Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçekler(heralde zaten biliyorsunuz)

Kreese

Öne çıkan mesajlar

insanlar cahil bilmiyorlar
yahudi Raşel denen osmanlı sultanı edirneye yahudileri yerleştirip o yahudiler edirnelileri ezince edirneli adam devleti değil yahudiyi suçluyor
gene savaşıyor gene padişahım tahtım hünkarım diye canını veriyor
Edit: cevabı çok basit yazıda falan açıkladığım şeyleri sorup durmanızdan bıktım , aranızdan biri de çıksa şurda burda hatalısın al belge al ispat dese ben de yanlış bazı düşüncelerden kurtulurum o kişiye faydam da olur güzel güzel yaşarız[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!

[Bu mesaj Kreese tarafından 05 Kasım 2005 04:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kreese, 04 Kasım 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
şu an üzerinde bulunduğun toprakları seni kendi toprağında esir eden osmanoğullarına değil selçuklulara borçlusun

ben yönetimde 1 tek Türk yok diyorum aldığım cevaba gülüyorum 10 binlerce saraylının içinde Türk yok basıyor mu kafa?

Osmanlı oldukça tu kaka bir devletmiş

:) çok tatlı bişeysin, "basıyo mu kafa" falan, şirin seni.

bak şimdi, "Atatürk, Atatürk" diyosun ya ikide bir, bu adam gökten zembille inmedi, osmanlı toprağında doğdu, Osmanlı devleti bünyesinde yetişti, osmanlı ordusuna hizmet etti, ve sonunda cumhuriyeti kurdu. istanbul dahil olmak üzere üzerinde yaşadığımız pek çok yer de bize osmanlılardan kaldı. hani bunu inkar edecek bi belge falan zaten yok. hangi ırk kimi yönettiyse yönetti, sonuçta bu hale geldik, halimizden memnun muyuz değil miyiz tartışılır, ama olay dizisi böyle gelişti..başka şekilde gelişseydi nolacaktı diye sordum, herhangi bir cevap alamadım malesef..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

gülüyorum gülüyorum ve gülüyorum..
tarihini kötüleyen geçmişini sevmeyen bizden başka bir milet daha yok yeryüzünde..bi de kötülediimiz tarihimizde 300 yıl boyunca dünyaya hükmetmşiz senin o tu kaka dediin osmanlı önünde bügün medeni dediin ozaman paris in sokaklarında afedersn ama bok kokusundan yürünmeyen avrupa tir tir titriyodu.yok fatih rummuş yok bilmem kşme asasına vermiş ya adam daa senin agu agu dediin yaşlarda kur an ı ezberlemş istanbulu feth etmenin din konusunda nirvana ya ulaşmak gibi bişi olduu o dönemde çok erken yaştan itibaren planlar kurmuş bu mudur rum yani..nesssssssssssseeeeeeee[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 05 Kasım 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
said:
Kreese, 04 Kasım 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
şu an üzerinde bulunduğun toprakları seni kendi toprağında esir eden osmanoğullarına değil selçuklulara borçlusun

ben yönetimde 1 tek Türk yok diyorum aldığım cevaba gülüyorum 10 binlerce saraylının içinde Türk yok basıyor mu kafa?

Osmanlı oldukça tu kaka bir devletmiş

:) çok tatlı bişeysin, "basıyo mu kafa" falan, şirin seni.

bak şimdi, "Atatürk, Atatürk" diyosun ya ikide bir, bu adam gökten zembille inmedi, osmanlı toprağında doğdu, Osmanlı devleti bünyesinde yetişti, osmanlı ordusuna hizmet etti, ve sonunda cumhuriyeti kurdu. istanbul dahil olmak üzere üzerinde yaşadığımız pek çok yer de bize osmanlılardan kaldı. hani bunu inkar edecek bi belge falan zaten yok. hangi ırk kimi yönettiyse yönetti, sonuçta bu hale geldik, halimizden memnun muyuz değil miyiz tartışılır, ama olay dizisi böyle gelişti..başka şekilde gelişseydi nolacaktı diye sordum, herhangi bir cevap alamadım malesef..

hehe kızdım tabi biraz pardon yaf :-) tarih zaten bu değil mi? bugünü tarihi araştırarak değiştiremeyiz de tarih de tarih işte tartışılmalı bilinmeli , ders alınmalı , tarihini bilmeyen insan hede hödö[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 05 Kasım 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Bu arada T.C Devleti Osmanli`nin devami oldugunu kabul ettigi surece en bashta bana olmak uzere buradaki herkeze bok yemek duser bosuna tartishmaya da gerek kalmaz.
Istersen sayfa sayfa kaynak gosterebilirim bu konu ile ilgili.

T.C. Devleti Osmanlı'nın devamı olmadığını ondan bağımsız bir devlet olduğunu Lozan'da kabul ettirmiş ve böylece Osmanlı'nın borçları Osmanlı yıkıldığında kurulan tüm devletler arasında paylaştırılmıştır[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Kreese tarafından 06 Kasım 2005 11:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer fatih sultan mehmet gerçekten rum olsaydı ne olacaktı?
onu büyük bir hükümdar olarak görmeyecekmiydik?rum olması onun yaptıklarını değiştirirmi?bunu yazan kişi ırkçı mı cahil mi anlamadım...neyse
bilindiği üzere osmanlı devleti yedi cihana yayılmış,çokuluslu bir devletti..ve böyle bir imparatorluğu yönetmek için mecburen katı kurallar gerekirdi...ve bu katı kurallara rağmen yüzyıllar boyunca ayakta kalabildiyse bazı kesimlerce "zorba yönetim"olarak anılan osmanlı devleti'nin yönetim şeklinin ne kadar doğru veya gerekli olduğunu göstermez mi?ve bu devlet,rumuyla,çerkeziyle,kürdüyle vs...yüzyıllar boyunca ayakta kalabildiyse oturup bir daha düşünmek gerekir bence...
tarihimize,geçmişimize sahip çıkalım...böyle saçma tartışmalara da hiç girmeyelim...lütfen...yok rummuş,yok türkmüş..boş işler bunlar.istanbul'u fetheden büyük bir hükümdar rum olsa ne farkeder?[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

kreese;
diyelim ki yazdıkların doğru..bizi devşirmeler yönetti,yok ecnebi anneler vs....peki soruyorum.eee?nooldu?
şanlı tarihimizi red mi edelim?türk olmaktan utanç mı duyalım?
rum veya türk...fatih sultan mehmet'in yeni patriğin elini öpmesi onun ne kadar hoşgörülü bir hükümdar olduğunu gösterir..ne yani?bu onun rum olduğunu ispatlarmı?eğer kiliseleri yakıp yıksaydı "evet,fatih sultan mehmet türk ulusundandı"diyebilecekmiydin?
geçmişe mazi derler...tarihimizi bu tür şeylerle karalamıyalım,hangi ırktan olursa olsun,hükümdarlar osmanlı devleti hükümdarlarıydılar ve avrupaya korku salarlardı..yazdıkların ve kaynak olarak gösterdiğin kitap saçmalıktan ibaret...[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

bence yetkili kişi bu topiin adını "yalanlar" olarak değiştirmeli...[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kreese, 06 Kasım 2005 11:48 tarihinde demiş ki:
said:
Delidumrul, 05 Kasım 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Bu arada T.C Devleti Osmanli`nin devami oldugunu kabul ettigi surece en bashta bana olmak uzere buradaki herkeze bok yemek duser bosuna tartishmaya da gerek kalmaz.
Istersen sayfa sayfa kaynak gosterebilirim bu konu ile ilgili.

T.C. Devleti Osmanlı'nın devamı olmadığını ondan bağımsız bir devlet olduğunu Lozan'da kabul ettirmiş ve böylece Osmanlı'nın borçları Osmanlı yıkıldığında kurulan tüm devletler arasında paylaştırılmıştır

O yuzden Devleti Devlet yapan kurumlar Polis gibi Itfaye gibi ne biliyim Istihbarat teskilati gibi ORDU gibi kurulus tarihi olarak hep bu devletin daha olmadigi zamanlari gosterirler. Madem ole biz Osmanlinin devami degiliz bu dediginiz kurumlar da T.C ye ait degil hepsinin kurulus tarihleri daha T.C ortada olmadigi zamanlara ait. Ankaraya gidersen Genelkurmayin kapisinda essek kadar yazar kurulus tarihi. Hatta hazir Genelkurmay demishken bakalim ne diyor Genelkurmay.

1071 yılında Malazgirt zaferiyle kapıları açılan Anadolu topraklarına giren Türkler, bir çok beylik, Anadolu Selçuklu Devleti ve Türklüğün en önemli devletlerinden biri olan Osmanlı İmparatorluğunu kurdular. Bu Türk topluluklarında değişmeyen unsurlar; dil, din, töre ve geleneklerdi. Yüzyıllar boyunca Türk Bayrağı bir uçtan bir uca dalgalanmış, atlarını Tunada sulayan Türkler, Viyana kapılarına dayanıp, Akdeniz’de kesin egemenlik kurarak Arap yarımadasını, Kuzey Afrika’yı ellerine geçirmişlerdi.
Kaynak :
http://www.tsk.mil.tr/genel_konular/tarihce.htm

Ehem devletin tum kurumlari bunu kabul eder devlet kabul eder biz etmeyiz yabancilarda bize kiclariyla gulerler.
Biliyormusun bilmiyorum yabancilar genelde Osmanliyi Ottoman Empire olarak bilmezler Turkish Empire olarak bilirler.
Neyse sen devam et Osmanli Turk degildi demeye. Tum dunya kabul etmishken bunu bizim konushmamiz anca bizi yorar.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök

Edit: Imla

[Bu mesaj Delidumrul tarafından 06 Kasım 2005 15:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar araştırma yaparken öğrenmek istediğini değil duymak istrediğini bulmaya çalışırsan objektif olamaz. Tarihi konulara deyinen kitapların hepsine bak her kitabın kendine özgü çelişkiler olduğunu görürsün.

Ben Siyaset okudum ve şu yazıdıklarının hangi siyasi kanadın savunduğu'nu iyi biliyorum. Bu yazdıklarının bir çoğunu internetten bulduğunu ve kaynaklara ise sonraden edindiğini tahmin ediyorum.

YÖNETİCİNİN BAŞKA DEVLETLERDEN KADINLARLA EVLENMESİ O İKİ DEVLET ARASINDA SİYASİ İLİŞKİYİ KUVVETLENDİRMEYLE ALAKALI. Bu ilişki o devletin soysuzluğu ve yozlaşmışlığını göstermez. Başlıktaki yaklışımla dünya devletleri topluca soysuz demek.

Padişah'a Türk dersen kafanı keserler. Arap, Ermeni, Rum, Rus desen kafanı iki kere keser. Hele padişaha Kürt dersen Kafanı üç kere keser. Osmanlı bir imparatorluk bu imparatorlukta tek halkı temsil etmek yok. Her halk birbirinden farklı olduğu için yaşayış ve ibadertte özgür.

Anadolu Selçuklularla birlikte Türk yurdu olmuştur. Kürtler ise Anadolu'nun İran sınırında bir avuç Aşiret. Yavuz Sultan Selim ile doğudan göçen Türkmenler arasındaki ilişki kötüydü. padişahda Türkmenlerle sefere çıkmak yerine Kürtlerle sefere çıkar. Şah İsmail yenilir. Padişah Kürtlere sempati duyar ve Doğu sınırlarına Kürtleri yerleştirir. Fakat Nufusları az olduğu için doğudan gelen Türkmenlerle kız alıp vererek nüfusları artar. Feodal zihniyette ve dışa olan kürtlerin Türkmen Türkçesi bilmelerinin sebebi de budur. Ayrıca Kürtler Sunni ve mezhep olarak Şafidir. Kürtler arasında Aleviliğin yayılması ise Alevi inancı olan Türkmenlerle karışmasındandır. Alevi Kürtlerin "Bizler Has Türküz" demesinin sebebi de budur.

Osmanlıyı başka halklardan oluştuğunu iddia eden, ırkçılağa karşı olduğunu ifade edipte kafatasçılığı yapan Kürt siyasetçileri önce at gözlüğünü çıkartsın.

Fatih Sulatan Mehmet ile ilgili yazdıklarından sadece "Rum kökenli ana kısmı doğru" gerisi sille yanlış ve yere basmıyor. İstanbul' un alınmasının en önemli sebebi isyan etmeye hazırlıklı olan bir Anadolu nüfusunu susturmak içindi. Papa'nın elini öpme sebebi de yanlış. Fatih'in Papa'nın elini öpme sebebi bütün Ortodoks dünyasının saygınlığını kazanıp kontrol altına almak ve Osmanlıya ilerde lazım olacak entellektüel-ticari zihniyeti içinde barındırmaktı. Böylece Osmanlı Avrupada görünmeyen bir ilke imza atıp Avrupa halklarının sempatisini kazanmaktı. Fatih'in aslında Ortodoks yada bunu Rum kökenli olduğu için yaptı demek büyük yalan.

Doğu ve batı'nın başına geçmek te saçma bi laf çünkü Batı dediğin yerde derebeylikler ve onları kontrol eden papalık vardı. İstanbuldaki hoşgörüyü gören italyan devletleri Osmanlıya olan sempatisini dile getirmiş. Papalık ise durumu fark edince katı olmak yerine ordaki baskıyı hafifletir ve katı kurallardan kurtulan halk rönesans ve reform hareketleri için zemin oluşur. Bahsedilmek istenen Roma gibi büyük bir devlet kurmak. Onun başına geçmek değil.

Kırılan Türk nüfusu hiç doyurucu değil. Yazış biçiminse ne kadar maksatlı olduğunu gösteriyor. Hele söylediklerin bana "Sol örgütsel davranış" el kitabını hatırlattı.

Osmanlı dört dörtlük değil ama yüzyıllarca dünyayı sarstı. Bunları tartışmak için önce kafadaki siyasi düşünceyi ve o siyasi düşünceyle pararalel olmayan kitapları da okuyarak tartışmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hani kabul etmedigimiz borclar varya Osmanliya ait olan catir catirda odendi.
Ha birde su evlilik meselesine gelirsek Turklerde gelenektir Turk Kaanlari cinlilerle evlenirler. Bunlarin cocuklari da ayni sekilde. Eger sen cikarda ne bileyim annesi cinli oldugu icin Bumin Kaan`a Ileteris Kaan`a Turk degil bu cinli dersen o zaman sadece yabancilar degil bende gulerim.
Turk tarihi denilen sey 70 senelik degildir. Turk denilen olgu da 70 senelik degildir. Bizi yada bizim atalarimizi yonetenler kim olurlarsa olsun devlet kalicidir. Devleti millet olushtur. Milleti yonetenler deyishir ama Millet denen olgu orada oldugu gibi kalir. Yanina Turk tarihi ile ayni tarihe sahip Ordu`yu da eklersiniz. Ordu-Millet olur.

Gunun Sozu : Tarihi gorushlenize gore degil Tarihi bulgulara kanitara gore arashtirin. Aksi taktirde millete alay konusu olursunuz.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
caferi, 06 Kasım 2005 15:35 tarihinde demiş ki:

Kırılan Türk nüfusu hiç doyurucu değil. Yazış biçiminse ne kadar maksatlı olduğunu gösteriyor. Hele söylediklerin bana "Sol örgütsel davranış" el kitabını hatırlattı.

Ehem, tabi ki Yavuz`un oldurdugu Turkler var. Cesitli kaynaklarda 20-60 bin arasinda bazi kaynaklarda ise 100.000 taneye kadar ciktigi soylenir. Ama bu Osmanli`yi Turk dusmani yapmaz. A Beyi B Beyi ayaklanir olan onunla beraber ayaklananlara olur. Mutlaka politik sebebleri vardir bunun. Adam kendi kardeshini oldurebildikten sonra Devletin Bekaasi icin 50.000 Turk te oldurur 500.000 Haclida.
Ve ben buna Turk TORESI derim bashkalari Turk dusmanligi.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim Sol siyasetin Etnik kökenli hakları destek altına almak için tarhi olayları abartarak ya da uydurarak propaganda aleti olarak kullanmasıydı. Tıpkı bu platformda olduğu gibi.

Türklerin kırılması doğru. İstanbul'un Fethinin kaçınılmaz olmasının sebebi Sadrazam'ın komplosu. Sadrazam Türkmen kökenli ve Anadolu'da desteği var. İstanbul feth edilince Fatih Sadrazamı ve ona bağlı Türkmenleri katlediyor. Bunu yapmasının sebebi tartışılır ama sonuc açıktır:Osmanlıyı Hizipten kurtarmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
agrian, 06 Kasım 2005 15:09 tarihinde demiş ki:
eğer fatih sultan mehmet gerçekten rum olsaydı ne olacaktı?
onu büyük bir hükümdar olarak görmeyecekmiydik?rum olması onun yaptıklarını değiştirirmi?bunu yazan kişi ırkçı mı cahil mi anlamadım...neyse
bilindiği üzere osmanlı devleti yedi cihana yayılmış,çokuluslu bir devletti..ve böyle bir imparatorluğu yönetmek için mecburen katı kurallar gerekirdi...ve bu katı kurallara rağmen yüzyıllar boyunca ayakta kalabildiyse bazı kesimlerce "zorba yönetim"olarak anılan osmanlı devleti'nin yönetim şeklinin ne kadar doğru veya gerekli olduğunu göstermez mi?ve bu devlet,rumuyla,çerkeziyle,kürdüyle vs...yüzyıllar boyunca ayakta kalabildiyse oturup bir daha düşünmek gerekir bence...
tarihimize,geçmişimize sahip çıkalım...böyle saçma tartışmalara da hiç girmeyelim...lütfen...yok rummuş,yok türkmüş..boş işler bunlar.istanbul'u fetheden büyük bir hükümdar rum olsa ne farkeder?

istanbulu fetheden hükümdar tarihteki en büyük Türk düşmanlarından biriyse epey bir farkeder[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hepiniz anladım ki bir yığın cahilsiniz

ben mekteplerde çocuklara türkleri yoketmek öğretiliyor yönetime tek bir türk sokulmuyor türk soyu ayrıcalıklı azınlıklar karşısında kırılıp mahvoluyor diyorum şanlı bildiğiniz fsm döneminde türk düşmanlığı iyice arttı diyorum aldığım toplu cevapsa fsm nin kan soyunun birşeyi değiştirmeyeceği onun türk olduğu efendim bu istanbulu fetheden koskocamman hükkümdarrra kanından soyundan ve grek ırkını temsil eden iğrenç kemerli burnundan dolayı değil yaptıklarından azınlıklara verdiği ayrıcalıklarla türk ırkına ırgatlık yaptırıp resmi yazışmalarda türklerden aşağılık canlılar diye bahsetmesinden dolayı rum diyorum bu fsm istanbulu fethedince kara talihli türk ırkı için hiçbirşey değişmedi

bazıları da türklüğümüzden utanmalı mıyız bu durumda? falan gibi laflar etmiş sanırım bunlar türklüğün ne olduğunu bilmeyenler türklük tabii ki çok yüce bir kavramdır ve osmanoğulları türkleri köle gibi kullanmadan çok önce büyük fetihler yapmış büyük devletler kurmuş asil bir ırktı

gördüm ki halk cahil tarihi bilmiyor malum okul kitaplarından başka gram bilginiz yok

son olarak tarih gerçekten de önemsiz tarih kitaplarda yazan da benim dediğimde olsa geleceğe bakmak gerekli ama bu konudaki cahillik bile gösteriyor ki tarihimizi dahi düzgün bilmiyoruz cahiliz

paticikten çıkıp kitap okuyun hiç değilse düşünce dünyanız gelişir güzel Türkçüklerim benim sahip çıkın siz fsmciğinize :)[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük cahil benim. Çünkü Fatih'in Türk olup olmamasının bir şey değiştirmeyeceği iddiasının en ateşli savunucusuyum.

Pekala, ben nesnel bir insan olarak senin yapmadığını yapıp olaya karşı olduğum görüşle yaklaşmak istiyorum. Fatih Sultan Mehmet, aslen Rumdur. Doğru mu? Olabilir, kanıtlayabilecek delil var. Pekala Rum. Fatih bütün Rum devletlerini ortadan kaldırdığına göre, hepsini tekelinde toplamak gibi bir emeli olabilir mi? Var herhalde ki İstanbul'u fethetmiş, gidip İtalya'yı da istila etmek peşinde, demek ki sadece Rum değil, kendini yeni bir Julius Ceasar, hıristiyanların yeni birleştiricisi, Tanrı'nın demir yumruğu olarak görüyor.

İkinci görüş, Fatih'in gerek yazışmaları olsun gerek yaptıkları olsun Türkleri küçük gördüğü ve Türkleri kötüleyerek ezdiği. Bu konuda biraz daha kaynak bulmalı evet.

Gelelim son noktaya. Madem bu Fatih Türkleri sevmiyor, zaten elin rumu, yüce, şanlı Türkler olarak işimiz ne bu herifle? Düşüncenin sonlanacağı nokta bu mu? O halde Fatih'i reddedelim, kötü bir imparator olarak nitelendirelim, Türklere yaptıklarını belleyelim. Eeeee? Nereye geldik buradan?

Bunun çok düzgün, kaynaklarla desteklenen bir cevabını verirsen, benim "Ne değişecek, hiçbir şey" savımı da rahatlıkla çürütmüş olursun.

Gelelim Fatih'in bunu yapma(Türkleri ezme) sebeplerinin düzgün analizine. Unutmayın ki bunu da Fatih'i korumak, Osmanlı'ya sahip çıkmak için yapmıyorum, Fatih'i kötülemek, bir fikri yüceltmek için de yapmıyorum, tarafsız olarak tarihsel bir kişinin davranışını neden-sonuç irdelemeye çalışıyorum. Bakalım neler olabilir:

Birincisi, Fatih imparator ve hüküm sürdüğü imparatorluk kozmopolit, yani karma-uluslu karışık bir yapıya sahip. Türkler devletin itici gücünü ve kökünü oluştursa da, Osmanoğulları beyliği zamanındaki gibi ön planda değiller. Bu bence demektir ki, Fatih bir karar alırken Türklerin iyiliğini öncelik olarak tutmaz, kendi iyiliğini ve "imparatorluğunun" iyiliğini göz önünde tutarak karar alır.

İkincisi, Yıldırım Bayezit'in başına gelenler yüzünden Türkler bir tur mimlenmiştir. Zaten bir beyin etrafında toplanıp isyan etmeye meyilli olduklarından (Osmanlı'nın bakış açısıdır) yılanın başının küçükten ezilmesi ve Türkler azıcık kıpırdandı mı tepelenmesi gereklidir (Osmanlının çıkarını ön planda tutan bir imparatorun, özellikle de kendi tahtını korumak isteyen bir imparatorun bence düşüneceği bir şeydir). Türk tarihine bakarsanız zaten, devletleri en güçsüz düşüren ve yıkıma götüren şeylerden biri kardeşlerin birbirine düşmesi veya güçlenen bir beyin yönetimi ele geçirmek için isyan etmesidir, Türklerin yetkiyi merkezde toplamayıp dağıtan geleneksel anlayışının sonucu genelde hep bu olmuştur. Tarih kitaplarının hangisine bakarsak bakalım ne zaman kardeşler anlaşsa alıp yürümüşler, ne zaman ortaya bir anlaşmazlık çıksa memleketi dağıtmışlardır.

Şimdi bu fikri alıp, Fatih'in kardeş katlini yasal kılan, gücü ve yönetim yetkisini merkezde yoğunlaştıran, o an tahta sahip olana bu hakkını korumak için üstün yetkiler veren "yasa" anlayışıyla birleştirelim. Bu durumda zaten Osmanlı'nın bir kere kazık yediği Türklere, Fatih gibi merkeziyetçi bir hükümdarın düşman olmasının nedenini açıklayabilir miyiz? Bence açıklarız.

Buyrun size düzgün bir tarihsel analiz, beğenmediğiniz noktalarını tartışalım. Bu işi böyle yapmak vardır, "yok Fatih'in anası Rum asıllıydı da, burnu da zaten şöyle de" diyerek magazin kokan bir şekilde yapmak vardır.

Ama haklısınız, ne de olsa "hiç kitap okumayan, analiz yeteneğinden yoksun, her denilene inanan cahil" bendenizim ne de olsa. Çok özür dilerim, üstüme vazife olmayarak tarihsel analiz yapmışım.

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

hah hah hah!:):)
peki ne yanlısıydı fatih sultan mehmet?ayrıca tabiki de ben türküm die övünemezdi,"osmanlıyım"vardı o yıllarda..türk'üm demek ne kadar suçsa,kürdüm veya türkmenim demek de o kadar suçtu.....hala temelsiz iddaalarla tartışmaya devam ediosun.[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yok rummuş yok TÜRKmüş yok TÜRK düşmanıymış papanın elini öpmüş bunlar tamamen yanıltmacadır.Eğer bu adam TÜRK vatanına katkıda bulunmuşsa bir TÜRK gibi yaşayıp adetlerine uymuşsa o insan TÜRK EVLADIDIR.Eğer sen geçmişinden utanıyosan onu bilmem ama şunu biliyom NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
Sosyal ağlarda paylaş

öncellikle şunu belirtmek laszım ki en önemli nokta..biz millet olarak tarihini hiç bilmeyen bir milletiz bu kesin..şöyle ki harf devrimi yapıldıktan sonra eski yazı ile yazılmış hiçbir metin hiçbir yazı anlaşılmaz hale geldi ve insanlar ilk elden yazılmış bilgilere ulaşamadılar hep birilerinin çevirdiği tercüme ettiği yzaıları okudular olaya tarafsız olarak bakılmadı..ve türk insanı yönlendirildi..[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...