Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

keops u hiç böyle görmüş müydünüz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pyramıtler kımındı acıba zamanında
zaten ıngılzıler mısırı bızden hacılıyınca bu arkeolojı salgın oldu dunayda butun herkes kostu dırek mısır a pyramıtlere osmanlı zamanında pyramıtler yolgecen hanıydı dırek bı onem verılmemıskı daş işte duruyo ole adamalr nası yapmıs bunu yaaa dan oteye gıdemıyen bır toplumuz

zaten dunyanın yedı harıkasından bırını cephanelık yapıp yenıcerının bırının sakarlıgıyla havaya ucuran tek mılletız[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
said:
fiona, 23 Kasım 2005 21:28 tarihinde demiş ki:
http://www.yorumcu.com/mtour/pyramids/

arkadaşlar tarih dersinde bugün hoca bahsetti biraz çok meraklıyımdır bu konularda hemen arattım google dan ve bi site buldum.ilk defa gördüm bi piramidin içini ve bununla birlikte bunları da öğrendim.
Gize'deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5'dir.

* Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

* Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin karesine esittir.

* Büyük Piramit,dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.

* Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.

ya nası ya hangi güç yapar bunları siz de bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

*içine süt konuldığunda 2 gün bozulmnadan duruyor ve 2 gün sonunda yoğurt oluyor

*piramitin içine yılda 2 kez güneş vuruyor

1.impratyorun tahta çıkışı
2.ölümü[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea...

-Dede fake misin?
Mesaj tarihi:
Piramidi Yapan Adamlarda Muhtesem Zeka Var.O Zamanlarda O Yetersizlikle O Kadar Hesabı Yapmıslar Ve Piramid Kimin Adına Yapılmıssa Tahta Cıkıs ve Olum Yıl Donumlerinde 2 kez Gunes Giriyor Piramidin İcine Nasıl Hesaplamıslar Bunu?[signature][hline]GaSoLiNa
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 23 Kasım 2005 22:38 tarihinde demiş ki:
O da bir teori, çok da mantıklı tabi. Ama o içindeki odaların yapısını, sadece iki günde güneş girmesini falan nasıl ayarlayabilmişler ki o çağda?

Astronomi! Ya evet aslında hayallerinizi yımaktan pek hoşnut olmasam da (YALAN!) küçük yeşil marslılar yardımcı olmadı bunlar yapılırken. Gavurun dediği şekilde söyleyelim afili olsun 100% handmade! Tamamen el yapımı ve bu eller şey evet sadece insan eli. :D
İşçiler inşaat alanı yakınında kurulmuş büyük köylerde kalıyorlardı, hatta grev hakları bile vardı! Gözlerine çekecek sürme kalmayınca bile iş bırakmışlardır bu işçiler.
Diğer siteden devam edelim;(çok vaktim yok ve sınırlı bilgi sahibiyim ama bunları cevaplamak çocuk oyuncağı :lol:)
iddia:* Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.
yanıt:
MUAHAHHAH! şey kusura bakmayın. ÖHÖM! ciddi mode on..
Öncelikle kimi taşlar piramidlerin oldukça yakınından getirildi, hatta taş ocakları falan bile bulundu, dahası taşları çıkardıkları aletler bile var! Ve şey evet süper taş kesici marslı silahları değil. Bazı heykeller direkt olarak kaya üzerine oyuldu ve heykel bittikten sonra heykeller kayadan ayrıldı. Ayrıca bunu Mısır sanatında açıkça görebilirsiniz. Heykeller yunan heykelleri gibi yerden bağlantısı kesilmiş tekil durumda değillerdir, oturdukları yerler vs yapışıktır falan filan.

iddia:* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
yanıt: Yine muahhah ama bu sefer küçük. Bu adamlar işlerine gelince adamlar kanserden ölür der, işlerine gelince MUMYANIN LANETİİİ, TUTANKAMONUN PARMAĞIII derler ama yok öle bişi... ne yazık ki.. maksimum uzun süre kapalı kalmış ceset üzerinde oluşmuş küfler falan solunur akciğer probleminden gidersiniz. Ee şey bu radyoaktivite sayılmaz tabi ;)

iddialar silsilesi:
* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

yanıt: Sıkma kardeşim beah :D Ulan bi sürü kez denemeleri yapıldı bunun. YOK ÖYLE BİŞİ...

iddia:
* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

yanıt: piramitlerde bildiğimiz oda (3-oda bir salon) sistemi bulunmamaktadır. Ayrıca piramtiler taşların üstüste yığılmasıyla oluşmuş yapılardır ve çok fazla boş yer yoktur. Bazı boşluklar ise oda amaçlı değil, yük taksimi ve kum yollarının açılması için yapılmıştır. Hmm kısaca SIKIŞ STRIKES BACK!

Copy paste yapmıyorum şimdi; ama bakınız astronomi ve matematik. (ha o zaman nasıl yapılıyormuş bu diyorsanız, size din en büyük motivasyondur derim. Adam gökyüzüne inanıyor ve onu inceliyor. Yıldızlardan sel dönemlerini hesaplıyor. Ekin ekecek ki karnı doyacak. Ve o dönemde insanlar tanrıların dünya üzerinde etkili olduğuna inanıyor. İbadet edecek ki dönem verimli geçsin, ekinlerden karnı doysun. Kısaca sıkışmış göt ve çözüm yolu ilişkisi.)

Ayrıca bu gibi iddiaları yazan dingiller şunları pek hesaba katmamışlardır. Sakkara da pasta gibi çökmüş piramitler mevcuttur. Bunlar başarısız olmuş piramit denemeleridir. Dolayısı ile piramitler deneme yanılma yapılarından başka bir şey değildir. Ayrıca piramitlerde 10000lerce kişi çalışmış ve arkalarında oldukça kanıt bırakmışlardır. Bunların köyleri, yemekhaneleri hatta mezarları bile vardır. Bunlar bildiğimiz işçilerdi. Zuzaylılar değil. Dahası piramitleri boyayan ressamlar (tanrıları resmetmek günlük yaşamda yasak olduğu için) piramitlerin nasıl yapıldığı ile ilgili ve halkın yaşayışı ile ilgili çizimler yapmışlar ve bizi aydınlatmışlardır. Dahası (işte bu çok komik) tavan kat yük dağıtım boşluklarında ve mezar odasına giden koridor üzerinde ki kum boşaltma tünellerinde Piramitin yapımında çalışan işçilerin imzaları vardır (dasaaa waz here gibi ;)) Bu yazıların içinde ZORK was here gibi bişi de bulamamışlar.

ayrıca; Büyük Piramit'le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik,Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.

Ya ben de bir sürü rakam veririm evimle ilgili. Ama o rakamlar göz boyamadan ibaret sadece. Sıkış sıkış sıkış sıkış hepsi sadece sıkış...[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 23 Kasım 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
Peki firavunlar o ortadaki odayı nasıl bulup da cesetlerini ve hazineleri atmışlar. Bizim şimdiki bilimadamlarımız bile kayboluyo onların içinde.

Euehuehe :D
O odalar yapıldıktan sonra adam koycağını koyuyor daha sonra piramiti yapan mimarı firavun öldürtüyor.[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...