pan Flüt'ün icadı)

Veyahut, Zeus'un karısnı aldatması, güzellik yarışmaları, hepsi insansı...[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
  • Yeni Oluştur...