Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davulcular Ders Almalımıdır...

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

Birçok topicte artık davul muhabbetinde bi anlaşmazlık oluyor bu ders alma almama konusunda buraya yorumlarınızı yazınki yeni başlıcaklar bilgi edinebilsin..

Bence farketmez ama kişinin tarzını belirlemesi için ders almaması lazım yani bir çok hoca kendi stilllerini öğretiyor (dediğim gibi bende dahildim buna ama artık yapmıyorum)

Bence gidin ders almaya nota dersinizi alın ve çıkın sen sağ ben selamet diyin çıkarkende..

Ders almadım ama kendi tarzımı yarattım bilenler biliyor beğenenlerde çok saolsunlar bence bi deneyin kendi başınıza yapmayı eğer olmazsa ders alın...[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Sosyal ağlarda paylaş

bence davulcu eğer kendi kimliğini kazanmak istiyorsa kendi çalışmalıdır. ama şöyle dieim başlangıç için bi kaç ders alınmalı.
baget tutuşu olsun , notasyon olsun , armoni olsun , ritm bilgisi olsun bi başlangıç alıp gerisini kendi kazanmalıdır. şahsen öyle yaptım 1 sene dede nickli hocadan ders aldım bütün temel bilgilerimi çok sağlam oturttum ve kendim kastım şu an çok ta iyi çalıyorum allahıma şükür. bnm tavsiyelerim bu.
bu arada yeni başlayan arkadaşlara pad egzersizlerini şiddetle ve hiddetle tavsiye ediyorum..[signature][hline]Viva La SémiH
irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !!

bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki:
kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık

Sosyal ağlarda paylaş

Ben ders alınmalı diyorum öle çok ağar bi eğitim olmasına gerek yok ama baget tutus stilini iyi secmek lazım dünyada gecerliliği olan bazı tarzlar var almandı fransızdı en azından her profesyonel davulcu bunları bilir kendi tarzı başka bu başka ben bu stilleri örenmenin çok gerektiğini düşünüyorum mesela double vurularda ellerin ne kadar hızlı olursa olsun ufak bi teknik var onu bilmezsen senden çok daha ezik biri senden daha hızlı çalabilir :D Sorası insanın yeteneğine kalmıs bişey disiplin ve yetenek ama şu stick control olayını ve nota bilgiisini örenene kadar ders gereklidir diyorum :)[signature][hline]Blind Guardian
[Ophélia, Human Warlock - Ragnaros]
Sosyal ağlarda paylaş

eet bende 1 yıl bornovadaki ragıp a gittim. iyi oldu ama herif traditional a alıştırdı beni normale geçmek zor oldu. Gerçi ikisinide kullanıyorum şuanda ama sadece metal vs çalmak için harcadığım süre uzadı ve uzuyor. jazz da güzel tabide zor be abi.

çalışmak çalışmak çalışmak işte bütün mesele bu...[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Sosyal ağlarda paylaş

alın ders alın. sonra tablarda gördüğünüze bunlar ne lan diye bakmayın. gördüğünüzü çalın. kulakla bi yere kadar. ritm tutmayı öğrenin 4/4 luk herkes calar sonra ben 6/8 lik cal dediğimde yine afallamayın =)
o yüzden ders alın arkadaslar.[signature][hline]| tóqqíé || garbagé || sadece.gen.tr |
| drum-tr || tama || víc fírth |
Sosyal ağlarda paylaş

ben Redall'ın dediklerine katılıyorum.Uzun süre ders almak insanı kurs aldığı hocanın küçük bir kopyası yapıyor.Onun yerine bence bissürü kaynak ve insandan bişeyler kapmak lazım.Çok dinleyip çok alıştırma yapmak lazım.Ders almak belki direk 0 dan başlayanlara bitakım basit bilgileri ve teknikleri öğrenmelerinde yardımcı olabilir.Ama kısa vadede.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi müzik aletini öğrenirken bence ilk önce o aletten iyi anlayan bi arkadaşınız olmalı. Gitar olsun,davul olsun farketmez. O size göstermeli başlangıcı. Sonra siz çalışarak geliştirmelisiniz. Takıldığınız yerlerde falan arkadaşınıza danışmalısınız. En güzel yol bu bence[signature][hline]N i g h t w i s h
Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria)
Burning Legion

Nerf Shaman!
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ders almaya ihtiyacım var diye düşünüyorum yeni şeyler öğrenmek açısından [teknik açıdan değil].

Tekniğim zaten iyi ama evde davul setim yok o yüzden evde kickpad+pad ile çalışıyorum davul olmadan o kadar da gelişmez diye düşünüyorum yani teknik olarak geliştirebilirim sonuçta kick+baget var ama yaratıcılık + kalite açısından gelişmez diye düşünüyorum o yüzden 2 sene önce bıraktığım hiphop a tekrar başlıycam.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie, 29 Ekim 2005 10:57 tarihinde demiş ki:
alın ders alın. sonra tablarda gördüğünüze bunlar ne lan diye bakmayın. gördüğünüzü çalın. kulakla bi yere kadar. ritm tutmayı öğrenin 4/4 luk herkes calar sonra ben 6/8 lik cal dediğimde yine afallamayın =)
o yüzden ders alın arkadaslar.

Yoo bana hiphop da kimse öğretmedi 4/4 nedir 7/4 nedir ama ben şu an 19/16 çalabiliorum ayrıca 7/8 9/8 vs vs hepsinin teorisini bilip çalabiliorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence öğrenmen gereken teknikleri oturtana kadar kesinlikle alınmalıdır.Kimse kendi kendine teknik geliştiremez bana göre.Ama kendi kimliğini almaya başladıgın zaman oazman istedğin kişiliği davula oturtabilirsin..[signature][hline]I'm enbodyment of Antichrist
I'm living for my own Demise

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Demise, 29 Ekim 2005 17:57 tarihinde demiş ki:
Bence öğrenmen gereken teknikleri oturtana kadar kesinlikle alınmalıdır.Kimse kendi kendine teknik geliştiremez bana göre.Ama kendi kimliğini almaya başladıgın zaman oazman istedğin kişiliği davula oturtabilirsin..

kesinlikle...[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lizardking, 29 Ekim 2005 18:43 tarihinde demiş ki:
5 sene sonra yetenekliyim kendim öğrendim demek mi?
2 sene sonra evet ders aldım ve şu an iyi çalıyorum demekmi?
işte asıl mesele bu

Canım benim

Sen John Bonham Amcanın bu sözleri yukardan okudugunda sana neler yapabileceği hakkında hiç düşündünmü...

Canım..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RedallHoor, 02 Kasım 2005 13:22 tarihinde demiş ki:
said:
lizardking, 29 Ekim 2005 18:43 tarihinde demiş ki:
5 sene sonra yetenekliyim kendim öğrendim demek mi?
2 sene sonra evet ders aldım ve şu an iyi çalıyorum demekmi?
işte asıl mesele bu

Canım benim

Sen John Bonham Amcanın bu sözleri yukardan okudugunda sana neler yapabileceği hakkında hiç düşündünmü...

Canım..

çoğunluk ders almadan kısa sürede ritm kapıcak kadar yetenekli diil.. herkes 4 şişe viski içip ölmüyo..
bende çaldığım enstrümanları notasız cart sız curtsuz öğrendim anlıyorum ne dediğini ama herkes sen ben de diil..

gülüm[signature][hline]~o O
COMFORTABLY NUMB
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...