Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tm mi fm mi seçiim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aslında bu herkese göre deişir..tm seçmek istiorm sevdiim dersler fln hep tm dersleri tarih coğrafya vs...ama şöle bişi war tm seçersem meslekler pek de iç açıcı diil işletme fln war..ama bu aralar hukuk okiim diorm..biraz karıştrdm galiba ama..sonuç olarak tm seçersem olabileceim iyi meslekler neler hata yapmş olurmuyum seçersem eer.fm mi tm mi yani..nese bu karışk msjı anlayan arkadşlar yardımcı olursa sevinirm[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Mesaj tarihi:
okul puanın yuksek gelmesini istiyosan ea oss de rahat etmek istiyosan say.[signature][hline]Biyoloji dersinden...
- Hocam, peniste kemik var mıdır?
+ Yok kızım sana öyle gelmiş.

DN 41
Mesaj tarihi:
sadece muhendislerin adam sayildigi bi ulkede fm secmen senin icin daha iyi olur. ama fm senin icin mutsuzluk demekse kimse seni zorlayamaz ki sanirim boyle. tm sec derim ben.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
fm seçtm hata yapmışım.mutlu değilim ama tamamıyla benimle ilgili bişey bu..kararını sen vericeksin kimse değil..[signature][hline]man is just a weak reflection
in evolution´s history

Mesaj tarihi:
tamamen senin seçimin...
ben say öğrencisiydim... hiçte kötü sayılamayacak (360 gibi!) say yapmış olmama rağmen işletme seçtim... şimdi ise leside say seçtiğime çok pişmanım... aslanlar gibi uluslararası yazacaktım yazamadım...
yapacağın tercih hayatını nerdeyse tamamen değiştirebilir...

not: öss de rahat edersin olayına katılmıyorum... ea öss de daha rahat olur...[signature][hline] | ALT+S İşte Hayat |
Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;
Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.
Mesaj tarihi:
eet dory sonuçta benim seçimim olcak ama bu önemli seçimi yapmadan önce iicene araştırmak istiyorum..uluslarası okurum diyen arkadaş bu arada puanın baya iyimiş benim duyduma göre ulusalrası okuyup iyi bi yere gelmek için torpilin olması gerekiyomuş doğrumudur??sayısal benim için kabus diil yani sayısal ı da yaparım ama ne bilim yapmak zorunda olduum için yaparım..ayrıca ea öss de ve okulda da avantajlı.ztn yeni sisteme göre sayısal lar işletme gibi bölümleri seçemicek[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Mesaj tarihi:
geçen sene,tüm yıl boyunca kararsız kalan biri olarak tavsiyem;

çevreden gelen tepkilere kulak asmaman gerektiğidir.

herkes akıl yürütür, çevresindeki örnekleri sana gösterir, bir sürü neden sayar, ve herkes farklı tavsiyelerde bulunur.

çünkü herkesin "iyi meslek" ölçütü farklıdır.

önemli olan insanların seni nereye yakıştırdığı değil, senin ne yapmak istediğindir.

daha doğrusu, senin gerçekten yapmak istediğin, saatlerini harcayabileceğin, çalışırken kendini kaybedebileceğin bir meslek varsa, iyi meslek odur.

eğer bu şekilde bir idealin yoksa -ki çoğunluğun yoktur- yapmak istediğin, belli bir süreden sonra senin için angaryaya dönüşmeyecek alanı seçmelisin.

türkiyede klasiktir, "bölüm seç öss puanına göre kapağı atarsın bir yere abi" zihniyeti ve bunun sonucu olarak mesleğini para kazanma aracı olmaktan öteye götüremeyen, mutsuz insanlar toplumumuzda mevcut maalesef.

bu tamamıyle sana ait bir karar, sen kararını verdikten sonra da "şöyle yapsan daha iyi olacaktı" diyen insanlar çıkacaktır, ama biraz huzur ve özgüven istiyorsan kulaklarını tıkaman gerekecek.

bol şans[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Mesaj tarihi:
çok saol helena dediklerine aynen katılıyorum herkes bişiler söler önemli olan benim ne istediim ama türkiye şartalarını da göz önüne almak lazım biliyosun ki her istediini yapamıyoasun bu ülkede...bu sene düşüncem iiki geçen sene seçmedim kal saolsn 5 sene düümek içindaa fazla zaman war[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Mesaj tarihi:
Ha bi de sunu eklıyım ben..Ilerde kendı cewrende ıs ımkanları neyse ona gore bı bolum okumanı tawsıye edıyorum.Mesela benım babam ozel bı bılgısayar sırketınde idari işler muduru..Bende işletme kazanmak ıstıyorum(işalla bu sene hazırlanıoz ıste ama yalan olcak gıbı)Cunku ısletmeye tek bı pencereden bakılmaz olanagı fazladır ama cok ısletme mezunu war.Yani bunun gıbı şeylerı de dusun.Hem ılerde gırebılecegın bır meslek dusun hem secmek ıstedıgın meslek; yapabılecegın we sevebılecegın bı sey olsun..[signature][hline]Apache, 05 Eylül 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
ankara bes tepe iki tepe acıgı var atom bombası yıyebılırız

[Bu mesaj SmoLaFein tarafından 05 Kasım 2005 21:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
iyide ayni meslekte kac kisinin mezun oldugunu dusunursen ideallerinden sasarsin... sorun da burda basliyo. torpil vs. donuyomus is bulamam kaygisiyla gidersen yine ideallerinden sasmis olursun.

obur taraftan ideallerinden sasmak demek zaten mutsuz olmak demek ki mutsuz oldugun surece istedigin kadar para kazan, her gunun iskence olacak sonucta.

idealler derken tek bi meslekten bahsetmiyorum. herkes bu kadar kesin kararli olmayabilir, ama guclu oldugun yonlerin vardir mesela analitik dusunebiliyosundur bu yondeki meslekleri secersin. ya da kisiliginde eksik hissettigin tarafi tamamlama istegi vardir, her ne kadar analitik dusunsen de gider bambaska bi is secersin. yatkin oldugun taraflara bak once, sonra olmadigin taraflara bak. kisilik testleri vardir onlari doldur ama bunlari yaparken kendine durust ol. en iyi ben olacak diye degil de gercekten oldugu gibi cevapla. sonunda mutlaka bi seyler cikacaktir.

secim konusunda... meslegini sectikten sonra tm'ymis fm'ymis pek de takmiyosun. sonucta calisip o bolumu yazacaksin... o noktadan sonra okudugun universite pek onem tasimiyo cunku en kotu uni'ye bile gitsen kendini gelistirmen gerektigini bilerek calisacaksin. amacin ogrenmek olacak yani.

tabi illa dersenki ben klasik yoldan gidecem, uluslararasi iliskilerde is bulma imkanima gore sececem... uluslararasi iliskilerde is bulamazsin. daha doorusu bulursun da, universite bosuna mi okudum ben dersin. bolumun derslerini incele, derslerin icerigine bak sen de gorursun bunu zaten. bi cok arkadasim daha sonra ekonomi okuyup bu yonde is buldular uluslararasi mezunu olduktan sonra.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
Bak tek bir şey söyleyeceğim;sakın sevdiğin dersler olarak yaklaşma olaya,mesela en nefret ettiğin ders biyolojidir ama sayısal seçersin çünkü mühendislik okumak istersin ya da coğrafya dan nefret edersin ama diplomat olmayı kafana koymuşundur.şimdi sen 2 senelik haftada 3 er saatlik bu dersler için bütün bir geleceğini deiştirmeyi göze alır mısın?[ben biyolojiden nefret etmeme ragmen almadım mühendislik kazandım sonunda ] ama dogru ama yanlıs kararı sen vereceksin..
Mesaj tarihi:
Fikrimce olay tamamen sen de bitiyor eğer başkalarının fikirleriyle bölüm seçmeye kalkarsan öss de hüsrana uğrarsın..
Son yıllardaki not ortalamanı ve hangi derslerde başarılı olduğunun bir listesini çıkar ve odanda sürekli görebileceğin bir yere as..Bunun yanı sıra hangi branşlardan zevk aldığın da önemli.Sonuçta kimya sevmeyen bir insan Kimyager olabilir ama iş bulacağını ben pek zannetmiyorum.En son adım olarak da hangi bölüme ait olan dersler senin daha çok ilgi alanına giriyorsa onu tercih et.

Ömrün boyunca yapacağın ve tüm zamanını harcayacağın önemli bir dönüm noktasından söz ediyoruz.Kararını sen vereceksin.Bir düşün sevmediğin bir eşi ömrün boyunca çekebilir misin?Ben sahsen çekemem..Meslek de senin bir diğer eşin olacak işte..Geleceğinin temelini atıyorsun iyi şanslar!
Eğer yardıma ihtiyacın olursa burdayım..[signature][hline]"Çamur mu sürmek istiyorsun başkalarının duygularına?Önce senin ellerin kirlenecek..
Suyla mı gidiyorsun bir başkasının yanan yüreğine ? Bu yürekte hep yerin olacak..."
Mesaj tarihi:
hepinizin düşünceleri güzel teşekkürler öncellikle...bir arkadaşın dedii aldıım notları duvara asma fikrine gelicek olursak eer öle düşünrsem hiç düşünmeden tm seçmemliyim mesela lise 1 de bütün sözel derslerim 5 ti kadıköy anadolu da olmama rağmen ama fizik kimyz fln 3 tü ayrıca lgs de de sözel bölümler 1 yanlştı sayısallar 9 yannş 2 boş gibi bişidi heralde..ayrıca şuan bi idealim yok yane ille de şunu olcam şunları yapcam gibi bence asıl sorun da bi ne istediimi bilmiyorum..biyolojiyi fizği kimyayı sevmiyorum die 2 sene için bütün haytımı deiştirmek fikrine ise birz katılmadıım bir nokta war çünkü sayısal seçtiimde mezun olduktan sonra yapıcağım işler de yüzde doksan oranında sayısal şeylerle ilgili olcak..yanlış bilmiosam tabi..nesse tekrar tşk[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Mesaj tarihi:
sanırım yanlış anlaşılma var ortak alanlar kalkmadı yani say ogrencisi işletme iktisat ekonometri vs iibf bolumleri tercih edebilecek ama bu zmanda muhendisliğ ayıracak zmanı kalmıycak yani ortak alan kalkmadı ama 2sini bidren puanını yuksek tutman imkansıza yakın iyi düşün kararını ver kolay gelsin![signature][hline]Biyoloji dersinden...
- Hocam, peniste kemik var mıdır?
+ Yok kızım sana öyle gelmiş.

DN 41
Mesaj tarihi:
hep aynı örneği veririm ama..

bneim tm notlarım tm seçmeme yetnmiyordu ki ben fen derslerini çook severdim hatta şu gümlerde bile fiziksel ve kimyasal olayların enden-sonuç ilişkileri hâlen ilgimi çeker. mihendiz olmak siterdim ama ekonomi daha çok ilgimi çekiyordu..

ve evet tm seçtim çok rahat bir lise hayatım oldu ce iktisat okumaktanda hayli memnunum.

yani senin seçimine kalmış ileride bir gün kalkıpda "allah kahretsin nedne bu bölümü seçtim" dememek için ince eleyip sık doku bütün seçeneklerini önüne koy[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Mesaj tarihi:
dil ogrenmeye kabiliyetim yada ilgim var tüm derslerim 1-2iken ingilizcem 5ti ama ben of dilde secenek yok diye fm sectim inanilmaz pismanim igrenc kimya vb. derslerle ugrasmak zorundayim anlamiyorum calismiyorum calismak istemyiroum nefret ediyorum napicagimi bende bilmiyorum bolum yok diye dusunme bence istedigin yere git...[signature][hline][i]herkes bir gün yanlışlıkla bir asteroide düşebilir[i]
Mesaj tarihi:
said:
burninglife, 05 Kasım 2005 21:18 tarihinde demiş ki:
çok saol helena dediklerine aynen katılıyorum herkes bişiler söler önemli olan benim ne istediim ama türkiye şartalarını da göz önüne almak lazım biliyosun ki her istediini yapamıyoasun bu ülkede...bu sene düşüncem iiki geçen sene seçmedim kal saolsn 5 sene düümek içindaa fazla zaman war

ben de kal öğrensiyim zaten, biliyorum o durumu ;)

eğer vaktin varsa kendini bu kadar germe, ama dediğim gibi hem iş olanakları, hem mantıklı bir tercih olup olmadığı, ailenin-çevrenin senden beklentileri, yönlendirilmeler, vs. hepsini birden göz önüne alarak düşünürsen ve hepsinin de tam istediğin gibi olmasını istersen işin zor; çünkü bu imkansız olur.

sonuçta kendi beklentilerin yönünde bir tercih yapmalısın, eğer ilk önceliğin yüksek hayat standartları ise seçeceğin meslekte en önemli kriterin sana sağlayacağı imkanlar olur, eğer bir idealin varsa ve bu yönde ilerlemek istiyorsan o zaman da ilk şart olarak bunu gözönüne alırsın, ama her seçenekte taviz vermek zorundasın.

son olarak, bölümden önce yapmak istediğin mesleğe karar verip ona göre bölüm seçmen kesinlikle en makulu[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Mesaj tarihi:
tek meslek yazma hakkım olsa neyi yazarım diye düşün sonuç neyse ona göre bölüm seç, çünkü öss ye girerken tek hedefin o olucak, araya bi sürü meslek girse bile[signature][hline]Boo, are you happy now?
Mesaj tarihi:
said:
tony_montana, 06 Kasım 2005 18:56 tarihinde demiş ki:
hangi alana yatkınsan onu seç sadece mesleği cazip diye o mesleğin olduu alanı seçersen senin için pek de iyi olmayabilir örneğin ben tm öğrencisiyim gayet de memnunum hayatımdan :)

+1[signature][hline]For Ancelot
The ancient cross of war
For the holy town of gods
Gloria, gloria perpetua
İn this dawn of victory...

Asgard the wiz
Asgard the gotik:)
Mesaj tarihi:
mesleği cazip diye seçicek tabiki başka ne için seçicek? ordaki 2 yıl değil bi ömür yapıcağı meslek önemli.
tabi mesleği cazip dediğim ücreti iyi vs gibi şeyler değil kendisinin olmak istediği meslek. ben mesela uluslararası ilişkiler ve bilgisayar müh. arasında çok kalmıştım. bütün geleceğimi etkileyecek bi karar ve ikiside çok zıt meslekler. en son mühendisliğin daha çok uygun olduğunu düşündüm ve fenden devam ettim
bu arada ufak bi not, fm değil fen olarak geçer[signature][hline]Boo, are you happy now?
Mesaj tarihi:
Meslek seciminde en onemli sey: kendini tanı. Burda neyi yapmayı sevdigin cok onemli ama, bi meslegin kendisine cok uygun oldugunu sevicegini dusunup de iki yıl sonra aslında o kadar istedigi sey olmadıgını dusunen de cok insan var sonucta. Ben bunu yapabilirim ya da ben bunu seviyorum diye dusunmeden once o meslekle alakalı neler yaptın nelr hosuna gidiyo onlara da bak bi. Mesela program yazma konusunda hic tecruben yoksa bilgisayar secme, ya da bi dene ciddi bi kitap al yapabiliyo musun ne kadar hosuna gitti diye.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
  • Yeni Oluştur...