malik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 yani olmadığı işte anla sen çürütüldüğü derken:) bilimsel olarak kanıtlamadığı olmadıuğı anlamına gelmedğinden Tanrı dedğin gibi bilimsel tartışma dışına çıkar.. oraya girecez farketmeden:) demek istedğim bilim bi yol olabilir gerekince,elbette kanıtlayamazsın imkansızdır ,veri toplayacna edicen eyleyecen de pek tabi insanda bu kadar detayda bi Yaratıcının olacağını pek düşünmeden elde edersin..başka bi düşünce mantıksızdır zaten,bu noktada devreye inanç girer.bu kadar mucize hesap ve detayı görünce ister istemez düşünür insan. kestiripte atamadığından kolay bi şekilde Yaratıcıyada ulaşır. buna da inanç denir. olayı başka bi şeye bağlamak mantıksızlıktır bu kadar detayı tesadüf vs. ama bunu düşünmek istemeyenlerede saygı duyarım..düşününce karşınıza pek fazla mantıklı seçenek çıkmayuacaktır. bu arada dedğin deneyinde gerçekliğine inanmıorum bilimsel bi tabanda görmeden gözlerimle onu.. forumlarda tartışılagelen bi söylenti,belkide gereksiz taraflı bi düşünce olarak görüorum.. canlı hücre anca canlılık payı olan bi şeyingeliştirilmesinden olabilir,yaparlar doğrudur,yoktan iki ilacı dökerek peydahlanmaz canlı,inanması hayli güç:) bu akşamlık bu kadar.. bir başka akşamda topiclerde tartışmak üzere herkese esenlikler. sevgiler.saygılar.. bu arada yarın doğum dünüm lan:D unutmayın eyvallah..:)[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 ahah adam veda etti. o deney hakkında şu an araştırma yapcak vaktim yok ama bi ara bakıcam. başka bişeye bağlamak neden mantıksız olsun ki?açıklanamaya, kanıtlanamayan bişey var ortada, her ihtimal aynı oranda mantıklıdır. Tanrı vardır ve Tanrı yoktur cümleleri, bilimsel açıdan eşdeğerlidir, aynı oranda mantıklıdır.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 bilim=mantık gibi bakıosun.. değil abi tamam bilimde çok önemli ama bilimsel izah edilemeyen bi şey Tanrı,sen de ben de hem fikiriz dimi bu konuda? bilimsel olarak eşit olamayan bi şeyin,bilimin ilgilendirmedeği konu hakkında yargıya varmamız ve düşünmemiz sıkıntı yaratmaz ki.. orda bilim boyutu değil inanç boyutu girio devreye.. sen diosun bakma Tanrı boyutuna bilimsel olarak sonra onları derecelendiriosun mantıklı yada mantıksız eşit disoun kendi aralarında. bilim ilgilenmio bunla,ilgilenmio die bi kıyaslama bilime göre yapamayız ki,düşüncelere ve fikirlere göre yaparız.. ve fikirler arasında günümüze kadar gelen ve hala geçerliliğini koruyan en mantıklı fikir bu yani.bilimide hiç bi zman ilgilendirmeyecek ayrı mesele o..fikirler tartışılagelmiş ve insanlar bu karara hüküm vermiş,veriorlar,verecekler.bilimin gösterdiği her bi inceliğe karşı diğer fikirler düşüncelerden kimileri daha körelirken kimileri mantık ekseninde daha tutulmuş değer bulmuş.. mantığı ve düşünceyi sadece bilimle kısıtlama,yani açıklanamaz belli başlı konular vardır bilimce.. başka alanlara kayar o da.din düşünceler fikirler v.s yaratıcı fikrine bu kadar insan inanıo ki,en mantıklısı o geliopki bunu çok büyük bi yüzde kabul edio,diğerlerininde en azından düşüncelerinden çok ciddi biçimde geçio.. o dedğin deneyde martin die bi adamın fare deneyi mi neydi,sonra bir bilim adamı deneyin uygun koşulları tam sağlanamadığından aynı deneyi tekrar yapıp o organizmanın oluşmamasını göstermesi,ve bilimde yoktan canlının var olabilieceği hipotezininde çürümesi oluo.. çürümeden de bu kastım.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 eh gayet vardır bilimin açıklayamadığı mantıksal olgular, ancak tartışmanın en başında sen bilimden örnek verdin,bilimle dinin uyum içinde olduğunu söyledin, o yüzden bilim tartışmasına girdik bi kere ancak bu fikrinden vazgeçebildin sanırım :) günümüze kadar gelip geçerliliğini koruyan en mantıklı fikir tanrı fikri mi?hiç zannetmiyorum, inanç zaten mantıkla çelişen bir mesele. bunun inat etmekle de bir ilgisi yok. benim aklıma yatmıyor bilinçli bir varlığın bütün evreni bir çırpıda yaratması, ve bilim bunu açıklamadığı sürece de yatmaz, çünkü ben bilimsel açıklamalara ve mantıksal çerçeveye güvenirim, hayatımı da buna göre yönlendiririm. henüz yapılamayan keşifler de var tabii, ancak bir gün geçersiz kılınabilecek bir inançla neden vakit kaybedeyim? neden sorgulamaktan vazgeçeyim? insanların çoğu işin rahatına, kolayına kaçıyor tanrıya inanarak. ve "nasılsa çözülemez" diye yanaşmıyor bir çok şeyi düşünmeye, tanrı inancı bu bakımdan bir uyuşturucu gibi. ayrıca deney farelerle ilgili değildi, tamamen steril bir ortamda belli başlı maddeleri, azotu, oksijeni bi yere koydular ve zamanla orada canlıların temel yapıtaşlarının (protein vs) oluştuğunu gözlemlediler, böyle bi deneydi.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 ben anlatamıorum bap sana anlıomusun yada sen.. nese artık:D[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar