Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Israil haritadan silinsin!!

Pessimist

Öne çıkan mesajlar

kuranı okumadım yorum yapmıyorum ama varsa...yine yorum yapmıyorum[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 30 Ekim 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
Ben onların Kur'an ın orjinal hali olduğuna inanmıyorum. Sonuçta o dini e Allah gönderdi. Ve onlar da insan. Genelleme yapacağını düşünmüyorum Allah'ın bu konuda...

Kuranda Dünya yokolana kadar değiştirtmöeyeceğine dair ayet var. Saçmalama.....[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

Kuran asla değişmez, peygamberimiz zamanında ezberletilmişti onlarca kişiye, kitap haline getirilince teker teker hafız olan herkesin ezberiyle birebir örtüşerek kitap oldu ve ordan yayıldı. orjinal ilk Kuran hala duruyor.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

HZ. RESUL ZAMANINDA KUR'AN ZATEN CEM EDILMIS TOPLANMISTI.SADECE BIR KITAP HALINE GETIRILMEMIS, KAGIT,TAS, AGAC KABUKLARI UZERINDE YAZILI OLARAK BIR ARADA BULUNUYORLARDI.TABII HAFIZLAR BIR TARAFTAN EZBERE DEVAM EDIYORLARDI...
HZ. EBU BEKIR DONEMINDE KUR'AN'I İLK KİTAP HALINE GETİREN HEYETİN BAŞKANI ZEYD BİN SABIT , HZ. OSMAN DONEMINDE KUR'AN'I ÇOĞALTAN KOMİSYONUNDA BAŞKANI IDI...ILK KUR'AN CEM EDILIP KITAP HALINE GETIRILDIKTEN SONRA YILLARCA- YAKLASIK 30 YIL - HZ. RESUL'UN HANIMLARININ BIRININ YANINDA KALIR.BU ARADA HAFIZLAR HALA KUR'AN EZBERLEMEYE VE HAFIZ SAYISI ARTMAYA DEVAM ETMEKTEDIR.DAHA SONRA B YAKLASIK 30 YILIN SONUNDA YENI KOMISYON ILE ZEYD BIN SABIT KUR'AN'I ÇOĞALTIR.ANA MUSHAF ILE ÇOĞAŞLTILAN KUR'ANLAR 10-15 SENE DAHA BIR ARADA AYNI ZAMAN BIRIMI ICINDE YUZLE R, BINLER, ONBIN, YUZBINLERE HITAP ETMEYE VE HIZMET VERMEYE DEVAM EDER.TABII BU ARADA HAFIZLAR EZBERE DEVAM ETMEKTE, HAFIZ SAYISI HIZLA ARTMAKTA IDI...!KUR'AN'IN ÇOĞALTILMASINDAN 10-15 SENE GEÇTIKTEN SONRA ILK KUR'AN PEYGAMBERIMIZIN ESINDEN ALINIR YAKILIR,ISTE TUM SORU ATMA , INSAN ZIHNINE VESVESE VERME FAALIYETLERININ KOKENI BU OLAYDIR.ACABA KUR'AN'IN ORJINALININ ORTADA OLDUGU SONUCUNA NASIL VARACAGIZ...?KUR'AN'IN TÜMÜNÜ EZBERE BILEN BINLERCE HAFIZI BIR KENARA BIRAKILSA BILE , ILK KITAP YAPAN HEYETIN BASKANI ILE KUR'AN'I ÇOĞALTANLARIN BAŞKANI AYNI KIŞI IDI KI BU ZAT PEYGAMBERIMIZCE OZELLILLE KUAN CALISMALARI NEDENIYLE DAHA HAYATINDA IKEN OVGUYE MAZHAR OLMUS BIRI IDI....AYRICA ILK KITAP HALINE GETIRME SIRASINDA DORT HAFIZ DORT KOLDAN HER BIRI KUR'AN'I CEM EDER TOPLAR , BU DORT MUSHAF'TAN TEK MUSHAFA ULAŞIRLAR...
- HATTA O KADAR YOGUN BASKI VE STIRES ALTINDA KALIRLAR KI BU DORT HAFIZDAN BIRI OLAN HUZEYM BIR AYTETI BULAMAZ VE BUNALIM ICINDE " KUR'AN 'IN TÜMÜ KIMSE ELIMDE DEMESIN " DER....TABII DIGER UC HAFIZ BU ARADA KUR'AN'I TAMAMI ILE CEM ETMISLERDI...ONA DA BULAMADIKLARI AYETI VERIRLER !- ISIN ILGINC YONU BU SOZ BILE KUR'AN UZERINDE SUPHE DUSURMEK ISTEYENLER KULLANMAYA CALISIRLAR !, HALBUKI DORT KISILIK ILK KOMISYONDAN BIR KISI BIR AN ICIN YOGUN CALISMANIN TESIRI ILE O AN ICIN BULAMADIGI AYET UZERINE BU CUMLEYI SOYLEMISTIR...! DIGER UYELERDEN BOYLE VEYA BENZERI BIR CUMLE ISITILMEZ. HUZEYM EZBERE BILDIGI AMA YAZILI KAYNAK BULAMADIGI ICIN BU SIKINTILI ANINDA BU CUMLEYI O SOYLEMISTI VE SADECE KENDI CALISMALARI ILE ALAKALI GECICI BIR OLAY IDI ...-
BU DA YETMEZ GIBI BU ILK ANA MUSHAF VE COĞALTILAN MUSHAFLAR 10 15 SENE BIR ARADA AYNI ULKENIN SINIRLARI ICINDE BULUNMUS VE ONLARDAN BINLERCE HAFIZIN YETISMISTIR.ARALARINDA FARKLILIK OLDUGUNA DAIR TEK BIR OLAY , HADISE, SOZ GUNUMUZE GELMEMISTIR.ZATEN ILK KUR'AN CEM'I - KITAP HALINE GETIRILMESI OLAYI - UNUTMAYALIM KITAP HALINDE DEGILSEDE ZATEN KUR'AN TOPLU OLARAK BIR ARADA VAR IDI - HZ. RESUL'UN VEFATINDAN 6 AY SONRA OLMUSTUR.
OLAYI KISACA TOPARLARSAK :

1- HZ. RESUL VEFATINDAN ONCE HAFIZLAR KUR'AN'I EZBERLEMIS VE KITAP HALINDE OLMASA BILE KUR'AN'I BIR ARAYA GETIRILMISTI...
2-HZ. RESULUN VEFATINDAN 6 AY SONRA KUR'AN KITAP HALINE GETIRILIR.KUR'AN EZBERE DEVAM EDİLMEKTE, HAFIZ SAYISI DA HIZLA ARTMAYA DEVAM ETMEKTEDIR
3-YAKLASIK 30 SENE SONRA KUR'AN ÇOGALTILIR!ANA MUSHAF ILE COGALTILAN KUR'AN'LAR 10- 15 SENE DAHA BIR ARADA BULUNURLAR.BU ARADA KUR'AN EZBERI VE HAFIZ SAYISI DA ARTMAYA DEVAM ETMEKTEDIR.HIC BIR SORUN, EKSIK AYET VEYA KAYBOLMA IDDIASI ORTAYA ATILMAZ, DILE GETIRILMEZ...

"OSMAN'IN ÇOĞALTTIGI MUSHAFLARDAN BIRI HICRI 4. ASIRDA BILINIYOR VE OKUNUYORDU "
( CASANOVA : MUHAMMED ET- LAFIN DU MONDE , SAYFA : 25 )
"KUR'AN İNSANIN BEKLEYEMEYECEĞİ BÜYÜK BİR TİTİZLİK VE MÜKEMMELİYETLE KORUNMUŞTUR."
( SCHWALLY, DIE SAMMLUNG DES QORANS : 2/93 )

BATILI ARASTIRMACILAR DISINDA ISLAMI BIR COK ESERDE COGALTILAN ESERLERIN GORULUP OKUNDUGUNA DAIR BELGELER BULUNMAKTADIR.AYRICA GUNUMUZDE DE COGALTILAN KUR'ANLARDAN UCUNUN YERI BILINMEKTEDIR ( PAKISTAN,MISIR VE ISTANBUL )

TÜM BUNLAR SOZKONUSU IKEN KUR'AN'DA EKSIK-YANLIS-HATA- ARAMAK SADECE ONYARGI VE TAASUP GOSTEGESIDIR !

KUR-AN’IN YAZILMASI

Cebrail (a.s) vasıtasıyla,Allahtan gelen ayetleri Hz. Muhammed hemen ezberlerdi. Sonra Hz- Resul bu ayetleri hem ashabına yazdırır.(tahta,taş,deri,papürüs,kağıt) hem de ezberlettirirdi.

Hz-Resul vefat ettiğinde bu ayetlerin hepsi yazılı ve ezberlenmiş) olarak bir arada bulunuyordu.

Hz-Ebu Bekir döneminde bu Kuran ayetleri Zeyd bin Sabit liderliğindeki hafızlar komisyonunca toplanır,yine hafızlarca denetlenir ve bir kitap haline getirilir. Sonra bu tek ilahi kitap (Kuran) yaklaşık 30 sene bir kadına (Ümmü Selemeye) emanet edilir.

Hz-Osman döneminde İslam coğrafyası genişlediği, çeşitli lehçeler ortaya çıktığı için her bölgeye gönderebilmek üzere Zeyd bin Sabit liderliğinde bir hafızlar komisyonu toplanır ve Kuran hafızlar kontrolünde Kuran kopyalanıp çoğaltılır. Günümüzde de ezber ve çoğaltım devam etmektedir. Kısaca Hz-Resuldan itibaren Kur;an hem hafızlı, hem ezbere günümüze dek kesintisiz iki kaynaktan oluşmuştur.

Seslisozluk forumundan alıntıdır...[/small]
[signature][hli
Sosyal ağlarda paylaş

İsrailin geçen aylarda İran'a olası bir şekilde yapabileceği nükleer saldırıların planını dünya kamuoyuna duyurduğunda bu kadar tepki görmemişti.

İsrailin klasik siyasetidir,ezilmiş görünümü verip asıl ezen olmak.Açıklamanın yapıldığı gün BM direk İran'a kınama veriyorda,nükleer saldırı planına aynı sadelikle birşey dememesi 'bırakın lan' dedirtiyor.

Filistini sildiler haritadan hani kimin sesi çıkıyor?Söze değil icraata bakın.[signature][hline]shinsetsu desu..

hordebab
Sosyal ağlarda paylaş

Nilep, bak kardeşim, şimdi Kuranda "Ve onların kolları ile bacaklarını çaprazlayıp ceza olsun diye keseceğim" diye bir ayetde var.
Misyonerlerin en sevdiği kısmı budur, ve hep bunu insanlara bakın işte sizin dininiz yanlış diye dinden döndürmek için söylerler fakat söylemedikleri nokta ise BAŞTAKİ "FİRAVUN ONLARA DEDİKİ;" kısmıdır, oyunları görüyor musun?
Sen ayetin ve surenin tamamını söylemesini ister misin arkadaşından veya hangi surede gerçtiğini ben sana tam mealini söylerim...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
SoulCube, 30 Ekim 2005 22:47 tarihinde demiş ki:
kuranda yahudilerin bi gun tamamen dünyadan siliniceğini ve nerde bir yahudi gorursenız oldurun denildiği bi ayet var.
yani yahudiler o derece bozguncu bi kavim olucaklar.

İşte bu Lord O_o Gerçek olabileceğine inanmak istemiyorum.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

32. İşte bu yüzden biz, İsrailoğulları üzerine şunu yazdık: Kim bir kişiyi, bir kişiye karşılık yahut yeryüzünde bir fesat sebebiyle olmaksızın öldürürse, insanları toptan öldürmüş gibidir. Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Andolsun, resullerimiz onlara açık-seçik kanıtlar getirmişlerdir. Ama onlardan birçoğu bunun ardından da yeryüzünde zulüm ve azgınlığa sapmaktadır[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Israil'in gücünde ve konumunda olsaydi, söyle hakliyiz böyle hakliyiz diye yazardiniz bu sefer.

Adam güclü abicim, hem de hakkiyla güclü. Bir avuc adamlar ama birbirlerine iyi kenetlenmisler gecmiste digerlerinin bunlara yaptiklari yüzünden. Biz olsak biz de yapariz valla.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Sosyal ağlarda paylaş

din kısmısına girmeden (ki süper bilgili olduğum/uz bir konu değil, dolayısı ile konu hakkında afaki konuşmak abesle iştigale girer) siyasi ve sosyolojik kısmısısısına bakar isek, elde edeceğimiz sonuçlar şudur;
1.Ahmedinejad pek zeki olmamakla beraber evinde sular akmamakta ve bir hayli kaşınmaktadır. Ahmedinejad'ın keseye ihtiyacı vardır ve Ahmedinejad hazretlerini adam edecek kalitede -bildiğimiz tek- tellak 88 IQ'lu Redneck Dubya Bush'tur
2."Amanınn İsrail pek kötü kaka şey" diyenlerin gözlerinde katarakt, retina dekolmanı, kornea apsesi duhul olmuştur. Oftalmolog yolları gözükmektedir onlar için. Keza İsrail, iran karşılaştırması (ırkları ve dinleri bir kenara bırakırsak) kara ile siyahın karşılaştırılmasından ibaret olacaktır. İkiside aşırı dincidir, ikiside terörü desteklemektedir, ikisinide gerizekalı, örümcek beyinli, yöneticiler yönetmiştir ve yönetmektedir.
İsrail'e Sam amca yardım eder, İran'a arada rusya destek verir gizliden gizliye. Ha; israil halkı akıllıdır, diplomasiden, ilimden irfandan anlar. İran'da ise yönetim halk uyanmasın diye baskı yaptığı için halkın beyni pek bi güdük kalmıştır. Şahap falan dışında fazla bişi yapamazlar. Bu yüzden halkın zeka seviyesi konusunda fazla bişi söyleyemeyiz. Koyunun alası oldukları dışında.
3. "X haritadan silinmeli" açıklaması dingilliğin önde gideni, salakça ve öküzce bir açıklama olmakla beraber söyleyenine yakışmıştır.
Bu açıklamanın akıllıca ve gerekli olduğunu düşünenlere X yerine bildikleri yerlerin adlarını koyup öyle söylemelerini tavsiye ediyorum -yeniden-
Örnek vermek gerekirse.
"Türkiye haritadan silinmeli, (devamını getirelim isterseniz, misal belçikanın gözünden) keza seneler boyu azınlıklara her türlü işkenceyi yaptılar" (iğrenç durdu di mi, bunu söyleseler söyleyene HAYVAN! deriz ve bunu hakkeder di mi?)
"KKTC haritadan silinmeli, (devamını getirelim isterseniz, misal Yunanistan'ın gözünden) keza Rum topraklarında işgalcilerdir ve bu topraklarda hak iddia etmeleri saçmadır." (iğrenç durdu di mi, bunu söyleseler söyleyene MANYAK! deriz ve bunu hakkeder di mi?)
kısaca yapılan öküzlüktür ve iran bunu yaklaşık 15seneden beri tekrar etmektedir ve ilk söyleyen humeyni'dir (benim bildiğim) Hatta geçiş törenlerinde silahların üzerindeki stickerlarda (yapştırma şeysi) dahi bunu belirtirler.. Ha sözler söyleyenine oldukça yakışmıştır; o ayrı

Son olarak; bana "al ulan sana sihirli değnek sil bakalm" deseler hem iran'ı hem israil'i bir arada silebilirim düşünmeden. Sonuçta al birini vur ötekine. ikiside iğrenç. sadece iran cahil iğrenç, israil yüksek teknolojili iğrenç...

öhöm evet.. bitti..[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 31 Ekim 2005 01:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...