Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taharet Sorunu...

Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Ben bunu imza yaparım.[signature][hline]Cintonik 6 Kasım 2005 tarihinde demiş ki:
fransada yapılan ankette fransızların buyuk bi kısmının hiç banyo yapmamıs oldugu ortaya çıkmıs.Çogunluk ama.

[Bu mesaj zamo tarafından 06 Kasım 2005 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zamo, 06 Kasım 2005 17:04 tarihinde demiş ki:
said:
Cintonik, 06 Kasım 2005 15:57 tarihinde demiş ki:
tarih hocamız anlatıyordu
fransada yapılan ankette fransızların buyuk bi kısmının hiç banyo yapmamıs oldugu ortaya çıkmıs.Çogunluk ama.

Yok ali sami.

Nediym, öyle lafa böle lafrak[signature][hline]ABH
Sosyal ağlarda paylaş

Nası ortalığa yapıyormuş ya?Köpekler bile kuytu yerlere yapıyor.

Adam kral, millet onu bekliyor.Geliyor kalabalığın ortasına lak diye sıçıyor mu?[signature][hline]Cintonik 6 Kasım 2005 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

oyleymis simdinin sartlarıyla düsünme avrupaya tuvaleti osmanlı ogretmis
tabi onlar olayı gelistirmis o ayrı;)
[signature][hline]For Ancelot
The ancient cross of war
For the holy town of gods
Gloria, gloria perpetua
İn this dawn of victory...

Asgard the wiz
Asgard the gotik:)

[Bu mesaj Asgard tarafından 06 Kasım 2005 18:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asgard, 06 Kasım 2005 17:59 tarihinde demiş ki:

Daha Selçuklular bile yokken Roma heryere hamam yapıyormuş.[signature][hline]Cintonik 6 Kasım 2005 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, kulaktan dolma bilgiyle çıkıp iddia etmeyelim her zaman derim...
ORTAÇAĞ FRANSASINDA, ilk kanalizasyon sistemi kurulduğunda kanalizasyon dediğimiz olay caddenin kenarındaki bir oluktan akan suydu, insanlar evde bir tasa tuvaletlerini yapıp, sonra dışkılarını camdan sokağa fırlatırlardı suyla gitsin diye. Öyle ki camdan milletin kafasına bok atılmasın diye "Attention!" diye bağırmak lazım gibi bir kuralı da vardı bunun hatta.
Aynı ortaçağ zamanı fransası türkiye kadar sıcak bir ülke değildi, öyle duş almak, banyo yapmak lüks işiydi, dolayısıyla ülke çoğunluğunda insanlar duş alamıyorlardı, senede bir, iki senede bir falan alaibliyorlardı şanslılarsa. Köylüden bahsediyorum tabii.
GÜNÜMÜZ FRANSASINDA, modern bir kanalizasyon sistemi var, dolayısıyla bu adamlar normal tuvaletlerde ihtiyaçlarını gideriyorlar, taharet musluğu olmaması da onların bir seçimi, işlerini tuvalet kağıdıyla hallediyorlar. Evet, fransızın pis olduğu söylenir, ancak zaten bir halk için önyargılı olmak komik bir şey, hadi oldunuz, BÜTÜN BİR ÜLKENİN GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA DUŞ YAPMADIĞINI SÖYLEMEK sizin şebeklik yapmaya çalıştığınızı falan gösterir. Hala dünyanın gerisi kadar sık duş almasa bile köylü kesim, haftada bir, TAŞ ÇATLASIN, iki haftada bire duş alıyorlar, siz merak etmeyin.
Baktım tartışma ciddi bir hava almış bir anda ya gülsem mi kızsam mı şaşırdım.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zamo, 06 Kasım 2005 18:02 tarihinde demiş ki:
said:
Asgard, 06 Kasım 2005 17:59 tarihinde demiş ki:

Daha Selçuklular bile yokken Roma heryere hamam yapıyormuş.

peki[signature][hline]For Ancelot
The ancient cross of war
For the holy town of gods
Gloria, gloria perpetua
İn this dawn of victory...

Asgard the wiz
Asgard the gotik:)
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt disinda Türk doktorlara sadece bu elle taharet sebebiyle ameliyat yaptirilmadigini biliyor musunuz? Ki bence de cok dogru, cünkü burada insanlar kic temizligine el temizliginden daha cok önem veriyor nedense onu anlayamiyorum.

Yazilanlari da pek okumadim aslinda, ama eger savundugunuz sey tuvalet kagidi olmadan diskiya temas ise, ve burada su kullanildigi icin temiz oldugunuzu düsünüyorsaniz, tam tersine pislik yuvasi olarak geziyorsunuz. Sizle tokalasan insanlara yazik yani.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

penth eliyle taharet alan adamlar ellerini yıkamadan çıkmıyor tualetten heralde sabun diye bişey var.
sen şimdi bana dersin sabun la sence tüm kir gidiyomu diye falan. e fark etmez diğer adamlar elini hiç mi kirli bişeye sürmüyo.
ha bu arada ben ameliyatları eldivenle yapıyolar diye biliyorum.adam öyle tiride banıp şlap şulup parmağı yaladıktan sonra laap diye neşteri basmıyodur adama.
saçma geldi bana bu ameliyat yaptırmama olayı.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx
(gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak )

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du

[Bu mesaj SoulCube tarafından 06 Kasım 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok uydurmadim onu, gayet ciddiyim söylerken.

Eldiven takabilir abi, ama o eliyle kasinan burnunu elliyor, koluna deyiyor, o eldivenleri bile o eliyle takiyor sonucta.

Sabunun da diskidaki mikroplari 100% arindirmadigi yine kanitlanmis bir durum.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yani demek istediğim sonuçta sadece türk doktorlarımı burnuna elini sürüyor.koluna deyiyor falan .
yani hiç kimse için %100 hijyen olamaz ki.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx
(gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak )

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 06 Kasım 2005 18:06 tarihinde demiş ki:
Yurt disinda Türk doktorlara sadece bu elle taharet sebebiyle ameliyat yaptirilmadigini biliyor musunuz? Ki bence de cok dogru, cünkü burada insanlar kic temizligine el temizliginden daha cok önem veriyor nedense onu anlayamiyorum.

Yazilanlari da pek okumadim aslinda, ama eger savundugunuz sey tuvalet kagidi olmadan diskiya temas ise, ve burada su kullanildigi icin temiz oldugunuzu düsünüyorsaniz, tam tersine pislik yuvasi olarak geziyorsunuz. Sizle tokalasan insanlara yazik yani.

katılıyorum.
yani görüştüğün birinin poposunun temiz olması değil, benim için elinin temiz olması önemlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

pent 1. si senin dediğin gibi adam direk tuvalet kağıdı kullanmadan taharet yapıyorsa gayet sağlıksız ama uzmanları tavsiye ettikleri hem tuvalet kağıdı hem taharet bence bunu tartışmak bile saçma yapın yapmayın o beni bağlamaz yalnız taharet için eee kıçın temizlenirken elin kirleniyo diyenlere şöyle birşey eğer bir hastalığın yoksa dışkıda zararlı bakteri bulunmaz dışkı ortamdaki çürükçüllerle temasa geçince zararlı olur ki bu çok kısa bir süreyi kapsar eğer sen kağıt kullanmadan direk taharet yaparsan bunun senin tırnak aralarında görünmiycek kadar küçük birikmelere yol açabilir yalnız kağıttan sonra bu uygulamayı yapmazsan busefer tam temizleyemediğin için bu sefer çürükçüller kıçına yapışcak ve senin için baya bi riskli bir durum oluşucak yani en doğrusu tuvalet kağıdı+taharet ok?
(ulan nerden buluyosunuzböle boktan konuları ya :D)[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 06 Kasım 2005 18:25 tarihinde demiş ki:
Yok uydurmadim onu, gayet ciddiyim söylerken.

Eldiven takabilir abi, ama o eliyle kasinan burnunu elliyor, koluna deyiyor, o eldivenleri bile o eliyle takiyor sonucta.

Sabunun da diskidaki mikroplari 100% arindirmadigi yine kanitlanmis bir durum.

Doktorlar ameliyat öncesi senin benim kullandığım sabunlarla değil, steril olanlar ile yıkıyorlar bu bir, ikincisi hiçbir doktor kendi eldivenini takmaz bu iki. Dışkıda bulunan koli basili bırak elini yada kıçını, vücudunun olası heryerinde vardır. Hatta daha geçen gün Discovery'de izlediğim "Efsane Avcılarında" ellerimizle temas ettiğimiz diş fırçalarının kıllarında bile koli basili bulundu, gerisini siz düşünün. Dayımın(kendisi doktor) söylediği bir söz vardır, koli basilinin azı vücuda yarardır diye:), o yüzden içiniz rahat şekilde taharetinizi almaya devam edin...

Konu taharetten çıkıp, Fransızlar'ın temizlik anlayışına ve dışkıyla temasın zararlarına gelmiş:). Fransada saraylarda isteyen istediği yere ediyor diyenler olmuş, hatta hatta günümüzde banyo yapmayanların olduğunu iddia edenler bile var:D. Ortaçağ Fransa'sında tuvalet vardı, ama bu tuvalet sadece soyluların ve kralın sahip olabileceği türden birşeydi. Genişçe bir odanın içi kum dolu olurdu ve kişiler işlerini kedi gibi bunun üzerine hallederlerdi. Günümüzdeki temizlik konusunu da gelirsek, sizden benden daha çok dikkat ediyorlardır. Çevremde fazlasıyla Fransız var ve bugüne kadar parfüm kokularıyla kokuşmuşluğunu kapatanına tanık olmadım. Koca bir ulusu 5-6 yüzyıl önceki durumuyla değerlendirmek ve genellemek çok yanlış. Eğer o hakkı kendinizde buluyorsanız, bu adamların bizlere neler neler diyebileceklerini bir düşünün...

Bu arada ıslak mendil ve pet şişe önerisi için teşekkürler...[signature][hline]Hatalıysam 155
Sosyal ağlarda paylaş

"tüy dikmek" deyimi'nin kaynağı zaten direk anlatıyor olayın aslını:
ortaçağda avrupada sıçarsın yol ortasına ve üzerine bir tüy dikersin. sonra bir-iki gün geçince bu bok kurur çöpçüler de rahatça tüyden tutup alırlar kalıp halinde kolayca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...