Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

keops u hiç böyle görmüş müydünüz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Pisagor türkçeleştirilmiş hali

orjinali pythagore galiba. Ama o tarz bişeydi, ingilizce matematikte öğrenmiştik zamanında[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 23 Kasım 2005 22:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Metinde turkce zaten ozamn bunun orda ne isi var demekki ceviren kisinin ne cevirdigi hakkinda bi fikri yokmus ya da uyukluyormus[signature][hline]Hayat dedigin nedir ki arkadas...

[Bu mesaj pegasus_end tarafından 23 Kasım 2005 22:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Buna mı takılıyosun ya?? Tabi ille uzaylılar değil, dünyada yaşamış üstün bi uygarlık olabilir. Atlantis'ten kaçıp mısıra yerleşenler falan da olabilir. Ama sonra bu dünya adam olmaz diyip gitmişler.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Ben bunların popülaritesine kapılıp illa uzaylılar yaptı demiyorum. Ama insanüstü birşeyin yapmış olması lazım. İnsanları direk yargılama lütfen. Çevirdiği şeyi bilmiyomuş demek mevcut tartışmayla alakasızdı. Ufak şeylere takılıp polemiğe girerek asıl tartışmayı dağıtıyorsun.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Ayrıca piramitlerin Dünya'nin denge merkezinde olduğunu da hatırlatayım :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Mesaj tarihi:
said:
DarKRideR, 23 Kasım 2005 22:22 tarihinde demiş ki:
Ayrıca piramitlerin Dünya'nin denge merkezinde olduğunu da hatırlatayım :D

Nasıl sen yuvarlak bir nesnenin denge merkezini gösterebilirmisin.
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 23 Kasım 2005 22:22 tarihinde demiş ki:Ufak şeylere takılıp polemiğe girerek asıl tartışmayı dağıtıyorsun.

Seytan ayrintilarda gizlidir...[signature][hline]Gelirken merhaba demedim,giderken de benden elveda bekleme...
Mesaj tarihi:
Piramitleri de şeytan yaptırdı zaten.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 23 Kasım 2005 22:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
batuhan, 23 Kasım 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
said:
DarKRideR, 23 Kasım 2005 22:22 tarihinde demiş ki:
Ayrıca piramitlerin Dünya'nin denge merkezinde olduğunu da hatırlatayım :D

Nasıl sen yuvarlak bir nesnenin denge merkezini gösterebilirmisin.

pardon ya tam ortasındaydı galiba :D Okumuştum bir yerlerden ama tam ortası olacak o zaman böyle bir şeydi dsfsd :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Mesaj tarihi:
dünyanın ortası da olmaz. İstanbulda da öyle bi taş vardı. Eski insanların inançları :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Burasi kisisel tartisma alanimiza donusmeden olaya burda son noktayi koyuyorum,kalbini kirdiysam beni affet daha fazla uzatmayalim.[signature][hline]Gelirken merhaba demedim,giderken de benden elveda bekleme...
Mesaj tarihi:
Peki ben de özür dilerim. De şu kara kitlesi nedir biri açıklayabilir mi?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
How Pyramids were Built
A path of wooden rollers was made so that sledges carrying the great stone blocks could move more easily. Ramps were built for the sledges to carry the blocks up the sides of the pyramids. As each layer of the pyramid was completed the ramp was made higher and longer. Once the blocks were hauled up the ramp, ropes and levers were used to move the blocks into position. After the blocks were in place a casing fine-quality limestone was put over the stones.

The workers were housed in barracks. Skilled stonemasons and some laborers worked on the pyramid all year long. Others worked during the flood season when crops could not be raised. Some farmers used this work as a means of paying taxes.

Birazcik ingilizce bilgisi olanlar,piramitlerin nasil yapidiginin burda tarifi var [spo1=Kaynak]http://library.thinkquest.org/CR0210200/ancient_egypt/pyramids.htm[/spo][signature][hline]Gelirken merhaba demedim,giderken de benden elveda bekleme...
Mesaj tarihi:
O da bir teori, çok da mantıklı tabi. Ama o içindeki odaların yapısını, sadece iki günde güneş girmesini falan nasıl ayarlayabilmişler ki o çağda?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
senin yolladıpın bu site ingilizce bi sitenin çevirisi ama eksik orjinal siteyi bulmaya çalış çok daha fazla bilgi var[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 23 Kasım 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
dünyanın ortası da olmaz. İstanbulda da öyle bi taş vardı. Eski insanların inançları :)

valla böyle bir şeyler yazıyordu tam olarak bilmiyorum bende sdfds :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:

Tık
Mesaj tarihi:
Abisi uzaylılar yaptıysa, yılın 365 gününü gösteren (yerini unuttum) piramiti, azteklerin mayaların binalarınıdamı uzaylılar yaptı? Bencede insanlar yaptıda nese :D Ama harbi adamlar yapmıs ben en çok o hesapları nası yaptıklarını merak ediyorum o devirde[signature][hline]Blind Guardian
[Ophélia, Human Warlock - Ragnaros]
Mesaj tarihi:
Time Machine diye bir filmdi hatırlarmısınız geleceğe gidiyordu adam işte ilkel kabileler görüyordu.Sonra öğreniyordu ki aslında bizim geleceğimiz.

Bence bu konu hakkında denilebilecek tek laf budur.Kaynaklara göre o zamanlarda böyle şeylerin yapılması imkansız.Bence bizden önce gene insan uygarlıkları vardı ve inşa ettiler.Hep yıkıldılar ama bu eserleri bıraktlar bize.

UFOlar yaptı dan daha mantıklı :)[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:

Tık
  • Yeni Oluştur...