Prawler Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 1 Kasım 2005 - Emin çölaşan BAYRAK AÇIKLAMASI Pazar günkü yazımda İstanbul’da Midillili Ali Reis Camii'ne asılan Türk bayrağının Beykoz Kaymakamı tarafından verilen emirle indirildiğini yazmıştım. Kaymakam Cengiz Gökçe'den dün gelen açıklamayı özetliyorum: Türk Bayrağı Kanunu ve uygulamayı gösteren Türk Bayrağı tüzüğünde (kamu binaları dışında) bayrak çekilmesi ve konulması mahalli mülki amirin iznine bağlıdır denilmektedir. Söz konusu yere (yazımda belirttiğim camiye) bayrak direği dikilmesi ile ilgili Kaymakamlığımıza herhangi bir müracaatları olmamıştır. Ayrıca şanlı bayrağımızı herkes aklına geldiği yere asamaz. Camiler kamu kurumu olmadığı için kanun emri yerine getirilmiştir. (Yani bayrak camiden indirilmiştir!) Bilgilerinize sunulur. Camiye bayrak çekiyorsunuz ve kaymakam tarafından verilen emirle indiriliyor!.. Cami kamu kurumu değil! O halde bayramlarda evlerimize, binalarımıza astıklarımız ne oluyor? Evlerimiz kamu kurumu mu! Kaymakam Bey, O bayrak camide asılı kalsın; deseydi yasayı mı çiğnemiş olurdu? Sicili mi bozulurdu? Tıkandım kaldım, yorum yapamadım! ----------------------------------------------------------- Bu da güzel kaymakamlarımız artık güzide camiilerimize asılan Türk bayrağını da indiriyorlar, bakalım daha neler görecez? [signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! [Bu mesaj Prawler tarafından 01 Kasım 2005 11:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Türkiye alakasız ve saçma işler cenneti[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 kaymakamın yaptığı doğru,hatta orduevlerindeki lojmanlarda dahi bayramlar dışında bayrak asılmaz,her evdede direk olmasına rağmen,ordu Türkiye düşmanı mı? yasalar neyse o uygulanır,kamu binaları,okullar gibi yerler dışındaki hiçbiryere bayrak asamazsın,izin alman gerekir. Sizin evinize astıklarınıza,kısacaca,göz yumuluyor.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Yani biz şimdi evlere bayrak asıyoruz? Asamazmıyız? Kaymakam bey resmen bir kılıf uydurmaya çalışmış bayrağı camiden kaldırmak için. Bayrak orda dursa ne olacak ki ? Bir tarafı mı şişecek adamın?. Hani müslüman, cumhuriyetle yönetilen laik bir ülkeydik? Nerede? Camiye asılan bayrağı indirerek mi sağlayacaz bunu?[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: Prawler, 01 Kasım 2005 11:32 tarihinde demiş ki: Yani biz şimdi evlere bayrak asıyoruz? Asamazmıyız? asamazsın,yasak. ama göz yumuluyor. bayram olduğu için.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Nasıl yasak ya. Bizim lojman mesela bayrak asmazsan cezası var.[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 hatta kanunuda gösteriyorum "Madde 6 - Bu kanun hükümlerine ve yapılacak nizamnameye muhalif olarak bayrak yapmak ve satmak yasaktır. Bu yasağa aykırı gidenler, Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesine göre cezalandırılır. Nizamnameye muhalif olarak çekilmiş bayraklar mahallin en büyük mülkiye memuru emrile indirilir." kaynak[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 öehh amma garip bi durum, cami kamu kuruluşu değil tamam da bayrak asınca da bişi olmaz ki? ya da evime bayrak asamaz mıyım ben?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Aslıdan biraz daha farklı düşününce abartılıcak bişey yok diyebilirim. Yani avrupadaki kaç klisede bayrak asılıki. bütün bu yerler ibadet mekanları. Yani yabancı olup Müslüman olan insanlarda var bu ülkede. Müslüman olmak için Türk olma gibi bir zorunluluk yok. Bayrak orda her ne kadar milli olsada politik bir görüntüde sergileyebilir diye düşünüyorum. Fazla abartılıcak bişey yok.Ordan bayragı kaldıran kaymakamın odasına gidip bakmak lazım.Masasında bayrak ve arkasın Atatürk Portresi yoksa o zaman gereken yapılır..[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın." [Bu mesaj Eternal tarafından 01 Kasım 2005 11:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: fede, 01 Kasım 2005 11:36 tarihinde demiş ki: Nasıl yasak ya. Bizim lojman mesela bayrak asmazsan cezası var. ciddi misin? ben yasak diye hatırlıyordum,bayrak asmak derken evin balkonundaki bayrak direğinden bahsediyoruz değil mi? [spo1=bayrağın çekilip indirilmesi]Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi Madde 3 - Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır. Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur. (Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır. (Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeyeceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir[/spo][signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Bizimki tsk lojmanı. Bayramlarda balkonuna bayrak asmayanlara uyarı veriyolar takibe alıyolar...[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 bana bayrak asılması sorun gibi gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: fede, 01 Kasım 2005 11:42 tarihinde demiş ki: Bizimki tsk lojmanı. Bayramlarda balkonuna bayrak asmayanlara uyarı veriyolar takibe alıyolar... yok zaten bayramlar dışında demiş olmam lazım,dememişsem kusura bakma,sen haklısın. bayramlar dışında asamıyorsunuz ama değil mi?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 orasını bilemiyorum işte bayramdan sonra bi kaç gün asılı unuttuğumuzda gelip hususi indirin demiyolar, zaten bence diyemezler de. olay çıkar heralde[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rai_Guy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Burası Türkiye başka ne diyebilirsinki alışmış olmanız lasımdı.Bayrağımızı yakanlar için asarız keseri diyoruz asıp gösterenler için yasak ilgiç memleket canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Abi benim bu ülkeye kafam girsin dicem fazla gelcek ondan tıkandım bende yorum yapamıyorum yani.[signature][hline]!!!nisriG MafaK [Bu mesaj Davion tarafından 01 Kasım 2005 12:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 nasıl yasaksa bayramda zabıtalar geziyordu bayrak asmayan iş yerlerini tespit etmek için ?[signature][hline]www.edepom.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 işte yok zart kurumu yok kamu yok halk kurumu yok şöle davranmayalım,yok böle örtünme olmasın gibi saçma sapan şeler çıkmaya devam ettikçe bu tür bayraklar asılamamaya,indirilmemeye devam edecek.. yada acilen bu saçma şeler hakkında düzenleme yapılacak başka bi şey diil.[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi.. malik dixon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: fede, 01 Kasım 2005 11:30 tarihinde demiş ki: Türkiye alakasız ve saçma işler cenneti [signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
realdarkbeck Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 doğrudur aslında heryere bayrak asılmaz. kalsa iyi olurdu benim düşünceme göre.ne olacak ki yani.. ama kaymakamda da suç bulmamak lazım görevini yapmış adam. kanunlar böyle.[signature][hline]"And it feels like i'm flying above you dream that i'm dying to find the truth seems like your trying to bring me down back down to earth back down to earth ..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ruby Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 ne yani kaymakam yasak oldugu için indirmiş öyle mi?????????????benim de buna inanana kafam girsin!!! elbirliği yapıp yıkmaya çalışıyorlar ,iran'a çevirecekler! yine aynı şeyler biliyorum ama 50 kere de soylense yanlış yapan yanlışından vazgecmiyor...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
innkeeper Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 saçmalamayın yahu! camiden bayrak indirilmesi ile şeriatin, irana benzetilmenin ilgisi nedir? eger geregi indirilmesi yönünde ise indirilir, bizim evin tam köşesinde de cami var, orada da hiç bayrak görmedim bugüne dek. işin aslı, bugüne dek bayrak asılan cami görmedim. bayrak asan kilise gördünüz mü? ben onuda görmedim. patrikhane'de görmedim. bayrakların ne işi var ibadethanede. bayrak belirli yerlere asılır, aslında tabirde yanlış, bayrak asılmaz, "çekilir". bir adabı vardır ona uygun davranılır. bir kurum binasına asılacak ise o binada "gönder" vardır, bayrak oraya "çekilir". hiçbir camiide "gönder" bulunmadığına göre, camiler bayrak asılması için düşünülen mekanlar da değildir, o yüzden asılmaması doğaldır. birde bayramlarda adettir, evlere asılır. onun mantığıda kurtuluş savaşını bu halk verdiği için, bayrağın asıl sahibi ve koruyucusuda yine bu halktır, anlamındadır. emin çölaşan'a da pes doğrusu. en ufak noktayı alıp dağ etmekde, ufacık su birikintisinde fırtınalar kopartmakta üstüne yok. bu tür toplumu etkileme gücü olan kişilerin, pireyi deve yapmaması gerekiyor. toplum galeyana getirmenin, boş yere suni poplemik çıkarmanın sağlayacağı bir fayda göremiyorum. zaten yeterince derdimiz var, bu tarz konuları alıp konuyu büyüterek arşa degdirmenin, bambaşka yerlere doğru çekmenin anlamı nedir ki? bu halk çok çekti "pireyi deve yapan" kişilerden, kışkırtılmaktan, galeyana gelmekten bir nevi sevinç duyan yapımız var. o yüzden kolay "gaza geliyoruz". sırf bu yüzden dahi yüksek tirajlı bir gazetede yazı yazan kişilerin, bazı konuları yazarken bir kaç defa düşünmesi gerekiyor. bir takım kimseler, giderek daha fazla "yükleniyor". eninde sonunda bu birikim, bu yüklenme bi yerlerden patlar. aşırı dinci kesimin aydınları otele tıkıp yakması ile, aydınların aşırı dinci kimseleri linç etmesi arasında fark yoktur. ikiside katliamdır, ikiside insanlık ayıbıdır, ikiside kardeş kıyımıdır. siz siz olun, ne "gaza gelin", nede "gaza getirenlere" hoş gözle bakın. bu ülke bir mozaik, içerisinde aşırı dincisinden, dini bütün insanından, ateistine dek herkes birlikte yaşıyor. bir grubu eğer çok iterseniz, oda sizi tepmeye başlar. son zamanlarda giderek daha bir artıyor bu itişme tepişme. 80 öncesinde yaşanan sag-sol çatışmasını, 21. yyda farklı isimlerle yaşarsak asıl o zaman atatürk mezarından kalkıp yüzümüze tükürebilir. bu forumda dahi görüyorum bazen, muhafazakar veya dini bütün insanlar bulunmakta, bu kişiler bir yorum getirdiğinde fırtınalar kopuyor. her "allahu ekber" diyen "hizbullahçı" değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
realdarkbeck Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 said: ruby, 02 Kasım 2005 04:51 tarihinde demiş ki: ne yani kaymakam yasak oldugu için indirmiş öyle mi?????????????benim de buna inanana kafam girsin!!! elbirliği yapıp yıkmaya çalışıyorlar ,iran'a çevirecekler! yine aynı şeyler biliyorum ama 50 kere de soylense yanlış yapan yanlışından vazgecmiyor...! yaa şimdi her boga da paranoya yapmayın be.. adamın neci olduğunu nerden biliosunuz ki?. hemen ülkeyi yıkçaklar dökçekler moduna giriyosunuz.. bir bayrak kaldırmayla bir bog yapamazlar ki camiden kaldırmış herif. ve bu yaptığı da yasa gereğidir. bu arada kafam girsn filan demişin buna cevap vermiorum ama sen biraz tavırlarına çeki düzen ver.[signature][hline]"And it feels like i'm flying above you dream that i'm dying to find the truth seems like your trying to bring me down back down to earth back down to earth ..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
realdarkbeck Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 said: innkeeper, 02 Kasım 2005 05:48 tarihinde demiş ki: saçmalamayın yahu! camiden bayrak indirilmesi ile şeriatin, irana benzetilmenin ilgisi nedir? eger geregi indirilmesi yönünde ise indirilir, bizim evin tam köşesinde de cami var, orada da hiç bayrak görmedim bugüne dek. işin aslı, bugüne dek bayrak asılan cami görmedim. bayrak asan kilise gördünüz mü? ben onuda görmedim. patrikhane'de görmedim. bayrakların ne işi var ibadethanede. bayrak belirli yerlere asılır, aslında tabirde yanlış, bayrak asılmaz, "çekilir". bir adabı vardır ona uygun davranılır. bir kurum binasına asılacak ise o binada "gönder" vardır, bayrak oraya "çekilir". hiçbir camiide "gönder" bulunmadığına göre, camiler bayrak asılması için düşünülen mekanlar da değildir, o yüzden asılmaması doğaldır. birde bayramlarda adettir, evlere asılır. onun mantığıda kurtuluş savaşını bu halk verdiği için, bayrağın asıl sahibi ve koruyucusuda yine bu halktır, anlamındadır. emin çölaşan'a da pes doğrusu. en ufak noktayı alıp dağ etmekde, ufacık su birikintisinde fırtınalar kopartmakta üstüne yok. bu tür toplumu etkileme gücü olan kişilerin, pireyi deve yapmaması gerekiyor. toplum galeyana getirmenin, boş yere suni poplemik çıkarmanın sağlayacağı bir fayda göremiyorum. zaten yeterince derdimiz var, bu tarz konuları alıp konuyu büyüterek arşa degdirmenin, bambaşka yerlere doğru çekmenin anlamı nedir ki? bu halk çok çekti "pireyi deve yapan" kişilerden, kışkırtılmaktan, galeyana gelmekten bir nevi sevinç duyan yapımız var. o yüzden kolay "gaza geliyoruz". sırf bu yüzden dahi yüksek tirajlı bir gazetede yazı yazan kişilerin, bazı konuları yazarken bir kaç defa düşünmesi gerekiyor. bir takım kimseler, giderek daha fazla "yükleniyor". eninde sonunda bu birikim, bu yüklenme bi yerlerden patlar. aşırı dinci kesimin aydınları otele tıkıp yakması ile, aydınların aşırı dinci kimseleri linç etmesi arasında fark yoktur. ikiside katliamdır, ikiside insanlık ayıbıdır, ikiside kardeş kıyımıdır. siz siz olun, ne "gaza gelin", nede "gaza getirenlere" hoş gözle bakın. bu ülke bir mozaik, içerisinde aşırı dincisinden, dini bütün insanından, ateistine dek herkes birlikte yaşıyor. bir grubu eğer çok iterseniz, oda sizi tepmeye başlar. son zamanlarda giderek daha bir artıyor bu itişme tepişme. 80 öncesinde yaşanan sag-sol çatışmasını, 21. yyda farklı isimlerle yaşarsak asıl o zaman atatürk mezarından kalkıp yüzümüze tükürebilir. bu forumda dahi görüyorum bazen, muhafazakar veya dini bütün insanlar bulunmakta, bu kişiler bir yorum getirdiğinde fırtınalar kopuyor. her "allahu ekber" diyen "hizbullahçı" değildir. +1 hocam bunu gel de bazılarına anlat. osuruktan, savaş çıkarır bunlar.[signature][hline]"And it feels like i'm flying above you dream that i'm dying to find the truth seems like your trying to bring me down back down to earth back down to earth ..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 bayrak olayı yasalrla belırlenmıstır oyle herkes ıstedıgı yere bayrak asamaz sımdı bayragın bulundugu bınada yuksek mevkıde olması laızm mısal saygı olarak ama bızım zmeın kattakı komsu penceresıne asıyor bayrak asagıda yerlerde surunuyor o olmaz işte veya en basıtı kendı odamda var zamaında yatagımın basucuna cıvılemiştim sonra ust kısmını kullandım bayrak aşagıda kaldı bu bıle cok yanlış eskıden hatta dahada katıydı kurallar ısal gumrukler meclıs anıtkabır vs dısında bayrak devamlı gonderde durmazdı okullar mısal pazartesı bayragı ındırır cuma gunude cekerlerdı (tam tersıde olabılır hafızam gıdık bıraz) ve bu bır toren eşlıgınde yapılırdı marş okunurken hızlı hızlı cekılıcek ındırılıyorsa yavas yavas ındırılıcek bunu bıle yapmassan hapıs cezası fılan var hatta bayragı gıysılerınıze bastırıp gıyemessınız bıle bı defıle yapılmıstıda mankenelre bıle dava acmıslardı yada gerızekalı hulya avsar bayram kutlamalarında turk bayragı basılmıs balonları dans ederken tekmeledı dıye savcılıga suc duyurusunda bulunmuslardı emın colasan ı genelde severım de burda topyekun sacmalamıs bu ulkede şeriatcılar bıle turk bayragını sever cunkı, terorıstler fılan sevmez anca kurtulus savasını yaparken ataturkun yanında en koyu komunıstınden tutun en koyu dıncısıne ve en fanatık lıberalıne kadar bınbır ıdeolojıden adam vardı ama o zaman bagımsızlıgı ve ıstıklalı olmıyan bır ulkede rejım bıle tartışmanın sacma olucagını cogu bıldıgınden omuz omuza savastılar ve bırbırlerıyle fazla surtusmedıler aksı halde dusman yenılemezdı zaten olan cumhurıyetın ılanından sonra oldu kızılca kıyamet koptu herkes bırbırıne gırdı vs vs cunkı dış tehdıt azalınca bırbırlerını yemeye vakıt bulabıldıler ıstıklal savasında omuz omuza carpısanlar savastan sonra bırbırının can dusmanı oldular ama herbırı bu bayragın degerını bılıyordu bakıs acıları degısıktı sadece bu demek degılkı serıatcılar turk bayragına dusman bızım apartmanda koyu bır molla var mısal adam bayramda evının dort yanına asıyor bayragı mıllette sasırıyor anlamadıkalrı ıse sonucta bu adamalr vatan haını fılan degıl kendılerınce dogru bızce yanlıs temelı tamamen egıtım ve yetıstırılmelerıne baglı bır bakıs acısına sahıpler ve eyleme gecmemıs her dusunceyede saygı duymak lazım[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar