Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sketch çizim için önreceğiniz kalem nedir?


sQu

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, benim çizim ile pek bi deneyimim yok. 3D modelleme için sketch çizimleri yapmak için kara kalem çizimlere başlamam gerekti. DVD tutoriallarda ve netten baktigim yerlerde genelde marker olarak COPIC yada TRIO, boya kalemi olarak da PRISMACOLOR öneriyorlar ama ne yazıkki Turkiye'de bunlarin hiç birini bulamadim. Hatta COPIC distributoru olmasina ragmen baya aramama rağmen bulamadim.

Sizden ricam, bu işten anlayan arkadaşlar bana Türkiye'de bulabileceğim kalem,boya kalemi,marker ve resim kağıdı önerileri yapabilirler mi? Yada böyle sanatsal mağzeme satan güzel dükkanlar varsa yerlerini söylerseniz de çok makbule geçer. Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kara kalem olarak Dervent öneririm. 2 Senedir kullanırım. Çok memnunum. Onunla verdigim dokuları baska kalemle veremiyorum. Ama bazı kişiler kullanamaya bilir çünkü yapısı diyer kalemlere göre farklıdır. Açması biraz zordur. Yumusaktır ama sert tonlamalara karsı cok iyi sonuc verir.[signature][hline] Istanbul Fotograf ve Sinema Amatorler Dernegi-Magnum Photos[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
ne tür skeç yapacağına göre değişir aslında iyi kalem. ve yaklaşımına göre.
kaliteli markalar nedir dersen buralarda bulabileceğin
karizma, derwent, pitt ve faber castell in üst modellerini öneririm.

skeç olarak çizip bırakacak, yani referans gibi kullanacaksan mesela 2Bve daha yumuşak kalemleri tavsiye ederim. pitt yumuşak kalemlerde çok başarılı bence.

üstüne çizim yapılacak temiz eskiz durumlarında HB(0) ve daha sert kalemleri tavsiye ederim.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...