dehsetkarizma Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 bu islemci ev kullanicilari icinde avantajlidir ancak gercek kullanim alani uzman bilgisayarlar simdilik zamanla bu islemci icin derlenmis oyunlar cikacaktir ama suanda teknoloji bakimindan intel amdyi solladi yukarda dedigim gibi tomshardwaredaki bu islemcinin videosunmu kesinlikle izleyin onyargili olmadan once[hline] [Bu mesaj dehsetkarizma tarafından 07 Şubat 2003 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 BonePART'a "biz nerden biliyoruz" kısmında katılıyorum. Peki siz AMD'nin Intel'i ezecek teknolojiye sahip olmadığını nerden biliyorsunuz? AMD'nin piyasaya sürmemiş olması onun ezildiği anlamına gelmez. Tamam Intel önde götürüyor gibi gözüküyor, Intel her zaman önde götürüyor gibi gözüküyordu. Peki sorarım size, şu güne kadar AMD bazı şeyleri başarmamış olsaydı, Intel'in ezeli üstünlüğüne karşı batmadan bu güne kadar nası dayanırdı? Eh bunuda AMD düşünememiş biz düşünüyoruz di mi??!?!?!! Firmalar ellerindeki en son teknolojiyi piyasaya sürmüyolar biliyorsunuz. Yani gelecek vaadedecek projeler piyasaya yansıyor. Eğer AMD, bir şekilde bunun bir ileriki safhasını düşünemediyse piyasaya sürmemiştir. Elbet Intel bunu piyasaya sürerek kullanıcı gözündeki yerini biraz daha yukarı taşımıştır ancak AMD'yi asla küçümsemeyin. Onların da elinde en az 3.06 kadar iyi bir teknoloji vardır; adamlar boş durmuyor heralde. Ayrıca AMD'nin 3.06 gibi bi şey çıkarmasını da beklemek hata olur: Intel'le aynı şeyi, Intel'den daha sonra piyasaya sürerse tabii ki satması zor olur, ancak şöyle düşünün, GeForce'a karşı GeForce'u geliştirip üretmek mi daha mantıklı, yoksa Radeon'u geliştirip satmak mı daha mantıklı? (Tarih dersinde anlatmışlardı vakti zamanında, üstün olanın yanında olup 2. adam olmaktansa, ona karşı çıkan 1. adam olmak her zaman iyidir.) Bi de şu profesyonel tartışması, home-user'ın AMD seçmemesi için herhangi bir nedeni var mı? Fiyat olarak daha ucuz, ama sadece dayanıklılığı şüpheli. Bir kaç sene sonra dayanıklı olduğu da ortaya çıkacak, hem ucuz hem dayanıklı, o zaman Intel'in home-user günleri sona erecek. Tek bi piyasa paso AMD alıyor... bence hatrı sayılır bi gelişme. Ayrıca karşılaştırmalarda, en genel belirtilen özellik AMD'nin 3D'de daha iyi olduğu; buyrun bakalım, tasarımcılar (profesyonel olsun) AMD'yi neden seçmesinler. AMD'nin stratejisi, tek tek piyasaları ele geçirmek. Intel'inkiyse firmaları kendisine bağlayarak, yani Microsoft olsun başka firmalar olsun, potansiyel kullanıcı kitlesi yaratmak. Bence AMD'nin stratejisi çok daha üstün ve ezici. Yani AMD işini bitirdiği zaman ortada Intel diye bir firma kalmayacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 said: BonePART, 07 Şubat 2003 15:43 tarihinde demiş ki: ev kulanıcısına yıllar sona ulasıcak hatta ulasmıck bi teknoloji yahu abicim dünyada bi türkiye mi var :) milletin kişi bası ortalama geliri bizimkinin bilmemkaç katı.. yani o 500 dolar pek koymaz yabancılara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 adam işi için alıyor olabilir ya neyse niye kasıyorum ki zaten kendiniz düşünemiyorsanız böyle birşeyi ben ne kadar laf anlatsam boş..[hline] I came into this world as a reject Look into these eyes then you’ll See the size of the flames kings of chaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2003 valla bone sen herseyi biliyor olabilirsin de ben sinirlarimi biliyorum, intel gibi bir sirkette calisan onlarca sahasinda tecrubeli reklamci, pazarlamaci uzmanin 2 aydir sozde dusunemedigi, hesaplayamadigi bariz bir noktayi(hedef kitlenin varolmamasi gibi?!) oturup bir foruma mesaj yazarken sen dusunebiliyorsan sen buralarda harcaniyorsun. bence hyper threading gayet guzel hem avrupa ve amerikada kalburustu oyuncu/home user kesime hitap eder, is/server amacli da cok talep gorur. misal geforceun ilk modelleri de ciktiginda 500$ idi ama cok tutmustu, arkasindan koskoca serisi geldi sonra. amd vs intel de amd ezecek iddialarina gelince onu zaman gosterir de, sunu soylemek lazim illa birbirlerini ezmeleri gerekmiyor. dengeye gelip rekabet halinde olmalari biz kullanicilar icin her zaman daha iyidir. su an icin bakarsak AMD iyi durumda degil, ekonomik sikinti icindeler zaten, binlerce calisani isten cikardilar kar edebilmek icin. intel ise gayet rahat dunyayi tekeline almis bir sekilde parasini kazaniyor gorunuyor, ilerde ne olur bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2003 Ya amd intel tartismasina girmiycem ama bi tek su sacma seyi yazmayin lütfen...Lütfen... Kimse 500 dolar verip o islemciyi almaz... Siz kaciniz yurtdisinda ödeme kosullarini kolayliklarini ve fiatlarini ve insanlarin yillik gelirlerini biliyorsunuz...Avrupa da cat cat herkes alir büyük oranda hemde...Neden mi? Anlatayim... Ilk kendi örnegimle giricem olaya, celeron zamaninda benim bi 466 islemcim vardi ve o sene (yaklasik 2 sene önce) türkiyede kendime söyle güzel bir bilgisayar toplamaya calisiyordum...Ama gel gör ki türkiyede fiat o kadar abarik cikiyodu ki kurdugum sistem karsisinda oturup seyretmekten baska sansim kalmiyodu o hizla gelisen teknolojiyi...O sene almanya ya geldim ögrenim icin ve geldigimin ilk ayi (dikkat edin ilk ayinda) kendime o an piyasada bulunan en güclü bilgisayari aldim daha geleli bir ay olmustu...Neden mi? Bi defa burda kazandiginiz paraya göre bi halt almak cok komik bi durum oluyo cünkü kazanilan para oldukca yüksek...Ha yanlis düsünmeyin ben ayda 10.000 euro kazanan biri degilim ama sunu belirteyim ki burda türkiyedeki gibi asiri yüksek faizler yok bunu bi kere anlayin ve bir bilgisayar almaya gücünüz yetmiyorsa bile onu öyle bir taksite bölüyorsunuz ki piyasanin en muhtesem bilgisayarini ayda 10-15 euro gibi cok komik bir fiata rahatlikla alabiliyosunuz...Yani avrupa sizin düsündügünüz gibi degil birtek türkiye yi gözönüne almayin cünkü yanlis olur adamlar zaten türkiyeyi bosgeciyo...Örnek olarak türkiyede 2 milyon internet user varken almanya da 32 milyon internet user var, sen türkiyeyi mi takarsin avrupayi mi? Sadecee almanya bizim 16 katimiz kullaniciya sahip...Ve bunlarin büyük bir bölümü INTEL in son teknolojilerini rahatlikla aliyo...Hatta nette konustugum kisilerin cogu son tech sahibi avrupada...Burda zaten 1000mghz alti islemci bulmaniz imkansiz mümkün degil, gelen teknoloji hemen eskisinin üzerine geciyor cünkü insanlar en muhtesem teknolojiyi ayda 10-20 euroya rahat rahat aliyor...Düsünün yani komediyi siz...Faiz derdi yok bisey derdi yok rahat rahat böl takside al, ha paran varmi bas parayi al, burda orasi gibi degil fiatlarda daha asagida türkiyeye göre, gümrük yok bisey yok...Yani türkiye her yönden kaybediyor... Artik lütfen su sacma konusmanizdan vazgecin cünkü gercekler böyle...Ha alamazsa türkiyede alamaz insanlar, bende iyi bilirim bende alamiyordum ama burda gelir gelmez aldim yukarda yazdigim gibi...Daha türkiyenin belki 1000de birinde olan sistem vardi altimda o zaman hemde komik rakamlara aldim 2 sene taksite böldüm ve rahatlikla ödedim önümüzdeki ay bitiyor ha simdi ne yaparim, gömerim bu bilgisayari ebay den veya baska biyerden birine, son teknoloji yepyeni ht li bi sistemi yine cok ucuz bi fiata cok sacma derecede düsük bi faize alirim...Avrupada isler böyle gidiyor eski tech aninda yenisinin yerine geliyor ve millet aninda yeni tech e geciyor...Öyle abi benim eski ramimi ne kadar dan sayarsin? Eski bilgisayarimi vereyim yenisinden biraz düs? gibi seyler yok cünkü eskisini bile satmana yok yenisi icin... BUNU LÜTFEN DIKKATE ALIN SU SACMA DÜSÜNCEDEN VAZGECIN LÜTFEN... (NOT:Yukarda bagirma amacli büyük yazmadim dikkat ceksin diye yazdim umarim ekrana gözlerinizle bakip okursunuz :) anlayan anladi :P)[hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 hyper threading kesinlikle gerekli eger sadece oyunu acip calistiriyosan belki degil ama 3dmarktada pc marktada ve her turlu oyundada daha cok fps aliyosun daha yuksek puan aliyosun, intel in lanse ettigi gibi her islemi ikiye bolup tamamen 2 islemci gibi olmuyor ama genede faydasi var hyper threading i sokmasi intelin sebebi suki gelecek pentium5 prescott da bir islemci uzerinde 1 yad 2 chip olucak asil hyper threading islevi bunda olucak[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s3ns3i Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Single CPU in Dual Operation: P4 3.06 GHz with Hyper-Threading Technology Merak edipde usenmis olan arkadaslara ithafen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Multitasking'i software kontrol eder. Program(işletim sistemi) yapılacak işleri sıraya koyar ve işlemciye gönderir sırayla. O sıra multitasking işte. Aynı anda birden fazla programın çalışması olayı. Bir program açarsın, sonra bir tane daha. Bu programlar bağımsız gibi görünür çalışırken ama değildir. Birim zamanda her programdan belli bir kısım çalışır. Benzetme gibi olacaksa visual basic de satır satır işlem yapılır ya. Aynen öyle Bir satır bir programdan sonra bir satır öbür taraftan. İşte bu yüzden bir program göçerse bilgisayar yavaşlar çünkü işlemin birde timeout süresi vardır. İşlem sırası o göçen programa her geldiğinde timeout kadar bekler ve başka işlem yapılmaz. O yüzden sistem kilitlenmiş gibi olur. Win nt'de durum biraz farklı. Onda bu işlemleri sıraya koymadan önce küçük bişi daha çalışıo tam bilmiorum o yüzden donmuo. Donsa bile ctrl+alt+del yapınca task manager hemen gelir ve oradan end task yapılır. HT'de bunun 2li olarak işlemcide donanımsal olarak yapılması gibi bişi olsa gerek.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 catscratch anlattigin disardan bakilan ve intelin lanse ettigi bicim o ama ht kesinlikle o DEGIL yani ht %100 ht olmayana gore performans getiriyor ama cift islemcinin getirisinin 10 da 1 i falan[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 ya abi multi threadin olayını biliyorumda hyper threading olayının tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. ama bizim okula bi konferans'a gelen microsoft'un sistem mühendislerinden biriyle sohbetimizde mükemmel bi gelişme olduğunu ve çok büyük bi adım olduğunu söylemişti.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 said: GE-TA, 06 February 2003 14:50 tarihinde demiş ki: Bence hala RISC işlemciler kral ama...[hline]In God I Trust For Rest I Just Test GE-TA++;[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 said: s3ns3i, 03 August 2003 14:47 tarihinde demiş ki: Single CPU in Dual Operation: P4 3.06 GHz with Hyper-Threading Technology Merak edipde usenmis olan arkadaslara ithafen :) ohannesburg :) süper ya bi işlemciden beklediğim olay budur.[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Ya ht nin çıktığı gibi olay yaratması zaten mucize olurdu. Bakın ki Bilgisayar dünyasında hangi yeni teknolojinin ilkleri sorunsuz yada teorikteki gibi %100 performansı pratikte göstermiştir. nvidia Voodoo'nun geliştirdiği banshee ekran kartlarından sonra o teknolojiyi kullanmıştır. ilk çıkan ddr ramler performansı düşüktü vs vs. Intel kesin P5 lerde ht nin %100 halini sağlıyacaktır ya da 64bit işlemciye direk geçiş yapacaktır. Sonuçta bu ileriye bir adımdır. Zamanında bizim üniversitede bir hoca vardı o anlatıyordu okulda 4x 486(risc) işlemcili bir makine varmış. o sıralarda p2 300 ler filan var. Çalışma performansı p2 yi 2ye katlıyormuş aletin. Risc işlemciler diğerlerini döver gibi bir sonuç çıkıyor yani.[hline]What if the prophecy is true What if tomorrow the war could be over? Isn't that worth fighting for? Isn't that worth dying for? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar