Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzay boşluğunun ısısı kaç derecedir?

eldiablo

Öne çıkan mesajlar

uzay bir boşluk olduğundan dolayı uzayın bir sıcaklığı olamaz sen ısı diye sormuşun ama zannedersem bunu kasdettin ancak şöyle birşey olabilir uzay boşluğundaki bir cismin sıcaklığı tabiki saptanabilir[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

pardon -273C di karıştırdım C ile K yi pardon[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Atlantis Uo
www.atlantis.gen.tr

[Bu mesaj diablotg tarafından 06 Kasım 2005 14:06 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj diablotg tarafından 06 Kasım 2005 14:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu aradım biraz nette ama tam sorulduğu gibi birşey bulamadım bu arada. Fakat onun yerine google'da "evrenin sıcaklığı" olarak ararsanız parça parça bilgilere ulaşılabiliyor.

Cevabı bende merak ettim ama oturup derlemek için vaktim yok. Size kalsın o kısım : )[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle ısı derece ile ölçülmez. Soru boşluğun ısısı kaç kaloridir yada boşluğun sıcaklığı kaç derecedir, şeklinde olmalıdır. Her iki durumda soru mantıklı deildir. Yani olmayan bir durumu sorgulamaktadır. Isı nın tanımına bakıcak olursak.

bir cismin molekullerinin titre$me hizinin buyuklugu

boşluk teorik olarak cisim ihtiva edemeğeceğinden. Isısıda yoktur. Boşluk derken uzaydaki havasız ortamdan bahsediyorsak. Bu bölgenin ısısı içinde bulunan gaz moleküllerine göre değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

big bang teorisinin öngördüğü üzere evren mutlak sıfır sıcaklıgında değildir. bu da big bangin en önemli kanıtlarından biridir. big bang yüzünden tüm evrenin 2 kelvin kadar ısındıgı ölçülmüştür ancak galaksi merkezlerinde ısı artışı 6 kelvine yaklaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzay boşlugunun sıcaklıgı oldukca gorecelı bır kavramdır.Mesela gunese yakınlastıkca uzay boslugu dedıgınız yerın sıcaklıgı uzaklıkla ters orantılı olarak degısır.Eger Dunya'nın cekım kuvvetındekı herhangıbır yerde kı sıcaklıgı soruyorsan en dış katmandan sonrakı yaklasık sıcaklık sana , senın dusundugun alandakı sıcaklıgı verecektır.Ornek olarak; Pluton gunesten en uzak gezegen olarak kabul gormektedır atmosfer sıcaklıgı yaklasık olarak -200 °C nın altındadır.Yanı bu sıcaklıga yakın bır degerde plutonun bulundugu uzay boslugunun sıcaklıgı olacaktır.

DİPNOT:Lab. koşullarında ulaşılan en düşük sıcaklık -273°C olup buna mutlak sıfır noktası denır yanı sıfır kelvindir.Formul olarakta K=273+C dir.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...

[Bu mesaj Mephinx tarafından 06 Kasım 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mephinx, 06 Kasım 2005 23:28 tarihinde demiş ki:
Uzay boşlugunun sıcaklıgı oldukca gorecelı bır kavramdır.Mesela gunese yakınlastıkca uzay boslugu dedıgınız yerın sıcaklıgı uzaklıkla ters orantılı olarak degısır.Eger Dunya'nın cekım kuvvetındekı herhangıbır yerde kı sıcaklıgı soruyorsan en dış katmandan sonrakı yaklasık sıcaklık sana , senın dusundugun alandakı sıcaklıgı verecektır.Ornek olarak; Pluton gunesten en uzak gezegen olarak kabul gormektedır atmosfer sıcaklıgı yaklasık olarak -200 °C nın altındadır.Yanı bu sıcaklıga yakın bır degerde plutonun bulundugu uzay boslugunun sıcaklıgı olacaktır.

DİPNOT:Lab. koşullarında ulaşılan en düşük sıcaklık -273°C olup buna mutlak sıfır noktası denır yanı sıfır kelvindir.Formul olarakta K=273+C dir.

keşke lablarda -273c ye ulaşsalardi , teorik olarak imkanlı olsada gercekciligi olmayan bir yasadir -273 e ulasmak.cok yaklasırsın ama -273 inemezsin ole bise bu melet.lab. sartlarında -270 e bile yaklasıldıgını zannetmiyorum yarın unide bi arastiriyim yazarim
Sosyal ağlarda paylaş

Sıcaklık moleküllere ait bir kavramdır. Güneş ışınlarının çarpacak bişeyi yoksa ısınamazda. Güneşin yanına gidince ısınan şey de hava değil sizsiniz. Bir noktadaki sıcaklığı değerlendirirken, oradaki yoğunluğu da hesaba katmak lazım. Gerçi atmosferi olan yerlere yaklaştığınızda, atmosfer birden başlamadığı için artan bir yoğunlukla karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

dünya da sobanın yaklaşma gibiden farklı olacaktır güneşin yanına yaklaşmak. uzayda metre kare başına 3 molekül var deniliyor.ama birde şöyle düşünün o kadar muazzam sıcaklıkta o kadar hareket eden üç molekül bile size zarar verecektir gibisinden düşüncelerim var. ama üçmolekülden öte güneşin yanında bizim moleküller olimpiyatta rekor kırar.
birde sıcakık ışıma yoluyla da taşınıyor. güneşin yanında durupta yanmayacaksın diye birsey yok .
Sosyal ağlarda paylaş

Uzay boşluğunun sıcaklığını nasıl ölçüyorlar?

Şimdi boşluğun sıcaklığını ölçmek için bir ölçüm cihazını boşluğa koysak, orası artık boşluk olmamaktadır ki. Bu sebeple boşluğun değil, ölçüm cihazının sıcaklığını (örneğin güneşten gelen ışığın cihazda oluşturduğu ısı nedeniyle oluşan sıcaklık) ölçmüş olmaz mıyız?

Evrendeki tahmini toplam ısı ve evrenin tahmini yoğunluğu hesaplanıp bir istatistik çalışma yapılmışsa ancak evrendeki(boşluktaki) ortalama bir sıcaklıktan söz edilebilir gibi geliyor.

Tabi boşluğu kaplayan bazı atomaltı parçacıkların sıcaklığı söz konusu değilse... bence boşluğun sıcaklığı diye bir kavram olamaz. Yani ben bu işten hiçbişi anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzayın boşluk olmadığını ve bir yoğunluğa sahip olduğunu bir tübitak yayınında okuduğumu çok net hatırlıyorum ama konuya hakim olmadığım için google'da yapmaya çalıştığım araştırmalarım hüsranla sonuçlandı. Daha ilgili birisi buraya uzayın yoğunluğu ve partiküllerin birbirlerine olan uzaklıkları konusunda kaynak koyarsa tartışma daha sağlıklı ilerleyecektir.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...