Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alla alla ya !!!

Cuma

Öne çıkan mesajlar

said:
Cuma, 07 Kasım 2005 13:47 tarihinde demiş ki:
nasil dermişim ona ole bi lafı cok muhreten bi insanmiş o kadar durust insna bole denmezmiş

peki arkadaslar ne diicem ki yanı sonucta odun bu yanıcak ve bole sacmalıkmı olur dier odunların sucu ne o zman hem bosuna orman katlediliyo duz odun bulunmasi için hem egri olmak fiziksel bi ozellık bence cok sacma

olay mecaz anlamda yaa sen bunu anlamadın mı cidden?dergah allaha inananların toplandığı yeridr yani kendini allaha adamış insanların fikirlerini paylaştığı manastır gibi bi yer.
bu arada muhreten değil muhterem o :D buarada propaganda konusunda kınadım . ..[signature][hline]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
bu forum dahaa onceden cook acılmıstı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dier odunların sucu ne

bittim of[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ama haksız değil cintonik de (tabi komik olması ayrı mesele:) ) pratik yönden bakıyor.Olabilir yani herkes şiirden aynı zevki almayabilir,bu yüzden çok şaşırmadım...Zira Yunus Emre'nin büyük bir adam olduğunu kabul etsemde şiir okumayı -onun şiirleride olsa- sevmem...[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!"
Bruenor Battlehammer
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beybin, 07 Kasım 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
said:
nasil dermişim ona ole bi lafı cok muhreten bi insanmiş o kadar durust insna bole denmezmiş

peki arkadaslar ne diicem ki yanı sonucta odun bu yanıcak ve bole sacmalıkmı olur dier odunların sucu ne o zman hem bosuna orman katlediliyo duz odun bulunmasi için hem egri olmak fiziksel bi ozellık bence cok sacma

olay mecaz anlamda yaa sen bunu anlamadın mı cidden?dergah allaha inananların toplandığı yeridr yani kendini allaha adamış insanların fikirlerini paylaştığı manastır gibi bi yer.
bu arada muhreten değil muhterem o :D buarada propaganda konusunda kınadım . ..

saol da ya ama ben salak dedikden sora kadın bi acıklama yapmadiki sadece o kadar durstkı egri bişi gormeye tahammul edemiyo dedi
Sosyal ağlarda paylaş

sihirli kareler adlı matematikte buluşu yapan bi azeri hocam var asker ali abiyev die.
azeri kendisi.
kendi buluşunu anlatırken şöle dior o da mesela..
"ben bu sistemi bulmadım..bunu yapan zaten vardı bu sistem zaten yüzyıllar önce vardı..sadece bulmak bana kısmet oldu"
kendisi rusyada nukleer olaylar hakkında çalışmış,azerbaycandan türkiyeye nukleer arastırmalar için getirilmiş,fakat hatırlayamadığım bi yönetim zmanında sürgün edilip ilkokulda bi öğretmenlik yaptırılmış,sonrada başka bi hükümet tarafından gantep üniye getirilen,ordinaryus bi adam kendileri..
bu adamın bi sürü konuşmaları var derstede Allah'ı anlatan..

sonuç oalrak derste Allah'ı anlatmak konusunda hiç bi kötü bi şey bulamıorum ben,takdir edioruım ama bunu çok mantıklı bi şekilde,o çok ince hesaplarla,ayrıntılarla,akıl almayacak hesaplarla,çok küçük işlemlerle bile bilimin bi Yaratıcı gösterdiğini gençlere böle bilimide kullanrak göstermek ne kadar gsl bi şeydir ayrı mesele..DİN PROPAGANDASI DA YAPMIORUM.

mantık çerçevesi ve bilimin ilkeleri tabi esas olmalı.
hocanın ne kadar saçmaladığınıda bilemeycem..
insnalar Allah!a inanmaz,bi şey demem hakkım yoktur zaten..
ama ben çoğu insanın ve dine inanmayanın içinde bunun tamamen kaybolacağına inanmıorum,çünkü okuyan insanın,bu kadar ufak dengeleri gördükten sonra buna bi ayar verenin olmadığına inanması,illa reddetmesi,tesadüf v.s gibi şeler üretmesi,yada en ufak hesapta evrimden cart curttan bahsetmesi(yaratılış ve incelikler,o kadar hesapların ayrıntıların bi gelişm ve uyum sağlama süreci olmasının imkansızlığı ve mantıksızlığı yani evrimcilerin bu konu hakkında iddia ettikleri düşünce dışında evrime inanan insanlardanım -ki asla evrimci kesimde bunu açıklayamamıştır,hatta belli fosil yalanları bile ortaua çıkmıştır-)bana çok [u]mantıksız ve saçma bir inattan[u]başka bi şey değil..
ama beni ilgilendirmez kişilerin neyi düşünmek istediği yada düşündüğü,ama sonuç olarak kişinin propaganda yapmadan derste Allahı ve güzelliklerini anlatması kadar,bilimin ne kadar dine uyduğunu göstermesi babından hocanın güzel bi ekstrası,artı yönü..
[b]tabi dediğim gibi bilimsel gerçekler ışığında;efsaneler ve ütopyalarla değil.[b]
[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 20:42 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 20:46 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 20:47 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 20:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Allah, bilimsel bir kavram değildir. Bilim, Allah'ın varlığını doğrulamak için değil, içinde yaşadığımız dünyanın işleyişini anlamak için vardır. Böyle olmasa ortaçağda bilimadamları yakılmazdı. Henüz bizim çözemediğimiz, ispatlayamadığımız, anlayamadığımız olaylar var doğada, ama gün gelir onlar da çözülebilir. açıklayamadığımız herşeyi tanrıya havale etmek, bilimsel açıdan ne kadar doğrudur, bilemiyorum.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

açıklayamamktan bahsetmiorum ama ben..

açıklanmış olaylarda bile,o ince hesabın,o mühendislik harikasının,o tasarımın,ne bilim 2 bakıp bi görmeni
n,dıoşarda hava -10 derece yada 0 derecede olsa jetin sıkıştırma prensibi gibi belli bi sıcaklıkta gelmesi gibi,insanda ve doğada açıklanmış yada açıklanmamış tonlarca şeyi inatla ve gereksiz yersiz ısrarla görmemekteki mantıksızlığı izah etmeye çalışıroum ben.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 20:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır işte insanoğlu çoğu şeyi zaten doğadan esinlenereü üreterek kapmıomu günümüzdede?
yada kapmıyacakmı..
tanrı manrı olmuo,sadece bu kadar yapılamamış buluşun ve bu kadar detay heswapların bi yaratıcı tarafından yapılacağı görülmüş oluo..
günün birinde insanda yapabilir bi şey diyemem,ama olay o değil..demek istediğim bağlamak başka şeylere,bi yaratıcıyı görmemk bu sistemi saçma.insan da esinlenrek yavaş yavaş yapıo bazı şeleri.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..
Sosyal ağlarda paylaş

evet esinlenerek yapılıyor tabii, belki şu an yaşadığımız/yaşadığımızı zannettiğimiz dünyayı da bir başka insan yarattı? mesele detaylı hesaplarsa bilgisayarlar istediğin kadar detaylı hesap ve modelleme yapıyor. ona da tanrı diyelim?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

saçma bi genelleme olmuo yani bu?
insanlar esinlenio ve yeni yeni yapıo diorum,daha önceden olmayan şeler yani..
hücreyi yapan ve yaratan insan olmuşmu?
yada şu an yapabiliomu?
canlılık bunun sınır noktası die düşünüorum,her şeyi sağlasan bi
limsel olarak ruh verme konusuna gelince mutlak aciz kalırsın.
hücre de yoktan yapılacağına inanısan bi şey diyemem ama.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..
Sosyal ağlarda paylaş

laboratuarda doğru ortama doğru kimyasal bileşikler konularak hücre oluşturuldu zaten. ruh da tanrı gibi, bilimsel olmayan bir kavram. genelleme tabii ki saçma, ancak anlatmaya çalıştığım şey, bu durumun bilimsel olarak şu an "kanıtlanamaz" olduğudur. tanrı'nın varlığı bilimsel olarak kanıtlanabilecek bişey değil.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

valla 1700 yıllardaki bi deneyden bahsediosan o çürüdü çoktan..
oluşturulmadı biliorum ben kaynak gösterirsen sevinirim.
edit:yoksa kanıtlanacağını bende zannetmem,ama burdan o yaratıcıya ulaşırısn,bu düşüncedeki özgünlüğe falan..
yoksa hipotez teori kanıtla olayı zor tabi:)[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..

[Bu mesaj malik tarafından 08 Kasım 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

e bilimsel davranmaktan bahsediyosan böyle teori, hipotez, elle tutulur bir veri olmak durumunda. tabii en kolay yolu "üstün bir güç var, heralde o yaratmış" demek.

yok daha yeni yapılan bir deneydi bu, hatta bilim bölümünde topik açılmıştı ayrıca yapılan bir deney nası çürütülür onu da anlamadım :)[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...