Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göbekleri Eritiyoruz Patiler.

Davion

Öne çıkan mesajlar

Hadi beyler bugunden itibaren artık şu göbeklerden kurtulma vakti geldi. Artık bu topic altında göbekten kurtulmak için gerekli olan bütün bilgiler yer alacak.

HEDEFİMİZ ÖNÜMÜDEKİ SENE YAZ AYINDA CANAVAR GİBİ VUCUTLARLA PLAJLARDA GEZMEK.

Hadi beyler şunun surasında 8 ay var. 8 ayda biz incecik oluruz düşünün o incecik halinizle plajlarda gezdiğinizi. Valla ben şu an 1.92 boyunda 95 Kg'yum. Hedefim 85 kilo olmak bugun bu topiği buraya açıyorum ve yarında itibaren düzenli olarak spor ve diyete başlıyorum.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

Asiri Yeme Aliskanligi Nasil Onlenir?

Canım sıkıldığında, birilerine kızdığımda kendimi dolabın başında buluyorum. Artık kendimi kontrol edemez hâle geldim. Tekrar yatağıma yattığımda ise rahatsız oluyorum. Gün içinde de çok yiyorum. Karnımdaki şişkinlik sıkıntı veriyor.
Ne yapmalıyım?

* Besin bir iletişim aracı olmadığına göre, mesajınızı midenizi doldurarak değil de, direkt olarak konuşarak iletmeye gayret etmelisiniz.

* Geceleri aşırı yeme söz konusu ise, güvendiğiniz bir psikiyatra başvurup, alttaki sorunun kontrolü ile diyet yapın.

* Her gün yediklerinizi bir yere not alın. Sofraya oturduktan sonra biraz bekleyin yemeye öyle başlayın.

* Bedeninize kulak verin. Onun ilettiği mesajları iyi dinleyin. Açlık ve tokluk hislerinin nasıl kaynaklandığını saptayın, psikolojide yumuşak besinleri yeme arzusu şefkat isteğini, çiğnemesi zor, sert besinler öfkeyi, tatlı sakinleşme isteğini akla getirir. Hangisine eğilimli olduğunuzu saptayarak ruh halinizi çözün.

* Bundan sonraki aşama içinizdeki boşluğu doldurmaktır. Bu bir hobi ya da sevdiğiniz bir spor dalı olabilir.

* Yemek yemek ne mutsuzluğunuza çözüm olur, ne de mutluluğunuza ortak olur. Sonrasında hissettiğiniz pişmanlık, kendinizden nefret etme duygusu daha kötüdür. Yeme ihtiyacı, hayati faaliyetlerimizin devamlılığı için vardır.

kaynak : www.habersaglik.com[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Sosyal ağlarda paylaş

Kilo yakmada etkili denen bir ilaçla ilgili bilgi veriliyor. Ama yan etkileri oldukça fazla olduğundan kesinlikle önerilmiyor. Bu tip ilaçları doktorlar çok zor durumlarda verirler. Tamamen hormonal bozukluklar nedeni ile kilo sorunu artık ölüme götürecek duruma gelen hastalara verilir. Bu yüzden kesinlikle bu ilacı kullanmayın. Ha bilgi olsun diye okuyabilirsiniz. Ama detaylı ve daha dogr ubilgilere doktorunuza başvurarak ulaşabilirsiniz.

edit: bu uyarıyı ekledim ve spoiler a aldım.
Şunuda unutmayın ki heryerde döküman bulunur ama sağlıkla ilgili atacagınız bu adımlarda daima yetkili kişilerden destek almak en iyisidir. /dyna

[spo1=Efedrin Nedir]Bir hormon birleşimi olmayan bu maddenin vücuda 3 etkisi vardır.Bu etkiler sırasıyla;1- Yağ yakıcı etkisi: Vücut ısısını arttırarak ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı kolaylaştırır. Kahve ve aspirin ile birlekte alınırsa etkisi ikiye katlanır.Bilimsel araştırmalar 25mg efedrin,200 mg kafein,300 mg aspirin karışımının yağ yakmak için uygun doz olduğunu ve günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce alınırsa kayda değer düzeyde yağ yaktığını kanıtlamıştır.2-Güç arttıcı etkisi: Özellikle antrenmanlardan bir saat önce 25-50 mg efedrin ile %10'a kadar kuvvet artışı sağlanabilir. Kaslar ve merkezi sinir sistemine yaptığı bu etkiyle daha istekli antrenman yapabilir ve daha fazla ağırlıklarla çalışabilme kapasitesi nedeniyle güç artışı ve kas yapımını arttırabilir. 3-Yıkım önleyici etkisi:Antikatabolik(kas yıkımını,erimesini önleyici) özellikleri nedeniyle düşük karbonhidratlı diyetlerde(yağlardan kurtulmak için) kullanılabilir.

Tabiiki yan etkileri vardır:Hızlı kalp atışı,Uykusuzluk,İştahsızlık,Yüksek tansiyon(bir çok hastalığın kaynağı), Titreme,Başağrısı,Baş dönmesi.Bu yüzden çok sık ve uzun süreli kullanılmamalıdır.Ayrıca sık kullanma sonucu pozitif etkileri azalacaktır.Çünkü vücut buna alışacak ve daha fazla doza gereksinim duyacaktır.Su yosunu,elma sirkesi ve B6 vitamini gibi doğal maddeleri yağ yakmada efedrin yerine kullanabilirsiniz[/spo].[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!

[Bu mesaj DynamicK tarafından 27 Ekim 2005 00:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ZAYIFLAMAK

"Sismanim - ama Niye?"

"ne yiyorsaniz, o sunuz" sözü simdi burada gecerli bir sözdür. Cünkü ne yiyorsaniz o sizin hizli bir sekilde sagliginiza etki edecektir ve enerjinizi kontrol edip vücut formunuzu sekillendirecektir. Bir cok diet anlayisi fazla kalori alindigindan dolayi sismanlik vuku buldugunu ve mantikende kaloriyi azaltip(FdH), fazlalik kilolardan kurtulmasi gerektigini aciklamaktadirlar. her gecen gün bilimsel yönlerle aciklanmaya baslanildiki vücuttaki yag ve fazlaliklarin kalori azaltilarak degil, vücuttaki insulin hormonunun aktiflesmesi ile kilo artisi gerceklesmektedir. eger bu yönde cemberi olusturup beslenme programini düzenlerseniz o zaman istediginiz ideal vücut ölcülerine kavusabilirsiniz.

"Sismanligin Faturasi HORMON'dur"

Hepiniz Insulin hormonunu Diabetik alanda bilmektesiniz. Tahmin edildiginden ziyade vücudumuz icinde cok önemli bir hormon türüdür. Yedigimiz fazla yada az besinlerin calkalanma sendromunu izler. Vücut icerisindeki görevi ise: Kandaki sekeri azalip cikmasinda yer alir. Alinan besin maddelerin de dagilmasinda ve görevlerinde Insulinin yeri büyüktür.
Eger Insulin vücudda aktif ise o zaman yaglarin erimesini durdurur. Bundan dolayi yaglari eritmek icin ancak beslenmeyi dengeleyip insulin hormonunun aktif sendromunu degistirerek yaglarin eritilmesinde basari gösterilir.

"Ilk gercek Diet revolusyonu "

Kanada Toronto Üniversitesinden Dr.David Jenkins, 1976 senesinde Glisemik indeksle bir revolusyon gerceklestirdi. beslenmede bilimsel metodla arastirmalarini yapti. Arastirmalar sonucunda Insulin hormonu aktiflestirildi. Buradan beslenme yoluyla bazi glisemik indekslerin sismanlattigini bazilarinin da sismanlatmayip bilakis yag yakmada faydalida oldugunu tesbit etmisti. tesbiti ise su sekile düzenlemistir. Öncelikle glisemik endeksi az olan besinlerle belli bir süre devam edildiginde ortaya yaglarin eridigi ve insulinin azaldigi görülmüstür. Diger tarafdan glisemik endeksi fazla verildiginde rahatca kilo alindigini ve sismanlandigini tesbit etmistir.

"Niye her gecen gün Sismanliyoruz?"

Bugünkü Beslenmemizin cogunlugunu Agir gidalar ve sekerli gidalarin glisemik indeksi yüksek besinler yer aliyor. Bu gidalar ve icecekler hizli bir sekilde kandaki sekeri kuvvetle artiriyor. Vücudumuz burada dagilarak Insulin hormonuyla savas aciyor. Cünkü yüksek oranda sekerin insulin ile nasil dagilip atilacagina hizli bir care bulunmaya calisiliyor. Bu etapda insulin yag depolalarini sonuna kadar aciyor ve fazlaliklari hic ugrasmadan hemen yag deposuna yolluyor. Tüm yag hücreleri aldigi bu görev ile erkek yada bayan olmak üzere belli bölgelere yaglari dagitiyor. Bu etapdan sonra vücutta kan sekeri yine azaliyor. Cünkü ani cikis oldu ve ani düsüs olmustu. Sonrasinda kan sekerinde yine düsüs meydana geldi ve acikma hissini uyandirdi. Böylece acikan sahis tekrar kan sekerini dengelemek icin sekere ihtiyaci vardir. Bu acikmada genelde yine glisemik endeksi yüksek besinler tüketilmektedir. Bu etapdan sonra kan dolasim bastan deverana gidiyor ve biz her seferinde sismanlamaya basliyoruz.

"Ben bir türlü Kilo veremiyorum"

Bazi insanlar vardir cok az yemelerine ragman hala kilo verememektedirler. Bu dogrudur ve mümkündür. Sebeb ise yine yüksek Insulin sorunudur. Bu sahislar gercekten de az yiyorlar kalorilerinini azaltiyorlar ama yedikleri tamamen yanlistir ve yüksek glisemik indeks iceren besinleri tüketiyorlar. Sadeec az miktarlarda alinmasina ragmen bircok kilo sorunu olan sahislarda yüksek insulin seviyesi artmasi ve yag toplanmasi vuku buluyor. Eger cok kücük ögünlerle devamli glisemik indeks orani fazla gidalar alinirsa hic sasirmayin ki kilo almaniz icten bile degil üstelikde büyük bir oranla hayalkirikligina ugramaniz da mümkündür.

" Peki Gercek olan nedir ve ne yapilmalidir?"

Bir cok diet uzmanlarinin ve diet programi yazan ve üreten supplementcilerin planlarina göre bazen 1-2 kilo yu ancak 3-4 ay sonrasinda vermek mpmkün olabilmektedir hatta bazilarida tam tersine bu dietlerde kilo almaktadir.
Bunu önlemek icin Besin maddelerinde karbonhidrat alimini abartmamak lazim ve glisemik indeks iceren yüksek besinlerin diet cetvelinizde yer almamasina özen göstermeniz lazim.
Diet uygulamada öncelikle beslenme ayarlanmalidir. Daha sonra yag eritme adina dogal ürünler tercih edilmelidir. Bunlarin basin L.carnitin+chrom picolinat yer almaktadir. Herkese faydali olmasi dilegiyle.....[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 26 Ekim 2005 23:52 tarihinde demiş ki:
Efedrin nedir ?
Kahve ve aspirin ile birlekte alınırsa etkisi ikiye katlanır.Bilimsel araştırmalar 25mg efedrin,200 mg kafein,300 mg aspirin karışımının yağ yakmak için uygun doz olduğunu ve günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce alınırsa kayda değer düzeyde yağ yaktığını kanıtlamıştır.

Alın alın.. kahve+aspirin= aritmi ye sebep olur.. daha açıkçası taşikardiye sebep olur. Günde 3 kere yaparsanız midenize de zarar verir kalbinize de..
Üzerine bir de spor ve Tahtalıköy e iyi yolculuklar dileriz...[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

Valla zayıflamak için efendrin almak (kusura bakmayın) salaklıktır ayrıca çok bilip bilmeden böyle şeyleri tavsiye etmek dingillliktir Ha "neden sert çıktın şimdi?" derseniz FDA nın 2004 te efendrin içeren rejim ilaçlarını yasakladığını çünkü hayati tehlike içeren ilaçlar olduğunu söylerim

Bu linki
http://www.fda.gov/bbs/topics/NEWS/2004/NEW01021.html
Bu türkçe metni:
FDA, Efedrin Alkoloidleri İçeren Diyet Katkı Ürünlerinin Satışını Yasaklayan Kararını Yayınladı ve Tüketicilerin Bu Ürünleri Kullanımına Son Vermeleri Konusundaki Daha Önceki Tavsiyesini Tekrarladı

Bu yazı, A. B. D. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından 6 Şubat 2004'te yayınlanan açıklamanın tercümesidir. Yazının orjinali için http://www.fda.gov/bbs/topics/NEWS/2004/NEW01021.html
sayfasını bakınız.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) bugün (6 Şubat 2004) efedrin alkoloidleri (ephedra- efedra) içeren diyet katkılarının satışını yasaklayan son kararını yayınladı. Gerekçe, bu maddelerin makul ölçüleri aşan hastalık ve sakatlık riski taşıması. Karar, yayın tarihinden 60 gün sonra yürürlüğe girecek.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri'nden Tommy G. Thompson, "Bu FDA kararı, bilimsel delillerin ortaya koyduklarının yansımasıdır-efedra, kullanıcıları makul sınırların ötesinde bir risk altına sokmaktadır" dedi. "Düzenleme, efedra içeren diyet katkılarını satışını yasaklıyor ve biz, yasağın yürürlüğe girmesiyle birlikte bu cins ürünleri satarak tüketiciyi riske sokanlar hakkında hızla harekete geçeceğiz".

FDA yetkilisi Mark B. McClellan, M. D., Ph. D.'ın açıklaması ise şöyle: "Aralık'ta, tüketicileri efedra ürünlerini kullanmaya devam etmemeleri için uyardık ve sorumluluk sahibi şirketlerin bunların satışını durdurmasını istedik. Bu son kararı, bu riskli ürünleri pazardan kaldırarak tüketicilerin korunmasını garanti altına almak için kullanacağız."

1994 tarihli Diyet Katkıları Sağlık ve Eğitim Kanunu'na göre bir diyet katkı maddesi etiketindeki talimatlara göre veya olağan şekilde kullanıldığında önemli veya makul sınırlar dışında riske yol açıyorsa FDA'nın bunun satışını yasaklayabiliyor. FDA'nın son kararı bu özel kanunun uygulanmasına da bir çerçeve standart getiriyor.

Diyet katkı maddeleri kanununun gerektirdiği standartları karşılamak için FDA önce efedranın farmakolojisine ait delilleri topladı ve ayrıntılı şekilde inceledi. Efedra'nın güvenliği ve etkinliği konusunda hakemli bilimsel yayınlar, yan etki raporları ve bağımsız bir bilimsel enstitü olan RAND Corporation orijinal bilimsel bir raporu da bu çalışmanın parçalarıydı. FDA bunlara ilave olarak 2003 Mart'ında efedrayla ilintili kamuoyu yorumlarını davet etti ve gelen onbinlerce yorum incelendi.

Son yıllarda efedrin alkoloidleri içeren diyet katkılarının kilo kontrolüne, enerji ve spor performansına destek oldukları konusunda geniş çapta reklamı yapıldı. Buna karşılık eldeki veriler efedranın, kısa vadeli ve az miktarda kilo kaybı dışında fazla bir yararı bulunduğuna dair delil sunmadı. Buna karşılık bu maddenin yüksek kan basıncına yol açtığı ve dolaşım sistemini başka yollardan da strese soktuğu teyid edildi. Bu etkiler kalp krizi ve strok (inme) gibi önemli olumsuz sağlık sonuçlarıyla bağlantılıdır. Dr. McClellan, "Efedra içeren ürünlerin satışını yasaklayan son kararın yürürlüğe giriş tarihine kadar FDA tüketicilere uyarısını vurgulayarak tekrarlamaktadır: 'Bu ürünleri kullanmayın. Risk çok fazladır' diyor.

Ma Huang adıyla da anılan Efedra (Ephedra), efedrin alkoloidleri içeren bitkilerden biridir. Bu grupta efedrin ve psödoefedrin (pseudoephedrine) de bulunur. DSHEA denetimindeki diyet katkılarından efedrin alkoloidleri içerenlerden farklı olarak bu maddeler sentetik olarak elde edildiklerinde Federal Besin, İlaç ve Kozmetik Kanunu gereğince ilaç sınıfına sokulmakta ve güvenlik ve etkinlikleri üretici firma tarafından kanıtlanmak zorundadır.

Bu son kararın yayınlanması, 1997 Haziran'ında başlayan bir sürecin devamı niteliğndedir. Bu tarihte FDA ilk önerisini yayınlamış ve efedrin alkoloidleri içeren diyet katkılarının üzerine bunların tehlikeli olduğuna ve yedi günden fazla kullanılmaması gerektiğini belirten bir uyarı konulmasını talep etmişti. FDA'nın önerileri arasında diyet katkılarındaki efedrin alkoloidleri miktarının azaltılması ve bunların uyarıcı etkisi bilinen başka maddelerle birlikte pazarlanmaması da vardı.

FDA bu öneri halindeki bu kuralda 2000 yılında değişiklikler yaptı ve 2003 Şubat'ında efedra ürünlerinin atletik performansı arttırdığına dair temelsiz iddialarda bulunan firmalar aleyhine bir dizi yaptırım ilân etti. FDA kanunsuz şekilde satılan "sokak ilaçları"na alternatif olarak bu ürünlerin reklamını yapan firmalara da uyarı yazıları gönderdi. Firmaların çoğu FDA'nın ikazlarına uydu. Uymayanlar için el koyma, ilam ve Federa Ticaret Komisyonu ve Adalet Bakanlığı ile birlikte men hareketleri yapıldı. (Bu hareketlerin ayrıntısı http://www.fda.gov/ola/2003/dietarysupplements1028.html. adresinde bul
Sosyal ağlarda paylaş

Sen benim yazdıklarımı okudun mu? Kimseye tavsiye ettiğim yok sadece bilgilendirdim. He yararı varmı evet yağ yakıyor. Zararı var mı evet ciddi boyutlarda zararı var. Hangi bünyede nasıl bir tepki vereceği belli değil. Ben orada yan etkilerini söylemişmiyim söylemişim. Sen bunu göze alıp ister kullan ister kullanma bu sana kalmış. Bu ara okumadan cevap vermekte mallıktır.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili bilip bilmeden ilaç tavsiye eden kişi;
Öncelikle; evet okudum, sen her ne kadar benim yazılanları okumadan 6. hisle içeriklerini sezebilme yeteneğim olduğunu sansan bile ve hatta okumadan alıntılama ve içerik hakkında fikir belirtebilme gibi doğa üstü yeteneklerimin olduğunu düşünsen bile, ne yazık ki öyle değil. Dolayısı ile okudum... ve üzüldüm..

Öncelikle efedrin tehlikelidir, hayati tehlike içerir. Bunu "Aman risklerini bilsinler, onu da yazdım ben" demek azaltmaz. Buradan insanlara boş vaatlerde bulunmak ise ayrı bir saçmalık. Efedrin sanıldığı kadar iyi bir yağ yakıcı değildir. Bağımlılık yapar. Ki bağımlılık yapma kapasitesi yüksektir. Sonuç olarak bilmeden tavsiye etmek büyük hatadır. "Göbekleri eritiyoruz patiler" başlığı altına kimyasallar hakkında yazı yazarsan, evet o kimyasalları tavsiye etmiş olursun. Hani o "tavsiye ettiğim yok" yazısı abes kaçmış..

İlaç kısmını geçersek eğer, insanların hayatlarıyla oynadığın konusunda uyarı aldığında dahi büyük bir pişkinlikle cevap vermeni ise sadece konu hakkında ki bilgisizliğine bağlıyorum. Keza konunun ciddiyetinden, tehlikesinden haberdar olsan ne o yazıyı yazardın, ne de bana cevap vermekle vakit kaybederdin.. O harcadığın vakti mesajını editleyip boş bırakmala değerlendirirdin.
Tehlikeli şeyleri bilip bilmeden tavsiye ederseniz, bilen birileri uyaracaktır elbet... Olması gereken budur. Hayat şakaya gelmez.[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

Efedrin 'den kesinlikle uzak durun. Yüksek tansiyon, kalp krizi riskinin yanı sıra felç kalma gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Ayrıca kullanım sırasında sinir sistemine çok olumsuz etkileri var. Beyniniz saman gibi olur. Ve tuvalete gittiğinizde sorunlar yaşarsınız. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şaka maka ilk iki gün zor gelmişti diet , hareketler falan ama bugun alıştım cidden insan alışıyor yaza kadar bakalım neler olcak :)[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Sosyal ağlarda paylaş

Tek mesajda yazilmasi daha iyi tabi.
Baska seyler yazilmis zannettim bende.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

kahve+aspirin??????
beyler lütfen ya kimsenin şahsına bi eleştiri yapmıyorum
ancak
Burada spora yeni başlamış çook heyecanlı hevesli arkadaşlar olabilir ve önüne gelen her yazıya saldırıp yapmaya çalışabilir
Lütfen biraz daha duyarlı bilgiler verelim.
Kalbimizi ve midemizi koruyalım ...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Spastik_Serce, 02 Kasım 2005 11:46 tarihinde demiş ki:
yanlış efedrin kullanımı kalp krizine sebep olur. girmeyin efedrin işine filan. L carnitin gibi zayıflatıyor denen aminoasitler ancak kadınların form korumalarına bir nevi yardımcı olur.
L-carnitin ne işe yarar bana söyleyebilirmisin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Spastik_Serce, 02 Kasım 2005 15:30 tarihinde demiş ki:
doğal ürünler deniliyor. bazı besinlerde var olan bir aminoasit. yağ yakıcı diye satılır. ama verdiğiniz paraya değmez.
L-Carnitine bir Aminoasit türüdür. Özelliği yağ asitlerini birbirine tutturan ester bağlarını pasif hale getirmesidir. Ester bağları kopunca yağ asitleri boşa çıkar ve direk olarak kullanıma sunulur. Normal şartlarda kas altı glikojen depoları tükenmeden kopmayan ester bağları l-carnitine sayesinde kopar ve biz antremanlarımızda yağlarımızı kullanırız. Kas altı glikojen depoları korunarak yağ yıkıldığından dolayı da antreman sonrası halsizlik gibi bir problem yaşamazsınız. Salonu hiç çalışmamış gibi terk etme imkanınız vardır.

[Bu mesaj tilki tarafından 07 Kasım 2005 19:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Heyt be bugun eczanede tartıldım 4 kilo vermişim. Kim tutar beni be. Geliyorum kızlar savulun... [signature][hline]!!!nisriG MafaK
Yüksek tepelerde hem kartala hem yılana rastlarsınız. Fakat biri süzülerek diğeri sürünerek yükselmiştir. (Hint Atasözü)

[Bu mesaj Davion tarafından 08 Kasım 2005 19:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...