Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemci fan hızını nasıl ayarlarım?

Leopar

Öne çıkan mesajlar

daha önceki konulara baktım ama bunun cevabını bulamadım. arkadaşalr şimdi benim işlemcim p4 3.00 ghz presscot, işlemci fanıda kaliteli olsun diye yanına thermaltake fan aldık. şimdi bu fanın (kasanın arka tarafına) monte edilmiş kumandası vardı ama kontrol etmiyordu fanı. fan böyle kendi kendine takılıyordu 6300-6500 rpmde, tabi çıkan sesi hayal edebilirsiniz sanırım :) neyse işte ben bu kumandayla fanın bağlantısını kestim, (sorun kumandadaymış herhalde) fan normal bir hıza döndü ve bende rahat etttim. ama dün power supply değiştirirken ne yaptım ne ettimse fan yine eski hızına döndü, yine 6300 rpmden aşağısı yok. speedfan ile ayarlamayı denedim oda olmadı, bütün ayarları okuyup uygulamama rağmen bi sonuç alamadım. şimdi sizce ben neyi yanlış yaptım powerı değiştirirken? fanın kumandası eski power supplya bağlıydı, "nasılsa işe yaramıyor bari kasadan çıkarıyımda kalabalık yapmasın" diye onuda ps ile birlikte söktüm. ama zaten bağlı değildi fana, nasıl etkiledi? yani sonuç olarak: imdat![signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle...

Talaras, Lvl 60 NE Druid of Sineclipse-BL (En sonunda...)

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leopar, 20 Kasım 2005 13:34 tarihinde demiş ki:
speedfan ile ayarlamayı denedim oda olmadı,

okumadan yazmasak su cevapları daha bi hoş olcak.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

ya aldığın yere sorucaksın böyle böyle ne yapabilirsiniz veya yapabilirim diceksin çünkü kumanda bozuk diyorsun yada fan kontrol cihazı alıp fanın rpm seviyesini düşürüp rahat ediceksin...[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

evet arlothcum bende öyle düşündüm....bugün gittim bi tane yedek bi kumanda aldım. onu takınca tamamiyle kontrol edilebilir hale geldi fan. şimdi 3600 rpmde rahat rahat kullanabiliyorum :) teşekkürler[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle...

Talaras, Lvl 60 NE Druid of Sineclipse-BL (En sonunda...)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...