Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Soru (Video ile ilgili)

Sabrina

Öne çıkan mesajlar

Mesela internetten In Flames canlı performans klibini çektim.Haliyle bunu mp3 çalarıma atarsam çalmaz.Bu canlı performans klibinden sesi ayırıp, mp3 olarak yanımda taşımak istiorum.

Bunu nasıl yaparım?[signature][hline]-Kanaryam yirim seni..
-Nasıl Post Kasılır? -by Sabrina-
-El es mi compañero del alma,
-Nos encenderemos por siempre..
Sosyal ağlarda paylaş

VirtualDub bu işi görür. Wav olarak kaydediyo ama sonra bunu istediimiz formata çevirebiliriz. O yüzden hemen VirtualDub indiriyoruz.
Programı açıp FileOpen Video File yolunu izliyoruz.
Sesini çıkartmak istediimiz video dosyasını seçiyoruz. Dosya boyutuna bağlı bi bekleme süresiyle karşılaşcaz.
Video dosyası açılınca FileSave WAV yolunu izliyoruz.
İstediğimiz bi dosya ismini verip kaydediyoruz. Yine kısa bi işlem var burda.

Dosya elimizde. İstiyosan MP3'e çevirmeyi de bi şekilde anlatırım yalnız bi program daha gerekiyo benim yöntemimle MP3'e çevirmek için.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer program da Goldwave.
http://www.goldwaving.com/downloads/gwave511.exe adresinden Goldwave'i indiriyoruz.
http://www.mp3-tech.org/software/encoders/lamewin32.exe adresinden Lame MP3 codecini indiriyoruz.
Goldwave'i kurup, LameMP3'ten gelen lame_enc.dll dosyasını Goldwave'in kurulu olduğu dizine atıyoruz.
Goldwave'i açıp Open tuşuna basıyoruz ve VirtualDub ile çıkarttıığımz wav dosyasını seçiyoruz.
Ses dosyasının yüklenmesinin ardından FileSave As yolunu izliyoruz.
Kayıt Türü'nden Mpeg Audio (mp3)'ü seçiyoruz.
Attributes yazısının yanındaki kısımdan kalite ayarını yapıyoruz. Benim önerim 44100Hz 192Kbps, Stereo.
Dosyayı istediimiz bi isimle kaydediyoruz.
Kısa bi işlemin ardından müzüğümüz elimizde.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı
Sosyal ağlarda paylaş

Saol şunları bi çekim uğraşim yapamazsam ö.m filan artık bakarız.

Virtua Dub sitesine girdim.32 bit-64 bit filan var.İşletim sistemi mi nedir bu, hangisini çekerim?

[signature][hline]-Kanaryam yirim seni..
-Nasıl Post Kasılır? -by Sabrina-
-El es mi compañero del alma,
-Nos encenderemos por siempre..

[Bu mesaj Sabrina tarafından 08 Kasım 2005 15:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İşletim sistemi ve işlemci ile alakalı. Büyük ihitmalle sistemin 32bit'tir. İşim olduu için sık giremiyom bugün; arada gördüüm kadarıyla yazıyom kusura bakma.
Burdakini indirmeyi dene.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında file menüsünde SAVE WAV olmaması lazm. SAVE Audio olması lazm. Çünkü avi dosyalarında artık sadece wave dosyası deil mp3, ogg vorbis ve AC3 de olabilior. Yani virtualdub'ın dosya uzantısı önemli deil. Eğer ses mp3 ise uzantıyı değiştirmek yeterli. AC3 ise dvd playerlar ile dinlenebilir besweet programı ile mp3 e çevrilebilir. Aynı şeyler ogg vorbis içinde geçerli.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Rica ederim ne demek.

Aslında gerçekten de "Save audio" gibi bi seçenek olması lazımdı; WAV artık tercih edilmiyo çok fazla yer kapladığı için. Yarım saatlik bi videodan 400MB'lik wav dosyası çıktı öeh!
Ama malesef Save WAV olarak var VirtualDub'da. En azından bendeki sürümünde öyle.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...