Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wikipedia Türkiye'ye Sahip Çıkalım.

Davion

Öne çıkan mesajlar

Özgür Ansiklopedi Wikipedia Türkiye'ye sahip çıkalım. En azından şu an olmasa bile bundan 15-20 sene sonra bile aktif halde olacak bu sitenin güncellenmesine yardımcı olalım. Ekşi sözlükte harcadığınız zamanı (bence orada harcanan zaman boş bi zaman) buraya harcarsanız ilerdeki nesillere internet ortamında istediklerini anında türkçe bulabilecekleri bir kaynak yaratmış oluruz.

Hadi sizde şimdi Wikipedia Türkiye'nin gelişmesine yardımcı olun!!!

Wikipedia Türkiye Yapılması Gerekenler[signature][hline]!!!nisriG MafaK

[Bu mesaj Davion tarafından 31 Ekim 2005 18:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be türk gençliği kendi için bişey yapmadığı gibi yabancıların oturup bizim için yaptıkları şeylere bile sahip çıkmıo tebrik ediyorum sizi arkadaşlar.[signature][hline]!!!nisriG MafaK

[Bu mesaj Davion tarafından 31 Ekim 2005 19:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Online sözlüklerde zaman geçirmiyorum. Zaten Ekşi'de adam gibii bilgi bulmak artık iyice zorlaştı. Bi başlığın altındaki entrylerin %80'i geyik oluyo. Çok ihtiyacım olduğunda bakıyorum sadece...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Konumuz ekşi sözlük değil orası zaten bence artık sözlük sınıfına bile girmiyor. Konumuz Wikipedia (Türkçe Özgür Ansiklopedi). Sonuçta burası gelişmekte olan bi yer ve diğer ülkelerdeki insanlar kendi dillerindeki Wikipedia'ları neredeyse %80 civarında tamamladılar ama Türkçe Wikipedia daha neredeyse %30'larda bile değil.

Sonuçta burası bizim kendi dilimizde bir kaynak. Ve şu an için belki her aradığımızı bulamasakta. Gelecek kuşaklar için internette türkçe kaynak yaratmış olacağız. Sonuçta herkes artık bu zamanda kütüphaneye gitmiyor yada gidemiyor. Ama internet evimizde , elimizin altında olan bişey ve internette bir kütüphanedeki kadar bilgiyi bulabileceğimiz türkçe bir kaynağın olmasıda gerçekten çok faydalı olur bu nedenle. Bende size bir öneri sunuyorum. Gelin hep beraber yaratalım bu kaynağı. Ekşi sözlük gibi bi yerde vakit geçirmektense burada Türk halkı için faydalı bişeyler yapmak istemezmisiniz?[signature][hline]!!!nisriG MafaK
Sosyal ağlarda paylaş

Wikipedia ile ekşi sözlük denen geyik mekanını kıyaslayanı kınarım. Neden denirse;

Ekşi sözlük amacın bilgi bulmaktan çok eğlence olduğu bir mekandır. Kendi içinde iyi de olsa, amaç bilgi edinmek değil eğlenmektir.

wikipedia ise aradığınız bilgileri bulduğunuz ve içinde "mizah, geyik, vs" bulundurmayan bir ansiklopedidir. Tek amacı bilgi vermektir.

Bu bakımdan Türkçe kaynakların artması bakımından sahip çıkalım, bir şeyler yapalım, fırsatı harcamayalım. Bugün İngilizce wikipedia'da neredeyse ne ararsanız bulmak mümkün, oysa wikipedia'nın ana sayfasında kullanılmadığı için Türkçe wikipedia'nın ismi cismi bile yok.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben buraya ekleyecek kadar bilgim olduğunu düşünöüyorum bir konuda. Sonuçta ansiklopedi dediğin kesin ve kaynaklı bilgi vermeli.

Bu arada Cafein imzanı çok seviyorum :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

İşte senin gibi diyenler yüzünden bu hale geldik ya. Aman onu yapmayalım o gereksiz daha neler var ondan başka önemli yapılacak onları yapalım dersiniz. Önemli olanları yapmak isteriz gene aynı şeyi söylersiniz. Ne ileri ne geri. Destek olcanıza köstek olun anca.[signature][hline]!!!nisriG MafaK
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 31 Ekim 2005 20:00 tarihinde demiş ki:
İşte senin gibi diyenler yüzünden bu hale geldik ya. Aman onu yapmayalım o gereksiz daha neler var ondan başka önemli yapılacak onları yapalım dersiniz. Önemli olanları yapmak isteriz gene aynı şeyi söylersiniz. Ne ileri ne geri. Destek olcanıza köstek olun anca.

haha.tamda beklediğim cevap gelmiş...
noldu şimdi pirim mi yaptın...
1 aydır alakasız milyonlarca başlık acan başkasımıydıda şu an benim karşıma geçmiş gereklilik ve gereksizlikten bahsediyosun..
sen başlığını açarsın,davanı annatırsın katılıp katılmamayı sorgulamak senin haddine düşmez..[signature][hline]Follow the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 31 Ekim 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
............................

cevap veremezsin de zaten...3 nokta 5 nokta da kurtarmaz seni..bidaha yaa özelden hallet varsa şikayetin.
millet +45464654654652134 milyon yazsın diye tribünlere oynama...

edit:sinirlenmişim,abarttım biraz..konuda dağildi kusra bakmayın..[signature][hline]Follow the Darkness...

[Bu mesaj angband tarafından 31 Ekim 2005 20:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaa,hala üstüme oynuyosun...veriğin linki sen okudunmu acaba merak ediyorum adam "deget hede hödö" gibilerinden bi cevap vermiş bende bunun düzgün olmadıgını solemişim..bumu tiribünlere oynamak..
artık senin Türkçe kullanma ve anlgılama yeteneğinden de süphe etmeye başladım...

o başlıkta nasi mi tiribünlere oynanırdı gösteriyim...
"arkadasım o nasıl tepkidir yaa..
biraz insan olun,başka yerlerde pisliğinizi boşaltın bunun yeri burası değil,kendinize cevirmeyin burasınıda..."

iste budur tribüne oynamak yada daha temin senin yaptıgın gibi yapmaktır...[signature][hline]Follow the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

Davion tamam Wikipedia mıdır her ne haltsa ona destek çıkmak isteyebilirsin ama herkes bunu istemek zorunda değilki? Bencede gereksiz ve saçma bişiy yani Türkçe olcakta ne olcak? Çok ihtiyacın olursa ingilizceden çevirirsin.Ki eminim herkesin evinde cilt cilt Türkçe ansiklopediler vardır.Wikipediayamı kaldık?Bari önce ismini Türkçeye çevirselermiş Wiki ne yaa?

Ha, elbet birilerinin ilgisini çekebilir, "Nesillere katkım bulunsun" triplerine yatıp yardım etmek isteyebilirler, hayhay... Ama Paticikte bir konu açıyosan, olumlu tepkiler olabileceği kadar olumsuz tepkilerde beklemelisin.Aksi taktirde angbandın da dediği gibi tribünlere oynarsın ancak...

Birşey sana hoş geliyo, mantıklı geliyo diye herkes aynısını düşünmek zorunda değil. Kimisi Wikipediayı önemli bişiy sanar, kimisi mantıksız bulur. Kimi dünyayı kurtarıcağını düşünür, kimi saçmalığın daniskası olduğunu düşünür. SANANE? Herkes istediğini düşünebilir burada...

Bencede Wikipedia okadar önemli değil.Ve herhangi bir katkıda bulunmayı düşünmüyorum...

Bak bu kıyağımı unutma sana post kasmak için bikaç mesajlık konu verdim
Al bu mesajı bol bol tribünlere oyna...
(Dikkatimi çektide her mesajın arasında Davion un mesajı var topicteki mesajların yarısından fazlası onun:D Birşeye ekleme yapıcaksan ,mesajı düzenleme seçeneği var ordan mesajını pat diye düzenliyebiliyosun ilk yarım saat içinde...)
[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
İşiyorum öyleyse varım..

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 31 Ekim 2005 20:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
angband, 31 Ekim 2005 20:25 tarihinde demiş ki:
said:
Davion, 31 Ekim 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
............................

cevap veremezsin de zaten...3 nokta 5 nokta da kurtarmaz seni..bidaha yaa özelden hallet varsa şikayetin.
millet +45464654654652134 milyon yazsın diye tribünlere oynama...

edit:sinirlenmişim,abarttım biraz..konuda dağildi kusra bakmayın..[signature][hline]Follow the Darkness...

[Bu mesaj angband tarafından 31 Ekim 2005 20:27 tarihinde değiştirilmiştir]

doğru demiş bence de(+45464654654652134 milyon :) ). Kişisel işlerini çok fazla forum içinde hallediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

wikipedia'yı bilmediğiniz için belki bu kadar hakretlere vardırack kadar ağır laflar etmiş olabilirsinz, birbirinizle cebellşmişsiniz.
wikipedia sandığınız kadar basit veya uyduruk bir site değil.
aşırı kapalı ve sadece düz bir ansiklopedi de değil.
kullanıclar tarafından sürekli güncellnbilen eşşiz bir kaynak. wow için burning crusade expansionu hakkında bilgiler, herhangi bir devletin lidrleri, mimari terimler feln hemen herşey var sürekli gelişiyor.

neden ödevlerimi hazırlarken tr.wikipedia'dan yararlanmıyım da tutup inglizcesine bakmak zorunda kalyım ki?
ingilizcem iyi değil, türkçesi de çok kısıtlı.

illa birşeyin türkçesini yapmak için türkçe bir firmanın türkçe site adıyla mı açmış olması gerekiyor? windows da kullanmıyalım, türkçesini hiç kullanmıyalım, ne de olsa microsoft yapımı. ve benzeri örnekler...
wikipedia'nın türkçesini geliştirmek içn birçok neden olabilr. normal ansiklopedide açıp baktığınız konular çok sınırlı. örneğin blizzard veya warcraft oyunlrı hakkında bilgi bulamassınız. ya da forgotten realms hakkında bilgiler?
ya da sürekli güncellenebilen bilgiler? evinizde normal ansiklopediler mutlaka vardır, ama bu tip bilgileri kolayca bulmanız o kadar da mümkün değildir.
ama bunların hepsi bu sitede bulunmakta. bu tip bilgileri ayrıca türkçe olarak da okuyabileceğinizi düşünsenize... bence türkçe bölümünü geliştirmekte fayda var.

[Bu mesaj Gorot tarafından 31 Ekim 2005 23:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Gorot tarafından 31 Ekim 2005 23:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eminim ekşi sözlük hesabımız olsun, yazı yazabilelim, okuyabilelim vs vs diye ölüp ölüp biteriz, ancak orda yazılanlar genelde şahsi yorumlardan öte olmuyor. wikipedia ile daha objektif bilgilre ulaşmak çok daa kolay.
"hayır ben yapmıycam, boş vaktimi vermek istemyorum" demeniz anlaşılır. ancak birbiinize hakaret ederek bir yere varamassınız. yapabilecek olanlar buyursun, becerilerini siteye de yansıtsın. en azından birşeyler gelşir belki sitede. türk kullancıklarına da yardımcı olur bir güzel.

ülkede belirli bir sorunlardan rahatsız olabilirsiniz, ama "bu bu varken şunla niye uğraşayım ki" düşüncesiyle hiç bir iş hallolmaz. wikipedia ile niye uğraşıp bilgi alımını kolaylaştıralım, adsl sorunu varken. adsl ile niye uğraşalım, ab'ye girememişken. ab ile niye uğraşalım, ekonomi kötüyken. ekonomiyle niye uğraşalım, şu şu insanlar açken...
sürekli bir bahane bulabiliriz. ama eminim birden çok işle aynı anda uğraşabiliriz. sonuçta insanınz.

çok da zor değil hani, internet'i olan insanların wikipedia'ya ekliyebileceği en ufak bir bilgi kırıntısı bile olabilir.
bu atıyorum Amerika'nın bilmemkaçıncı başkanının yakasındaki rozet hakkında bilgiler olmayabilir de,
gündelik yaşantımızdaki domates hakkında bile olabilir. bir yerden tutabiliriz belki.

[Bu mesaj Gorot tarafından 31 Ekim 2005 23:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...