Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

Tek tek, bütün üniversiteye gidip türban takan kızları tanıyor musun? Hepsini tanıyor musun?
Böyle bir istatiksel kanıtın varsa, koy buraya bakalım, ha onun dışında senin tanıdığın bir kaç türbanlı kız dini için takıyorsa ve sen buradan genelleme yapıyorsan bunu bir iddia olarak atma ortaya.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Oy peşindeki partiler türbanı ideolojik bir simge olarak ilan etti.
Bunun üzerine konservatif ve bu ideali takip eden aileler bunu kızlarına zorla "din" ismi altında taktırdılar. Neyse ben de yatıyorum artık.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

her yere girmenin giynmenin vs bi kurali vardir,gerçi her basini kapatana da seriatci denemez o ayri,kadinin da adamin da bozulmasi cok da sasilacak biri deil,ben de oyle olsam o durumda olsam,bn de bozulurdumm..yine de bilemicemm..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasim garip gelcek tabi..onlar Basörtülü bir Kadini,bayani her zaman filimlerde hizmetci,okullarda hademe gösteren kesimin geri kalmis kafalari..Onlara neden karsisin diyince cevap veremeyen hemen benim babaannemde anneannemde basötrülü kimse ona karismior dien tipler..

Ne zamanki bu toplarklarda ülkede sizin 2.sinif vatandas gibi gördügünüz insanlar söz hakki almaya basladi..ülke yönetiminde söz sahibi olmaya basladi bu sorunlar patladi..Atatürkcülügü bile Atattürkden ii bilen,biizim igilimiz icin ünversite odalarinda genc kardeslerimizin basini acmak icin terapi baski uygulayan gene bu kesim..

Bu kesime sölicek lafim yok..zaten kendi kendilerini yiyiorlar kimse elestiri getirmiyor sadece her acizliginizi her yetersizliginizi Atatürkün ardina Atatürkün bile savunmicagi fikirlerle saklaniorsunuz..peki ya noldu sonuc olarak..??Bu ülkede artik sizin gibi düsüsünen cok az bir GERİ KAFALİ ATATÜRKCÜ kaldi..nolur Atatürk ü bize birakin inanin biz onu sizden daha ii anlioruz..Atatürk hic bir demecinden sacla basla örtüyle ugrasacak kdar kücük fikirlerin adami olmadi..o herzaman yeniliklerin aksionlarin adami oldu...bilimde dedi ilim dedi..peki sacla basla kiyafetle bilimin yada ilimin bir alakasi varmi:?? yok peki sizdeki bu kiyafet düsgünlügü nedir.??

Simdi bana diiceksinki sistem böle kurallar böle..Peki bu kurallari kim koyuor sen ben koymuyoruzmu..peki halk bundan rahatsz olsa bile bu kurallar degisemezmi..bunlar katilasmiz kurallarsa degismicekse cumhuriyet kelimesini kaldiralim ..despotluk felan diielim ozaman amenna..ama demokratik laik hukuk devleti diicen ama halkin isteklerinin tamamen karsisinda duracaksin..peki NEREYE KADAR??Akan suyun onune set cekn olmusmu tarihde..?sadce zaman gecikir sonuc degismez..

Yada bu ülkede neden kimsenin aklina ya gidip halka soralim referandum yapalim ne cikcak die bir soru gelmez.yada neden bazi gücler buna izinv ermez..kimse benim icin önceden karar veremez vercek bi karar varsa ben veririm..he yok sen bana karar veremezsin senin adina tüm dogrulari ben bilirlm dersende sana sadece GÜLER GECERİM...gercekler günes isigi gibidir asla dogmasini engelleyemezsin..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ruby, 29 Ekim 2005 03:19 tarihinde demiş ki:
ama yine de kural neyse uymak lazimm..ki bence mantikli ..!

Gün gelirde biriler herkes kapancak derse,erkeklerde salvar giycek die bir kural koyarsa kural die buna uyacakmisin..yoksa bu kural mantiklimi die sorgulamaua mi baslicaksin merak ediorum..!olmaz deme belki 100 yil sonra bugunun itilen hor görülen isnlari devlet gücünü elinde bulundurcaklar..peki böle bi kuralda koyarlarsa sen sus pus olup el pence divanmi durcaksin..

Ben o zaman ki olabilecek muhtemel durumada karsiiyim,suandaki durumada..insanlar nasi isterlerse öle giyinme özgürlügüne,inanma özgürlügne sahibdirler..hic bir sistem inanlara bunu hak olarak veremez.zaten bu bir varlign insan olmasiyla kazandigi bir hakdir..sadece bazi sistemler bunu kisitler..kimse bana lütüf die bak sen özgürsün deemesin..ben zaten hic bir zaman köle olmadim..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Warum, 29 Ekim 2005 03:25 tarihinde demiş ki:
Arkadasim garip gelcek tabi..onlar Basörtülü bir Kadini,bayani her zaman filimlerde hizmetci,okullarda hademe gösteren kesimin geri kalmis kafalari..Onlara neden karsisin diyince cevap veremeyen hemen benim babaannemde anneannemde basötrülü kimse ona karismior dien tipler..

Ne zamanki bu toplarklarda ülkede sizin 2.sinif vatandas gibi gördügünüz insanlar söz hakki almaya basladi..ülke yönetiminde söz sahibi olmaya basladi bu sorunlar patladi..Atatürkcülügü bile Atattürkden ii bilen,biizim igilimiz icin ünversite odalarinda genc kardeslerimizin basini acmak icin terapi baski uygulayan gene bu kesim..

Bu kesime sölicek lafim yok..zaten kendi kendilerini yiyiorlar kimse elestiri getirmiyor sadece her acizliginizi her yetersizliginizi Atatürkün ardina Atatürkün bile savunmicagi fikirlerle saklaniorsunuz..peki ya noldu sonuc olarak..??Bu ülkede artik sizin gibi düsüsünen cok az bir GERİ KAFALİ ATATÜRKCÜ kaldi..nolur Atatürk ü bize birakin inanin biz onu sizden daha ii anlioruz..Atatürk hic bir demecinden sacla basla örtüyle ugrasacak kdar kücük fikirlerin adami olmadi..o herzaman yeniliklerin aksionlarin adami oldu...bilimde dedi ilim dedi..peki sacla basla kiyafetle bilimin yada ilimin bir alakasi varmi:?? yok peki sizdeki bu kiyafet düsgünlügü nedir.??

Simdi bana diiceksinki sistem böle kurallar böle..Peki bu kurallari kim koyuor sen ben koymuyoruzmu..peki halk bundan rahatsz olsa bile bu kurallar degisemezmi..bunlar katilasmiz kurallarsa degismicekse cumhuriyet kelimesini kaldiralim ..despotluk felan diielim ozaman amenna..ama demokratik laik hukuk devleti diicen ama halkin isteklerinin tamamen karsisinda duracaksin..peki NEREYE KADAR??Akan suyun onune set cekn olmusmu tarihde..?sadce zaman gecikir sonuc degismez..

Yada bu ülkede neden kimsenin aklina ya gidip halka soralim referandum yapalim ne cikcak die bir soru gelmez.yada neden bazi gücler buna izinv ermez..kimse benim icin önceden karar veremez vercek bi karar varsa ben veririm..he yok sen bana karar veremezsin senin adina tüm dogrulari ben bilirlm dersende sana sadece GÜLER GECERİM...gercekler günes isigi gibidir asla dogmasini engelleyemezsin..!

Tek Kelimeyle MUHTEŞEM bir yazı...[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

@warum; halkın çoğunluğu istiyor diye sen devletin düzenini değiştiremezsin, demokrasi ve cumhuriyetin anlamı "halk kafasına göre ülkeyi yönetir" değildir. devlet kurumunun tarafsızlığını, güvenilirliğini zedeleyecek herhangi bir hareket yasaktır.

halkın %99u şeriat rejimi bile istese Türkiye Cumhuriyeti'ne şeriat hukuku getiremezsin. ülkeyi yıkarsın, binlerce kişiyi katledersin, yerine yeni devlet kurarsın ona da şeriat dersin.

şu topicte hiç kimse inananları, inançlarını sorgulamadı. sayfalar boyunca aynı şeyleri söyledik, türbanın neden yasak olduğunu söyledik, dinletemedik. yasak olması tabii ki iyi bişey değil, ancak gerekli.

lordofblood: türkiyede türban takan her kızı ve ailesini tanırmış gibi bi halin var, şaşırıyorum doğrusu. %99u nerden salladın?ve nasıl dersin "üniverste çağında zorla başörtü giymez"..bal gibi de giyer, evlenince başı zorla kapanan kadınlar yok mu bu ülkede, inanılmaz dar bakıyosun olaya. mini etek savının ne kadar manasız olduğunun farkına varman dileğiyle..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 29 Ekim 2005 11:23 tarihinde demiş ki:
@warum; halkın çoğunluğu istiyor diye sen devletin düzenini değiştiremezsin, demokrasi ve cumhuriyetin anlamı "halk kafasına göre ülkeyi yönetir" değildir. devlet kurumunun tarafsızlığını, güvenilirliğini zedeleyecek herhangi bir hareket yasaktır.

halkın %99u şeriat rejimi bile istese Türkiye Cumhuriyeti'ne şeriat hukuku getiremezsin. ülkeyi yıkarsın, binlerce kişiyi katledersin, yerine yeni devlet kurarsın ona da şeriat dersin.

şu topicte hiç kimse inananları, inançlarını sorgulamadı. sayfalar boyunca aynı şeyleri söyledik, türbanın neden yasak olduğunu söyledik, dinletemedik. yasak olması tabii ki iyi bişey değil, ancak gerekli.

lordofblood: türkiyede türban takan her kızı ve ailesini tanırmış gibi bi halin var, şaşırıyorum doğrusu. %99u nerden salladın?ve nasıl dersin "üniverste çağında zorla başörtü giymez"..bal gibi de giyer, evlenince başı zorla kapanan kadınlar yok mu bu ülkede, inanılmaz dar bakıyosun olaya. mini etek savının ne kadar manasız olduğunun farkına varman dileğiyle..

Ya demek halkın %99'u %1'i dinlemek zorunda....
Üniversiteye gitmek isteyenlerin genelini tanıyorum.
Zaten sorunda başörtüsü yasağının saçmalığı, nasıl o mini etek savı saçmaysa, yasaklanmasıda saçma...[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

ahah ne demek dinlemek?bak, bu ülke belli temeller üzerine kurulmuştur, bu temelleri sarsacak herhangi bir girişimde bulunamazsın, istersen 69milyon kişi ol, devleti yıkman gerekir, demokrasi ve cumhuriyetin anlamı budur.

öss'ye her yıl 1.5 milyondan fazla insan giriyo, sen kaç kişi tanıyosun?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Atatürk hic bir demecinden sacla basla örtüyle ugrasacak kdar kücük fikirlerin adami olmadi..

Tanri kücük fikirlerin adami o halde sacla basla örtüyle ugrastigina göre[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 29 Ekim 2005 12:49 tarihinde demiş ki:
said:
Atatürk hic bir demecinden sacla basla örtüyle ugrasacak kdar kücük fikirlerin adami olmadi..

Tanri kücük fikirlerin adami o halde sacla basla örtüyle ugrastigina göre

ben daha farkl düşünüyorum, eski ile yeniyi yorumlamayı bilmedigimiz ve dinde yeniliklere kapali oldugumuz surece 100 yıl boyunca bas ortusu tartısırız.bu arada lord: cevren baya genişmiş,universiteye gitmek isteyenerin genelini tanıyorsun, vay anasını[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...
Sosyal ağlarda paylaş

[/b]
said:
LordOfBlood, 28 Ekim 2005 21:06 tarihinde demiş ki:..Eğer başörtüsü siyasi simge ise o zama mini etekte siyasi semboldür desek...

Saçmalamış oluruz. Laiklik siyasi işlerin dini işlerle karışmaması üzerine kurulu.. Başörtüsü bir dini temsil ediyor, mini etekse hiç bir şey temsil etmiyor ki. Kıyaslanamaz bile...[signature][hline]"la fée aimée"
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda yukarda da denmiş basortusu ile turban ayrı, istenmeyen 2.si. yoksa anadoludaki teyzelerin taktıkları değil.[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...
Sosyal ağlarda paylaş

Öte yandan,

said:
LordOfBlood, 29 Ekim 2005 02:58 tarihinde demiş ki:
Ya saçmalama 1 kişi takarsa ideolojik mi olurmuş! SAÇMA SAÇMA SAÇMA!!!!!!
O zaman mini etkleride kaldırsınlar onlarda mini etekli teksişz ayrımı için giyiyorlar:
!

Bu üslupta tek bir mesaj daha görürsem topici kilitlemekle kalmayacağım. Böyle abuk subuk bir fikre sahip olmak tek başına sadece acınacak bir durum olabilir; ancak bunu paticik forumlarında dile getirmeye kalkışmak ban nedenidir.

önemli edit; Çok özür dilerim, oradaki bir kelimeyi ısrarla yanlış okumuşum, yani zaten kelime yanlış yazılmış ama "eteksiz" anlamına geldiğini sanırım 15. okuyuşumda falan farkettim, bir de alıntılamışım üstüne. Tekrar tekrar özür dilerim, haliyle bu durumda bu tepki son derece gereksiz bir biçimde sert olmuş, iyi ki doğrudan banlemeyecek kadar sinirlenip publicte saydırmışım, algılayabildim böylece geç de olsa =P
pmden özür diledim ama publicte de dileyeyim; haksız ithamım ve aşırı sert tepkim için özür diliyorum tekrar.

[Bu mesaj Nefr tarafından 31 Ekim 2005 10:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...