Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

siroz olur muyuuumm:(!!

ruby

Öne çıkan mesajlar

yaa arkadslar karacigerimde iltahaplanma varmış .aslında bu konularda cok da bir sey bildigimi soyleyemem o yüzden soruyorum, acaba boyle bir sey siroza falan donusur mu ? cunku birinden oyle duydum ve tırstim acıkcası o_O bu arada tedavi de edilemezmis tam olarak,sadece ilerlemesini engelliycekler.ama ben yine de korktum ya o_O
cunku gecen sene otobusle bir yere giderken yanımızda sirozlu bir cocuk oturuyordu, tedavi olmaya goturuyormus annesi babası ama cocuk kotu durumdaydı yani.
bilgisi olan var mı ??[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej
Sosyal ağlarda paylaş

iltihaplar antibiyotiklerle çok rahat temizlenen şeylerdir ancak şöyle bi sorun var aldığın her antibiotik karaciğerini baya bi yorar şimdi bu yorulan organdaki iltihabı temizlemek için kasçaksın o yüzden bazı şeylere dikkat etmen gerekebilir
ben çok küçük yaşta antibiyotik kullanmaya başladım anjin diye bi hastalığım vardı bademciklerime yerleşen mikroplar artık yuva yapmıştı ve yılda 6-7 kere bazen 8 kere anjin oluyodum ki bu büyük bi sayı bademciklerimin alınması gerekiyodu falan filan neyse
bu yüzden biraz bilgim var bu ilaçlar kullanılırken karaciğerini yoracak şeyler yemeyeceksin hatta kullanımın bittikten sonra da bi süre devam et yememeye karaciğerini eline alma sonra :D
karaciğerini yoracak şeyler
etli yemekler
yağlı yemekler
yumurta özellikle
cips ve türevleri
kızartmalar
çikolata
gerçi doktoruna da sorarsan daha kesin şeyler söyler bak mesela ben o kdr antibiyotik kullandım o zamanlar vücudumda yaralar çıkıyoru dirseklerimde falan ufak ufak bu karaciğerin yorgunluğundan kaynaklanıyomuş şimdi de hala ne zaman çok çikolata yesem ya da çok yumurta flm yesem o yaralar çıkıo...
dikkat et yani karaciğer çok önemli bi organ doktorunla konuş iyice bilgi edin...[signature][hline]Say will you dream with me tonight, under moonlit skies?
Sosyal ağlarda paylaş

çok telaşlanma sakin ol geçmiş olsun umarım en yakın zamanda normal e doner karacigerin :)[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fiona, 26 Kasım 2005 11:31 tarihinde demiş ki:
oo siroz olmak kadar kolay mı ya...
üzme kendini git doktora.

bu şartlar altında üzülmemek?
haberlerde hergun bırılerine bişeyler oluyor aile sorunları öss gıbı daha sayamadıgım bı suru sorun var arkadasa bu şartlar altında üzülmemesını soluyorum ama nasıl bılemıorum[signature][hline]Asker vurulduğunda değil unutuldugunda ölür
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl yaparsınız bilmem ama bizde üzülmedik geçen sene! yani üzüldüğümüz oldu ama bardağın dolu tarafına bakmak lazım diye düşünüyorum! geçmiş olsun ruby! inş. daha fazla ilrelemeden temizlerler![signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»

[Bu mesaj VipeR tarafından 26 Kasım 2005 15:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...