Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çözülemeyen soru!

Zep

Öne çıkan mesajlar

said:
Viskhii, 10 Kasım 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
Abi düşünürken yaptığın en büyük hata adamlar birer milyon geri alınca 9ar milyon ödemiş diye düşünmen.
Garson 5 milyona el koyuyo
adamların imece parası 25 kalıyo sonra
Garson diyo bilader kavga çıkmasın alın size birer milyon daha bana 2 yeter .
İmece para 28 milyon oluyo
2de garsonda
eee daha ne ??

yada şöyle düşün :
Adamlar birer milyon geri alınca 9ar milyon vermiş oluyo
9*3=27 bu verdikleri paranın 25 i işyerinde 2sini garson hacıladı ....
Sosyal ağlarda paylaş

yukarıda açıklamaya çalışmış birkaç kişi ama yine de anlaşılamamış pek. anlamayan arkadaş için farklı bir anlatımla bi de ben deniyim.

soru 27 ile 2'yi toplamamız gerektiğine şartlandırıyor bizi. ama 27'nin içinde o 2 zaten var. bütün şaşırtmaca burada. bizi yanıltarak 2'yi bi daha toplatıp hatalı sonuç çıkarttırıyor soru. hesabı denkleştirmek için 27 ile adamların cebine geri dönen parayı yani 1+1+1'i toplamamız lazım.

ilk sorudaki cümleye bakarsak "kişi başı 9 milyon vermişler, 2 milyon da garson alıyor".

dikkatini toplayıp düşünürsen, garsonun aldığı iki milyonun zaten kişi başı verilen 9 milyonun içinde olduğunu ve 2'yi cepten toplam çıkan para ile bir kez daha toplamamamız gerektiğini görürsün.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005

[Bu mesaj Sufi tarafından 11 Kasım 2005 00:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zep, 10 Kasım 2005 23:17 tarihinde demiş ki:
said:
sir, 10 Kasım 2005 23:14 tarihinde demiş ki:
abi nesi var ki şimdi, adamlar 30 milyon veriyo, 3 milyon para üstü alıyolar, 2 milyon da garsona kalıyo??

böyle düşünürsen doğru çıkıyo ama 10 milyon veriyolar 1 milyon para üstü alıyolar yani dokuz milyon vermiş oluyorlar 3x9=27 bu açıdan düşünürsen olmuyo:)

zaten böyle çözersen adamların ondan sonra ne kadar para üstü aldığı ortaya çıkıyor yani o 1 milyon adamların cebinde! yani, kasada bi 25 var herkes hemfikir, garsonda da 2, adamlarda 1erden 3X1=3 yani topla 30 ediyo..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 11 Kasım 2005 00:21 tarihinde demiş ki:
yukarıda açıklamaya çalışmış birkaç kişi ama yine de anlaşılamamış pek. anlamayan arkadaş için farklı bir anlatımla bi de ben deniyim.

soru 27 ile 2'yi toplamamız gerektiğine şartlandırıyor bizi. ama 27'nin içinde o 2 zaten var. bütün şaşırtmaca burada. bizi yanıltarak 2'yi bi daha toplatıp hatalı sonuç çıkarttırıyor soru. hesabı denkleştirmek için 27 ile adamların cebine geri dönen parayı yani 1+1+1'i toplamamız lazım.

ilk sorudaki cümleye bakarsak "kişi başı 9 milyon vermişler, 2 milyon da garson alıyor".

dikkatini toplayıp düşünürsen, garsonun aldığı iki milyonun zaten kişi başı verilen 9 milyonun içinde olduğunu ve 2'yi cepten toplam çıkan para ile bir kez daha toplamamamız gerektiğini görürsün.

anladım:D[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 10 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
ilk başta 30 lira cıkmış cepten.
25 i kasada 2 si garsonda 3 üde 3 adamda. ee toplam 30 lira.
o 3 adam sanıyolar ki 9 ardan 27 ytl ödedik.
e harbidende 27 ödediler ama kasa 25 aldı garson 2 aldı.
soruyu soruş şekli ilk başta yanılgıya neden oluyor ve oturup çözmeye çalışıyosun ama ortada kayıp falan yok.
daha önce sorulmuştu paticikte bu ama 2 sene önce miii 3 sene önce mii bilemicem =P

Prof.Doç.MegaDr.Fistan

:D[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea...

-Dede fake misin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...