Davion Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 C programlama dilinin AT&T Bell Laboratuvarları'nda dünyaya merhaba dediği ilk kodlar bunlarmış hoş bişey. said: #include int main( void ) { printf( "Hello World!n" ); return 0; }[signature][hline]!!!nisriG MafaK [Bu mesaj Davion tarafından 31 Ekim 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 her dilde sadece C için değil ekrana yazma olayı ilk öğretilir ve "Hello World" yazdırılır. Her ne kadar şimdi "Merhaba Bu Benin ilk pascal programım" gibi şeyler yazılsada. ayrıca başlıkla ilgili bir soru...Dünya da ilk program C ile mi yapılmış?[signature][hline]*telefon çalar* -Alo? -Alo ben aslı naber canım seni birazdan arayacağım onu söylemek için aradım,hadi byess.. -*telefon kapanmıştır* Sarışın işte.. [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Valla bilemiyorum gördüğüm yerde böyle bişey yazıyordu. Ama 1950 ila 60'lı yıllarda c geliştirildiğine göre sanırım onunladır. Anlamam programlamadan.[signature][hline]!!!nisriG MafaK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 külliyen yalan mantık almıyo bi kere c dili yukardan mı indi :)[signature][hline]darkening Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 En alt seviye programlama dili Assembly'dir.Tam bir programlama dili bile sayılmaz. Ayrıntılı bilgi : http://www.byte.com.tr/makaleler/default.asp/Gorev/MakaleGoster/Makale/46 [Bu mesaj Viskhii tarafından 31 Ekim 2005 17:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 +1 Assembler kodlamadır bence de ilk olan.[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 yanlış biliyor da olabilirim ama fortran ve pascal c den önce ortalardaydı.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: Davion, 31 Ekim 2005 17:32 tarihinde demiş ki: C programlama dilinin AT&T Bell Laboratuvarları'nda dünyaya merhaba dediği ilk kodlar bunlarmışc'nin merhaba demesiyle dünyadaki ilk program kodları farklı.. başlıkla mesaj çelişir gibi olmuş. zira ilk programın kodları dersen kavga çıkabilir. rahan assembly sever, assembly der. ben hesap makinesi ilk bilgisayarsa ilk kod entegre devrelerin dizilişidir derim.. uzaar gider.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deejay17 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 okulda öğrendiydik ama unuttum... c 3. nesil falan ilk dil değil kesinlikle[signature][hline]Absolutely ABSOLUT. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: Arthur_HellsFire, 31 Ekim 2005 17:44 tarihinde demiş ki: külliyen yalan mantık almıyo bi kere c dili yukardan mı indi :) +1 :) Bu başlığın mantığıyla response.write "Merhaba Dünya" Response.Write("Merhaba Dünya"); gibi kodlarda aynı konumda oluyor... Nasıl olsa hangi dile başlarsan başla böyle başlıyorsun. Pascal C'nin atası olmalı... Tabi ki ilk program assembly... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 hayır bi kere o senin yazdığın program benim ilk yazdığım programım =) gelenektir zaten, programlama öğrenilirken ilk program hello world'dür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 c'yle yazilan ilk kod olmasin o?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki: bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 C'nın atası B'dir. B, Unix'in çeşitli bilgisayarlarda baştan aşağıya tekrardan yazılmadan uyarlamanın kolaylaştırılması için geliştirilmiştir. RISC işlemcilerde işlemci değiştiği zaman eski programı aynen kullanabilmek gibi bir şansınız yok malesef. Kullandığınız programı işlemciye göre tekrar derlemeniz gerekiyor. B Unix'e makyaj yapmak için yazılmıştır diyebilirsiniz. Bu dilin gelişmiş hali de C dir. Şimdi B dilinin amacını düşünün, onun gelişmiş hali olan C'yi düşünün ve bu dil ile ilk yazılan kodun ekrana "merhaba dünya" yazdırmak olma olasılığını düşünün. Çok şüpheli. :hmm: Ama derseniz ki programlama dili öğrenen birinin ilk yazdığı koddur. Evet genelde ilgi çeksin diye ekrana birşeyler yazıdırmayı tercih ederler. Hatta sonraki aşama o kodu loop'a sokup ekranı abuk sabuk yazılarla doldurmak olur genelde. Kimi sevgilisinin adını kimi tuttuğu takımı. Asıl komik olan bu loopdaki programı farklı birşey yazacakmış gibi süreki izleyenler.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Elemanda C dili ile yazılan ilk kodlar demiş zaten. Çok gerekli birşey değil ama doğru yazmış yani. Cümleyi doğru yazmış. Kodlar ilk midir değil midir bilemiyorum edik : başlığa yeni dikkat ettim. dışı yanlış içi doğru bunun : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu [Bu mesaj Zopik tarafından 01 Kasım 2005 00:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 evet hello world adetten dir zaten php, asp, delph, pascal, c vs. tüm dillerde önce bu yazılır htmlde bile =)[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 aaaaa "hello world" yaziyo!!!! aaa yine hello world yazdi!!! dur dur bekleyelim biraz belki imla hatasi yapar... :)[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 ilk ust seviye programlama dili fortran dir. c 1972 lerde cikmisti ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lonely Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 10 print "lan world, hello" 20 goto 10[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/ Deep Space aysiku : 2030100 Aşk; karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmanla, hıyarın teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: Mum_Chamber, 31 Ekim 2005 19:37 tarihinde demiş ki: rahan assembly sever, assembly der. ben hesap makinesi ilk bilgisayarsa ilk kod entegre devrelerin dizilişidir derim.. uzaar gider. kim? ben mi? c++ severim ya ben =) assembly'im vasat altı sayılır, asmyi maleboge a soracağnız. bir makinanın çalışmasını planlama işine programlama dersek benim bildiğim ilk programlama denen şey, açılıp kapanan switchlerle yapılıyormuş. (bir de akıl oyunları filminde bolcana silindirle hesap yapan bişi görmüştüm ama ney o hala bilmyorum) eğer ki makinanın kendi içindeki yapısına program dersek 1700 ler de mi 1800 lerde mi ilk mekanik hesap makinası var, onunki bile program sayılabilir herhal.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 01 Kasım 2005 03:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 said: Rahan, 01 Kasım 2005 03:44 tarihinde demiş ki: ...c++ severim ya ben =) ... abi yapma yaa. c++ bence cok boktan bi dil. bu dilde o da olsun bu da olsun, ulan eksik kalmasin sunlar da olsun derken stroustrup bokunu cikarmis isin. nerde java nin estetigi, C nin tutarliligi, asm nin "i got da poweeaaa" si. hic biri yok bence c++ da. kas yapiyim derken goz cikmis sadece.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 aa ne fazlasını gördün ya C++'ın? :) javada olmayan 3-4 tane kavram var bildiğim kadarıyla ama onlarda hep kullanılan şeyler. (operator overloadin, multiple inheritance, templateler, başka var mı?) tutarlıdan kasıt ney bilmem de ben dengesizlik yaptığını görmedim hiç, ayrıca kodun içine __asm{/*buraya asm*/} yazararktan asm gömebiliyorsun tabi yan etkileri sana kalmış.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 01 Kasım 2005 08:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 @rahan, ben dedim o tartışma uzar diye :P (sen bir ara asm'e sarmamış mıydın?) @wanderer, ben farklı açıdan bakardım misal. java'nın estetiği yerine bir işe yaramaması, asm'in "i've got the powaa" yerine adamın anasını ağlatmasını ön plana çıkarırdım. bunun yanında da c++'a orta karar derdim.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 linus torvalds'ın kitabından, kendi sözleriyle... Commodore VIC-20...1981...ilk programım programcılık geleneğinin gerektirdiği doğrultudaydı. 10 Print "HELLO WORLD" 20 Goto 10 Tamı tamına ondan beklediğim şeyi yapıyordu, ekranı yukarıdan aşağıya HELLO WORLD ile dolduruyordu. Sonsuza dek. Garip, müthiş bir duyguydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 ha bi ekleme yapmak istiyorum. ilk program ikinci dünya savaşında almanlar tarafından, telgrafla yollanan matris kodlarını decipher etmek üzere yazıldı. program sırf hardware'den oluşuyordu denebilir :), 1 ile 0 arasındaki farkı potansiyel farkı olarak algılama prensibi üzerine çalışıyordu. ilk 0 1 muhabbeti, yani machine code o zaman çıkmıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 "Dünya üzerindeki ilk yazılan kod" değilde "Dünya üzerindeki her programcının ilk yazdığı kod" demek doğru olur. Bunu yazan site ya anlatımda hata yapmış ya da programcılığın geçmişini fazla araştırmamışlar.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır. Anlayan: MALA.... MUŞTA... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar