Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bakıyorum birileri Atatürk Osmanlıların berbatlığını çirkefliğini ciddi anlamda yetersiz kelimelerle açıklamış buna bile ''zorunluluk'' deniyor bilinçsizliğin en büyük nedeniyse kitaplarımız Osmanoğulları döneminde doğuda Kürt beylikleri vardı ve bu beyliklerin kendi kendilerini yönetmelerine izin veriliyor doğu toptan ağalara teslim ediliyordu hiçbir şartta devlet içinde devlet tarzındaki beyliklerin yönetimine el konulmayacağı her beyliğin daha sonra da beylerinin soyundan gelenler veya soy kuruduysa bölge halkından biri tarafından yönetileceği başa kim gelirse gelsin bunu değiştirmeyeceği ilan edilmiştir bu konuda çok kesin gerçeği olduğu gibi yansıtan tarihi belgeler vardır enderun mektebi denen mektepde okuyanlar anası babası olmayan ya da savaş sırasında anasından babasından zorla alınan ya da parayla köle olarak satın alınan ecnebilerdir. bu ecnebilere içoğlanı denirdi padişahın istediğiyle birlikte olma hakkı vardı ve enderun mektebinden mezun olmayan kimser ancak padişahın çok özel fermanıyla sarayda veya saraya bağlı herhangi bir kurumda görev alabilirlerdi yine savaşta esir alınan sağda solda bulunan başka devletlerden hediye gönderilen oğlanlarla kurulan bir Acemi Oğlan Ocağı vardı bunlar daha sonra Yeniçerilik dahil çeşitli askeri mevkiler alır adlarına kapıkulu denirdi bu kapıkulları hakkında önce İstanbul'da bulunurken sonra Anadolu'ya dağılıp tüm şehirleri zaptettikleri asayişi yokettikleri tarihi tarihçilerimizden kalan birçok notta yazılıdır. Yahudiler,Rumlar,Ermeniler başta ecnebi kökenli topluluklara müslüman adı verilip ayrıcalıklarla Edirne gibi İstanbul çevresi şehirlere yerleştirildikleri ve Türk halkını ezdikleri de gerçektir Peki tüm bunların dışında tarihçilerimizin Çelebi Mehmet gibi bir adamı diğer ünlü(büyük değil) Osmanlı sultanları gibi Germiyan Beyi'nin kızından doğmuş göstermeye çalışmaları ama daha sonra bir ecnebiden doğduklarının ortaya çıkarılması(diğerlerini saymıyorum zaten tüm çevreler hepsinin anasının ecnebi olduğunu kabul ediyorlar) Tüm bunların dışında bazı bulgular herhangi bir şekilde çok ender de olsa saraya girmiş Türk kadınlarının gebe kalırsa çocuklarıyla beraber öldürüldüklerini Türk halkının çok aşağı göründüğünü Türk demenin hakaret olduğunu göstermektedir saraydaki mevkilerde hiç Türk yoksa bunca padişahın hiç Türk karısı yoksa başka nolabilir zaten? zamanında sen ne yapsan sevap sen Allah'ın yanındasın sen herşeyi yönetebilirsin diye büyütülmüş ve sancakbeyliği adı altında yönetime isyan etmelerinden korkulan veliahtların yetiştiği bir soydan ne beklenebilir ki başka? Fatih Sultan Mehmet istanbul'a girdiğinde ilk önce yeni patrikin elini öpüp eline asasını kendi vermişti. Çünkü o annesi gibi Grek soyunun simgesi kemerli burnuyla bir rum dostuydu. Öyle ki Fatih Sultan Mehmet'e göre Doğu Roma İmp. yıkılmamış sadece yönetimi değişmişti.En büyük hayali Batı ve Doğu Roma İmparatorluklarının başına geçmekti , İtalya seferi sırasında ölmesiyle bu hayali de ebediyete gömülmüş oldu Bu sırada Türklerin eli ayağı tutan her erkeği Osmanoğullarının zevk ve sefası için harbe sürüldü iç savaşlarda kırdırıldı , geride kalan sakatlar ve kadın çocuklar ecnebiler tarafından kırıldı evlerinden atıldı ırzlarına geçildi ve köleleştirildi , tüm bunlar zaten onlara verilmiş ayrıcalıklar ve Türklerin hakettiği şeylerdi , ceza almazlardı O zamanki din mekteplerinde %90 devşirmeler(çoğunlukla Arnavut) çocuklara ne öğretilirdi?Kur'an'da Türkler yokolmadıkça kökleri kurumadıkça ahiret gününün gelmeyeceği , Arapların Horasan'da Türkleri yenmesi(ve Arapların bu galibiyetlerle göklere çıkarılması) öğretilirdi. yazabileceğim daha çok şey vardı ama hiç moralim kalmadı isterseniz araştırabilirsiniz bu konuda yeterli düzeyde yazılmış kitap vardır(örn:Padişah Anaları:600 Yıl Bizi Yöneten Devşirmeler) ama eminim ki zaten paticiğin önemli bölümü bunu biliyordu , bu konu başlığı zaten 35 kere açılmıştı , gereksiz olduysa kusura bakmayın[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Osmanlı'nın ak kaşık olmadığını bilmek isteyen herkes biliyor. Bilmek istemeyen göstermelik atalarımız onlar bizim sevgisini gösterenler dışında tabii. Bende bu senin yazdıklarına benzer şeyler okudum.Özellikle Türk erkeklerinin savaşlarda yok edildiği, geriye de azınlıkların kalındığı yönetim dahil ordu dahil herşeyi ellerine geçirdikleri bir gerçek. Fatih Sultan Mehmet i bilmiyorum ve pek sanmıyorum.Doğu Roma - Batı Roma birleştirecek olsa daha farklı hareket ederdi sanırım.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Tek kitapla iyi salladın doğrusu, hele Fatih Sultan Mehmede bile laf atıyorsun ya helal olsun, yok Rummuş filan!!!! Cehalet adama neler söyletiyor hayret doğrusu...[signature][hline]Filozof pati, Diktatör pati, Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 O belgeleride bir göster istersen vardır demekle bitmiyor bu işler... Kendi tarihinizi bilmiyorsunuz elin Rumunun yazdırttığı kitaplarla Atalarımıza saldırıyorsunuz...[signature][hline]Filozof pati, Diktatör pati, Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Sicilli Osmani Edirne Tarihi XV. XVI. asırlarda Edirne ve Paşalivası Osmanlı Tarihi Kronolojisi Kürtlerle ilgili bölümler tarihten bize kalan fermanlarda yazılıdır bizzat pardişah ağzından çıkmışlardır(Top. S. Arşivi, E. 11969.) Selçuklularla ilgili bölümleri Hunlar'ın Türkler'in Moğollar'ın ve Tatarlar'ın Tarih-i Umumisi(Deguignes) ve onu destekleyen birçok kitapları düşünerek yazdım(Edip Yavuz : Tarih boyunca Türk kavimleri , Zeki Velidi Togan: Umumi Türk Tarihine Giriş) Türk Irkının bugün tarih kitaplarında yazanın aksine uğradığı büyük anlam kargaşasını anlatan kitapların listesini bu kitaplardan birinin arkasında bulamyı başardım yaziyim: M. Fahreddin Kırzıoğlu: Kars Tarihi Basri Konyar:Diyarbakır Tarihi General Kenan Esengil:Kürtçülük Sorunu Hüseyin Hüsamettin:Amasya Tarihi Şecere-i Terakime Van Tarihi Herodot Tarihi kaynakları Topkapı Sarayı Arşivi, Fatih ,Süleymaniye,Bayezid,Köprülü ve belediye Kütüphanelerinde, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi , Başbakanlık Arşivi'nde bulabilirsiniz Padişah Anaları isimli tarihi öğrenmek istiyorsanız bununla başlamanızı tavsiye ettiğim kitaba bakıyorum 86 adet kaynağı var bu kaynaklar yukarıdaki arşivlerde gene de mevcut(Atatürk olmasa bunları heralde yakmışlardı çoktan) Padişahlarımızın tek birinin annesi Türk değildir bu kaynaklarda bu kadınların birçoğunun ne kökneli olduğu yazmaktadır hatta Tarih Kitaplarımızda da sanıyorum 4-5 padişahın annesinin Türk olduğu iddia edilmektedir.Fatih Sultan Mehmet , Çelebi Mehmet gibi(Kuyruklu Yalan) not: Fatih Sultan Mehmet Türklere uygulanan düşman politikayı tamamen körükleyen Türk Düşmanlığı'na apayrı bir boyut kazandıran ,o tahta geçtikten sonra atalarımızı parça pençik eden zihniyeti yaratan padişahtır... edit:Atatürk olmasa arşivlerdeki bu kitaplar çoktan yakılmıştı Söylev'i okursanız Atatürk'ün benimle aynı düşünceleri paylaştığını görebilirsiniz tabii bazıları buna da Atatürk'ün bir devrim yaratırken eski devrimlerdeki gibi önceki düzeni kötüleme zorunluluğu diyebilir buna şaşmamak lazım tarihçilerimizin bile 10'da 1 ancak tarihi araştırma ve böylesine gerçeklere rastlamaya gerek duyar[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? [Bu mesaj Kreese tarafından 03 Kasım 2005 13:24 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Kreese tarafından 03 Kasım 2005 13:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 olum o devlet dediğin gibi olsaydı 100 yılda çökerdi, 600 yıl boyunca Türkiyle-Kürtüyle herkes huzur i,çinde yaşadı devlette... O kitabı bende okudum, Padişah Anaları sadece demogoloji yapıyor.. Yok Fatih Rummuş vs vs... O zaman Oğuzlarda Çinli idi.. Mantıksız ve iddiasız fikirler..[signature][hline]Filozof pati, Diktatör pati, Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 LordOfBlood devletin çökmemesi gayet normal heralde 17. ve 18. yüzyıllara kadar vatanları milletleri için savaştığını sanan cahil Türkler vardı ancak Edirne'ye Yahudilerin yerleştirilmesi gibi oalylardan sonra yavaş yavaş halk zarar gördü belki Edirneliler onlara kötü davranan Yahudileri suçlu görüyor Osmanlı Tahtına bakmıyorlardı ancak Kapıkulu askerleri tüm Anadolu'ya özellikle gerileme döneminde yayılınca halk bitap düştü mahvoldu türkler yönetimden şüphe ettiler ve bu dönemden sonra Osmanlı Tahtı için savaşacak insanlar(Türkler) Türk milliyetçileri ve Osmanlı Tahtçıları olarak bölündüler zaten o dönemde en büyük çöküş sebeplerinden birinin orduda particilik olduğu bilinmektedir hadi herşeye kemküm ediyorsun da Fatih Sultan mehmet döneminden sonra sarayda 1 tane Türk olmuş mu olduysa Cariyelerin hizmetçiliğinden başka ne yapmış? kaynak bul buraya yaz koşayım alayım o kitabı yanlışsa düşüncemi değiştireyim , ama yok öyle bir kitap yok(belki sadece çocuklara öğretilen sosyal bilgisayr 7. sınıf falan) 400 yıl Türk Devleti diye bilinen devletin sarayında nasıl1 Türk bulunmaz akıl alır mı? okul kitapları bile 10larca padişahtan Fatih gibi bikaçının annesinin Türk olduğunu savunuyor bu adamlar Türk bile değil!!! gözümüzü açsak iyice araştırsak tek bir kitap okuyup komplo deyip fırlatmasak?[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Prof. Dr. Ahmet Akgündüzün "Bilinmeyen Osmanlı" Eseri bence en iyisi... Belgelerle veriyor herşeyi, dediklerininde cevabı var buraya yaz mam çok uzun sürer, oradanbakabilir misin?[signature][hline]Filozof pati, Diktatör pati, Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 daha çok kitap okuyup daha sonra yorum yapmanı öneriyorum sadece osmanlının çirkeflikleri berbatlıkları vay anam vay sen ki bi devlet zamanında cihanın tek hakimi olan avrupada ki anayasaların temelini oluşturan bi devlet, politikayı öğreten yönetim sistemleri örnek alınan bir devlete osmanlı adına hakaret ediyosun. el insaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BigBang Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: LordOfBlood, 03 Kasım 2005 12:55 tarihinde demiş ki: Tek kitapla iyi salladın doğrusu, hele Fatih Sultan Mehmede bile laf atıyorsun ya helal olsun, yok Rummuş filan!!!! Cehalet adama neler söyletiyor hayret doğrusu... Şu bir gerçekki osmanoğulları yada osmanın nesli orhan bey den itibaren kan kaybı yaşadı kimisi rum hatunla kimisi başka kanlarla evlendi bu bir gerçek...Ama din_i islam adına yapılanların getirisi farklı o kişilerce... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tony_montana Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 başka soydan kadınlarla evlenmek siyasi bi olaydı fakat fatihe rum demek tamammen cahilliktir bu iddaanın kaynağı da fatihin hristiyan birliğini parçalamak ve ele geçirmek istemesi ve bunun için tek yolu hrisitiyanların dini lideri olmak istemesi en azından bu rolü üstlenmek istemesidir hristiyan bilim adamları da bunu fatih hristiyanlara karşı çok merhametliydi rumdu vs gibi algılamışlardır ve bugün hala bazı türkler bile bunu desteklemektedirler sadece yazık diyorum...[signature][hline]GALATASARAY __________________________ www.metinoktay.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bilmeyen herkesin konuştuğu bilenlerin sustuğu bir ülkedeyiz ne yazık ki[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 hmm noldu şimdi sonuç olarak ben onu anlamadım? osmanlı devleti çok tü kaka bi devlet miymiş?aslında safkan türkler yönetse herşey güllük gülistanlık mı olacakmış? şu an üzerinde yaşadığımız toprakları kime borçluymuşuz?buradan günümüz için varılacak sonuç nedir onu çıkartamadım..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 ya bide şunları yazarken şu miras bıraktığı herşeyi çöp ettiğimiz atamızın sözüne kulak versek 'Kendisini Türk hisseden herkes, Türktür.' rum muş türkmüş arapmış, fsm çok biligili ve bilgiye açık yenilikçi aynı zamanda pratik zekalı bir lidermiş bu kriterler hakkında bu denli dedikodu yapılmasını gerektirmezki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: sir, 03 Kasım 2005 23:10 tarihinde demiş ki: hmm noldu şimdi sonuç olarak ben onu anlamadım? osmanlı devleti çok tü kaka bi devlet miymiş?aslında safkan türkler yönetse herşey güllük gülistanlık mı olacakmış? şu an üzerinde yaşadığımız toprakları kime borçluymuşuz?buradan günümüz için varılacak sonuç nedir onu çıkartamadım.. şu an üzerinde bulunduğun toprakları seni kendi toprağında esir eden osmanoğullarına değil selçuklulara borçlusun ben yönetimde 1 tek Türk yok diyorum aldığım cevaba gülüyorum 10 binlerce saraylının içinde Türk yok basıyor mu kafa? Osmanlı oldukça tu kaka bir devletmiş[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_JackaL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Fatih Sultan Mehmet Rum mu ? hıh Allah askınıza diyelim ki Rum İstanbul u hem de Bizans ın elinden alan padisah kim ?? Rumsa bile bir tek Rumlugu gorulmus mu ? Turkler için Osmanlı için bu kadar yararlı olmus bir padisaha neden boyle denildi anlamadım şimdi[signature][hline]Forever Black & Trance Maksat yaşamak değil yaşadıklarını unutmamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 evet yazıyı tamamen okumadan atlayan 5. sazanımız hayırlı uğurlu olsun ben kanından dolayı değil yaptıklarından doalyı rum diyorum[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_JackaL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Tamam da arkadasım oncelikle uslubu degistirelim ne oyle sazan falan İkincisi ben de yaptıklarında ne rum luk gordun adam bizans tan istanbulu aldı diyorum sanırım sen benım yazımı okumadan atladın.[signature][hline]Forever Black & Trance Maksat yaşamak değil yaşadıklarını unutmamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Osmanliyi yonetenlerin irklari tartishma konusu olabilir. Osmanli bir Turk devleti olarak kurulmushtur bunu kimse inkar edemez. Kurulush doneminde yonetimi tamamiyle Turk toresine bagli olarak devam etmishtir. Kimse kurulushtaki Osmanliya cikipta Osmanli Turklere sunu yapti bunu yapti zaten diyemez. Ama ozellikle Ankara savashindan sonra Osmanlinin Turklere olan tutumu ve bakish acisi deyishmishtir.Ustune gelen Fetret devrinden sonra zaten yavas yavas millet-devlet suuru kalkmish din-devlet donemi ortaya cikmishtir. 1500+ Senelerden sonra anadoluda bircok Turk`un olduruldugu tum kaynaklarda yer alir (20-60 bin arasinda) Ama bunlarin hicbirisi Osmanlinin bir Turk devleri oldugunu deyishtirmez.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Türk devleti olarak kurulup Çirfkef Batağı olarak yıkılan yıkılması da pek bir güzel bol Atatürk'lü olan bir devlet desek? Zaten Orhan Bey zamanlarından itibaren bir Acem özentisi vardı, padişahlar bile o zamandan itibaren hep bu özentiye sahipmiş ''istemeyuk,bilesüz'' gibi kelimeler ve giyim tarzları direk Acem[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki: Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Turk devletlerini bey`ler yonetir padisahlar degil. Eger birden cok Turk devletlini temsil ediyliyorsa Kaan (Han / Hakan vs bunlar sifat olarak kullanilmaz cunki Turkce`de H harfi yoktur) olarak adlandirilir. Padisah Turkce degil (sanirim farsca). Ama bu olay yada bu olaylar hep tekrar ettigim gibi bu devletin bir Turk devleti oldugu gercegini deyishtirmez. T.C bir Turk devleti olarak kurulmushtur. Bugun bu devleti yonetenler Turk olmayabilirler yada kullanilan dil Turkce`nin cok bozulmush bir hali olabilir bircok dilden kelime almish olabilir sanat Turk sanati olarak islenmiyor yada yozlashmish olabilir. Ama bu gibi etkenler T.C nin bir Turk devleti oldugu gercegini deyishtirmez. Ayni sey Osmanli icinde Selcuklu icinde Timur Beyligi icinde soylenir...[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 konusmaya geldi mi ataturk ataturk. ataturk un kurdugu devletın polisi mi inkar etmis osmanlıyı itfaiyesi mi ordusu mu ? neyi savundugunuz belli degil ortaya attiginiz fikrin amaci belli degil . cevap ver ataturk un kurdugu bu devletin hangi kurumu osmanlıya dusman da sen tutup ataturk ataturk ayagina osmanli tukaka diyorsun . bana kaynak kitap gosterme fikir de sunma . su konudaki celiskiyi acikla .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_JackaL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Hem onu da gectim diyorsunuz ki yok soyle ırklar yuzunden boyle ırklar yuzunden battılar 700 sene hukum surduler baska hangı devlet bu kadar ırkı içinde boyle yasatarak hosgoru ile barındırarak bu kadar sene ayakta kaldı ki Osmanlı hatalı diyenler bu soruya da cevap versinler[signature][hline]Forever Black & Trance Maksat yaşamak değil yaşadıklarını unutmamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Ne hoşgörüsü yahu hoşgörü falan değildi o :-) yazının tamamını okursanız hoşgörünün ötesinde Türklerin köpeklerden değersiz görülen bir nevi aşağı ırk olduğunu yahudi rum ve diğer ırklarınsa osmanlıda bir nevi üstün ayrıcalıklı ırk olduğunu görürsünüz ben burada Osmanlı Devleti Türk Devleti değildir Türk Zindanı'dır diyorum , ne kadar halkın asıl bölümü ve savaşçılar Türk de olsa yönetim Türkleri ezen aşağılayan diğer ırkları baştacı yapan bir yönetim , tabii bu yüzden isteyen Türk Devleti isteyen Ecnebi Panayırı der Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 senin gibi arkadaşlar için keşke zaman makinası olsa geçmişe gidebilsen görsen neler olmuş fln diye... Komedi ya diyorsun ki Osmanlı Türkleri kırdı peki bana söylermisin herşeyi geçtim kurtuluş savaşı zamanında Anadoludaki insanlar neden padişah padişah diye isyanlar çıkarmış ufakta olsa? Yada Atatürk silah arkadaşları padişahçıymış ? bunları açıklarsan pek bi eğlenirim[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar