Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyada Yazılan İlk Program'ın Kodları

Davion

Öne çıkan mesajlar

C programlama dilinin AT&T Bell Laboratuvarları'nda dünyaya merhaba dediği ilk kodlar bunlarmış hoş bişey.

said:
#include

int main( void )
{
printf( "Hello World!n" );
return 0;
}
[signature][hline]!!!nisriG MafaK

[Bu mesaj Davion tarafından 31 Ekim 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

her dilde sadece C için değil ekrana yazma olayı ilk öğretilir ve "Hello World" yazdırılır.

Her ne kadar şimdi "Merhaba Bu Benin ilk pascal programım" gibi şeyler yazılsada.

ayrıca başlıkla ilgili bir soru...Dünya da ilk program C ile mi yapılmış?[signature][hline]*telefon çalar*
-Alo?
-Alo ben aslı naber canım seni birazdan arayacağım onu söylemek için aradım,hadi byess..
-*telefon kapanmıştır* Sarışın işte..
[email protected]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 31 Ekim 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
C programlama dilinin AT&T Bell Laboratuvarları'nda dünyaya merhaba dediği ilk kodlar bunlarmış
c'nin merhaba demesiyle dünyadaki ilk program kodları farklı.. başlıkla mesaj çelişir gibi olmuş.

zira ilk programın kodları dersen kavga çıkabilir. rahan assembly sever, assembly der. ben hesap makinesi ilk bilgisayarsa ilk kod entegre devrelerin dizilişidir derim.. uzaar gider.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arthur_HellsFire, 31 Ekim 2005 17:44 tarihinde demiş ki:
külliyen yalan mantık almıyo bi kere c dili yukardan mı indi :)

+1 :)

Bu başlığın mantığıyla
response.write "Merhaba Dünya"
Response.Write("Merhaba Dünya");

gibi kodlarda aynı konumda oluyor... Nasıl olsa hangi dile başlarsan başla böyle başlıyorsun.

Pascal C'nin atası olmalı...
Tabi ki ilk program assembly...
Sosyal ağlarda paylaş

C'nın atası B'dir. B, Unix'in çeşitli bilgisayarlarda baştan aşağıya tekrardan yazılmadan uyarlamanın kolaylaştırılması için geliştirilmiştir. RISC işlemcilerde işlemci değiştiği zaman eski programı aynen kullanabilmek gibi bir şansınız yok malesef. Kullandığınız programı işlemciye göre tekrar derlemeniz gerekiyor. B Unix'e makyaj yapmak için yazılmıştır diyebilirsiniz. Bu dilin gelişmiş hali de C dir.

Şimdi B dilinin amacını düşünün, onun gelişmiş hali olan C'yi düşünün ve bu dil ile ilk yazılan kodun ekrana "merhaba dünya" yazdırmak olma olasılığını düşünün. Çok şüpheli. :hmm:

Ama derseniz ki programlama dili öğrenen birinin ilk yazdığı koddur. Evet genelde ilgi çeksin diye ekrana birşeyler yazıdırmayı tercih ederler. Hatta sonraki aşama o kodu loop'a sokup ekranı abuk sabuk yazılarla doldurmak olur genelde. Kimi sevgilisinin adını kimi tuttuğu takımı. Asıl komik olan bu loopdaki programı farklı birşey yazacakmış gibi süreki izleyenler.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Elemanda C dili ile yazılan ilk kodlar demiş zaten. Çok gerekli birşey değil ama doğru yazmış yani.

Cümleyi doğru yazmış. Kodlar ilk midir değil midir bilemiyorum
edik : başlığa yeni dikkat ettim. dışı yanlış içi doğru bunun : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu

[Bu mesaj Zopik tarafından 01 Kasım 2005 00:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 31 Ekim 2005 19:37 tarihinde demiş ki:
rahan assembly sever, assembly der. ben hesap makinesi ilk bilgisayarsa ilk kod entegre devrelerin dizilişidir derim.. uzaar gider.
kim? ben mi? c++ severim ya ben =) assembly'im vasat altı sayılır, asmyi maleboge a soracağnız.

bir makinanın çalışmasını planlama işine programlama dersek benim bildiğim ilk programlama denen şey, açılıp kapanan switchlerle yapılıyormuş. (bir de akıl oyunları filminde bolcana silindirle hesap yapan bişi görmüştüm ama ney o hala bilmyorum)
eğer ki makinanın kendi içindeki yapısına program dersek 1700 ler de mi 1800 lerde mi ilk mekanik hesap makinası var, onunki bile program sayılabilir herhal.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 01 Kasım 2005 03:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 01 Kasım 2005 03:44 tarihinde demiş ki:
...c++ severim ya ben =) ...

abi yapma yaa. c++ bence cok boktan bi dil. bu dilde o da olsun bu da olsun, ulan eksik kalmasin sunlar da olsun derken stroustrup bokunu cikarmis isin.

nerde java nin estetigi, C nin tutarliligi, asm nin "i got da poweeaaa" si. hic biri yok bence c++ da. kas yapiyim derken goz cikmis sadece.[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Sosyal ağlarda paylaş

aa ne fazlasını gördün ya C++'ın? :) javada olmayan 3-4 tane kavram var bildiğim kadarıyla ama onlarda hep kullanılan şeyler. (operator overloadin, multiple inheritance, templateler, başka var mı?)
tutarlıdan kasıt ney bilmem de ben dengesizlik yaptığını görmedim hiç, ayrıca kodun içine __asm{/*buraya asm*/} yazararktan asm gömebiliyorsun tabi yan etkileri sana kalmış.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 01 Kasım 2005 08:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan, ben dedim o tartışma uzar diye :P (sen bir ara asm'e sarmamış mıydın?)

@wanderer, ben farklı açıdan bakardım misal. java'nın estetiği yerine bir işe yaramaması, asm'in "i've got the powaa" yerine adamın anasını ağlatmasını ön plana çıkarırdım. bunun yanında da c++'a orta karar derdim.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

linus torvalds'ın kitabından, kendi sözleriyle...

Commodore VIC-20...1981...ilk programım programcılık geleneğinin gerektirdiği doğrultudaydı.

10 Print "HELLO WORLD"
20 Goto 10

Tamı tamına ondan beklediğim şeyi yapıyordu, ekranı yukarıdan aşağıya HELLO WORLD ile dolduruyordu. Sonsuza dek.
Garip, müthiş bir duyguydu.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi ekleme yapmak istiyorum. ilk program ikinci dünya savaşında almanlar tarafından, telgrafla yollanan matris kodlarını decipher etmek üzere yazıldı. program sırf hardware'den oluşuyordu denebilir :), 1 ile 0 arasındaki farkı potansiyel farkı olarak algılama prensibi üzerine çalışıyordu.

ilk 0 1 muhabbeti, yani machine code o zaman çıkmıştır
Sosyal ağlarda paylaş

"Dünya üzerindeki ilk yazılan kod" değilde "Dünya üzerindeki her programcının ilk yazdığı kod" demek doğru olur. Bunu yazan site ya anlatımda hata yapmış ya da programcılığın geçmişini fazla araştırmamışlar.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...