fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 sevgilisine orospu diyenin kim oldugunu soyle, nedenini soyliyim. hala anlayamadıgın sey; tvde her gordugun rapci iyi deil..
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Evet, ama iyi rapçilerin de çoğunun sözlerini sevmiyorum. Şuraya gerçek rapçi dediğin bi adamın lyriclerini spoiler içinde yaz, bi görelim. Haklıysan adamın şarkılarını indirip dinlerim.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin...
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 oldskoolların cogu iyidir, 2pac'da en sevdiklerimden biri: [spo1=2pac ft. elton john - ghetto gospel]Uhh.. hit 'em with a little ghetto gospel [Chorus: samples from Indian Sunset by Elton John] Those who wiiiiish to follow me (my ghetto gospel) I welcome with my haaaaaaaaaands And the red sun sinks at last, into the hills of gold And peace to this young warrior, without the sound of guns [Verse One] If I could recollect a-from my hood days I sit and reminisce, thinkin of bliss on the good days I stop and stare at the younger, my heart goes to 'em They tested with stress that they under And nowadays things change Everyone's ashamed of the youth cause the truth look, strange And for me it's a first We left 'em a world that's cursed, and it - hurts Cause any day they'll push the button And all come in like Malcolm X or Bobby Hutton died for nuttin Don't it make you get teary, the world looks dreary When you wipe yo' eyes see it clearly There's no need for you to FEAR me If you take your time and HEAR me, maybe you can learn to CHEER me It ain't about black or white cause we human I hope we see the light before it's ruined, my ghetto gospel [Chorus] [Verse Two] Tell me do you see that old lady, ain't it sad Livin out of bags, plus shes glad for the little things she, has And over there there's a lady, crack got her crazy Guess who's givin birth to a, baby? I don't trip and let it fade me From out of the fryin pan, we jump into another form of slavery Even now I get discouraged Wonder if they take it all back, will I still keep the - courage? I refuse to be a role model I set goals, take control, drink out my own bottles I made mistakes, but learned from every one And when it's said and done, I bet there's got to be a better one If I upset you don't stress, never forget That God is up in this with me yet I feel his hand on my brain When I write rhymes I go blind and let the Lord do his, thang But am I less holy? Cause I chose to puff a blunt, and drink a beer with my homies Before we find world peace We gotta find peace within the war in the streets, my ghetto gospel [Chorus] [2Pac] Lord can you hear me speak? .. The pain and strife of bein hellbound [/spo] bu da ikincisi: [spo2=2pac - dear mama]You are appreciated [Verse One: 2Pac] When I was young me and my mama had beef Seventeen years old kicked out on the streets Though back at the time, I never thought I'd see her face Ain't a woman alive that could take my mama's place Suspended from school; and scared to go home, I was a fool with the big boys, breakin all the rules I shed tears with my baby sister Over the years we was poorer than the other little kids And even though we had different daddy's, the same drama When things went wrong we'd blame mama I reminice on the stress I caused, it was hell Huggin on my mama from a jail cell And who'd think in elementary? Heeey! I see the penitentiary, one day And runnin from the police, that's right Mama catch me, put a whoopin to my backside And even as a crack fiend, mama You always was a black queen, mama I finally understand for a woman it ain't easy tryin to raise a man You always was committed A poor single mother on welfare, tell me how ya did it There's no way I can pay you back But the plan is to show you that I understand You are appreciated [Chorus: Reggie Green & Sweet Franklin w/ 2Pac] Lady... Don't cha know we love ya? Sweet lady Dear mama Place no one above ya, sweet lady You are appreciated Don't cha know we love ya? [second and third chorus, "And dear mama" instead of Dear mama] [Verse Two: 2Pac] Now ain't nobody tell us it was fair No love from my daddy cause the coward wasn't there He passed away and I didn't cry, cause my anger wouldn't let me feel for a stranger They say I'm wrong and I'm heartless, but all along I was lookin for a father he was gone I hung around with the Thugs, and even though they sold drugs They showed a young brother love I moved out and started really hangin I needed money of my own so I started slangin I ain't guilty cause, even though I sell rocks It feels good puttin money in your mailbox I love payin rent when the rent's due I hope ya got the diamond necklace that I sent to you Cause when I was low you was there for me And never left me alone because you cared for me And I could see you comin home after work late You're in the kitchen tryin to fix us a hot plate Ya just workin with the scraps you was given And mama made miracles every Thanksgivin But now the road got rough, you're alone You're tryin to raise two bad kids on your own And there's no way I can pay you back But my plan is to show you that I understand You are appreciated [Chorus] [Verse Three: 2Pac] Pour out some liquor and I reminsce, cause through the drama I can always depend on my mama And when it se
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Aha yine rap rock kavgası oldu işte :D[signature][hline]Büyümek istemiorum, Değişmek de istemiorum.. -Benim hayvanat bahçesi =) -Bi resmi beceremedim rezil oldum (edit rekor)
jksqe Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: nileppezdel, 25 Ekim 2005 15:55 tarihinde demiş ki: Eminem beyaz, bence iyi rap yapar. +111111111111111111111
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Güzelmiş sözler. Ama ilki resmen gospel düet. Yani tam olarak adamı yansıtmıyo olabilir. Bütün şarkıları böyleyse indiririm mp3'lerini. Ama Rap vs Rock derken genelden bahsediyoruz. Bence kavga yanlış tabi, ama rapçilerin de göz önünde olanlarının nasıl sözleri olduğu falan biliniyo. Biraz farklı göstersinler kendilerini. Ya da ne biliim, reklam yapsın biraz da gerçek rap ortaya çıksın.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin...
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 dogru soyluyosn, ancak soyle bir durum var, mtv'de gordukleriniziin cogu para icin sacma sapan isler yapıyolar, bunun ilk ciddi ornegi eminem'dir maalesef.. without me ile basladı, su anda lose yourself ve ass like that ile gidiyor. kendisi de soyluyor bu sarkıları para kazanmak icin yaptıgını.. diger cephede de gangsta rapciler var, onlar da kendilerini tehdit edenlere cevap verirken kendilerini ovuyorlar.. olay bundan ibaret sayılır.. beyaz rap istiyosanız: cypress hill.
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 mtv gibi kanallar yeni ve para getireni seviyor maalesef...
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Gangsta rap istemiyorum işte. Silah kaçakçılığı, adam öldürme ve or...puların şarkısını dinlemem. Ama 2pac gibi tavsiye edebileceğin başka adamlar varsa et, ben de indireyim :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin...
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 rock ta blues çıkışlı bi müzik ..siyah müziği.. r'n b de blues çıkışlı ...çıkış aynı ama gidiş yolu farklı.. blues türkiyedeki halk müziği gibi saygi görür batıda.. tanıdığınız birini örnek verebilirim elvis presley.. beyazdır ama yaptığı müzikle prinç tarlalarındaki siyahların söyledikleri şarkıların amerikaya gelirken çektikleri acıları daha neşeli , dinlenebilir, daha beyaz tarzinda yorumlanışını gösterdi bize.. en kolay ve zararsız yoldan bişeyleri yoluna sokma çabası biraz olsun yaşamın sana sunduğu iyilikleri kötülükleri dışarı yansıtma çabası işte bunlar evrenseldir.. bu evrensellik asla bi afrika kabile şarkısını , aborjin müziğini , amerikan sıyahlarının amerikada çektiği acıları anlatan blues müziğini ,rap i,hip hop u ,rock ı yada arabeski dinlememek için sebep oluşturamaz.. bu dünya üzerinde yapılan her müzik her nota geçişi ve her ritm bi şey anlatmak ister ve dinlemekle bişey kaybetmeyiz.. bu bi seçimdir günün 1 saati rap dinliyosa bi insan,bu dünya üzerindeki her insan gibi aynı kalp ritmini 24 saat aynı ayak seslerini aynı rüzgar gök gürültüsü seslerini hayatı boyunca dinliyo.. bende uzun süredir müzikle uğreşırım enstrüman olarak her zaman piyanoyu sevmişimdir çünkü piyanoda çeşitlilik vardır ...sonra keman vardır bi tahta parçasının nota geçişleri ancak bu kadar güzel olabilir... piyano ve keman dan sonra benim için gitar vardır ilerletmesi çok zor enstrümanlardan biridir ve teknolojiye uyumsağlamış bi enstrümandır gitarın ençok çok sesliliğine hayranım ... ....... vs vs. benim için en kullanışsız enstrüman bilgisayardır geçişlerde notalarda mükemmeliyeti amaçlarız ve bilgisayarda mükemmel geçişler temiz tonlar yakalayabiliriz.. ama nesnellik bağlamında bana hiç bişey ifade etmez .. mekanık bi ifade yoludur.. o an ne hissettiğinin değil her zaman ne hissedilmesi gerektiğinin bi standarda oturtulmuş halidir..bilgisayar müziğinin dinlenmesi asla kötü olamaz ama etik olarak yanlış tır.. [Bu mesaj lizardking tarafından 01 Kasım 2005 18:40 tarihinde değiştirilmiştir]
whissinn Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 nakaratlarımı serserilerle sürtüklerle pırlanta ve keşlerle paylaştım senelerce[signature][hline]Burning Legion LVL 60 Night Elf Rogue Tomcats , Whissinn hayatımın ; gerçek öykülerine ayrılan bir filmin sountrackindeyim bir yazarmıyım yoksa tek şiirlik şairmi.. [Bu mesaj whissinn tarafından 01 Kasım 2005 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 2pac 94te en yakın arkadası tarafından vurdurulup, hapse sokulduktan sonra 96'da olene kadar gangsta rap yaptı. ama hicbir zaman kendi yaptıgını savunmadı. sadece karsılık verdigini kendisi de soyluyor ztn. iyi bircok rapci gangsta, bunun nedeni de rap dunyasında yukselme buyuk oranda atısmalar ile oluyor ve bazıları yukselmek icin birine satasıyor surekli. o nedenle bircok rapci, kendisine satasana cevap verirken gangsta'ya kayıyor maalesef. ancak 2pac, nwa, snoop dogg'un eski sarkıları iyidir. a tribe called question'da ii sayılır.
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: whissinn, 01 Kasım 2005 19:01 tarihinde demiş ki: nakaratlarımı serserilerle sürtüklerle pırlanta ve keşlerle paylaştım senelerce yani yıllarca sokakta, tanınmadan rap yaptıgından bahsediyor sanırım
Anathema Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 arkadaslar tarsılıcak bişi kalmamıs ama solemeden edemicem rap zenci müzi dir beyaz deyil bir beyaz olarak konusayım adamların hayatına kadar herseyini somurduk bir tek rap kulturleri kaldı bırakalımda onlar rap yaptım ceza felan one yaa böğç yapmasınlar kardeşim.
nameless Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 ben rapçileri ve rapi neden sevmiyorum söyliyim hemen; sen deli gibi gitar çal, bateri çal, aşırı emek harca bir parça için, gelsin bi tane kendine 100 numara büyük giysiler giymiş zibidi "aha yi,yi,fak yu" desin arkadan makineye basıp uptıs-çuptıs sesleri çıkarsın gitsin rapçileri de rap dinledikleri için sevmiyorum :)[signature][hline]...rrue... gizli lamer
Asgard Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 katılıyorum rap dinleyenlerede gıcıgım rap e de hele eminem ya adamın kendine hayrı yok bide siz dinliyosunuz:) agır takılıcan:)[signature][hline]For Ancelot The ancient cross of war For the holy town of gods Gloria, gloria perpetua İn this dawn of victory... Asgard the wiz Asgard the gotik:)
fellantis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bosuna rap bilmem nedir, rapciler soyledir boyledir demeyin... rap her gecen gun daha fazla dinleyici buluyor, daha cok seviliyor. bu yorumlar bunu engelleyemez. ikincisi de rap zenci kulturu diyorsunuz. blues, jazz da zenci kulturu, ne yani blues da mı dinlemeyelim. rock da amerikan kulturu, turk deil onu da dinlemeyin madem ırkla ilgili.. emege gelince, madem o kadar kolay yapın elektronik muzik gorelim. herseyden once sesleri nasıl kullanacagın onemli, muzik kulagı gerek. oyle kafasına esen adam gibi elektronik muzik yapamaz.
Zeytin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Rap müzik diyene götümle gülüyorum ben şahsen. Ensturmansız müzik.ok
Asgard Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: fellantis, 03 Kasım 2005 22:11 tarihinde demiş ki: bosuna rap bilmem nedir, rapciler soyledir boyledir demeyin... rap her gecen gun daha fazla dinleyici buluyor, daha cok seviliyor. bu yorumlar bunu engelleyemez. ikincisi de rap zenci kulturu diyorsunuz. blues, jazz da zenci kulturu, ne yani blues da mı dinlemeyelim. rock da amerikan kulturu, turk deil onu da dinlemeyin madem ırkla ilgili.. emege gelince, madem o kadar kolay yapın elektronik muzik gorelim. herseyden once sesleri nasıl kullanacagın onemli, muzik kulagı gerek. oyle kafasına esen adam gibi elektronik muzik yapamaz. elektronik müzik yapmak kolay sen yeterki o alanda kendini gelistir[signature][hline]For Ancelot The ancient cross of war For the holy town of gods Gloria, gloria perpetua İn this dawn of victory... Asgard the wiz Asgard the gotik:)
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: Zeytin, 04 Kasım 2005 12:04 tarihinde demiş ki: Rap müzik diyene götümle gülüyorum ben şahsen. Ensturmansız müzik.ok Arkada sonuçta bir altyapı var adam direk konuşmuyor..[signature][hline]D'akmor so 80's İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Bodozlama dalıyorum ama, o altyapıyı tossurarak da çıkarırım ben. Malum Snoop Dogg yaptı ağzından "çlak çluk" ses çıkara çıkara...[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki: Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: Kojiroh, 04 Kasım 2005 12:12 tarihinde demiş ki: Bodozlama dalıyorum ama, o altyapıyı tossurarak da çıkarırım ben. Malum Snoop Dogg yaptı ağzından "çlak çluk" ses çıkara çıkara... Adamların müzik anlayışı bu..Dinlemek sana kalmış ben dinlemiyorum..Müzik illa gitar-bass-davul olacak diye bir şey yok tonlarca müzik aleti var 100 çeşitde dallanan elektronik müzik diye bir kavram var..Tosur sen o zaman güzel bir melodi yakalarsan yaparız bir altyapı...[signature][hline]D'akmor so 80's İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Nerde yazmışım ben müzik sadece bass gitar, davul, hededir diye? Kanımca adamların yaptığı şey müzik diil (şu gangsta rap denen şeyi yapan tiplerin yaptığından kastım). Beastie Boys denen tipler vardı; onların müziğini ben de beğendim. Ama 50cent, Snoop Dogg, Jay-Z, Zart, Zurt :yapma:[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki: Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: Kojiroh, 04 Kasım 2005 12:19 tarihinde demiş ki: Nerde yazmışım ben müzik sadece bass gitar, davul, hededir diye? Kanımca adamların yaptığı şey müzik diil (şu gangsta rap denen şeyi yapan tiplerin yaptığından kastım). Beastie Boys denen tipler vardı; onların müziğini ben de beğendim. Ama 50cent, Snoop Dogg, Jay-Z, Zart, Zurt :yapma: Sonuçta direk adamın sesini duymuyoruz dimi?Arkadan gelen sese "Müzik" demek sanırım pek de göreceli bir kavram olmaz...[signature][hline]D'akmor so 80's İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Öne çıkan mesajlar