Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

süperiletkenlik(-273c)

kkk_87

Öne çıkan mesajlar

said:
Zeppelin, 11 Kasım 2005 22:42 tarihinde demiş ki:
-273C (0 K) mutlak sıfırdır ve maddenin -273Cde yok olacağı söylenir. bunun nedeni ise maddenin büzüşerek hacmini yitirmesi. şu ana kadar yapılan çalışmalarda en fazla -262Cye inildiğini duydum.

bizim yıllarca gördüğümüz kütlenin korunumu kanununa noluyo peki böhühü :_([signature][hline]...rrue...
gizli lamer
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

0°K = -273,15°C bunu düzeltmek istedim.

bir arkadaş da bakır yerine altın kullanımı demiş. altın iletkenlik bakımından bakırdan daha kötü bir metaldir. terminallerde altın kullanılmasının tek nedeni bakır veya alüminyum gibi oksitlenmeyip iletkenlik kalitesinin düşmemesidir. bu sebeple de bakır terminaller kaliteli malzemelerde altın kaplanır.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

kim demis inilemeyecegini ? cok merak etim nerde bole birsey yazior yazanlardada mantiklarina kusura bakmasin herkez ama edeyim bunu zitini ispatlayacak birden fazla teori var basitiden kara delikler dunyada kara delik olabilcegini biliormuydunuz veya en kucuk bir atomun -273 derece duserse electronlar cekirdege dusup kara delik oluscagini biliormusunuz bence biraz mantik ve kitap okuyarak ogrenebiliriz dimi =)[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...