sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 ahah cok iyi yav bu oyuna nufus gelecek olursa bu dusuncelerle asrın mmo su olur valla.ama bu ıslerı yapmak ıcınde 24 saat onlıne olup hayalet yasamak lazım o da ayrı :) yınede dusunceler cok hos tek korkum ıste buyuk alan tek server.[signature][hline]Army Captain of Vader Dark Jedi Knight Guardian of [RIP] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad(master as) sadness(dark jedi knight) eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Oyun tabiki aylık bir ücretlendirme ile çıkacak aksi taktirde bu kadar büyük bir dünyanın dönmesi imkansız. :P Grafikler bilgisayarının gücüne göre çok değişken, ben hem eq2 hemde wow oynadım ve ikisinin grafikleride ayrı konseptler bildiğin gibi dnl inde tam ortası işte. Tek kötü yanı dünya çok fazla büyük olduğu için bazı yerlerde doldurmakta zorlanmışlar. :P PvE ise diğer oyunlarda olduğu gibi şimdilik üzerine katılmış birşey yok ki katılabilecek birşeyde yok bence, yalnız bir mob dan çıkan item hiçbir zaman bir crafter`ın yaptığına denk olamayacak. Animasyonlar çok şeşitli tabiki ama bilmiyorum sen ne derece tatmin olursun.Şu videoyu indirirsen bir fikrin oluşabilir. Video Birkaç tanede görüntü. Oyun içi video Bir melee&caster savaşı-oyn içi video Scr Scr Scr[signature][hline] not:oyun içi video olandaki yapı mana fountain. The one side moon is always dark. [Bu mesaj dreagloth tarafından 19 Eylül 2005 12:44 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj dreagloth tarafından 19 Eylül 2005 12:45 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj dreagloth tarafından 19 Eylül 2005 12:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 harikasın hemen indiriyorum bende simdi nette trailer armaya baslamıstım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Bu arada çok önemli birşeyi söylemeyi unuttum, toprak ve kale sahibi olan oyuncular kendi toprakları içinde quest ler verebilecekler, kaynak toplamak, mob öldürmek vsvs gibi. Aynı zamanda bir wanted başına ödül de koyabilecekler eğer kalenin sahip olduğu kasabaya asılmışsa ismi cani pisliğin. :P[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blinky Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 herkesın unuttugu bır sorun aklıma geldı sorıyım dedım.. oynanabilirlik nasıl oynanır sadece mouseye dayalı bır oyunmu yoksa wow gıbı klavye mouse ılıskısı olan bı mmo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 e32005 trailer bayaa guselmis, hele sondaki savas gerceklestirilirse deli bisi[signature][hline]Army Captain of Vader Dark Jedi Knight Guardian of [RIP] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad(master as) sadness(dark jedi knight) eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blinky Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 bu oyunda eger dogru cıkarsa wowda aradıgım seyı bulucagız.. hem yonetımın hemde yonetılmenın bızde olması ayrı bı zewk katıcaga benzıyor. bunu sole karsılastırıyorum.. bız patı olarak bı guıld kurarsak o guıld bır koy sahıbı olcak we bızden daha buyuk bı guılde baglı kalcak. buda savasları buyutur gıbı gozukuo. sole bır dusunsenıze yardıma ıhtıyacımız oldugunda arkadas koyumuzu cagırıcaz we baglı oldugumuz buyuk fortressı. karsı taraf ıcınde aynı. onların kasabasını alırsak daha buyuk bır orduyla karsılasmak zorunda kalcaz... we buda tam benım aradıgım saatlerce degılde gunlerce suren savaslardan ıbaret olcak.. (gunlerce dedıgım 2 3 gun abartmayak D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Oynanış klavye/mouse ile olacak. Yine eklemeyi unuttuğum birşey var PvP ve PvE için, kombolar. Oyunda bir kombo sistemi mevcut, bunu oynadığımız zaman daha net anlayacak olmamıza rağmen olay kabaca şöyle; Mesela bir warrior`u oynatıyoruz warcry ile başlayıp rakibin savunmasını düşürdükten sonra kolayca karşılanabilecek bir kesme hareketi yerine panik halinde karşılamaıda zorlaşan delme hareketini yaparsak başarı şansımız artıyor. Bir büyücü ile oynarken elektrik bazlı bir büyü atmadan önce su bazlı bir büyü atarsak sonraki elektrik büyüsünün dmg`siin artacağı gibi. Bu sistem üzerinde şu anda çalışıyorlar. Benim verdiğim örneğin yanı sıra sistemin eq2 gibi işleme olasılığıda var. Guild kurma vs. işide bir sivri çıkıp ben kendi gıild imi kurucam ya da kurulan guild de ben lider olucam gibi komplekslere girmezse gayet zevkli olur lakin bir kaleyi kişi değil guild alabilir, kalenin yönetimi, gelişmesi ve savunmasını ise sadece uyumlu ve kısmen kalabalık bir guild hakkıyla başarabilir. diğer oyunların aksine guild içinde kesinlikle crafter, explorer, caster vsvs. gurupları kurulmalıki o guild yenilmez olsun, umarım olumlu birşeyler yaparız hepberaber.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blinky Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 oyun ıcını ızledım we map bana bıraz bos gıbı gozuktu... yanı upupzun bombos bı alan . her yerde ole gozukuo. bıde ıngame olan vıdeodakı grfkler en yuksek ayardamı yoksa dusuk halımı.. cunku en yuksegı bu ıse grafıklerden fazla hoslanıcma gıbı gelmıyor..son bır bonus soru daha. kısıye aıt olan kanat wb kısısel ucus araclarını bız kendımız yonetebılıyormuyuz yoksa oda mı bı flıght path uzerınde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 eger oyunda yeterı kadar kalabalık olursa bu oyun cıddı manda cok gusel olur cunku detaylı bı duzenleme yapılmıs ınce dusunulmus gıbı gozukuyor kalelerın varlıgı veya el degıstırebılır olması bıle cok cok asmıs bı zevk yasatır oyunlar oyun bu halıyle pve den cok kendıne aıt bır kıtada hakkaten canlı bı yasam sahası gıbı gozukuyor. tam tarıh henuz acıuklanmadı sanırım ama su an bıle anlattıkların benım bu oyuna baslalamam sebep gıbı gozukuyor bıde open beta yapsalar az olayı gorsek bu ıs tamamdır derım:P.[signature][hline]Army Captain of Vader Dark Jedi Knight Guardian of [RIP] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad(master as) sadness(dark jedi knight) eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Sürekli aklıma yeni şeyler geliyor. :D -Oyunda swg deki gibi herkesin kendi evi olabilecek. -Binek sistemi çok gelişmiş olacak. Sıcak hava balonları ya da toplu taşıma ejderhaları yanında :P tabiki herkes kendi bineğine sahip olabilecek. Bu binekler içinde deve kuşuna benzeyen dodo`lar, at sınıfı olan ama daha çok öküze benzeyen ve ismini bilmediğim bir hayvan ve daha birçok yer hayvanı olacak. Evet yer hayvanı diyorum çünkü kendi ejderhamıza hemde kontrolü tam olarak bize ait olan kendi süper über büyük şirin ejderhamıza sahip olabileceğiz. :D Biraz daha ekran görüntüsü koyayım, bunlar grafik update`i yapılmadan önceki görüntüler. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 said: Blinky, 19 Eylül 2005 17:05 tarihinde demiş ki: oyun ıcını ızledım we map bana bıraz bos gıbı gozuktu... yanı upupzun bombos bı alan . her yerde ole gozukuo. bıde ıngame olan vıdeodakı grfkler en yuksek ayardamı yoksa dusuk halımı.. cunku en yuksegı bu ıse grafıklerden fazla hoslanıcma gıbı gelmıyor..son bır bonus soru daha. kısıye aıt olan kanat wb kısısel ucus araclarını bız kendımız yonetebılıyormuyuz yoksa oda mı bı flıght path uzerınde.. Onu zaten söyledim boş alan biraz fazla diye ama kendi yaşadığın yer ortaçağ daki halini bir hayal etsene. :D Gerçekler bir yana videolardaki mekanlar genelde boş alanlarda çekilmiş 40.000 km karenin hepsinin dolu olmasını beklersek hata etmiş oluruz zaten ayrıca bir tester`ın söylediğine göre sadece iki gelişmiş şehiri keşfetmesi 1 haftasını almış. Oyun içi videodaki görüntü orta detayda ve çekim kaliteside kötü ama en son attığım ekran görüntülerinden bazılarında iyi bir bilgisayarla nasıl görünebileceğine dair bilgi edinebilirsin, 8, 13, 15, 16 gayet hoş.[signature][hline]The one side moon is always dark. [Bu mesaj dreagloth tarafından 19 Eylül 2005 17:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 ayrıca oyunda zevk aldığınız bisürü spor var tekrar hatırlatırım. Karlı dağın tepesine çıkıp kalkanınıza biniyosunuz ve snowboard yapıyosunuz Yüksek bir dağa çıkıp yapay kanatları açıyosunuz ve explore pointinize göre yükseğe çıkabiliyor ve daha uzun mesafeler katedebiliyorsunuz. Paraşüt açıp paraşütle inebiliyorsunuz. Tüm bunlarda kontrol tamamen size ait.FPS gibi.Ama 3rd person tabi. Oyunun betadaki eksiği grafikler zor kontroller ve o ayrıntısız garip boş gelen pencereler.(büyü pencereleri vs..).Ama hepsini mükemmel hale getiriyolar.Gerçekten efsane olacak :) Oyunda düşünülen imkanlar çok güzel.Gerçekten çok serbestsiniz, bu gerçek bir ortaçağ hayatı yaşamak gibi bişey olucak.[signature][hline]Eğer yahudi Marksizm ile bir zafer kazanırsa başına giyeceği taç insanlığın cenaze tacı olacaktır.İşte o zaman dünya, milyonlarca yıl önce olduğu gibi boşlukta üzerinde bir tek insan kalmadan dönecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Ya arkadaşım artık yeter lütfen herkesin resimlerden ya da video lardan görebileceği şeyleri söylemeyi bırakya madem beta tester sın biraz anlat, benim yazdıklarımla senin yazacakların aynı olmaz sonuçta benimli bir nevi teorik.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 ilginc bi gorusme cıkıs tarıhı ve oyunun o tarıhtekı durumu ıle gelısmelerden bahsedılmıs. OOD evening everyone, in order to give quick and satisfactory answers to all the questions that have been asked (and there were many!), we chose to split them in two parts. The first series of questions will be answered tonight, the second part will be answered during the next DevChat, scheduled during the week of the 29th August 2005. Thanks for your understanding! Q: What is nobility, and what about the political options coming with it? A: Lords will take and hold strongholds in the first version of DnL. Political decisions concerning the economic life of their domains will come 6 months after release. Q: Will everyone be able to enter our house, or will the owner have to grant access rights? Or will the owner be the only person able to enter his/her own house ? A: The owner can give access to someone for a visit. Q: You said we wouldn’t be able to build our houses at the exact location we wanted. But will we have some kind of organization in order to avoid excess like in SWG? A: Construction zone will be defined beforehand, near the cities. Density is controlled by terrain size. The type of terrain can influence the type of construction. Q: Will we have items (either looted or crafted) that will have no function but to give more depth to the game? Flower pots, paintings for our houses, etc. A: Yes, you will have furniture, paintings, plants for your terrain, trees, ornaments. Q: Will the partnership with SNAILGAME bring graphic enhancements? Showing screenshots Before/After would be the most simple and the most obvious. A: SNAILGAME is working on new 3D elements, not on teh enhancement of already-existing elements. We will show you the results of this partnership. Q: Will members from AD have their own characters (as game masters and players, alternatively)? A: Our game masters will have some tools available, one of them being specific characters they can use. Q: How frequently will patches be released? (not including hotfixes) A: During the launch period, patches will be released several times a week, then on a regular basis. Frequency hasn’t been defined yet. Q: Do you still plan locations in Ganareth offering adult content? Can we get some more information about it? (are they like forbidden cities?) A: There will be no adult content. This suggestion had been made on the forums, but for now we do not plan to develop this. Q: Will there be buildings with a kind of fighting ring or arena, and a bar? A: There will be small arenas. The idea of adding a bar to them is pretty good. Q: Will there be platforms in villages, that preachers, politics, artists and other actors can use? A: Every village will have its own main place. Q: We already know that GMs will organize events. We know that many players are looking forward to these features: do you plan to stage many small events, or few events related to an ongoing storyline? A: Many events, as well as many intrigues that will spread over a long timeline. Q: Will players be able to own a tavern, or to replace a NPC that already owns one? A: No, this feature will not be available Q: Will we be able to attack transportation dragons? A: No, transportations are considered safe places. Q: Will we have in-game money games? A: We will add simple games, so why not adding money games as well. Q: When we are getting close to a date, can we get an ee-mail notice, in order not to have to log in to check the stars configuration (for spells, crafting, etc.) . R: No. Q: Will we have a collector version of the game, in addition to the standard version? A: A collector version will be available in 2006, not for the November 2005 release. Q: What are the different payment options available? Will there be pre-paid cards as in World of Warcraft, in order to allow easier access to younger players? A: There will be no pre-paid cards upon release, the only payment method will be online credit card. We are working together with a company that is specialized in online billings for transaction security. However, the Dark and Light November offer will offer options close to pre-paid cards. The November 2005 release will be 100% online. The game will be available for download on www.darkandlight.com. Q: We know that the action will be in the open, for the major part. But will there also be something to do inside buildings, besides taking fortresses? A: Very few things will occur inside buildings. We will however implement very spacious buildings. Q: Either upon release or thanks to a patch, will we be able to play a farmer? How can farms be tended, and what will be their range of action? A: Yes, in a future patch, economic skills will allow you to own and manage a farm. But in November, when Dark and Light is released, the in-game timel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Bu q&a dan bazı şeyleri yazıcaktım iyi olmuş koyduğun. :D[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 eline sağlık dre... yazdıkların d&l topluluğunu biraz daha bilgili olarak oyuna "akıtıcak" :)[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki: pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Şimdi geçelim bu mu olmalı şu mu olmalı kısmımız class lara :D Archer Öncelikle Fighter`ın bir alt class`ıdır, yani başlangıçta fighter yolunu seçerek archer olunabilir Tahmin edebileceğiniz gibi hem tüm "bow" türlerinde hemde "thrown weapon" da ustalaşabilirler. Genelde keskin gözleri yüzünden gurupların "scout" görevini üstlenirler. Ranger class`ının aksine pet`leri yoktur yalnız savaşırlar lakin meydana getirdikleri hasar çok daha fazladır. Oyunun en yüksek hasar veren class`larından biri olmasının bir diğer sebebi ise oklarını büyüleyebilmesi ya da doğadaki elementleri oklarına ekleyebilmesidir. En kolay öldürebilecekleri class caster sınıfıdır, fakat archer`lar savaşlarda ön saflarda olamayacağı için bir caster`ı bulmasıda zordur.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 open beta mı artık?[signature][hline]enjoy the silence arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 yav bu durumlar beni endiselendiriyor bu sunu su bunu kesebilir die o zaman oyunun genelde tek basina oynanabilirligi azaliyor sonucta melee savasan mobların bulundugu dungeona archerla gıremezsın demek. acıkcası oyunda gruba baglı kalmadanda bısıler yapılabılmelı ıstıyorum ben. neyse sen anlattıkca bılgımız dahada derınlesecek sanırım. nası da tembele verdık kendımızı :)[signature][hline]Army Captain of Vader Dark Jedi Knight Guardian of [RIP] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad(master as) sadness(dark jedi knight) eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Abi bence solo yu direk silsin yada ilk 10 level solo yapilabilsin ama 10 leveldan sonra yaratıklar gittikçe buyuyecek daha guçlenecek sonuçta dark&light real time a baya yakın bir oyun ve duşundugunuzde karşınıza gelen kocaman ayıcık veya dragonu tek başına oldurememelisin.[signature][hline]Sagopa Kajmer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 level atlamak fazla zor değil ztn şuan, (betada) Thiefderim ben.İlerde sanırım assasin seçebiliyoruz.Çok zevkli bunlarla oynamak ayrıca epic questlerle shaman veya barbarian diye iki ayrı classa gidebiliyoruz.Shaman olmayı da çok isterdim Assasinin özellikleri gerçekten mükemmel.Çok gerçekçi ve çok güzel backstab yapabiliyosan ağır zırhlı warriorları bile öldürebiliyosun.Gerçek bi assasin de öyle olmalı zaten. [Bu mesaj KahnX tarafından 23 Eylül 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 umarım solosu kuvvetlı olur. sen lvl 10 dan sona olmasın demısın ama ben o solosuzluktan nası baydıım bı bılsen. swg den eq2 ye gectıydım 42 kahrolası lvl da wızard yaptım son 8 kaldıydı artık dayanamaz oldum hıc bı oyundan bu derece nefret ettıgımı hatırlkamıyorum kasmasından gezmesıne sokaga cıkıp ıllakı kendıne bı grup bulman lazımdı. aksam eve gelecen ısten 2 saat takılacan mumkunmu oynamak once 2 saat grupo ıcın ugrasıcan aynı lvl ayarlıcan sona fıkır bırlıgıne varacan. sonada herkesın senın kadar ıyı oynaması ıcın yalvaracan kı dungeonda daalmayasın. sona mesala wow a gectım baslarda solo ıdı gerek yoktu baskasına. sona ılk dungeon dumur grubun yoksa ne oradakı quest bıter ne de oarada xp kasabılırsın. sona dısarı cıkıp yıne kasabılıyodun ama 60 oldun olay bıttı asla ve asla tek basına gıdıpde lvl ında bı yerde adam kesemezsın. olay bıtmıstır. bu grup olayına ole bı antı patım varkı anlatamam. ben en fazla 2 kısı bılemedın 3 kısı beraber takılabılecegım bı ceteyle ıs bıtırmeyı sevıyorum. elbettekı cok zor yerler kalabalıklar da olabılır ama bana sacma gelıyor. bu kadar kasamaya ne gerek var. tabe sonucta zevkler ve renkler ıste.[signature][hline]Army Captain of Vader Dark Jedi Knight Guardian of [RIP] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad(master as) sadness(dark jedi knight) eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Khanx den yine kaçamak cevaplar herzaman olduğu gibi, bide üstüne üstlük hiç hissetmiyo tonla laf soktuk. :D Neyse efendim fear sistemi(kim kimi alır sistemi diyebiliriz) sadece pvp için geçerli, oyunda tabiki bazı öncelikli class lar (caster gibi) rahatlıkla solo oynayabilecek ki oyunda explorer diye bir meslek var yani ful solo. :D[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar