Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bizim ordu

dogu

Öne çıkan mesajlar

yaw bugün 10 kasım die milli duygularım taştı(hergün milliyetçiyimde bugün aştım)
şu ATV de savaşan ve vurulan kadınlarıda gösterdiler üstüne babasını arayan askeri(nasıl aradığını anlamadım askerde ceple gezilio mu) bir daha gösterdiler içim burkuldu gözlerimden yaşlar geldi.

Bende bunların üzerine savaşçı milletimizin en önemli şeylerinden biri olan ordumuz hakkında daha çok bilgi edinmek istedim.
bana üretebildiğimiz şeyleri ve satın alıp kullandığımız şeyleri söyleyip anlatabilirmisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Milliyetçilikle vatan sevgisi aynı şeyler değil. Daha doğrusu günümüzdeki milliyetçilik vatan sevgisi gibi tanımlardan çok uzak..

O ATV'deki görüntüleri bir türlü izleyemedim bende. Bulabileceğim bir yer varmı?[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz

[Bu mesaj dufrasne tarafından 10 Kasım 2005 19:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm milliyetçiler için demedim zaten ama milliyetçilin ne demek olduğunu bilmeden , anlamadan milliyetçi geçinerek ülkü ocaklarında reisliği , kavgayı öğrenenler çoğunlukta ne yazıkki. Özellikle liselerde..

Evet bulmam lazım o görüntüleri , izleyen arkadaşlar bahsediyor. Gaza gelmek için değil de bilmek lazım atalarımız nizim özgürlük , huzur içinde yaşamamız için neler yapmışlar. Herkesin izleyip , ders alması gerekir. Ve bu kültürü , ülkeyi eğitim sayesinde geliştirerek koruması.. Kavga ederek , bıçak çekerek değil.[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz

[Bu mesaj dufrasne tarafından 10 Kasım 2005 20:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

her yıl televizyon kanalları birazdaha reyting almak, birazdaha para kazanmak için duygu sömürücü şeyleri arttırıyor.
Ya ben hala şu bayramlarda her okulda çocuklara okutulan şiirlerin, oynatılan eski filmlerin ne işe yaradığını anlamadım.
Ya sırf duygu sömürüsü bu?
Vatan sevgisi aşılamaktan çok daha da uzaklaştırıyor resmen beni.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuan savaş yok, onun yerine ekonomik savaş var. Ha tamam şehitler, ölenler unutulmamalı ama her bayram her bayram gözümüze sokuyorlar. Abartarak nefret ettiriyorlar beni hertürlü törenden.
Misal beyin göçünü engelliyecek türden şeyler yapılmalı bu törenlerden çok. O törenlere harcanılan paralarla 1 üniversite daha açsan, 1 fabrika daha açsan ülke kalkınır resmen. Madem bukadar milliyetcisin, vatanını seviyorsun. Niye başımıza bu saçma insanların geçmesine izin verdin?

O törenlerde olan insanların yarısı dandik milliyetcidir. O hazırolda kıpraşmıyanların yarısı ilk savaş anında kaçar, arazi olur. Jandarma gücüyle toplanması gerekir.:) Ama törenlerde ouuu. Anında milliyetci kesilir bunlar. Ne şiirler okurlar, pekte severler vatanlarını. Cukkaları doludur çünkü. Memnunlardır hayatlarından. Sen bir protesto başlat, gerçekleri göz önüne koy "bırak abi yeaaaaaaaa senmi kurtaracan vatanı" diyenlerde bunlardır.
Bazılarıda "aferin aferin ehehe lan polis geliyo *kaççç*" yapar. Onlar daha da beterdir. Eylenmek çin gazı veriyo.
İlkokul taraflarıda ise ne yaptığıın bilmiyen milliyetciler vardır. Ellerine şiir tutuştururlar bunların, vıy vıy vıy okur ve gider. Ne yaptığını bilmez yani. Sesleride sabah 9 da çok kulak tırmalar bu insanların. Okurken sözcüklerinin arkasından, satır atlarken oluşan boşlukta duyulan içten içten gülme sesleri gelir. Şiirdeki bir laf komiğine gitmiştir ona gülüyordur. Yada karşıdan arkadaşı yamuk bakmış, komiğine gitmiştir.
Bide benim gibileri var ne dediğini falan bilmiyo ıslak saçla rüzgar yiyip sinüzit gibi şeylerden olan.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.

[Bu mesaj Chemical tarafından 10 Kasım 2005 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiiki törenler yapılmalı , bu görüntüler izletilmeli ama üslup yanlış. Bence daha doğru bir biçimde yapılabilir bunlar. Bunu sıkıcı ve yapay bir şekilde gerçekleşmesinin nedeni de eğitim sisteminin içindeki saçmasapan insanlar..
Ne düşünüleceğini söylemek yerine düşünme şekli öğretilse daha güzel olacak. Derslerde , törenlerde , eğitim sisteminin her alanında bu yanlış yapılıyor bence..[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz
Sosyal ağlarda paylaş

ordumuz dunyanin onde gelen ordularindanmis.ya biz kendimizi kandirioruz yada gercekten oyle bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ? (dunyanin 2. ordusu, dunyanin 3. ordusu tarzi fikirler atiliorda ortaya ;))[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance

Darkness WebPage | msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

yıl 1919 mayısın 19 u diyorsunuz
eskimiş sözlerle beni övüp duruyorsunuz
mustafa kemali anlamak bu değil
diye şiir okuyolar bide paso her törende ama tören yapmaya devam yazı okuyolar yazıda 10 kasımlarda yapılması gereken bugüne kadar ne yaptık neler getirdik halkı nası daha rahata erdirdik tarzı muhasebeler olması gerektiğini bu törendeki bi yazıda okuyor bu ne biçim ironidir ironinin allahı[signature][hline]darkening
Sosyal ağlarda paylaş

Googleden açıyorlar birde image search ile bayrak.gif leri koymuşlar. Arkada pixelleri gözüküyorken önde bir çocuk şiir okuyor.
Söylenilen şeyleri dinliyen yok aslında. Amaçlarıda sadece şiir okuyup "tören" yapmak.
Törenlerin amacı halka, naptık ne ettik, neler yapacaz, kimlere inanmalısınız, bakın biz böyleyiz şeklinde şeyler olucağına, vıy vıy vıy şeklinde şiirlerle dolu birşey olmuş.
Tören yapılmasın demiyorum
Törende vıy vıy vıy yapılmasın diyorum.
Ya her sene her sene aynı şeyler.
Şiirlerde anafikir önemlidir, vurgulu okumak, korolar müzikler değil.
Şiir, müzik bu anafikirleri insanlara aktarma yolu sadece.
Yani sen gelip anafikri dinlemeden şiir dinlersen bu ilkokul usülü 10kasım töreni oluyor.

Ya saçma yani harbiden saçma.
Şuanki vıy vıy vıy törenler yapılmasa kesinlikle birşey değişmezdi bence.

Birde ŞİİR OKUYUP VATANA BORCUNU ÖDEDİĞİNİ SANAN insanlara sebeb veriyor bunlar.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya birde bir insanın kafa resmi ile bukadarmı oynanır? Ya projektörden yansıtıyorlar perdeye. Atatürk kafası bir oraya bir buraya bi vatanın arkasından çıkıyor, fade in yapıyor out yapıyor. Vatan sağa kayıyor kafa çıkıyor hopluyor öne geliyo. Ortaya kafa çıkıyor git gide büyüyerek ekranı kaplıyor. Sonra aşağıya doğru kayarken üstünden Türk bayrağı çıkıyor. Sonra Türk bayrağı fade out yaparken arkasındaki boşluktan gene Atatürk kafası çıkıyor. Sağa gidiyor sola gidiyor. Ortaya geliyor sonra gene yukarı çıkıyor, simsek.gif ler çakıyor kafanın etrafında mavi gözlerde parlama oluyor. Sağda solda ates.gif ler oynamaya basliyor.
Tören oluyor bu.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

Okunulan şiirler günün anlam ve önemini vurgular.
O şiirleri dinlemezsen gelip "Törenlerin amacı halka, naptık ne ettik, neler yapacaz, kimlere inanmalısınız, bakın biz böyleyiz şeklinde şeyler olucağına, vıy vıy vıy şeklinde şiirlerle dolu birşey" dersin.
Halbuki o şiirleri dinlesen zaten söylediklerin içinde gizli..
hey benim gençliğim...[signature][hline]FİLTHY PLAY!
*********...
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan sevgisi ayrı Milliyetçilik ayrıdır..
Herşey güzel ama aşırıya kaçmadan değil mi ?

Sen Vatan için ölürüz diyip ertesi gün yere tükürüp,ağaçları yolan, durduk yere kavga çıkaran milliyetçilerdensen bu görüntüleri izlemen bile yanlış ..

Ayrıca ben de izledim görüntüleri gerçekten güzel ve etkileyiciydi..[signature][hline]I think i'm the NoelBab..
We can't forget him ..
We Love him..
God Bless him ..
I'm his reflection ..[b]

[b]Msn İçin : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sabah 7 de kalkıp 9 unda küçücük bir kızın bağırarak okuduğu şiiri dinlemeye çalıştınmı sen hiç?
Şiirler güzel, laf yok.
Ama aynı şeyi kırk defa. Atam 9:05 geçe öldü. Tamam. Orada kaldık ama. Devamı yok. Öldü, peki. Peki biz napıyoruz? Hala 9:05 geçiyo sanki. Resmen salmışız yas tutuyoruz gibi şiir okuyoruz her yıl. Atatürkün ve şiirlerin ima ettiği anafikirlere uyan varmı? yok.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 10 Kasım 2005 20:28 tarihinde demiş ki:
Okunulan şiirler günün anlam ve önemini vurgular.
O şiirleri dinlemezsen gelip "Törenlerin amacı halka, naptık ne ettik, neler yapacaz, kimlere inanmalısınız, bakın biz böyleyiz şeklinde şeyler olucağına, vıy vıy vıy şeklinde şiirlerle dolu birşey" dersin.
Halbuki o şiirleri dinlesen zaten söylediklerin içinde gizli..
hey benim gençliğim...

o törenler iş yapsaydı ben hayranlık içinde atamı düşünürken etraftaki gençler aha ölmesine 5 dakka kaldı diye xyz yapmazlardı[signature][hline]darkening
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 10 Kasım 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
Ya sabah 7 de kalkıp 9 unda küçücük bir kızın bağırarak okuduğu şiiri dinlemeye çalıştınmı sen hiç?
Şiirler güzel, laf yok.
Ama aynı şeyi kırk defa. Atam 9:05 geçe öldü. Tamam. Orada kaldık ama. Devamı yok. Öldü, peki. Peki biz napıyoruz? Hala 9:05 geçiyo sanki. Resmen salmışız yas tutuyoruz gibi şiir okuyoruz her yıl. Atatürkün ve şiirlerin ima ettiği anafikirlere uyan varmı? yok.

tamam onu da yapmayalım hiç birşey kalmasın.
ulan zaten o 9.05 ler bu gibi şeyleri insanlara hatırlatmak için fırsatlar. o şiirleri dinleyip bir kez daha hatırlamak, bilinçlenmek,bilinçlendirmek. bilinçlen öyle gel dallama dallama konuşma burda tepemi attırdın.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...