Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 sence bunu baska neyle yapilabilir 100 e yakin foto var ama hepsini yollamak istemiorum cunku kendi sitelerinde zaten yayinlayacaklar.[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 ohannes noluyor lean !!111! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Blizzard'in 4 cpu'lu XEON IBM bladeleri kullandigi doru ama ole 2 gibi komik rakamlar ile calismiyor wow. En disardaki login serverlari gecersek, Her realm icin oncelikle 2 ayri continent serveri var, bunun disinda instancelarin ayrildigi instance serverlari var ki warsong gibi 1000+ queue yapan US serverlarinda bu instance serverlari bile 2-3blade'den olusabiliyor. Daha sonra her 4 server icin ayrilan bir adet SQL Cluster'i var (ki bircok sorun burdan cikiyor.) Duzgun bir MMO icin duzgun hardware gerektigi kacinilmaz. Tek bir shard icinde 15000+ kisi barindiran eve en iyi hardwarei kullaniyor. IBM Blade+SSD. Bunlarin ne kadar oldugu hakkinda bir fikrin var mi Alis? Hosting yaptigina gore olmasi lazim. Ilk MMO olarak gecen UO'nun Origin'nin kullandigi server yazilimindan bile daha iyi durumdaki RunUO ile calistirilmasi durumunda 8-10k user'i Ryan Dual Xeon+4GB Ram'de gordu. Tabii orijinal bir Win2k5'da 64bit derleme ileydi bu yazilim. Burada yayinladigin resimler oldukca guzel gozukuyor, hatta bize tanistirdigin arkadaslar ise gercekten inanilmaz yetenekli olmali. Cunku bize gosterdigin resimler eger photoshop'dan cikmadiysa kullandiklari motorun dynamic shadows&lighting, reflections gibi seyleri desteklemesi lazim gibi son bir senedir kullanilan bu teknikler 3 sene kadar gelistirildikten sonra dx, nvidia, ati gibi buyuk ureticilerin kartlarinda desteklemesi icin beklenildi. Ben imkansiz demiyorum , ama programcilari 13 yasindaysa bu kullandiklari motor da gosterdigin resimleri scripted olarak degil de dynamic olarak hallediyorsa en azindan 1-2 senedir bunun ustunde ugrasiyor olmasi lazim. Ki bu olayi 10-11 yasina atar. Imkansiz degil, gercekten yaptiysa ozel olarak desteklenmesi gereken bir genc (bu tur motorun arkasindaki matematik yabana atilir cinsten degil). Benim soyleyecegim, imkansiz olmasa da su anda boyle bir projeye senin anlattigin sekliyle ben inanmiyorum. Ya sen bazi onemli detaylari bilmiyorsun yada yazmiyorsun yada dedigim gibi cok ozel gencler bunlar. Saglam bir yerden (hayir level saglam degil) bu onlara yardim eden fransiz olabilir yada onlarin dagitim isini ustlenicek firma olabilir, bilgi gelmezse pek de inanicagimi zannetmiyorum.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Alis ben bir kere game engine satin alinmis demedim ayrica demissin ki bu 6 aylik bir proje ve coder i 13 yasindaki cocuk bunu yapmak icin gercekten ozel bir yetenege sahip olmak lazim(Yada terragen(3dmax da olabilir)+photoshop hehehe...)gerci o kadar zeki bir cocuk neden 13 yasinda dunyanin anlamini cozdum butun zengin adamlar okumamis(Oeh..)zengin olacam ben der ki.Neyse bu ayri bir konu yanlis anlama belki de bu ss ler gercekten oyun icinde(Ne yazik ki inanmiyorum)oyle olsa bile verdigin bilgiler birbirini tutmuyor %100 dogru bilgi aldigindan emin misin ayrica bu kadar buyuk bir grup heralde sadece msn ile iletisim kurmuyor eminim bir forumlari yada siteleri vardir rica etsem adresi bana ö.m. atabilir misin cunku gercekten boyle bir sey varsa devrim demektir..Heh o 2 server olayina tekrar deginmeyecegim ama 2 server ile mmorpg(Runuo ve sphere deme sakin...) yapilmaz(Yapilsada cok kiytirik olur yada mukemmel bir server altyapisi olmali)[signature][hline]Cehaiy Djartes(Eclipse) Jedi Padawan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Simdi nerden baslayim guzel seyler solemisin ama biliorsunuz ki ne suanda dunyada wow dahil bakin wow makineleri istenilirse tek makinede cok rahat host edilir hemde ole ahimli sahimlide olmasina gerek sistemi degistirmeleri durumda cok'da zor deil onlar icin ; Bu yuzden ne wow nede ea nede baskasi bana viz suanda dunyada okadar technolgy var halen eski technolgyi kullanma taraftarlari. Evet blizzard 2 xeon islemcili makine kullanior her realmi icin ama oda gereksiz bunu kendileride soledi zaten sistemi degistirmek icin cok ugrastiklarini expansion paket icin yeni ayarlamalar soz konusu olabilcegini kendiside soledi. Bu yuzden blizzard nede baska bir oyun kurulusu gerci daha hic gormedim baskasininda bole bir calisma yaptigini ne yazik ki network sistemleri benim sinifimda kalirlar. Not olarakda 0 veririm. Anlatmak istedigimi eger biliorsan anlamisindir. 5 Senedir technology mevcut ama halen gecmemekde inat ediorlar neden ? Cunku ugrasmasi zor ilk etapda. Simdi gel gelelim arkadaslarin photoshop muhabetine; Biliorsunuz ki bu tip sonuclari verileri alabilmek icin 1 gunde yapilan bir is'de deildir bu ; calismalarini 13 yasindaki arkadas ilk etapda yokmus babalari sisteminin temelini yazmis 2000 yilinda son 2 senedir kucuk oglu yazilimini gelistirmekde. Uzman arkadaslar incelerse zaten photo shop olmadigini anlayacaklardir. Simdi graphic motoruna gelince evet bahsetiklerine katiliorum bunu kendileride bana dile getirdiler Turkiyede pek fazla is yapamayacagini belki america veya Avrupada is yapacagini solediler. Ama turkiyedede belli bir potansiyelin oldugunu ve ilk turkiyeden baslamak istediklerini zaten bana bunu dille getirdiler.Doom 3 Gibi oyunlarin Fear olsun vs bu ozellikleri tasiyan makinelerin graphic kartlari gereksinimi var. Daha henuz windows 32 de testlere baslatilmadi sadece network sistemlerini test ediorlar ama bakacaz.Peki benim bu iste rolum ne hem arkadaslara bir takim seylerde yardim ediorum hemde sizlerle paylasiorum burada aslinda 13 yasindaki ismini vermeyecem[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 said: Sylian, 17 Ekim 2005 23:34 tarihinde demiş ki: Alis ben bir kere game engine satin alinmis demedim ayrica demissin ki bu 6 aylik bir proje ve coder i 13 yasindaki cocuk bunu yapmak icin gercekten ozel bir yetenege sahip olmak lazim(Yada terragen(3dmax da olabilir)+photoshop hehehe...)gerci o kadar zeki bir cocuk neden 13 yasinda dunyanin anlamini cozdum butun zengin adamlar okumamis(Oeh..)zengin olacam ben der ki.Neyse bu ayri bir konu yanlis anlama belki de bu ss ler gercekten oyun icinde(Ne yazik ki inanmiyorum)oyle olsa bile verdigin bilgiler birbirini tutmuyor %100 dogru bilgi aldigindan emin misin ayrica bu kadar buyuk bir grup heralde sadece msn ile iletisim kurmuyor eminim bir forumlari yada siteleri vardir rica etsem adresi bana ö.m. atabilir misin cunku gercekten boyle bir sey varsa devrim demektir..Heh o 2 server olayina tekrar deginmeyecegim ama 2 server ile mmorpg(Runuo ve sphere deme sakin...) yapilmaz(Yapilsada cok kiytirik olur yada mukemmel bir server altyapisi olmali) Hayir resmi sitelerini yapiorlar sanirim bu aralar publish edecekler ayrica bu bir devrim deil cunku bunu calisan cok kisi var ama cok yawas ilerliyor bu arakdaslarin ozelligi genc olmasi[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Simdi daha daha anlasilir olmaya basladi. Zaten ellerinde belli bir codebase varsa, bunu yazan kisi de duzgun yazdiysa (optimized, commented, scalable) evet biraz mumkun. Cocuk ilk sene dili ogrenip codelari elden gecirir daha sonra da kendisi yazmaya baslar. WoW'un kullandigi makineler icin soyle bir ornek vereyim. Biz 1 tane bilgisayar alirken butcemize gore dusunuyoruz, hemen gidip 5000dolarlik makine almiyoruz. Blizzard'in 100 realm'i var bu en az 300 blade + 25SQL cluster demek. Butun bu malzemeyi en son teknoloji ile alsalardi, herhalde 1 sene borc icinde gezerlerdi. Cost/Benefit ratio . Bir de tabii kusurlari da var, WoW'un (her ne kadar dergiler, siteler tersini dese de ) bu kadar ilgi gorecegini hesaplayamadilar, yeterince iyi hazirlanmadilar network code'lari olsun, makineleri olsun. Hatirliyorum da ilk hafta neredeyse 30'dan fazla yeni realm acmislardi. Ilk hafta loot'layamiyorduk bile.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Yani bu durumlardan birisi okadar pahali deil blizzardin yalnis taktik kurmasi sonucu bole oldu network sisteminini tamamen yalnis kurdu.. ben daha 2 ay olmustur blizzard is basvurduk server network programminge basvurayim bakaym ne yapiorlar longmanda bir baktim ana bunlar tarihi eser yazilim kullanior dedim bosver salla bunlardan cacik olmaz.. ve acikcasi hayal kirikligina ugradim belkide burada cogu kisi neyden bahsetigimizi bilmior olabilir ama acikcasi blizzard cok buyuk bir fiyasko :)[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 benim bildigim taktik hatasi hizmet verecekleri insan sayisini dogru tahmin edemediler. Aslinda employment sayfasindaki yazilarda da bildigim kadari ile pek ancient denebilcek birsey gormedim. Senin bahsettigin seyler ne?[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 hala inandırıcı değil. bizlere sundugun görüntülerden aldıgım sonuclar itibariyle derim ki bu oyunu en azından 25 kişilik bir profesyonel ekip 2 yılda yapar :-) inanmak isterim Türk'ler yapamaz demiyorum asla da demem zor da kaldık mı neler yapacağımızı bütün alem biliyor. Ama 13 yasında bir cocugun coder oldugu abisinin grafikerleri oldugu babasının yazdıgı bir motor üzerinden devam ettikleri ve yukarda adı gecen screen shotların o oyunun içinden cekildiği inandırıcı değil. Ayriyetten 2006 ocak ayı mı alay mı ediyorsun?[signature][hline]|Chaos Design & Hosting| |Sindarin MMO| |Ultimatr.Net| |Storm UO| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 ehmz tcip ocak ayi alpha cikacak resmi cikis tarihi belli deil ; kendi sitelerini acacaklar yakinda oradan takip edersiniz ben daha fazla ne resim nede birsey yolamak gelior[signature][hline] birde ekleme yapaym 2000 yilindan beri yapilior bu proje. 13 yasindaki cocuk babasinin mirasinini gelistirior. inanmasi guc :) [Bu mesaj Alis tarafından 18 Ekim 2005 00:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 said: Befounder, 18 Ekim 2005 00:06 tarihinde demiş ki: benim bildigim taktik hatasi hizmet verecekleri insan sayisini dogru tahmin edemediler. Aslinda employment sayfasindaki yazilarda da bildigim kadari ile pek ancient denebilcek birsey gormedim. Senin bahsettigin seyler ne? Iyi incele system networki hersey cok eski.[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 ben o 13 yaşındaki çocuğu alnından öperim muhtemelen bu insan annesinin karnında konuşmaya başladı :)[signature][hline]darkening Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 bu sefer ozel msg atmis arkadas saolsun resimleri daha kucuk ekleyelim bari[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Bu griffine sonradan olanlari hic gormeyin bence :) tuylerini teker teker yoluyor bir posete koyuyor sonrada onu craft'da kullaniacaklarmis .[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 şimdi, her yeni çıkan oyun başlandığı tarihin teknolojisini kullanır grafik olarak. network sistemleri vs daha sonradan geliştirilebilir ama grafikler belirli bir düzen üstüne oturtuğu için bu imkağansız. sen şimdi diyorsun ki bu oyun 2000 de başladı yapılmaya, bir ev bütçesiyle birde, ve tüm ekibi 13-20 yaş arası amatör insanlar. şimdi bu sslerdeki grafikl daha öncede söylendiği gibi çok yeni 4-5 yıl öncesinin grafikleri kesinlikle değil , ha bu grafikler yapılabilir yetenek işidir. ama 13 yaşında bir insan bunu yapamaz. çünkü grafik tasarımı ve coding zekadan çok tecrübeye dayanır. bir insanın bu kalitede grafik tasarlaması için en az 9-10 yıllık bir geçmişe sahip olması lazım. ayrıca madem bu kadar kolay yetenekle parasız oluyor bu iş , dünyanın en yetenekli insanlarını özellikle arayan milyonlarca doları başarısız olma ihtimali olan bir projeye harcayabilecek kadar zengin firmalar neden gidipte amatör bir ekip kurup parasız yapamıyorlar bu oyunları? gerçekçi olalım, hiç bir oyun parasız geliştirilemez hele böyle bir oyun. senin bu arkadaşlar banka soymadılarsa kendi bütçeleri ile söylediğin şey imkağansız. ha böyle bir şey yok demiyorum. böyle bir oyun gerçekten vardır. ama benim şahsi fikrim , sen olayları çarpıtarak analtmışsın yada eksik bilgi vermişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Ahahahaha rolf ben en son verdigin ss i hafizam beni yaniltmiyorsa baska bir yerde gormustum ayrica ss lerin boyutlarinin abidik gubidik olmasindan oyun ici ss olmadigi anlasilabiliyor tek anlamadigim sey niye milleti boyle keklemek istedigin millete gidin turk mmorpg si yapin mi demeye calisiyorsun =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Heh arkadaş iyi kafaya almış . ;D .[signature][hline]WOW( again ;) Kobaren Shadow Song Undead Mage NEDAIN 24 Duelist (Recursion) Matrix online (Retired) GUNZ LVL 1x Gunslinger WOW - EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 (SOLD) RO Saratan 88 backstab master (retired) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 forumu okurken ekran boyutları sapıttığından rivca ettim ssleri küçük koymaya başladı..... öyle benim yüzümden laf etmedin adama/kıza *.[signature][hline]Bıktım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Lol yok daha neler..[signature][hline]Touch of death is never gentle... When you want to give up and your heart's about to break Remember that you're perfect; God makes no mistakes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k-Potti Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 said: aquila, 17 Ekim 2005 02:00 tarihinde demiş ki: tecavuze mi uradi bu ekipte sadece bas harfleri var? ahahahahahahahahahahah zuhahahahaha yerlerdeyim 1 saattir yok, bittim ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k-Potti Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 said: "Dunyanin en zengin adamlarina bakin hic biri universite mezunu deildir bakarsaniz. Dunyanin en zengin 10.cu adamina bakin Ericcson sans eseri 10.cu siraya kadar gelmis dior.Digerlerine bakin hic birisi okumamis neden bu dünyanın en zengin adamları listesindekilerin malvarlığını topla ters çevirip 100 lle çarp George Sorosun daha fazlası parası var üniverste okumuş noldu :). Tezime antitezin yoksa cevap vermeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Aslında bunlar yanlış screenshotlar.. 13 yaşındaki çocuğun bitirmek için kastırdığı oyun Duke Nukem! Babası yapacaktı ama kafayı yedi, nasip olmadı. Kader heyhat! Yoğun baskı üzerine çocuk yapıyor oyunu.. Bunlar çocuğun dijital legoları. 13yaşında inanılmaz bir zeka küpü bile olsa biraz oyun oynamaya ihtiyacı var. Dimi mi ama? Yoksa piyasaya çıkacak oyun başka... dedim ya Duke nukem işte.. Çocuk bilgisayar mühendisliğine hazırlanıyo şimdi Duke Nukem i de 22yaşında mezun olurken hocalara bitirme olarak vericek. Biz de o zaman oynayacaz. Server a ise küçükken "devegücü tazı hızı şerbeti" döküldü, sonradan daha fazla içmesi yasaklandı..Bin yeni nesil bilgisayar gücünde bir 80286 ve Commodore nin aşk dolu beraberliğinin yansıması bu şanlı şanslı bilgisayar. Bilgisayarın adı Bernie, Oyunu yapan çocuğun adı Kayhan, ayrıca kendisi benim komşum.. Babasının adı da Ivan dı sonradan Mücahit oldu.. Din değiştirdi kendisi, imana geldi ama o başka bi hikaye... Ha diğer yandan yazılanlar gerçekse oyun piyasaya çıkar biz de oynarız.. [signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 19 Ekim 2005 19:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2005 1- Arkadaşlar affedersiniz ama okuma yazmaniz sanirim yok 13 yaşinda cocuk 1 adi kayahan deil 2.ciside grafikleri o yapmior yazilimini dynamic 3d character integration emulte edior sanirim yalniş okumuşsunuz onu duzelteyim. 2- Oyunun Screanshotlarini daha once bir yerde gordum diyen arkadaş griffenlerin her bir oyunun ss,sinde olabilir ama aynisi bununla aynisi olamaz ne yazik bu mumkun deil. 3- Inanmak inanmamk diye birşey yok burda ciddi ciddi yazilmiş ha kiskanipda bu tarz konuşma yapiorsaniz o ayri eger boş konuşmak mesaj kasmak için kasiorsaniz hiç kasmayin güzel kardeşlerim. 4- Bir arkadaş 5 yil oncesine kadar bu tarz grafiklerde oyun yapilamaz dior. Hemen bakioruz world of warcraft veya Doom3 gibi oyunlara 98den beri yapiliorlar e buda senin sentezine yalniş düşüyor. 5- Bu oyun yapan genç arkadaşlarimiz grafik olarak emultasyonu yaraticilari iki genç kardeşimizde 15 yaşinda ingiltere grafik tasarim universitesinlerini kazanmiş şuandada 3-4 sinif Universite ogrencileri talebeleridir buyrun ukalalik etmek ve devam etmek isteyen varsa buyrun hodri meydani ya ne de olsa onunue gelen birşeyler ortaya atior ciddiyet vs yok . 6- Kusura bakmayin ama ne yazik ki boş bir tartişma yapiorsunuz kendileri sitelerini resmi olarak yayina geçircekler sanirim sizinde bunada inanciniz yok buyrun siz takilin konuza vsya ama bilmeden birşey hakinda yorum yapmayin. Saygilar Duygu Edipoglu[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2005 said: k-Potti, 19 Ekim 2005 19:22 tarihinde demiş ki: said: "Dunyanin en zengin adamlarina bakin hic biri universite mezunu deildir bakarsaniz. Dunyanin en zengin 10.cu adamina bakin Ericcson sans eseri 10.cu siraya kadar gelmis dior.Digerlerine bakin hic birisi okumamis neden bu dünyanın en zengin adamları listesindekilerin malvarlığını topla ters çevirip 100 lle çarp George Sorosun daha fazlası parası var üniverste okumuş noldu :). Tezime antitezin yoksa cevap vermeyeceksin. Dünyanin ilk 10 adami demişim dikkatini çekersen 11 deil 12 deil. George Sorosun mal varliği nekadar zengin olsada 10 kişinin arasinda vs omasi olabilir 1 kişi olur 2 kişi olur uni mezunu ama 90% uni mezunu deildir dikkatini çekerim bu kaynaklar tamamen United economist Review den yayinlamiştir sanirim onlar senden benden daha iyi inceliorlar herhalde bu takim şeyleri.[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar