eldiablo Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 bir cevaba ihtiyacım var en kısa zamanda:D eğer aytınlatırsanız minnettar olurum[signature][hline]the world is mine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gerab Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 uzay bir boşluk olduğundan dolayı uzayın bir sıcaklığı olamaz sen ısı diye sormuşun ama zannedersem bunu kasdettin ancak şöyle birşey olabilir uzay boşluğundaki bir cismin sıcaklığı tabiki saptanabilir[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Q=m.C.T dir boşluğun kütlesi 0 olduğundan Q=0.C.T dir Q=0 olur (Q=Isı, m=kütle, C=Isı sığası, t=sıcaklık) Emin değilim ama aklımda böyle kaldı[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Uzay mutlak boşluk olmadığından (moleküllerin arası çok açık) bir sıcaklığı var ama hatırlayamadım.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 0 olamaz, sonucta ortaya cikacak kelvin 0 olur ki boyle bi sey olmaz haliyle. ortalama sicakligi dusuk oldukca fakat isinma olayi isimayla gerceklesecegi icin cogu zaman tam olarak olcmek zor. onun icin belli bolgelere gore ayriliyo bildigim kadariyla.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 -271K di en son yani -273K acayip derecede yaklaşmıştı.Kafadan diil arkadaşlar okuduğum bi kitaptan biliyorum ama -271K doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 pardon -273C di karıştırdım C ile K yi pardon[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır. Tuğrul Güner(diablotg) Atlantis Uo www.atlantis.gen.tr [Bu mesaj diablotg tarafından 06 Kasım 2005 14:06 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj diablotg tarafından 06 Kasım 2005 14:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 oeh demin den beri ariyom doğrusunu karıştıryorum habire ama kelvin=santigrat + 273 formülü kelvin - olamaz, teorik olarak; varolan termodinamik yasalar geçerliliğini sürdürdüğü sürece[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Konuyu aradım biraz nette ama tam sorulduğu gibi birşey bulamadım bu arada. Fakat onun yerine google'da "evrenin sıcaklığı" olarak ararsanız parça parça bilgilere ulaşılabiliyor. Cevabı bende merak ettim ama oturup derlemek için vaktim yok. Size kalsın o kısım : )[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nefarion Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 öncelikle ısı derece ile ölçülmez. Soru boşluğun ısısı kaç kaloridir yada boşluğun sıcaklığı kaç derecedir, şeklinde olmalıdır. Her iki durumda soru mantıklı deildir. Yani olmayan bir durumu sorgulamaktadır. Isı nın tanımına bakıcak olursak. bir cismin molekullerinin titre$me hizinin buyuklugu boşluk teorik olarak cisim ihtiva edemeğeceğinden. Isısıda yoktur. Boşluk derken uzaydaki havasız ortamdan bahsediyorsak. Bu bölgenin ısısı içinde bulunan gaz moleküllerine göre değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 big bang teorisinin öngördüğü üzere evren mutlak sıfır sıcaklıgında değildir. bu da big bangin en önemli kanıtlarından biridir. big bang yüzünden tüm evrenin 2 kelvin kadar ısındıgı ölçülmüştür ancak galaksi merkezlerinde ısı artışı 6 kelvine yaklaşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 2,7 K (kelvin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Uzay boşlugunun sıcaklıgı oldukca gorecelı bır kavramdır.Mesela gunese yakınlastıkca uzay boslugu dedıgınız yerın sıcaklıgı uzaklıkla ters orantılı olarak degısır.Eger Dunya'nın cekım kuvvetındekı herhangıbır yerde kı sıcaklıgı soruyorsan en dış katmandan sonrakı yaklasık sıcaklık sana , senın dusundugun alandakı sıcaklıgı verecektır.Ornek olarak; Pluton gunesten en uzak gezegen olarak kabul gormektedır atmosfer sıcaklıgı yaklasık olarak -200 °C nın altındadır.Yanı bu sıcaklıga yakın bır degerde plutonun bulundugu uzay boslugunun sıcaklıgı olacaktır. DİPNOT:Lab. koşullarında ulaşılan en düşük sıcaklık -273°C olup buna mutlak sıfır noktası denır yanı sıfır kelvindir.Formul olarakta K=273+C dir.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... [Bu mesaj Mephinx tarafından 06 Kasım 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meineherin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2005 bulunduğun yere göre değişir yani:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 -270 civari olmasi lazım soguk yani .kara madde diye adlandirilan maddenin bu sıcaklıga etkisi varmı bilinmez ama ulasılabilecek en dusuk derece olması gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Mephinx, 06 Kasım 2005 23:28 tarihinde demiş ki: Uzay boşlugunun sıcaklıgı oldukca gorecelı bır kavramdır.Mesela gunese yakınlastıkca uzay boslugu dedıgınız yerın sıcaklıgı uzaklıkla ters orantılı olarak degısır.Eger Dunya'nın cekım kuvvetındekı herhangıbır yerde kı sıcaklıgı soruyorsan en dış katmandan sonrakı yaklasık sıcaklık sana , senın dusundugun alandakı sıcaklıgı verecektır.Ornek olarak; Pluton gunesten en uzak gezegen olarak kabul gormektedır atmosfer sıcaklıgı yaklasık olarak -200 °C nın altındadır.Yanı bu sıcaklıga yakın bır degerde plutonun bulundugu uzay boslugunun sıcaklıgı olacaktır. DİPNOT:Lab. koşullarında ulaşılan en düşük sıcaklık -273°C olup buna mutlak sıfır noktası denır yanı sıfır kelvindir.Formul olarakta K=273+C dir. keşke lablarda -273c ye ulaşsalardi , teorik olarak imkanlı olsada gercekciligi olmayan bir yasadir -273 e ulasmak.cok yaklasırsın ama -273 inemezsin ole bise bu melet.lab. sartlarında -270 e bile yaklasıldıgını zannetmiyorum yarın unide bi arastiriyim yazarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 güneşin dibinde de olsak ısı aynı yani he mi? çog acayip lan.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 horace göneş gören yerler biraz daha sıcak olabiliyo, bi de sabah güneşi mi akşam güneşi mi gördügüne göre de degişir. bu arada cevap 2.7279 K gibi bişeymiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 said: horacegoesskiing, 08 Kasım 2005 02:51 tarihinde demiş ki: güneşin dibinde de olsak ısı aynı yani he mi? çog acayip lan. ortalama olarak böle bir sonuç söyleniyor. dediğin gibi güneşin yanında olsan sıcaklık artar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Sıcaklık moleküllere ait bir kavramdır. Güneş ışınlarının çarpacak bişeyi yoksa ısınamazda. Güneşin yanına gidince ısınan şey de hava değil sizsiniz. Bir noktadaki sıcaklığı değerlendirirken, oradaki yoğunluğu da hesaba katmak lazım. Gerçi atmosferi olan yerlere yaklaştığınızda, atmosfer birden başlamadığı için artan bir yoğunlukla karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 dünya da sobanın yaklaşma gibiden farklı olacaktır güneşin yanına yaklaşmak. uzayda metre kare başına 3 molekül var deniliyor.ama birde şöyle düşünün o kadar muazzam sıcaklıkta o kadar hareket eden üç molekül bile size zarar verecektir gibisinden düşüncelerim var. ama üçmolekülden öte güneşin yanında bizim moleküller olimpiyatta rekor kırar. birde sıcakık ışıma yoluyla da taşınıyor. güneşin yanında durupta yanmayacaksın diye birsey yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Uzay boşluğunun sıcaklığını nasıl ölçüyorlar? Şimdi boşluğun sıcaklığını ölçmek için bir ölçüm cihazını boşluğa koysak, orası artık boşluk olmamaktadır ki. Bu sebeple boşluğun değil, ölçüm cihazının sıcaklığını (örneğin güneşten gelen ışığın cihazda oluşturduğu ısı nedeniyle oluşan sıcaklık) ölçmüş olmaz mıyız? Evrendeki tahmini toplam ısı ve evrenin tahmini yoğunluğu hesaplanıp bir istatistik çalışma yapılmışsa ancak evrendeki(boşluktaki) ortalama bir sıcaklıktan söz edilebilir gibi geliyor. Tabi boşluğu kaplayan bazı atomaltı parçacıkların sıcaklığı söz konusu değilse... bence boşluğun sıcaklığı diye bir kavram olamaz. Yani ben bu işten hiçbişi anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 0K e ulasıldıgında maddenin hacminin 0 olacagı varsayılır yani bosluk haline gelecegi, aradıgınız cevap 0K zaten kelvin olcusu bunun ustune kurulmus yanılmıyorsam[signature][hline]Power is Everything Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 ısı dediğimiz şey atomların titreişiminden ibaret bişedir. uzay boşluk oldugundan uzayın ısısı; boşlukta dolaşan dalgaların v.s yoğunluğundan ölçülüyor. buna da big bangin kalıntısı olan radyasyon deniliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2005 Uzayın boşluk olmadığını ve bir yoğunluğa sahip olduğunu bir tübitak yayınında okuduğumu çok net hatırlıyorum ama konuya hakim olmadığım için google'da yapmaya çalıştığım araştırmalarım hüsranla sonuçlandı. Daha ilgili birisi buraya uzayın yoğunluğu ve partiküllerin birbirlerine olan uzaklıkları konusunda kaynak koyarsa tartışma daha sağlıklı ilerleyecektir.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar