RabbiT Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Forever Nu-Metal...!!! Hadi Herkez Barışsın Şimdi.! Rock'ta Sulh , Rap'te Sulh.[signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up!
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Bi de numetalciler metal dinliyoz saniyolar tabi o da var[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki: Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.
RabbiT Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Değil mi olcak işmi bu şimdi Metalci adamın nu ile ne işi olur :D[signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up!
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 bu arada ben şu "black/death/doom dinlerim,satanist gibi takılmalıyım" zihniyetinden de iğreniyorum.Muşta gibi yüzükler,simsiyah deriler,(insanın çükü o deri pantolonda nası rahat edebilir yarabbim..sen akıl ihsan eyle bu adamlara),simsiyah makyaj..adam gibi hem dinle karamsarlığa kapıl,hem de normal gömleğini kot pantolonunu giy kıçına gez lan ne artizlik yapıyosun.İLLA HER TÜRDEN Bİ CİNS ALTTÜR ÇIKACAK HAA.(ama bu topic'e olmaz bu konu,şimdilik bu geniş ölçekli ayarımı başka zamana saklıyım.siz devam edin.)[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
pediculus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Hakiki_Portnoy +10000 bütün düşüncelerimi yazmışsın bana yazacak bişey kalmamış....[signature][hline]Love is the dance of eternity
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Rock? yanı ne anlatabilirki insan rock hakkında ben olmuşum rock. Rap? valla cok istisnai durumlar dışında nefret ettim bu türden, sozleri tınısı ritmi hiç bi zaman sarmadı başımı ağrıttı baydı baydırdı nefret ettirdi sokaklarda cıplak koşturttu (aynı şet cıstak'lar içinde gecerli) bunu gectim ben bu rap illetini yapanlarıda sevemedim bi türlü, direniş diyip isyan diyip kendilerini satan, faşist, ırkcı, gösteriş budalası tipler nereye baksam rap yapanlar. ha yokmu arada bi iki güzel insan var tabıkı ne kadar rap'e sokammak gerekiyosada outcast'i severim böle başımın üstünde yerleri var adamların. vesselam nu-"metal"'lede kılım belkide rapden cok kılım, neden? kılım işte kişisel bi meselemiz var kendisiyle[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu [Bu mesaj Cuce tarafından 25 Ekim 2005 20:04 tarihinde değiştirilmiştir]
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Nu-Metal dinlemek gay olmak gibidir :D Ayrıca şahsen benim sevmediğim rap değil hip-hop tur zaten adır da topi-top gibi bişey. Rap amerikada ezilen zencilerin tıpkı jazz gibi ortaya cıkardıkları bir müzik türüdür "rap" zencilerin etnik müziğidir.Fakat günümüzde zenciler bile rape pek sıcak bakmazlar, çünkü rap artık fuhuş uyuşturucu çetecilik gibi işlere bulaşmıştır. Hip-hop (ya da topi-top) MTV'nin insanaları yozlaştırmak amacıyla birkaç fahişeyle bira göbekli babasının pantolonunu giymiş çiçek bozuğu suratlı tipleri piyasaya rap yapıyorlar diye sürmesidir. Metal dinleyenler genelde rapten hoşlanmıyoruz nefret ediyoruz diyorlar ama nefret ettikleri şey aslında hip-hoptur.Ama amerikanın herşeyi dışarıya yanlış empoze etmesi gibi(bkz. jazz-blues) rap ve hip hop da aynı şemiş gibi piyasaya çıkar oldu.Halbuki pek alakaları yoktur.(dıp-çıs pır pır pır gibi efektler yok rape en basidinden sadece sözler ve temel enstürümanlar var ve dediğim gibi zencilere ait bir tür avrupaya ya da diğer yerlere değil.) Neyse bende hip-hop dinleyenlerden nefret eden birisiyim ama bir çok arkadaşım var hip-hop dinleyen nedeni ise kişi olarak değil onlara ve dinlediklerine yaptıklarına baktığımda gördüğüm yozlaşmışlıktan nefret etmemdir.Sokakta tıpkısının aynısı donunu toplamaktan aciz türkçe konuşamayan ama madafaka madafaka (ne demek biliyorlar mı acaba?) diye yürüyen tipler görmek o kadar kötü ki.(ve dikkat edin hepsi birilerinden özenti vs vs dir.Neredeyse her hareketleri çalıntıdır kendi benliklerine ait o kadar az şey vardır ki...) Ha herkes metal sevmeyebilir.Hatta tiksinebilir de (normaldir herkesin bünyesi kladırmaz).Ama şu bir gerçek ki özenti olmayan gerçekten eğlenerek ve severek metal dinleyen insanlar pek yozlaşmış tipler değillerdir.Çünkü metalin merkezinde farklı olmak yatar. rapdinliyeceğinegittürksanatmüziğidinle rullz. İstediğiniz gibi küfredebilirsiniz.İyi akşamlar.
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Rock Rocks![signature][hline]A country that's divided Surely will not stand My past erased, no more disgrace No foolish naive stand
BulletRide Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Gitar-bass-davul olsun alayını dinlerim diyerek ayrılıyorum olaydan :)[signature][hline]D'akmor so 80's İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Studyoya girip gitar-bas-davul'la kasap havası kaydediyim de gör sen.Dinliyon mu dinlemiyon mu? :D
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 2 sinide dinlerim valla benim için hava hoş okulda artislik yapanlarda sadece konuşur sonuçta bir icraat olmuo sadece konuşuorlar millet bir şeyi (metal rules rap sux) fln diye bukadar uğraşcagına başka şeylerle uğraşsa vs.Metal dinleyene bişi demem ama metal dinleyip başkalarının muzik zevkine laf edenlerden hiç mi hiç hoşlanmam.. neyse kalın saglicakla[signature][hline]You cannot change your fate...noman can
zydar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 rock n roll..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi..
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ya merak ediyorum türkiye de gerçek anlamda rap dinleyen kaç kişi var ? (MTV de dinlediklerini ya da ceza mıdır ne halttır onu saymıyorum.) Öz hakiki Portnoy gibi ; "Öz Hakiki Rap" dinleyen kaç kişi var ? (Dinlediğini sanan da demiyorum) (bakın tekrar söylüyorum yıllarca blues dinleyip onu jazz sanan çok insan tanırım...Anlayan anlar...)
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 misal metali hiç sevmem :)[signature][hline][b]tipitip, 21 Ekim 2005 18:45 tarihinde demiş ki: bilinç dışı tel.i mouse olarak kullandım
philoxenus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 rap, zencilerin, hayat standartlarını beyazların tekelinde bulundurmasına isyan ederek çıkardığı bir müziktir. rock ise dünya düzenine, kısaca alayına isyan ederek ortaya çıkmıştır. küme-alt küme meselesi..[signature][hline]Papirus*
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 bence artık öyle sınıflandırmayın.başkaldıracak bişey yok artık ortada.zencilerin genel olarak durumu biçok ülkedeki beyazlardan iyi durumda.artık eskiden hakiki sokaktan gelen isyan olan rap müziklerini modifiye ederek para/pahalı arabalar/uyşturucu/sex/çete/suç olayı çerçevesinde yavşak bir yaşam biçimini anlatan sallama sözler öbeği haline getidiler. gerçi arada hakkaten bu olayı iyi anlayan ve felsefesine uygun yapan var ama az. rock için de aynı durum geçerli.rock herkesin bildiği gibi,asi,özgür bir müzik çeşididir ve zincirlerini kırmak adına davasını müziğine döken rock sanatçıları gelmiştir,geçmiştir.çünkü eskiden müzikle uğraşmak,özgür bir ruha sahip olmak zor bir işti.insanların tasvip etmediği bir olaydı.aykırı gözüyle bakılıyordu rock'çılara.artık böyle bişey rock'ta da kalmadı ama en azından şu anda rock müziğe devam ve icra edenler,bu işi eskilerin yolundan mümkün olduğunca sapmadan,ruhunu barındırarak ve eşşeğin gözüne su kaçırmadan yapıyorlar. (istisnalar her zaman olur).yani mesela biz bugün bir pink floyd'un özgür ruhunu diğer rock gruplarında da bulabiliyoruz.ROCK DİNLEYENLER,YOZLAŞMADIK.Halen o ruhu barındırıyoruz.bugünün yeniyetme "hertarafından altın sarkan,yavşak el hareketlerinden başka bi numarası olmayan" gruplarını dinleyip te rap dinlediğini zannedenler.sizi kendinizi yargılamaya davet ediyorum.bu iş iki vıçı vıçıyla ve hızlı söz söylemeyle olmaz hiçbi zaman. ulan ben de amma doluymuşum bu konuda piyuff..[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 hayat zor be[signature][hline]Absolut, 27 Eylül 2005 00:59 tarihinde demiş ki: Daha fazla paticik söyle idi, böyle oldu, ancak şöyle kurtarılır, yok şunları, atalım bunları büyütelim, ilerde işe yararlar tipi yazılara son verelim artık. Paticik şu an ne ise odur. Sıkıntı bastı kaç gündür x ayrılmış y kurtarma operasyonu yapıcakmış c ağlamış. Adam gibi konu açın, insan gibi yazı yazın. Dedikoducu teyzeler gibi 1 lafı 50 kere döndürüyoruz.
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Gerçekten zor...Benim pilim bitiyor artık...
Demise Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Black death doom dinleyenlere gelen bi laf vardı.Özür ben böle hergün takip edemiorum forumları. Şimdi sadece şekil için giyinipde ben 2 - 3 kız daha kaldırıp işime bakiyim tipler için diosan bende sana katılıorm kardeşim.Zaten kadıköy barlar sokagında barındırmıorz onları merak etme,kalkan popolar inio hafiften.Ama Siyah giyinmeyi bi felsefe mi diyim artık ne diyim yaşam tarzı seçmiş olan insanlar var.Death/black türlerinden başka nadirdir dinlediğim müzik bende kendimi bildim bileli siyah giyerim.(O çükü rahatsız eden deri pantolonlara bende karsıyım :) ) Ama her siyah giyinen blackcileride aynı kefeye koymamak lazım. Sevgiyle kalın kelebekler..[signature][hline]I'm enbodyment of Antichrist I'm living for my own Demise [Bu mesaj Demise tarafından 26 Ekim 2005 11:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Einherjer Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 iki müziğin de hayat felsefesi farklı demiş biri. Yazdığım şeyi okuyupda mı demiş onu anlamadım yoksa sadece baştaki şeyi mi okumuş.. Nedir iki müziğinde hayat felsefesi.... Rapin de Metalinde Rockunda punkında.. Sisteme karşılıktır.. Ne dediğinizi bilin de konuşun isterseniz..[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset unforgetting what was made a bond so strong and ever so real... The statue watches the kingdom your giant wings make all beneath i'm staring forth the raventhrone I know i'm at the heart of winter...
Zerokull Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Sevmiyorum böle felsefe falan yalan konuşmalar bunnar.[signature][hline]Love is all around. Wallaha billiha inanmıyan Atatürk Havalimanına baksın.
angband Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 bırakın milleti rahat herkes istediğini dinlesin yaa... ben burda rap kaka diyince adam gidip metal mi dinlicek,yada ben rap mi dinlicem boş bu işler... cük yarışı yapiliyo...[signature][hline]Follow the Darkness...
malik Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 @redalll:+1[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi.. malik dixon
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 eheheheh hatta Zuahahahha ve hatta icon olarak :lol: Efendim şimdi arada bir yerde "nu-metal dinleyenler kendini metal dinliyor zannediyor" gibi bir laf edilmiş.. Ucundan kıyısından doğrudur elbet.. Gelgelelim (önceden yazdığım gibi cehalet yüzünden, -müzik cehaleti elbet-) rap içinde aynı şeyi söylemek mümkün... Misal 50cent hede hödö safi rap ile özleştirilmiş durumda.. Kısacası 50cent'i MTV'den duyan "Usta ben rap dinledim sevmedim" diyor.. Ha bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır bu, o ayrı.. Ben bu tutumu sadece popüler olanı tanıma imkanına ve MTV'nin müzik dünyasındaki dominasyonuna bağlar ve mazur görürüm elbet.. fakat ve lakin rap sadece 50cent değildir ve daha önce de belirttiğim gibi esas önemli olan diğer müziklere imkan tanımaktır.. Diğer yandan (bizde tartışmada kolaya kaçmak, bel altına vurmak adettendir, bilakis bilgimiz olmadığı için dış görünüşe laf sararız hemen.. yine cehalet işte..) "Amanın bööle altınlı altınlı geziyorlar hepsi birbirinin aynı" diyen arkadaşlara da verilebilecek cevap (aynı frekanstan konuşacak olursak tabi) "O metalciler de hepsi ööle uzun saçlı, pis pantolon giyen, hatta deri pantolon giyen, bir kısmı kendini hala ortaçağda zanneden, böğürmenin şarkı söylemek olduğunu düşünen aynı fabrikanın üretimi, birbirinin aynısı 18lik ingiliz anahtarları topluluğu" olabilir... Ha bu seviyeye inmek son derece yanlış olur. Çünkü harcanan bir emek ve o müziğin alt yapısında yılların izi vardır.. Metal denilen tür (ki ne dallı budaklı bir hale gelmiştir şimdi) 10günde ortaya çıkmış bir şey değil ki kolayca nefret edesin, silip atasın.. Keza rap te öyledir.. Türkiye'de rao in tepki almasının sebeplerinden biri de (skolastik düşünce yapısı dışında) biz de bazı şeylerin sindirilmeden, olduğu gibi alınması adeta taklit edilmesidir. Dışarıda garip bol pantolonlar ile zenci edasıla gezenler sopalık mıdır (o kadar sert değil belki ama) sopalıktır. Olayın özünü kavrayamamışlardır. Hata etmişlerdir.. Kısaca nefret etmeden önce bilgi sahibi olmak gereklidir. Keza rap=50cent ve türevleri değildir. Amma ve lakin 50cent ve türevlerinden (aslında tabiri caizse MTV zenci müziğinden) hoşlanmamak doğaldır.. Garip değildir.. Keza içerik olarak fazla bir şey yoktur, ambalajı güzeldir sadece.. Hoş değildir yani.. Müzik sadece Swedish Metal, Viking Metal-Epic Metal den ibaret değildir.. Tonla tür var valla.. arada başka bi şiler dinlemek, farklı türlere fırsat tanımak iyidir güzeldir.. Tersi fanatikliktir, dingilliktir, 18lik ingiliz anahtarlığıdır.. Hededir, hödödür.. Ahahadır ve hatta zuahhadır hatta :lol:dur..[signature][hline]MONO(b)LOG
Demise Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2005 Bla Bla Bla...[signature][hline]I'm enbodyment of Antichrist I'm living for my own Demise
Öne çıkan mesajlar