Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

bir kişi kafasına göre konuştu? kim konuştu? ne dedi?nasıl oldu da olay bu hale geldi?

yani türbanlılar toplanıp hiç eylem falan yapmadılar, ismi lazım değil partilerin seçim nutuklarında hiç "türban" lafı geçmedi..

ah türbanla başörtüsü aynı şey diceksin şimdi de di mi..çok işimiz var.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

başörtüsü anadoluda geleneksel bir giysidir. kadınlar başlarını örterler boğazlarının altında düğümlerler. bazen saçın tamamını kapatmayabilir. mezarlık ziyaretlerinde normalde başı açık insanlar bile saygıdan ötürü takarlar vs..

türban ise "sıkmabaş" olarak tabir edilen bi bağlama şekliyle bağlanır, iğnelerle tutturulur. alnına kadar saç kapatılır, saçın tek bir teli bile gözükmez. 50li yıllardan sonra çıkagelmiştir. ama tabi göbeği açık bırakmak sorun değildir.

şimdi sen cevap ver?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

türban siyasi sembol olmasa bu kadar üstünde tartışmazdık.
siyasi ki bu kadar olay oluyor.
tamamiyle güç oyunu da diyebilirsin. bi taraf kabul ettirmeye, diğer taraf direnmeye uğraşıyor.
bir şekilde sen karpuza bir anlam yüklersen ve devletteki ideolojiye ters düşerse karpuz da siyasi obje olur.
dine olan saygısızlıklar ve türban takmış dindar zavallı kadınlar yok.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman türbanlılar eylem yaptılar çünki Üniversiteye alınmıyorlardı.
Ve bu kanayan bir yara olduğu için haliyle, Çoğu partinin seçim möalzemesi oldu, nasıl zamanında İmam-Hatiplerin önünü tıkamak için meslek liseleri feda edildiyse, Oy toplamak içinde o kızlar feda edildi.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

Yaaa, demek ideolojiye ters düşüyor, devlet kendi vatandaşlarını ideolojisine düşman mı görüyor yani, kusura bakma ama o kızlardan çok tanıdığım var, şu ana dek hiçbirinin devlete aykırı iş yaptığını görmedim, ne dağa çıktılar, nede molotof kokteyleriyle 1 Mayısta polislere saldırdılar...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

evet demekki neymiş, seçim malzemesi haline getirilmiş. siyasi bir sembol olmuş, ve demekki neymiş, üniverstelere türbanla girmek yasakmış.

ve kızlara gerçekten yazık oldu, feda edildiler. yumurtayı kaldırıma çarparsan yumurta kırılır. kurunun yanında yaş da yanar hesabı.

aa senin türbanlı tanıdığın mı var?şansa bak, benim de var, üstelik aynı üniverstede okuyoruz. okula girerken çıkarıyolar, veyahut şapka giyiyorlar, hepsi de çok iyi insanlar, çok da iyi anlaşıyoruz, hiç de şikayet etmiyolar.

mesele "ayy türban ne ıyyk" değil kısacası. mesele olayın siyasal boyutu. ve üniversteler şu ana kadar ne çektiyse siyasi kapışmalardan çekti. sen sağcısın sen solcusun şeklinde. türban, sağcıların sembolü haline getirilmiştir, ve de üniverstelerde yasaklanmıştır.
[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

[Bu mesaj sir tarafından 29 Ekim 2005 01:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

En nihayetinde:
*Türban, dini bir amaç olarak kullanıldığı kadar olmasa da, belli ideolojilerde ve politik görüşlerde kullanıldı.
*Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarına göre, ideolojik simge olan objelerle üniversitelere girmek yasaktır.
*Bir kısmın girmesine izin verildiği anda "seçme türbanlı" gibi saçma bir kavram oluşacaktır öyle de bir şey olmayacağı için ya herkes alınmalıdır ya hiç biri alınmamalıdır.

Başta dediğim gibi, dininin gereksinimlerini yerine getirmek isteyip getiremeyen arkadaşlar sinirlerini devletten değil, pek bir yücelttikleri o siyasi partilerden çıkarsınlar, onların bu hale getirmeleri yüzünden yasaklandı bugün türban.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

bir soru daha
kaç kişi üniversiye giriyor?
bunların kaçı kız?
kızlardan kaçı türbanlı?
kanayan yara biraz komik kaçıyor o yüzden
ayrıca halkın umurunda değil bu tür şeyler. adam ailesini geçirmeye çalışıyor, bunu becerebileceğine inandığı partiye de oy veriyor. bu kadar basit.
o olmazsa diğerine oy veriyor.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!

Sosyal ağlarda paylaş

KURU mu????
Allah Rızası için, sen o kızların ne işkenceler çektiğini biliyor musun???
Kendi devletinin polisinin kendisine düşman olmasının ne manaya geldiğini biliyor musun?
Üstelik sırf dini inançlarını uyguladılar diye!!!!!
Çok tanıdığım var o kesimde, 4-5 şerefsizin seçim oyunları yüzünden KİMSE ONLARI YARGILAYAMAZ!!!!
Şimdi çıkıp o zaman çıkarsınlar canım demeyin bana...
Onların neler çektiğini çok iyi biliyorum.
Ne var yani Üniversiteye başörtüsü ile girseler?
Devletin sarsılmaz bütünlüğü tehlikeeyemi girer?
Cumhuriyet Rejimi mi yıkılır?

Ve gariptir ki, değil onlar Anadolu Türbanı dediğiniz kadınlar, HASTAHANELERE BİLE SOKULMUYORLAR!!!
Örnek mi??
MEDİNE BİRCAN...
59 yaşında, Hastahanede ameliyat yapmıyorlar!!
Niçin?
Çünki kimlikte fotoğrafı başörtülü!!!
Acil ameliat yapılmadığı için 10 gün sonra kadın ölüyor, ve hala Başörtüsü tartışılıyor....[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 01:20 tarihinde demiş ki:
bir soru daha
kaç kişi üniversiye giriyor?
bunların kaçı kız?
kızlardan kaçı türbanlı?
kanayan yara biraz komik kaçıyor o yüzden
ayrıca halkın umurunda değil bu tür şeyler. adam ailesini geçirmeye çalışıyor, bunu becerebileceğine inandığı partiye de oy veriyor. bu kadar basit.
o olmazsa diğerine oy veriyor.

Binlerce desem???[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:20 tarihinde demiş ki:
En nihayetinde:
*Türban, dini bir amaç olarak kullanıldığı kadar olmasa da, belli ideolojilerde ve politik görüşlerde kullanıldı.
*Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarına göre, ideolojik simge olan objelerle üniversitelere girmek yasaktır.
*Bir kısmın girmesine izin verildiği anda "seçme türbanlı" gibi saçma bir kavram oluşacaktır öyle de bir şey olmayacağı için ya herkes alınmalıdır ya hiç biri alınmamalıdır.

Başta dediğim gibi, dininin gereksinimlerini yerine getirmek isteyip getiremeyen arkadaşlar sinirlerini devletten değil, pek bir yücelttikleri o siyasi partilerden çıkarsınlar, onların bu hale getirmeleri yüzünden yasaklandı bugün türban.

Özür dilerim, ama yasağı sol partiler başlattı.
Sağ patiler ise düzelteceğiz dedi.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Ben de belki çıplak gezmek istiyorum. Ancak gezmiyorum çünkü belirlenmiş kurallar ve değerler doğrultusunda bu doğru olmaz. Aynı şekilde türban takanın da saygı gösterip 2 dakikalığına çıkarması gerekir.
Onu geçtim, nüfus cüzdanındaki resimde başörtüsü olamaz, yasalara aykırıdır bu yüzden olmuştur karışıklık neyse. İmkansız yani koyamazsın türbanlı veya başörtülü resim.
Ayrıca şimdi diyeceklerimi iyi takip et:
Türbanın kur'an-ı kerim'deki amacı ve işlevi saçı tamamen kapatarak erkeklerin tahrik olmasını engellemektir. Amaç bu olduktan sonra bunu büyükçe bir şapka takarak da gayet rahat yapılabilir. Sadece ve sadece dininin gereklerini yerine getirmek isteyen insanlar zaten üniversitelerde şapka takarak bunu yapıyorlar. Bundan ötesinde ısrarcı olan kişilerin çoğunluğu ise zaten bu ideoloji peşinde koşan ahmaklardır.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

aynı polis başı açık da dövüyor bi güzel
aynı hastane çok daha aptal nedenlerden milleti ölüme terk ediyor.
türbanlı soykırımı yok yani.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:29 tarihinde demiş ki:
Ben de belki çıplak gezmek istiyorum. Ancak gezmiyorum çünkü belirlenmiş kurallar ve değerler doğrultusunda bu doğru olmaz. Aynı şekilde türban takanın da saygı gösterip 2 dakikalığına çıkarması gerekir.
Onu geçtim, nüfus cüzdanındaki resimde başörtüsü olamaz, yasalara aykırıdır bu yüzden olmuştur karışıklık neyse. İmkansız yani koyamazsın türbanlı veya başörtülü resim.
Ayrıca şimdi diyeceklerimi iyi takip et:
Türbanın kur'an-ı kerim'deki amacı ve işlevi saçı tamamen kapatarak erkeklerin tahrik olmasını engellemektir. Amaç bu olduktan sonra bunu büyükçe bir şapka takarak da gayet rahat yapılabilir. Sadece ve sadece dininin gereklerini yerine getirmek isteyen insanlar zaten üniversitelerde şapka takarak bunu yapıyorlar. Bundan ötesinde ısrarcı olan kişilerin çoğunluğu ise zaten bu ideoloji peşinde koşan ahmaklardır.

Peygamberimiz zamanında eşlerine başörtüsü taktırdı, dolayısı ile doğru olan başörtüsüdür, ayrıca lüütfen Zekeriyya beyaz gibi fetva vermeye kalkma, 1400 ytıldır hiç kimsenin en büyük Din Alimlerinin bile değiştirmediği şeyleri sen hangi dini bilginle değiştiriyorsun ki?
Kuranı ezberlemiş milyonlarca insan anlayamadılar mı ki?
Lütfen yok şapkada olur berde olur muhabbetine gişrme![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 01:29 tarihinde demiş ki:
aynı polis başı açık da dövüyor bi güzel
aynı hastane çok daha aptal nedenlerden milleti ölüme terk ediyor.
türbanlı soykırımı yok yani.

Evet, ölüyor ama sırf böşörtülü fotoğrafı var die ameliyatı yapılmayan ve kovulan birisi var...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

LordOfBlood: Şimdi söyleyeceklerimi tek tek din hocana sor, yanlışım varsa o seni aydınlatsın.
Öncelikle Hz.Muhammed'in yaptığı her şeyin doğru olduğunu söylemek yanlıştır, yaptığı şeyler örnek alınacak olsa bile ve kendisi mükemmel insan olsa bile, hala insandır.
Birebir bilinmektedir ki bazı kabilelere İslamiyeti anlatırken yaşlı bir adamın sorusuna sinirlenip ona susmasını söylemiştir, bu da onun mükemmel bir insan olsa da hata yapabileceğinin kanıtıdır.
Ayrıca kitaptaki olay türban değil, erkeği tahrik etmemektir. Din hocana sorabilirsin türban takmasak da şapka taksak ve saçları tamamen kapatsak olur mu diye... Vereceği cevap açıktır.
Ben hiç bir şeyi değiştirmeye çalışmıyorum, zaten varolan gerçekleri sana anlatıyorum, istediğin ilahiyet okumuş birine yada din hocana sorabilirsin.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 29 Ekim 2005 01:34 tarihinde demiş ki:
Evet, ölüyor ama sırf böşörtülü fotoğrafı var die ameliyatı yapılmayan ve kovulan birisi var...

Dediğimi görmezden geliyorsun, tekrar ediyorum ben de, nüfus cüzdanı fotoğrafının başörtülü olması yasak, dolayısıyla yasal sorun çıkmıştır ordan, amaç bu başörtülü diye kovmak değildir, işlem yapmaları yasaktır.
O da yasadışı iş yapmasaydı.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca din dediğin inanç meselesidir. iyi bir insan olmamızı amaçlar. bunu şekil olarak değil zihniyet olarak göstermen lazım.
ki peygamberimizin ne tür bir ortama geldiğini biliyorsun. 7. yüzyıl arapları gibi yaşamamızı bekleme bizden.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:36 tarihinde demiş ki:
LordOfBlood: Şimdi söyleyeceklerimi tek tek din hocana sor, yanlışım varsa o seni aydınlatsın.
Öncelikle Hz.Muhammed'in yaptığı her şeyin doğru olduğunu söylemek yanlıştır, yaptığı şeyler örnek alınacak olsa bile ve kendisi mükemmel insan olsa bile, hala insandır.
Birebir bilinmektedir ki bazı kabilelere İslamiyeti anlatırken yaşlı bir adamın sorusuna sinirlenip ona susmasını söylemiştir, bu da onun mükemmel bir insan olsa da hata yapabileceğinin kanıtıdır.
Ayrıca kitaptaki olay türban değil, erkeği tahrik etmemektir. Din hocana sorabilirsin türban takmasak da şapka taksak ve saçları tamamen kapatsak olur mu diye... Vereceği cevap açıktır.
Ben hiç bir şeyi değiştirmeye çalışmıyorum, zaten varolan gerçekleri sana anlatıyorum, istediğin ilahiyet okumuş birine yada din hocana sorabilirsin.

Hayır O insanda olsa mükemmel bir insandır.
Allah peygemberleri rehberlik etsin diye yolladığından dolayı onları bütün kötülüklerden alıkoymuştur.
Neticede insan olması insani ihtiyaçlardan dolayıdır...
Ama 1400 yıldır kimse şapka kullanmaz başını örtmek için, şimdi gidip hadi şapka takın dene gülerler sana.

O dediğin tarzda birşey olmuştu 2001lerde. Bere ile geleni derse alırız demişlerdi, 5-6 ay soınra tam sınav zamanlarında artık berede yasak diyip yine yasağa devam etmillerdi.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

işte bu zihniyet değişmedikçe daha çok insan ölür. tabii ki türbanlı üniversteye girse devlet yıkılmaz, ve birgün bu yasak kalkarsa, milletimiz o seviyeye ulaşabilirse, kimsenin de "türbanlı bu" diye rahatsız olup okumamazlık edeceğini düşünmüyorum, ama en baştan dediğim gibi, mesele o değil. devletin güvenilirliği, tarafsızlığı sarsılır.

o 4-5 şerefsizden sormalısın bunun hesabını, sen yasağa ne hakla kızıyosun ki bu noktadan sonra?bal gibi de yargılanırlar.

dediğim gibi, benim de türbanlı tanıdıklarım var. ha, devlet polisi sadece türbanlılara mı düşman?solcularla gayet dostane ilişkileri var yani..ben hiç coplanan bir türbanlı görmedim, gözümden kaçmış demekki..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
ayrıca din dediğin inanç meselesidir. iyi bir insan olmamızı amaçlar. bunu şekil olarak değil zihniyet olarak göstermen lazım.
ki peygamberimizin ne tür bir ortama geldiğini biliyorsun. 7. yüzyıl arapları gibi yaşamamızı bekleme bizden.

Allah İslam Dinin evrensel olarak yollamıştır, kurallarıda evrensel olarak koymuştur, istersen 25.asırda ol yine aynı kurallara uyacaksın.
Din Dogmatik bir olgudur, eğer o dine mensubsan, onu yollayan bir Allahın olduğuna inanıyorsan, dinede kayıtsız şartsız inanmalı ve uygulamalısın.
Zaten Örtünme sırf saçları kapsamaz, kadınların bir erkeğin ilgisini çekebilecek bütün yerlerini örtmesini emreder.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

LordOfBlood: Siyaset ortada bir yerde anlaşmaktır.
Sen bütün mantığı bir kenara atıp "türban takma izni dışında getirilen her öneriye kıçımızla güleriz." diyerek bitirirsen konuyu, yıllarca daha sen ve senin gibiler sürünür.
Kanımca haketmektedirler de.
1400 yıldır yapılması onu zorunlu kılmaz, din hocana sorarsan sana şapka takarak saçları kapamanın da kabul edilebilir olduğunu söyleyecektir, bu noktadan sonra bu inadın devam etmesi sadece ve sadece bu ideolojinin bir parçası olmaktır. O noktadan sonra devam eden ideoloji meraklısı insanlar da yediği her cobu haketmektedir kanımca, çünkü anarşistten farkları yoktur, varolan düzeni yıkma amaçlı hareket etmektedirler.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 29 Ekim 2005 01:40 tarihinde demiş ki:
işte bu zihniyet değişmedikçe daha çok insan ölür. tabii ki türbanlı üniversteye girse devlet yıkılmaz, ve birgün bu yasak kalkarsa, milletimiz o seviyeye ulaşabilirse, kimsenin de "türbanlı bu" diye rahatsız olup okumamazlık edeceğini düşünmüyorum, ama en baştan dediğim gibi, mesele o değil. devletin güvenilirliği, tarafsızlığı sarsılır.

o 4-5 şerefsizden sormalısın bunun hesabını, sen yasağa ne hakla kızıyosun ki bu noktadan sonra?bal gibi de yargılanırlar.

dediğim gibi, benim de türbanlı tanıdıklarım var. ha, devlet polisi sadece türbanlılara mı düşman?solcularla gayet dostane ilişkileri var yani..ben hiç coplanan bir türbanlı görmedim, gözümden kaçmış demekki..

Eğer bana bir gün ve nasıl koyacağımm fırsanı verirsen koyarım fotoğrafşarı
Zaten bence solcuların coplanmasıda yanlış, herkes devlete zarar vermediği sürece özgürce açıklayabilmeli istelerini ve düşüncelerini...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...