Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gittik kızı istedik, çocuklar gönül vermiş, başlık parasında anlaştık

Cafein

Öne çıkan mesajlar

ya cafein abi sen t4 kullanmis adamsin

t4 sehir ici trafige fazlami geliyor? yapmayin etmeyin. Sanki arabanin 2000 motor olunca butun olay 160 degilde 180 le gidermis gibi konusuyorsunuz. Sirf bir yan yoldan ana yola ciktiginda, ana yoldan gelen adamla ayni hizi daha cabuk yakalayabilmek icin bile alinir. Yani yapmayin bana hic bir araba T4 un zevkini veremedi.

Ha dersiniz benim durumum sudur budur ben bunu aldim eyw, ama 2000+ motora bok atmayin. Sanki amerikada herkes 250 ile gidiyor sehir ici. Klimayla yokus cikin goriyim ben 1.6 ile istedigi kadar elektrikli olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

ben yazın dudullu-bayramoğlu arası, kışın ise dudullu-göztepe arası giden bir insanım. cafein'in dediğine katılıyorum. istanbul veya metropol bir şehirde söylediği kriterler çok önemli. trafik sıkışıklığı malesef silindir sayısı ve hacmine bakmıyor :)

bana max 200km/h yapan araç yeter de artar bile. yeter ki 80-120km/h ara hızlanma değerleri düzgün olsun, rampada bayılmayacak kadar tork üretsin ve bunu düşük devirde versin.

cafein eğer tur atılacaksa birim birim birim...

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

said:
matama, 20 Kasım 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
ya cafein abi sen t4 kullanmis adamsin

t4 sehir ici trafige fazlami geliyor? yapmayin etmeyin. Sanki arabanin 2000 motor olunca butun olay 160 degilde 180 le gidermis gibi konusuyorsunuz. Sirf bir yan yoldan ana yola ciktiginda, ana yoldan gelen adamla ayni hizi daha cabuk yakalayabilmek icin bile alinir. Yani yapmayin bana hic bir araba T4 un zevkini veremedi.

Ha dersiniz benim durumum sudur budur ben bunu aldim eyw, ama 2000+ motora bok atmayin. Sanki amerikada herkes 250 ile gidiyor sehir ici. Klimayla yokus cikin goriyim ben 1.6 ile istedigi kadar elektrikli olsun.

Şimdi T5 alabilip kullansam yaparım abi, amma velakin gerek masrafı gerek ihtiyaçlarımın üstünde olması yüzünden yapamam. Bana uzun mesafe gidip az yakacak, konfor sağlayacak, vergisi de abarmayacak bir araç lazım o da bu işte(evde dört araba olduğunu,ikisinin motorunun 2.0 litre üstü olduğunu ve buna göre benzin yakıp vergilendirildiğini de unutmamak gerek, babaya yüklen babaya yüklen nereye kadar). Sonuçta arabanın bakım masrafları harici benim maaştan gidecek artık, T5 besleyemem ben :D

Büyük motorun olayı yüksek son hız olduğu kadar yüksek ivmelenme, o bakımdan yüksek performans motor kullanmak tabii ki güzel bir şey ama şu duruma uygun değil. O konuda sapına kadar haklısın, T4te kırmızıda kalkarken gaza az dokunup "höyt" diye fırlamanın, asabi makasçı ve ufak arabalı dalaşan gençlere de gerekince ders vermenin tadı hiçbir şeyde yok tabii.

Son olarak da 2000+ motora bir şey demiyorum ama mesela Ferrari bence gereksiz bir yatırım Türkiye şartlarında, havasından başka getirisi yok. Bir kere kullanabileceğiniz düzgün yol sayısı az (Ferrari çukurlardan tazı gibi geçen diyen çıkmaz herhalde), park başlı başına problem ve amacı olabildiğince hızlı gitmek olan bir araç için yol şartları müsait değil. Benim laf ettiğim bu ve bu bütün yüksek sınıf spor araçlar için geçerli. Aynı zamanda Clio Sport V6 gibi insanlık dışı bir aracın da Türkiye'de kullanımı için geçerli.

Netekim artık Boğaz trafiğinde cd dinleyebileceğim ya... En büyük mutluluğum o zaten.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

abi monte carlo'da adım başı ferrari enzo,f55 bilmem modena.adamlar şehir içinde hızmı yapıyo =P
gördük F1 yarışındaki virajı ehehe.F1 arabaları bile 60-70 le dönüyo :D
Ferrari her şartta alınabilecek bi araba.param olsa yol şartlarına bakarmıyım Ferrari alayım mı almayayaım mı diye sorarmıyım.heyt be...[signature][hline]FİLTHY PLAY
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

porsche bence de makul bir spor otomobil :P

ama para boğazıma kadar çıktı, tüketeyim de yer açılsın fikrine kapılırsam gider bir lamborgihini alırım. malum audi group da kendileri :D

konuya döneyim, tekrar hayırlı olsun. istanbula dönüş ne zamandı?

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Cuma veya Cumartesi geliyorum, dün buraya gelir gelmez binbir rica minnet notere koştum vekalet çıkartıp fakslayıp kargolattım. İşlemler yetişirse Cumartesiye teslim edecekler. Kavak yellerine yetişir belki, yoksa tabanvayla veya temsilen annemin arabasıyla gelirim.

Para sen haber ver gel, olmadı Carrefourun oralarda döneriz iki üç tur. Haydi hayırlısı.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...