neverhood Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: Cafein, 14 Eylül 2005 10:10 tarihinde demiş ki: Stalin tartışılacaksa ilgili konuya kayalım patiler... Öte yandan fikirlerine ve yaptıklarına saygı duymasanız, hatta düşmanlık besleseniz de Ermeniler için atıp tutmanın yeri forum değildir. Türkiye içinde yaşayan Ermenidir, Yahudidir, Rumdur, vs gibi gruplara karşı ayrımcılıktır bu, tartıştığımız Türk- Kürt ayrımı gibi bir şey olur, zaten ülkeyi bölmek isteyenler tamtamlarını çalarken sizin sağduyulu olmanı gerekir, bu bakımdan "Yahudiler şöyle böyle, Ermeniler bilmemne..." şeklindeki beyanatlara lütfen forum üzerinden devam etmeyelim. Bu iki konuya dikkatinizi çekerekten,Çin? haklısınız bir tek şu Çin gibi bazılarını gururlandıran, ülkeler var ya Kuzey Kore, Venezuela vs onlardan birinin başındaki adamın beyanatlarından birini yapıştıracam, bazılarının gözündeki rol modellerini ifşa edeyim Atatürk'le Stalin'i aynı kefeye koyan halkları övünç kaynağı olarak görenlerin kahramanlarını betimleyeyim diye (Lenin'e saygı duyarım, ama Stalin Lenin'in mirasına konmuş Marx'ın bıraktığı bütün teorik mirasa tükürmüş biriydi) neyse liderimiz Hugo Chavez, Venezuela yı temsil ediyor "capitalism makes democracy impossible. capitalism makes social justice impossible. if we don't change this system, the world is going to end. the eternal existence of our planet is not guaranteed. look at other planets. in mars there was water. it's possible they will soon find remains of living beings. who knows how many years ago there was life on mars. mars is very similar to earth. it rotates around the sun almost the same as earth. it's very likely that there was life on mars. it's possible that the martians couldn't keep life going on their planet.'' [Bu mesaj neverhood tarafından 15 Eylül 2005 14:51 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj neverhood tarafından 15 Eylül 2005 14:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konu Çin'den uzaklaştığı için Stalin'le ilgili yeni başlık açtım. Fikirlerinize cevabım burada.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konunun güncellenmesi için mesaj atıyorum.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 burda da konu biraz sapmışş :) Çin gün geçtikçe güçlenen bi devlet ii politika izlenmesi lazımmm..[signature][hline]1-) Bir 2-) İki Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :) mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: askımm nbr _mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: iyiyim cnm benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Her zaman ki gibi bi büyük savaş bitti yeni kutuplaşmalar oluştu yeni devletler ortaya çıktı bazı devletler güçlendi yükseldi çinde bu yükseliştekilerden biri ama nereye kadar yükselir bilemem:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Çin Sovyetler Birliği'nde Stalin sonrası dönemde yaşanan ABD ile sidik yarıştırma olayına girmez ise yükselişini durmaksızın devam ettirecektir.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Toplumsal yozlaşmanın olduğu bir ülkenin geleceği karanlıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 yozlaşmadan ilerlemek zor. her ülkenin geleceği karanlık şu halde.[signature][hline]Zegna, 21 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: elimi sallasam ellisi pipimi sallasam tellisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Çinde açlıktan ölen insan sayısının yılda 250.000 olduğu tahmin edilmekte. Kendi devlet çıkarlarını, içinde barındırdığı farklı kültürlere empoze etmekte. Etnik problemleri olan bir ülke. Belli bölgelere özerklik vermesine karşın sorunları çok büyük. Demokratik yapısı olmadığı için diktatör Bürokrasi söz konusudur. Bürokrasi mafya ilişkisi devlet tarafından örtbas edilmeye çalışılmaktadır. Yasal hakları olup devletin yaptırımına uymak istemeyen köylüler mafya tarfından baskı altında tutulmaktadır. Çin ordusunda Kuzey-Güney ayırımı vardı. Kuzey ve güney arasındaki fark bir iç savaşın habercisi. Silahlı kuvvetler anlamında kuvvetli bir Çin yoktur. Medyas devletin çıkarları doğrultusunda hareket etmekte ve özgür bir medya değildir. Sars virüsü ile Çinde ekonomik büyümenin düşmesi çok önemli. Bu tüp salgın hastalıkalarda ekonomik büyümenin aşırı derecede düşmesi ilginçtir. Kapitalist sistemle yönetilen ve zengin bir liman bölgesi olan Hong Kong'un Çin e devredilmesiyle ordaki yatırımın Hong Kong'u terketmesi son derece önemli. Komünist rejimle yönetilen Çin bu durum karşısında bu bölgeye özel ayrıcalık tanımak zorunda kalmıştır. Komünist sistemin Kapitalist sistemle bir arada olmayacağının en büyük göstergesi. Çin içinde bulunduğu sorunları dışarı taşımamak için internet iletişimine müdahale etmektedir. Amerikaya alternatif olarak görülen Çin Amerikanın yaptığı kötülüğün daha fazlasını yapmaya ve dünya dengesini bir boşluğa sürüklemeye meğillidir. Böyle bir boşluğu doldurmak isteyen devletler birbirleriyle mücadele edecektir ve sonu savaşlarla bitecektir. Bunun benzerini Avrupa Orta çağında gördük. Çin'in sorunları sovyet Rusyanın sorunlarıyla benzerlik gösermesidir. Sonu ise soyvet Rusya gibi olabilir. Düşüncem bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 tabi bunların olması normal çok nufuslu bir ülke ve çin kendini teknolojik anlamda büyütmek istiyor bence bunuda başardı..Devletler durmaksızın silahlanıyorlar....[signature][hline]1-) Bir 2-) İki Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :) mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: askımm nbr _mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: iyiyim cnm benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinned Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 said: pekaziz, 13 Eylül 2005 19:59 tarihinde demiş ki: Ermenilere veya rumlara sorarsan aynı cevabı Atatürk için verecek ve onu kasap olarak nitelendireceklerdir. Öncelikle niyetim hiçbirşeyi alevlendirmek değil,hatta bu konuyu belki ben de bilmediğim 1-2 şeyi öğrenebilirim diye hevesle okumaya başlamıştım.Gördüm ki farklı fikirler var,bu daha da hoşuma gitti,çünkü düzeyli tartışma bakış açısını genişletir. Lakin yukarıdaki alıntıyı okuduğum anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü,midem bulandı. Ermeni yi özellikle Atatürk le nasıl bağdaştırdınız,ne tür kaynaklardan yararlandınız merak ettim.Hani rum,yunan derseniz,Atatürk ismine bile dayanamıyorlar.Epey bir arkadaşım var ordan biliyorum.Tüm bunları geçip esas merak ettiğim şeyde neden gidip ermeni veya rumlara Atatürk'ü soralım?Bunun ne gibi mantıklı ve tarafsız bir amacı olabilir? Tamam düşünce özgürlüğü çok güzel birşey,tamamiyle savunuyorum ama lütfen Atatürk'ten bahsederken laf olsun beri gelsin zihniyeti ile hareket etmeyin.Bu tür davranışlar sadece tepki çeker ve paticikteki güzel ortamı bozar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
agrian Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 abi çin'i konuşmuomuyuz konunun boyutu deişmiş...[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Tarihsever Patiler, Konunun güncellenme amacı Çin'i tartışmaktı, yeni konu açılmaması amacıyla patilerin ricası üzerine eski konu güncellendi. Eğer eski konu yolundan sapmış ise ve bu rahatsızlık veriyorsa bu konuyu kilitleyip yeni bir Çin tartışmasından devam edelim. Eski mesajlara takılmayalım, tartışmanın boyutunu şaşırmayalım. Saygılarımla,[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!" Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Bu tarih konularında sürekli gerginlik ve tartışma oluoo.. tam çin hakkında bişiy yazıyim diorum bi bakıyorm konu sapmışş :)[signature][hline]1-) Bir 2-) İki Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :) mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: askımm nbr _mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki: iyiyim cnm benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 İçine bir nebze olsun siyaset giren herhangi bir şey tartışıldığında böyle zıt fikirler devreye girer, gerginliğe varan durumlar oluşabilir.Tarih bildiğimiz üzere siyasete hep bağlanır, konu Çin oldu mu ideolojik sistemler de Çin kadar tartışma konusu olur, sonra tartışmanın ucu kopabilir, tarih bölümünde bunlar sık rastlanan durumlardır. Bu bakımdan Lucky sen üzülme, göz önünde tutmamız gereken konu Çin, diğer arkadaşların yorumları geçmişte konunun başka yöne sapan kısmıyla ilgili, buyrun Çin'i tartışmaya devam edelim. Saygılarımla,[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!" Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Sinned yazımdan bir bölümü almış, onu geri kalanından bağımsız değerlendirmiş; hatta bu değerlendirmeyi bile yanlış yapmışsın. Doğrudur; Ermeniler Atatürk'ten Yunanlılar veya Rumlar kadar nefret etmiyor (ya da sevmiyor) olabilirler. Ne var ki benim bahsetmeye çalıştığım olay insanların Marksizme (ya da kısmen sosyalizme) laf atmak pahasına Çin'de meydana gelen olumlu gelişmeleri (ilerlemeleri) görmezden gelmesi, yargısız infazda bulunması idi. Özellikle oradan buradan duyulan yanlış bilgilerle Stalin'e veya Mao'ya -eleştiri bile değil- küfür edilmesiydi beni rahatsız eden. Yıllarca süren uygulamalardan sonra 'sol'dan ödü kopar hale gelen halkımızın bu tarz fikirler ortaya atması şaşırtıcı değil elbette ama belgelerle dahi kanıtlanan gerçeklerin (misal Stalin'in Türkiye'den toprak talebi iddiası, Stalin'in Türk düşmanlığı, Mao'yu atfedilen saçma sapan değerlendirmeler vs.) hala soytarıca ortaya sürülmesi sadece zihne işlenen düşünceler olamaz değil mi? Açık açık bu düşünceyi karalamak için yapılan bir eylem bu. Yapmaya çalıştığım da bu yanlışları düzeltmeye çalışmaktı. Neyse konu Çin'den uzaklaştı epey; zaten söyleyeceklerimi de ilk sayfadaki yorumumda belirtmiştim.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... [Bu mesaj pekaziz tarafından 26 Kasım 2005 21:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 ben anlamiyorum ki bu cindeki olumlu gelismeler neler . abd linin avrupalinin parasiyla ben de uretim yapiyorum . turkiyede bunun adi cari acik oluyor cinde cin mucizesi . artik herkes isine geldigine goremidir nedir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinned Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 @ pekaziz, Yazından bir cümleyi aldığım ve üzerine yorum yaptığım doğru.Ne varki yanlış yaptığımı söylediğin şeyi,yani benim bahsettiğim olayı anlayamadığın için daha önce yazdıklarını tekrar yazma gereği duymuşsun ve beni seni anlamamkla itham etmişsin.Farketmemişsin ki,eğer fikirlerin hakkında yazacak olsaydım tekrar bahsettiğin fikirler üzerine birşeyler yazardım.Benim vurgulamak istediğim şey biraz daha dikkat etmemizdi bazı konulardan bahsederken.Her konuda Atatürk'ü devreye sokup karşılaştırmalar yapmak pek basit kaçıyor zannımca.İnsanların tarafsız olamayacağı ve olmaması gerektiği bazı şeyleri karşılaştırmanın pek bir anlamı olmaz.Genele konuştuğum için birbirimizi anlamamızın ya da anlamamızın da bir önemi yok bence. Sol görüşe vurulan 12 eylül darbesi zaten geçen yıllardaki davranışları çok güzel açıklamakta. Ayrıca madem çinden bahsediyoruz tekrar konuya dönelim ve kafama takılan birkaç soruyu sizlerle paylaşayım.Çin i bu duruma getiren komünizm midir?Komünizm var mıdır,uygulanabilmiş midir?Çin daha iyi bir yerde olabilir miydi?Rusya,Çin ve bir kaç ülkeninde içinde bulunduğu yeni oluşum AB ye rakip olabilir mi? [Bu mesaj sinned tarafından 27 Kasım 2005 14:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar