Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yardım lütfen

fixxer

Öne çıkan mesajlar

özür dilerim paticik halkı ama bi konu hakkında yardım isteyecem bir arkadaşıma ödev verilmiş googleden baktım ama pek bi bilgi bulamadım acaba sizin bi bilginiz olabilirmi konu şu (F ve Q klavye arasındaki fark ve tanımları) yardım edebilirseniz sevinirim hatta çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim....[signature][hline]Love Me or Hate Me; But Don't Play With Me

Msn.Space
Yönlendir
Sosyal ağlarda paylaş

F klavyede harfler alfabetik sıraya göre dizilir. Q klavyede ise daktilo düzenine göre dizilir.
Daktiloda harflerin böyle dizilmesinin sebebi de hızlı yazmayı önlemektir; zira eski daktilolarda çok hızlı yazınca harfler üst üste binebiliodu.[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında tanım yannış olmuş. F'deki harfler de Q'daki harfler de daktiloya göre dizilmiş. F daktilo dediimiz "hızlı yazılabilen daktilo", Q daktilo da "yavaşlatılmış daktilo" gibi bi şey oluyo. Nedenini annattıydım.
F'e daktilo düzeni deyip de Q'ya dememişim pardon.

Yani aslında daktilolarda harfler elin hızlı kullanabilcee bi şekilde ilerliyomuş ama hızlı yazınca harfler üst üste bindii için yavaş yazmak gerekiyomuş. Bunun için de Q klavye tasarlanmış.[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Ahaha

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 15 Kasım 2005 21:05 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 15 Kasım 2005 21:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Q Klavye mi F Klavye mi?

İlk olarak günlük gazetelerdeki bilişim sayfalarında değerli yazarlar tarafından başlatılan klavye tartış- ması giderek büyüyor. Soru şu: “F klavye mi, yoksa Q klavye mi kullanmalıyız?”

Aslında cevap açık: Tabii ki F klavye kullanmalıyız. Dr. İhsan Yener’in öncülüğünde geliştirilmiş olan F klavye, Türkçe’de sık kullandığımız harflerin ellerin konumuna uygun olarak yerleştirilmiş olmaları nedeniyle, özellikle 10 parmak yöntemi kullanıldığında daha hızlı yazmaya olanak tanıyor.

1955 yılında resmen kabul edildikten sonra, daktilolarda F klavye kullanılmaya başlıyor. Apple’lar Türkiye’ye yine F klavye ile geliyorlar. Peki biz günümüzde neden çoğunlukla Q klavye kullanıyoruz? Geçen ay CHIP Online editörlerinden klavye kullanımı ile ilgili bir anket yayınlamalarını istemiştim. Sonuçlar şöyle: Q Türkçe kullanımı %80.67, Q İngilizce kullanımı %7.67, F klavye kullanımı ise sadece %11.67 (Katılım: 900 kişi).

CHIP geniş bir yelpazede çok sayıda kullanıcıya ulaşıyor olsa da, bu sonuçların geneli yansıttığını söylemek zor. Örneğin devlet dairelerini kapsayan bir araştırma yapılsaydı, F klavye kullanım oranı daha yüksek olurdu. Ancak yine de sonuçlar, Q klavyenin hakimiyetini açıkça ortaya koyuyor[signature][hline]GüLLeriM soLdu . . .

devamı burda http://www.chip.com.tr/yazi/oku.asp?ID=45

[Bu mesaj 2pacAmaruShakur tarafından 15 Kasım 2005 21:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...