Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

parmakları yedirten "çılbır" tarifi


fellantis

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaslar, mutfakla ilgili en ii bildigim yumurta ve yumurta oldugu icin size nefis bir yumurta yemegi tarfi...

malzemeler
yumurta :D (bunyeye gore adet degisiyo, benim icin 2tane)
zeytinyağı (tercihen)
varsa bi dis sarımsak
sarımsaklı yogurt (onu tarif etmiycem artık)
baharat (acı biber, kekik..)
tava ve ona uygun cam kapak

yapılıs
yumurtaları bir tasa kırıp iyice cırpıyoruz,hemen hemen tek renk oluncaya kadar. sarımsaklı togurdu hazırlayıp, bir tabak alıyoruz. tabağın ortasına iki yemek kasıgı sarımsaklı yogurdu kondurup, tabagın ortasını gecmeyecek sekilde dağıtıyoruz. sonra tavamızı alıyoruz. biraz zeytinyagı koyuyorz (bana gore kucuk caybardaklarının 5te 2si kadar). sarımsagı yemek programlarındaki gibi bıcagın yanıyla artistik bi sekilde eziyoruz. yagın icine atıp kısık ateste yagın kaynamasını bekliyoruz. yemek programlarında hep sarımsak ezip atarlar kıl olurdum ama harbiden acayip bir koku ve tat veriyor. bu arada dikkat edin sarımsak yuzunden yağ kaynarken acayip sıcrıyor. ocagı kapatmadan yumurtayı dokebiliyosanız yumurtayı olabildigince ortaya dokun ve cam kapagı kapatın. atesi cok az artırın ve tavayı elinize alıp hafif hafif dairesel hareketler yapın. iyi yaparsanız yumurta tam yuvarlak olarak dağılır, guzel gorunur. kapak sayesinde yağ sıcramayacaktır. ayrıca cok sık sallayınki yumurta yanmasın. ustunde pismeyen sıvı yumurta kalırsa yanlara gitmesini saglayın. eger yandıgını dusunuyosanız spatulayla ters cevirmeyi deneyin, tabii yapabiliyosanız. yağ kaynadıkca yumurta garip bir sekildesismeye baslar. ne kadar yağ koyarsanız o kadar siser. hatta o kadar siserki, cam kapağa kadar yukselebilir. bi sure sonra sisip iner (yine de baya bi sis kalır ama, kalın olur yani). o zaman ocagı kapatın. kapağını acın, kokusunu icinize cekip delirin, yogurtlu tabağa dduzgunce kaydırın. sonra ustunu de yogurtla kaplayın. pul biber(ozellikle) serpin zevkinize gore, ortasına kekik de serpin. sonrasında da kendinizi kaybedin. :tebrikz:

cam kapagın nedeni yumurtaya noldugu gormek, diger turlu yakabilir yada kabartamayabilirsiniz.

[Bu mesaj fellantis tarafından 19 Kasım 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapın yapın. sarımsagı abartmayın yoksa sıcak yag cok sıcrar.

bu daaaaaaa..... yumurta kırma tutorialı :D :

ilk olarak kırılacak yumurtaları alıyoruz. sonra onları masanın kenarı gibi keskin bir köseye carpıyoruz, tabii cok abartmadan. ama kırmaktan da korkmamak gerekiyor ztn cok zor dagılıyo aslında. ondan sonra vahsi bir sekilde yumurtayı kırdıgımız yerden tutup kasenin uzerinde ikiye ayırıyorz. cok kolay aslında, dediim gibi gorundugu kadar cabuk dagılıp kırılan bisey deil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vayy güzele benzio agzım sulandı birden[signature][hline]oper, 09 Kasım 2005 00:07 tarihinde Hakansukurun 10 dk kızlarla ilgili 10 topic acmasından sona demiski:
olm senin sorunun mu var kızlarla?? istedin de vermediler herhalde.. ??
RabbiT, 20 Kasım 2005 16:30 tarihinde demiş ki:
Özentinin tekiyim ben sana ne
-------------------------------
Haumarush-Tauren-WArrior-Zaptiye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batido, 21 Kasım 2005 02:22 tarihinde demiş ki:
iide cılbır buna denmezki cılbırda yumurtayı suyun icine kırarsın benim bildigim kadarı ile


dedigin dogru, yumurtayı suda haslanıp sarımsaklı yogurda atılıyor aslında. cılbır tarifi o. ama benim yazdıgım "parmakları yedirten cılbır" :D bana ozgu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...