Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davul + Bass (fruity loops örneğim)


Sabrina

Öne çıkan mesajlar

Evt bugün canım sıkıldı bunu yaptım fruity loops'da.E tabi patiye de atmak lazım böyle ufak şeyleri. =]

Aslında sırf davul yapmıştım üstüne basstirik bişey koydum..

http://rapidshare.de/files/7716602/davul_bass.mp3.html
Edit : Prof arkadaşlardan yorum beklerim özellikle, e heyecanlı oldum birden.=]
[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı..
-İnternete resim yüklemek -by Sabrina-
-Hay muchos de falses;
-Pero hay apenas una verdad..

[Bu mesaj Sabrina tarafından 16 Kasım 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoş olmuş, bunu daha da ilerletip, aksak olmayan bir ritme sokarak şarkıya dönüştürebilirsin, üzerinde baya oynanıcak bişeye benziyo. fusion gibi olmuş biraz. bi de reason gibi bişi kullan ki samplelar daha sağlam olsun.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabrina bunlar 1-2 dakikada yapılacak şeyler.Önemli olan bundan sonrası getirmek :)
Sabahlara kadar uğraştığımı biliyorum kulağımda kulaklık son ses ama bi türlü istediğim şeyi yapamazdım.Saatlerce uğraşır sonra güzel olmadı diyip sinirden silerdim.

Ama ileriye dönük birşeyler yapıcam diyosan Reason veya Cubase kullanmanı öneririm.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cubase profosyonel kayıtlar için birebir.Zaten suanda studyoların hemen hepsi cubase kullanıyo,piyasadaki biçok albumde cubase ve kullanılan hayvani boyutlardaki VST lerle sağlanıyo.Fruity Loops'ta yaptığımız her işi Cubase ile yapabiliriz ama cubase kullanmak kolay bir iş değildir,tam anlamıyla hiç bizaman hakim olamazsınız.
Fruity loops cubase'e gore daha basittir,çünkü fruity loops cubase yanında miniminnacık bi program.Fruity loops'ta sadece orjinal tonlar elde etmek biraz zor.Effect'lerle ve ayarlarla biraz oynarsanız,birazda anlıyosanız çok güzel tonlar elde edebilirsiniz.Cubase'den sonra fruity loops kullanmaz oldum gibi bişey,ama hala severim fruity loops'u gerektiğindede kullanırım.İlk aşamalar içinde kesinlikle tavsiye ederim,biraz daha profosyonelleşirseniz ve FL'a iyice hakim olmaya başlarsanız güzel şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

Davul+bass'a gelince;bence gayet hoş olmuş,hiçbişeye vasat berbat diyerek kimsenin şevkini kırmayalım.Kimse bunu pat diye öğrenmiyor,bişeyler ortaya çıkarmak,bu konuda kendinizi geliştirmek çok önemli.

Herneyse;fruity loops'ta davullar herzaman tam anlamıyla oturup uğraşılmayınca ve orjinale yakın tonlanmayınca çok sırıtıyo.Bunda fena değil,tarzına biraz uygun,ama balans biraz kötü olmuş.Yani davul'u yazarken kesinlikle bir bütün olarak düşünmeyin,davul 2 tom 1 flor tom bi kick bi trampet ve zillerden oluşuyor,isteğe göre ekipmanı büyütebilirsiniz tabi davul yazarken ama orjinal gibi bi davul tonlaması için bunların hepsinin balansını birbirine göre ayarlamak çok çok önemli.Bi basscı olarak Bass'ın tonu çok açık olmuş :D Fruity loops'u kullanmanı kesinlikle tavsiye ederim,bu tür programları kullanman için herzaman ilk adım olacaktır.

Sana fruity loops ile yaptığım bi çalışmamın link'inide vereyim hatta.

Tıkı buraya ve buradan Onur - Sensiz bırakma(18 haziran).mp3 bu şarkıyı indirirsen dinleyebilirsin.
Biraz bahsedeyim,davullar ve klavye'nin tamamını fruity loops ile yazdım.Bass gitarı ve obua'yıda kendim çaldım.Miksajı ise "Acid" ile yaptım.

Herhangi bi konuda yardıma ihtiyacın olursa,pm'den ulaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Korax : Senle iletişime geçicem ben.Ayrıca "berbat, pis" gibi şeyler de diyebilirsiniz.Ama "sen daha bunlarla mı uğraşıoysn lem" filan ii deil =] Cubase ilk kez duydum onu da bi bulalıum biz.[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı..
-İnternete resim yüklemek -by Sabrina-
-Hay muchos de falses;
-Pero hay apenas una verdad..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence cubase'e hemen girme.Çünkü sırf cubase yuklemek yetmiyo,birsürü vst insturment var.Ornegin en basitinden Triglogy,3gb kadar :D sadece Trilogy 3gb yani düşün.Bu sadece sırf bi bass gitar için.Cubase'e gireceksen eğer,etrafında gösterebilecek birileri olması lazım bence enazından.Tek başına uğraşarak çözmek oldukça zor.Birde multimedia yada o/b ses kartlarıyla cubase'den bi performans alamazsın.Full duplex bi ses kartı gerekir Oyüzden cubase'i şimdilik tavsiye etmiyorum.İşte Fruity loops'un engzel yanı bence,fazla bi ekipman gerektirmiyo,herşeyi basitce yapabiliyosun.Elbette bi cubase'le yaptığını yapamazsın ama uğraşırsan güzel şeylerde çıkar ortaya.Bence FLde biraz daha geliştir kendini sonra reason'a geçebilirsin ama bende reason'ı hiç sevmem,pekte tavsiye etmem aslında.Unutmadan bişeye daha dikkat ettim ritm duygun oldukça iyi.Dediğim gibi elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sabrina, 17 Kasım 2005 16:22 tarihinde demiş ki:
Ayrıca "berbat, pis" gibi şeyler de diyebilirsiniz.Ama "sen daha bunlarla mı uğraşıoysn lem" filan ii deil =]


Unutmadan,bu belirttiklerinin hiçbirini demek doğru olmaz.Şevk kırmak,moral bozmak hoş değil.Özellikle, berbat,pis hakarete girer.Örneğin benim çalışmalarımın tarzı yaptığın çalışmanla tamamen alakasız ama kalkıpta "hööö bu metal ritmi bassda olmamüş zaten" demiyorum yani :) Bende pop,funk tarzında şeyler yapıyorum,metal yada başka tarzlar dinleyenlerde beğenmek zorunda değiller elbette :) Önemli olan eleştiri ile hakareti karıştırmamamız :) çalışmalarının devamını bekliyorum :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...