Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taharet Sorunu...

Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Yurt dışına çıkan, yaşayan yada okuyan arkadaşlar bililer; bu insanı tuvallette son derece huzursuz ve çaresiz bırakan bir durumdur. Medeni geçinip, hijyeni ön planda tutan ülkelerde hala bu tür bir temizlik hizmetinin olmaması düşündürücü! Lüks otellerde yada restoranların tuvaletlerinde olmasına rağmen, halka açık yerlerde ve evlerde olmaması çok garip...

Bu sorunu çözücü fikirleriniz varsa, seve seve dinlemeye hazırım:)...

DipNot: Taharet almayanlar okumayabilir, hatta mesaj atmayabilir "Taharet Almayanlara Saygım Sonsuz"...
[signature][hline]Hatalıysam 155

[Bu mesaj Keyzar tarafından 06 Kasım 2005 14:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

böle kültürlere göre bırbırıne ılgınc/igrenc gelen seylerden bahsedıorz mesela fransızların salyangoz yemesınden falan fılan sona capon bi cocuk dedıkı " bi arkadasım hındıstana gıtmıs orda adamların kıclarını ellerıyle temızlemesı cok normalmıs" dedı ben sadece sustum :D sonra ıtalyan bı kızda dedıkı (ki bu olay o ınsanların cıdden ne kadar "open-minded" oldugunu gosterıo bence) "if you go to rome ,do as romans do" meali;eğer biyere gıdfersenız oraya ayak uydurun yuh dedım bıyere gıdıp bokunu yıyenlerı gorsen sende yıycenmı?
Sosyal ağlarda paylaş

benimde dikkatimi çekmiş bir hadise bu. lüx otellerde de pek görmedim açıkçası ama duş var allahtan yıkanıyosun flnda restoranda nasıl bi olay olur hiç başıma gelmedi açıkçası. fakat teoride ne bilim selpak fln yaaaani ... ne kadar temizlenirsin ki.[signature][hline]unholy ownz u
*dont throw rocks when u r living in a house of glass.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında temizlik imandandır lafı çok doğrudur nekadar avrupa ülkeleri temiz islam ülkeleri pis gözüksede esas olan bunun tam tersidir örnek olarak avrupada veba salgınından milyonlarca kişi ölmüştür nedeni özellikle fransada insanların o çağlarda boklarını poşe içinde camdan aşağı atmalarıdır ve hala süregelen birşey olan toplu tuvalet olaylarıdır fransada hala çoğu apartmanın tuvaleti ortaktır ayrıca parfümeri sektörünün avrupa özelliklede fransada ortaya çıkışının sebebi temizliğe önem vermelerinden dolayı değil pis gezdiklerinden ve biyerden sonra bunu saklamak zorunda kaldıklarındandır (peki sen niye parfüm kullanıyorsun diyenlere ben pisliğimi saklamak için kullanmıyorum)
Birde islam ülkelerine bakarsak nekadarda yönetimlerini yaşayışlarını beğenmesekte doğruya doğru adamların sofra adabı dışında temizlikleri taktire şayandır. geçenlerde edeviyat hocam anlatıyordu iranda yazın 40 derece sıcaklıkta metroya bindik ve bir kişiden bile ter kokusu gelmedi diyordu.
Avrupalı nekadarda kültürlü olsa hala buraya ulaşamamış ve avrupalının bizden daha kültürlü olduğunu düşünürsek (şuan ki toplumdan bahsediyorum) bizi temizliğe yönlendiren tek şeyin inancımız olduğunu hatta inanç çerçevesinde olmayıp bu temizlik anlayışını benimseyeninde çok kültürlü bir insan olduğuna inanıyorum[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

tualeti de Türkler buldu diye biliyorum.
zaten bu adamların içinde temiz temiz tualetlerini yapmak gibi bi huyları olsaydı tualeti onlar bulurlardı.
demekki götü boklu dolaşmaya alışmışlar ...[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx
(gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak )

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Sosyal ağlarda paylaş

sil sende elinden geldiği kadar
hatta hiç iz gelmeyene kadar ve de kıçın aşınana kadar silin
hem o bölgeyi nemle temas ettirmek bakteri üremesine yol açıyo9muş[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
uyarıcı kesim de az post kasmıo.....
elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:
demeyin öyle gotum kalkıyo sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin inancı kendine.Yani adamlar suyla temas etmeyi sevmio olabilirler parfüm filan diosunuz işte mis gibi dolaşırlar, ayrıca o veba olayları filan orta çağdaymış Avrupa o zamandan beri çok gelişti

Belkide nasıl olsa g..lerini yalıycak bi hükümet buldular diye temizlemiyolardır
(Evvet bu konuyuda siyasete bağladım kendimle gurur duyuyorum:P)[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

tarih hocamız anlatıyordu
fransada yapılan ankette fransızların buyuk bi kısmının hiç banyo yapmamıs oldugu ortaya çıkmıs.Çogunluk ama.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

hakkaten o kadar.hatta orda bi saray mı çok onemli bi mekan var orayada banyo sonradan yapılmıs ilk yapıldıgında banyosuz olarak dizayn edilmiş.Parfumude fransızlar kotu kokularını gizlemek için uretmişler zaten hocanın anlattıgına gore.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılcak şey var inanılmıycak şey var. Adamların hiç banyo yapmama ihtimali var mı ? Tabiki yok. Eskiden eli mecbur adamlar parfüm kullanıyomuş. Şimdi parfüm temizlik maddesinden daha çok bakım maddesi[signature][hline]Babam sevdi annemi aldı , Mecnun sevdi Leyla'yı aldı , ben sevdim Babayı aldım. Bi kısır döngüdür gidiyo bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...