Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.NET 2 Final


Sailor

Öne çıkan mesajlar

Hala konusu açılmamış ben açayım dedim.. Uzun zamandır beklenen (ben bekliyordum en azından :)) .NET 2, 4 Kasım'da yayınlandı. Önce linkleri vereyim:
redist pack: programları çalıştırabilmek için
sdk: program yazabilmek için
Tabi ki aynı zamanda Visual Studio 2005 IDE'si de çıktı fakat şu anda sadece MSDN abonelerine download hakkı verilmiş durumda. 7 Kasım'dan yani yarından itibaren ise tamamen çıkmış olacak, isteyen satın alabilecek. Yanlış bilmiyorsam 3 farkı versiyonda satılacak VS2005. team suite(takım çalışması için, çok kişi bir proje üstünde çalışıyorsa bunun için özellikleri var), standart ve express edition. express edition çok güzel olmuş aslında; 49$ a istediğiniz programı alabiliyorsunuz. (c#,vb.net,c++.net ve asp.net bunların herbiri 49$, ayrı ayrı satılıyor yani)
neyse yarın tamamen çıkmış olacak ve 49$ gibi makul bir fiyata ulaşabileceğiz. Neler değişti, öğrenmek isteyenler http://www.csharpnedir.coma bakabilirler, tam bir changelog yok fakat aylardır aşama aşama yenilikleri inceleyip haberlerini vermişlerdi, makaleler yazmışlardı..
böyle işte[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim haberim vardı çıktığından hatta www.kodlayalim.com da duyurulmuştu. doğrusunu isterseniz bende bekliyordum .net 2.0 ı ancak çıkmamış olmasını isterdim. Hatta www.kodlayalim.com'da yazdığım şu yazı herşeyi açıklıyordur;

said:

işlerin biraz daha basitleşme olayıda pek güzel gelmiyor açıkcası kod yazıyorsan biraz emek harcanmalı bence
[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu 26 Ekim'de indirmişim...
Tam adı "Visual Studio .Net V2" midir bunun?
Ne olduğunu da bilmiyorum, merak ettim şimdi önemli bir şey gibi göründü =)[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...

3000 oyunluk PC oyun arşivi... O da satılık ya da takaslık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 07 Kasım 2005 02:30 tarihinde demiş ki:
Ben bunu 26 Ekim'de indirmişim...
Tam adı "Visual Studio .Net V2" midir bunun?
Ne olduğunu da bilmiyorum, merak ettim şimdi önemli bir şey gibi göründü =)
final sürümü 4 kasımda çıktı, ondan önce indirdiysen byük ihtimal zaten bedavaya yollanan beta 2 versiyonu olabilir.

türkçe desteği derken, IDE'nin türkçe olmasını mı kastettiniz? onu bilemiyorum hatta 2003te bile var mıydı bilmiyorum. yoksa programlarında, web sayfalarında türkçe karakter kullanabilirsin tabi ki.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ISO indiriyorum, NFO'da final yazıyorsa finaldir. Birilerinin sitesine koymasına gerek yok =)

Sadece ne olduğunu anlatsan yeter, teşekkürler.[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...

3000 oyunluk PC oyun arşivi... O da satılık ya da takaslık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün MS istanbul ofisinde 13:00-18:30 arası baya uzun süren bir .NET 2 yenilikleri semineri vardı. Semineri veren kişi csharpnedir sitesi editörlerinde Burak Selim Şenyurt'tu. Aşağıda bu seminerde aldığın notların derlemesini yaptım. tabi genel bir bakış bu sadece, seminerde bile herşey anlatılamadı ben de burada anlatılanların hepsini yazamadım :)

[spo1=.net değişiklikler]Visual Studio 2005
Click Once: hazır web uygulaması olarak windows uygulamalarını yayınla imkanı sunar. update özelliği de vardır
Refactoring(gözden geçirme): yazdığınız kodu toplu olarak güncellemek için kullanılır. örneğin bir değişkenin ismini tek seferde bütün uygulamada değiştirebilirsiniz. bir bloğu fonksiyon yapabilirsiniz falan filan
Class Diagram: IDE içine gömülü UML şeması hazırlama birimi
Debugger Visiualizer: debug işleminde istenen yere breakpoint koyup satır satır işleme zaten olan bir şeydi, 2005te ise değişkenlerin,collectionların, datasetlerin herşeyin o anki değerlerini görebiliyoruz üzerine gelince

C# 2.0
Generics: büyük bir özellik bu, tipten bağımsız sınıflar yaratmak için kullanılır. public MyClass() { ... } ile tanımlanır. buradaki T sınıf örneklendirilirken belirtilen bir değişken tipidir. sınıfın içerisinde integer,string ya da sizin oluşturduğunuz herhangi bir değişken tanımlayıcısı yerine T
kullanabilirsiniz. T degisken1; diyerek bir değişken yaratabilirsiniz. bunun tipi kod derlenirken sizin onu örneklendirirken kullandığınız koddan alır. List, Dictionary gibi yeni sınıflarda kullanılır özellikle, belirli tipte değişkenleri tutmaya yarar.
yield kullanımı: foreach içerisinde kendi nesnelerini döndürme kolaylığı.
anonymus methods: bir çok kullanım alanı var. ben ufak bir örnek yazayım: this.Button1.Click += delegate(object sender,System.Eventargs arg) { MessageBox.Show("anon"); }; yani tek kullanımlık isimsiz bir fonksiyon yaratmış olduk böylece.
covariance&contravarianca: 1.1de olan bir eksiklik giderilmiş, detayını bilmiyorum
partial types: bu önemli sayılır. bir sınıfı birden fazla dosya içerisine yazabiliyoruz artık. partial class MyClass { .. } başlığıyla istediğimiz kadar farklı .cs dosyası oluşturabiliriz. derleme sırasında hepsi birleştiriliyor.
static sınıflar: bütün üyeleri static olan sınıftır. örneklendirilemez, türetilemez vs. public static class MyClass() { .. } ile tanımlanır. içerisinde sadece static değişkenler tanımlanabilir. public, private, protected olmaz
nullable types: her türlü değişkene null değer atayabilme imkanı.. int? i; ile tanımlanır. bundan sonra i = null; diyebiliriz. i = i ?? 0; ile de eğer i'nin değeri null ise 0 yapmasını söyleyebiliriz. kendi oluşturduğumuz değişkenler için de System.Nullable degisken; degisken = null; kullanabiliriz.

ADO.NET 2
Provider Independent Architecture: normalde kullandığımız her değişik data source için aynı providerler kullanmak zorundaydık. sql server için System.Data.Sql, ODBC için System.Data.Odbc gibi. şimdi sistemde yüklü olan providerleri görüp, istediğimiz kullanabiliyoruz. DBProviderFactory ile bunlara aynı Data.Sql de kullandığımız kodlar gibi tanımlama yapabiliyoruz.
MARS(Multiple Active Result Sets): açık bir bağlantıdan birden fazla datareader çalıştırabilme imkanı sağlar. önceden her bir datareader için connection açıp kapamak zorundaydık. bunun kullanımı için sql server 2005 gerekli, sanırsam 2000de olmuyormuş.
Bulk Data copy: kolayca bir veritabanındaki verileri başka bir tanesine kopyalama. veritabanı tipine bağlı değildir, sqlden accesse geçiş yapılabilir.

ASP.NET 2
CrossPagePostBack: bir önceki sayfanın bütün elemanlarını o anki sayfa imişcesine kullanabilme imkanı sağlar
Master pages: güzel bir özellik. dreamwaves kullanan varsa ondaki template gibi bir sistem yapmışlar. yani bir mastar page oluşturup değiştirilebilir bölüm koyuyorsunuz. daha sonra bu master page üzerinden çalışan her sayfada sadece o editlenebilir kısımda işlem yapıyorsunuz.
Data Sources: datagride veri aktarıp kolayca paging, sorting, edit işlemleri yapabilme. önceden bu işlemler için kendimiz metod yazmalıydık.
Site navigation: XML içerisinde sayfa hiyerarşisi oluşturuyorsunuz, bunu sitede menü olarak kullanabiliyorsunuz sonra. otomatik olarak tree view vs menüler oluşturuyor. (sitemappath)[/spo][signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196


[Bu mesaj Sailor tarafından 12 Kasım 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...