Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çan Eğrisi sistemine Öğretim Görevlisinin yorumu.

Fistan

Öne çıkan mesajlar

zeki adam vesselam[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!.

Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ!

Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR.[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki:
Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!.

Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ!

Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR.

yok öyle bişi.Her okulun sınavı aynı degıldır ama aldıgın notlar a-b-c-d-f diye gittiği için dışarıdan bakan birisi için okulun derecesini yansıtmak amacıyla konulmus onlar.[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Todesengel, 21 Kasım 2005 19:16 tarihinde demiş ki:
Çan eğrisi kalktı zaten finalden 45in üstünde alamazsan dersten kalıyorsun artık

valla bizde ortalama alınır.Birde standart sapma alınır ona gore hesaplanır.Bu uygulama Amerika'da da uygluanıyor sanırım,çünkü okulum amerikan sistemiyle okutuyor[signature][hline]By blood and honor we serve
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki:

Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR.

öhöm.. Yazıya istinaden öğrenci olarak bi iki kelam edelim.. şöyle ki;
Çan eğrisi denilen hede öğrencilerin olduğu kadar öğretim görevlilerinin de boğazını bağlamalı, gırtlaklarına çözemeyecekleri bir tasma olmalıdır. Hakeza sınıfta sınıf ortalaması 40'ın çok altında ,diyelim 15'te kalıyorsa ve bu her sene oluyorsa elde edeceğimiz sonuç öğretim görevlisini de bağlamalıdır. Sorunun sebepleri araştırılırken her sene aynı seviyelerde oluşan bu çan eğrisi dikkate alınmalıdır. Uzun süreden beri karşılaşılan bu gibi durumlarda, öğretim görevlisinin dersi iyi aktaramadığı anlamak için alim olmak gerekmez. Dolayısı ile bu gibi olaylarla karşılaşıldığı anda öğretim görevlisinin titrine bakmadan çıkışların sağ taraftan yapılabileceği kulaklarına fısıldanmalıdır.
Peki uygulamada bu yapılıyor mu? Eee benim bulunduğum yerde yapılmıyor. Ancak şöyle bişi yapıyorlar, çan eğrisini hesaplıyorlar, 15 diyelim yine, sonra çan eğrisinin üzerinde kalan ,28diyelim biz, elemanları da geçirmeden 30+ ortalaması olanları geçiriyorlar ve koca sınıftan 3 kişi geçmiş oluyor.
Prof.larımıza iğne çuvaldız içeren bir paket mi hediye etsek ne? ;)[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer, 21 Kasım 2005 21:57 tarihinde demiş ki:
@sostizm:

aslinda bunu uzun uzun tartisabilirdik, ama ne yazik ki ne vaktim ne de istegim var. onun icin su anki dusuncemi tek cumleyle ozetleyecegim: "hadi ordan"

Terbiyesizliğin lüzumu yok!!! Hele karşındaki bir öğretim görevlisiyse...

Katalog sistemine sahip bir üniversitede(Bilkent "Bankacılık ve Finans" ) okuyorum ve geçme notum 70 "C". Diğer üniversitelerde çan eğrisi sistemiyle 20'ler 30'lar ile derslerinden geçenleri gördükçe dayanamıyorum ve aldıkları notları sürekli sınavlarda çıkan soruların zorluğuyla kıyaslayanları hazmedemiyorum...

Bu sistem öğrenciler arasındaki rekabeti ve hırsı öldürdüğü içinde, başarıyı arttıran çok nadir kişiler sıyrılıyor aradan. Hal böyle olunca çan eğrilerinin %50'lerin altında çıkması çok doğal...[signature][hline]Hatalıysam 155

[Bu mesaj Keyzar tarafından 22 Kasım 2005 01:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sayısal değilmiş arkadaş düzelteyim.
Valla ben çan eğrisinden yanayım,daha okulumda 70 uzerı not alamadım [sayısallardan] ve almaya niyetim yok.Sınavdan 60 altı almak demek bilmiyor demek değil,nerdeyse tamamen bilmeme ve salim kafayla çok temiz halledebilmeme rağmen sınavlarda sureklı bır sekılde saçmalıyorum.
Önce şunu sormak lazım,sınavlar insanı ne kadar olcuyor?[signature][hline]By blood and honor we serve

[Bu mesaj Suark tarafından 22 Kasım 2005 01:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle. boru gibi soru sorunca hocalar haliyle düşük çıkıyor ortalama. ama gayet 35 in altı kalıyor mesela bizde. yani hocanın da insiyatifine bağlı ayrıca. o zaman bi sene sorulan sınav kolaydır, 2 sene sonra sorulan sorularla alakası bile yoktur. o sene o dersi alanlar AA getirsin, 2 sene sonra gelen birisi daha iyi bilmesine rağmen BB getirsin. ileride bu iş hayatında problem olsun vs. çok mantıklı birşey bence.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...