MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 yani nasıl çalışır, kapalı bilgisayara girilebilirmi falan birileri bi anlatabilirmi kısaca programı.[hline]Bana ne oldu bilmiyorum? Sırf aşık olmuş olmak için olurdum aşık.Tanımıyorum artık ondan başkasını... Neyleyim sensiz dünyayı? İlk defa aşık olmuşum birine böyle Laleler bile bilmez kimsenin böyle aşık olduğunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 PC Anywhere kendinden terminal servisleri veya VNC servisleri olmayan makinaların remote administration'ı için geliştirilmiş olan bir nevi remote desktop programı.. Makina kapalıysa veya PC Anywhere kapalıysa birisinin girmesi gibi birşey söz konusu değildir.. Kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey adam gibi bir şifre verilmesidir programa kırılması zor olan içerisinde ASCII char'ların olduğu şifreler'i tercih etmelisiniz.. Sonuca remote olarak birisi PcAnywhere ile bağlandığı zaman sisteme admin hakları ile bağlanır.. Bunun dışında güvenlik açığı olarak çok fazla bir açığı yoktur ( bilinen ) makinana yapılabilecek bir port scan'de direkt olarak pcanywhere'in sisteminde kurulu olduğu görülebilir bu da istenmeyen bir takım saldırılara neden olabilir ama adam gibi bir şifre verdiysen pek bir sorun olmaz. Çalışma mantığı tamaman VNC protokolü ile sistemin ekran görüntüsünü client'a yollamak ve pcanywhere client'ı üzerinde yapılan hareketleri server üzerinde simule etmektir.. NT gibi sistemlerde tercih edilir.. 2000 veya 2003 server'larda sistemin kendi içerisinde remote desktop servisleri vardır.. Linux serverlar için ise zaten SSH ile işinizi görebilirsiniz.. Pek tercih edilen bir yöntem değildir özellikle de güvenliğin ön planda olduğu network'lerde sistemlerin ( özellikle de dışarıya açık olan sistemlerin ) pc anywhere ile yönetilmesi sorunlara neden olabilir..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar