Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Yazımdan küçücük bir cümleyi alıp evirip çevirip de anti-kemalist süslemesi vererek konuyu çarpıtmayın lütfen saçma sapan şekilde. Orada ne demek istediğim gayet açık ve net.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Atatürkün "Başörtülüler insan değildir, hepsinin amacı ideolojiktir, ve hiçbir şekilde yaşama hakkı verilmemesi gerekir" şeklinde bir sözünü arıyorum ama hala bulamadım, yoksa bu kraldan fazla kralcı olan bazı yobazların işi mi?[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Kimse dediğin gibi bir şey demiyor ki. Eminim başörtü/türban takan insanların büyük çoğunluğu politik amaçlardan çok kişisel tercihlerden takıyordur bunu. Ancak kaçırdığınız nokta, küçük bir kesim de olsa, bunu ideolojik bir amaç güderek takan bir kesim var. Türkiye bulunduğu hassas konum yüzünden buna tahammül edebilecek bir ülke değil. Herkesin imanına saygımız sonsuz, ancak bence laikliği uygulayan devletimizi eleştirene kadar kendi cemiyetinizin içindeki devleti kötü yöne sürüklemeye çalışan bu insanları eleştirmelisiniz. Sonuç olarak bu adamların dininizi kötüye kullanışı ve sömürüşü yüzünden yasak bunlar.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 önmüzdeki yıllarda bu yasağın kalkacağını düşünüyorumç[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: Antimodes52, 28 Ekim 2005 20:48 tarihinde demiş ki: said: forgiver, 25 Ekim 2005 17:38 tarihinde demiş ki: basit birkaç örnek, laik lik kimin tekelinde şeklinde 1) bazı unilere; mezuniyet törenine başörtülüler alınıyor bazılarına alınmıyor 2) tıp fakültesi hastanelerine başörtülüler girebiliyor ama aynı uninin başka bir kampüsüne giremiyor 3) cumhurbaşkanının köşkte verdiği resepsiyona başörtülüler giremiyor 4) ama cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ün eşi başörütlü olarak o köşkte vakti zmanında yaşabiliyor( küçük bir not: Türkiyeye laikliği getien kişi Atatürk idi.) bir kaç ekleme daha yapayım 5) 28 şubattan önce imam- hatip liselerinde başörtülü hocalar görev yapabiliyordu, ama sonra yapamadı, acaba laikliğin tanımımı değişti 6) özel unilerde başörtüsüne herhangi bir yasak yok acaba laiklik, kapitalizm karşısında ezik mi kalıyor Sorularında nereye varmaya çalıştığını anlamadım bile. Bana kalsaydı mezuniyet törenlerine de katılmamaları lazımdı onların. Bana kalsa tıp fakültesine de girememeleri lazımdı, Atatürk'ün ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor laikliği türkiyeye getirmesi onun belirlediği standartları aşamayacağımız anlamına gelmiyor, Atatürk de bir insandı sonuçta yaşadığı zamanda da hanımının başörtülü olması gayet normal bir şeydi. Yine bana kalsa, 28 şubattan çooooook çok çok çok önce yasaklardım imam hatiplerde baş örtüsüyle eğitimi. şimdide başbakanın eşi başörtülü ama bu garip geliyor nedense size[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: Antimodes52, 28 Ekim 2005 20:58 tarihinde demiş ki: Kimse dediğin gibi bir şey demiyor ki. Eminim başörtü/türban takan insanların büyük çoğunluğu politik amaçlardan çok kişisel tercihlerden takıyordur bunu. Ancak kaçırdığınız nokta, küçük bir kesim de olsa, bunu ideolojik bir amaç güderek takan bir kesim var. Türkiye bulunduğu hassas konum yüzünden buna tahammül edebilecek bir ülke değil. Herkesin imanına saygımız sonsuz, ancak bence laikliği uygulayan devletimizi eleştirene kadar kendi cemiyetinizin içindeki devleti kötü yöne sürüklemeye çalışan bu insanları eleştirmelisiniz. Sonuç olarak bu adamların dininizi kötüye kullanışı ve sömürüşü yüzünden yasak bunlar. Ya Anti kendi dilinle söylüyorsun.. Yani bir kişi için 10 kişiyi suçluyorsun. O zaman bıçakları da yasaklayalım.Her 20 kişiden biri tehdit maksatlı kullanıyor nede olsa....[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Buna genelde halk-aydın çatışması diyorlar. Hayatında Dinle-diyanetle alakası olmayan kişilerin, halkın dini için taktığı başörtüsünü İdeolojik bir sembol olarak görüp ezmeye çalışması.... Ve hatta bazılarının Tayyibe oy veren halkı eğitimsiz-köylü-cahil olarak görmesi... Eğer başörtüsü siyasi simge ise o zama mini etekte siyasi semboldür desek...[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Ayrıca evet, ben forgiver'ın dediği gibi laiklik fetişistiyim. Ancak durup dururken olmadım böyle. Türkiye süper bir ilerleme durumunda şu anda, yetişmemiz gereken onca şey var, yakalamamız gereken onca olay var ki bu hızı düşürecek hiç bir şeye tahammül edecek durumda değiliz. Laikliğe karşı hiç bir şeye tahammül edebilecek durumda da değiliz dolayısıyla. KEŞKE başörtüsü, türban falan ideolojik bir simge olarak kullanılmasaydı da herkes takabilseydi, inanın laiklik fetişisti olduğumun 10 katı 20 katı özgürlük fetişistiyim. Ancak yer var zaman var ve bu dönem doğru yer yada zaman değil. İnanın herkesin ibadetine de saygım sonsuz ancak nasıl 3-5 terörist yüzünden islamiyet dini dünya çapında "terör dini" olarak ün kazandıysa, türkiyede de başörtüsü ve türban olayında azınlıktaki bir kesimin ideoloji fetişizmi yüzünden çok paralel bir döngüye girdik. Bence üniversitesinde türban takmak isteyenler ilk etapta dini bir ibadetleri olan bir simgeyi ideolojik ve artniyet taşıyan bir obje haline getirdikleri için bu insanları eleştirmeliler, bu insanlar yüzünden oluyor bütün bunlar çünkü.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 O zaman gidip o insanları sokmayın fakültelere kardeşim. Okul birincisi olan kızının mezuniyet törenini izlemeye gelen anneyi okula sokmamaklamı önlüyorsunuz ideolojik hareketleri. Üstelik Üniversitelerde sol görüşlü insanlar hep bildiri dağıtıyorlar. buda ideolojik değil mi, onları nie sokuyorsunuz üniversiteye?[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Öncelikle, Tayyip Erdoğan'ın eşinin 2005 yılı Türkiyesinin böyle hassas bir konumunda başörtüsü giymesiyle, Atatürk'ün 1900lü yıllarda eşinin başörtüsü giymesi arasında dağlar kadar fark var. Bunu hepimiz takdir ederiz umarım. Bunu geçiyorum, LordOfBlood demiş ki bir kişi için on kişiyi suçluyorsun. Şimdi dediğimi anlatmak için şöyle diyeyim, fizik problemlerinde sürtünmesiz yüzeyde sorun çözdüğün gibi toplumsal sorunu da "sürtünmesiz yüzeyde" incelemeye kalkamazsın. Eğer bir kişi yüzünden on kişi yanıyorsa, bu ülkede hassas ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu gösterir bunun. Eğer türkiye şu anda bu tür sorunlardan sıyrılmış, rahat bir ülke olsaydı, yani "sürtünmesiz yüzeyimiz" varolsaydı, inan sana hak verirdim çünkü özgürlüğe çok değer veren bir insanım. Ancak ortada bir sorun olduğu belli, bu konuya oturup onca kişinin kafa patlatması bile ne büyük bir konu olduğunu ortaya açıkça koyuyor. Hiç bir şeyin siyah-beyaz olmadığına inanan ben, bu sorunun da "bıçak taşıyan 20 kişiden de biri tehdit yaratıyor" gibi bir karşılaştırmayı kabul edemeyeceğim. Ben kesinlikle o 10 kişinin 9unu türban takmak istedikleri için suçlamıyorum, ancak takdir edersiniz ki siyah-beyaz değil de gri olan Türkiyemizin güncel konumunda türbana izin verilmesi garip kaçacak olan karar olur.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: LordOfBlood, 28 Ekim 2005 21:10 tarihinde demiş ki: O zaman gidip o insanları sokmayın fakültelere kardeşim. Okul birincisi olan kızının mezuniyet törenini izlemeye gelen anneyi okula sokmamaklamı önlüyorsunuz ideolojik hareketleri. Üstelik Üniversitelerde sol görüşlü insanlar hep bildiri dağıtıyorlar. buda ideolojik değil mi, onları nie sokuyorsunuz üniversiteye? Üniversiteye Che t-shirtüyle girmeye çalış bakalım, alıyorlar mı? O insanları sokmayın fakülteye diye bir şey olamayacağını sen de gayet iyi biliyorsun. Bu konuda yazılması gereken bir kanun var şimdi, ne diyecekler "eli yüzü düzgün ideolojik görünmeyen yada kızının mezuniyetine gelen teyzeler alınabilir" gibi bir şey yazamazlar ki hukuksal olarak. Ne kadar haksızlık olsa da ya hep ya hiççilik yapılacaktır.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Anti, bence "Ya hep ya hiç" asla olamaz. O zaman siyah-beyaz durumu olması lazım, dediğin gibi grilik olmaz. Ve kabul etmen/etmemiz gereken bir durum varki, köylerden şehirlere kadar milyonlarca insan başörtü takıyor, ve destekliyor.. Türkiye laik bir devlet, din ayrımı yapamaz. O zaman başörtüsünede kimse karışamaz..[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Laiklik din ayrımı değildir, laiklik din işlerinin devlet işlerinden ayrılmasıdır. Devletin kalbi olan kurumlarda dine bağlı simgeler barındırılması olmaz.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Kılık kıyafet devrimi diye birşeyi hatırlatmak isterim. İlkokulda öğrenmiştik[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Nerf Shaman! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: Sensible, 28 Ekim 2005 23:53 tarihinde demiş ki: Kılık kıyafet devrimi diye birşeyi hatırlatmak isterim. İlkokulda öğrenmiştik e o zaman şapka takmayanları asalım mı şimdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: LordOfBlood, 28 Ekim 2005 21:42 tarihinde demiş ki: Anti, bence "Ya hep ya hiç" asla olamaz. O zaman siyah-beyaz durumu olması lazım, dediğin gibi grilik olmaz. Ve kabul etmen/etmemiz gereken bir durum varki, köylerden şehirlere kadar milyonlarca insan başörtü takıyor, ve destekliyor.. Türkiye laik bir devlet, din ayrımı yapamaz. O zaman başörtüsünede kimse karışamaz.. konunun dinle alakası yok. şeriat isteyenler alet ettikleri ve siyasi simge haline getirdikleri için yasak. ondan devletin karışması(doğru ya da değil) laiklikle alakasız. Ortada bir kanun var. türbanlıysan üniversiteye giremezsin. türist olman bi şey değiştirmez kanun kanundur. uyacaksın ya da girmeyeceksin. ki turist olarak farklı memleketlerde farklı kuralların olduğunu bilmen lazım. dediğiniz biraz "bu kilisede fotoğraf çekmem yasak, bu basın özgürlüğüne aykırı" demek gibi bir şey fazla duygu sömürüsü olmuş bana sorarsanız. ayrıca türbanın siyasi simge olduğunu bal gibi biliyorsunuz. dinsel olsaydı başını kapatıp kalanını açan insanlar görmezdim ben ortada. ayrıca saçtan tahrik olan zihniyetin tam içine tüküreyim.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: Sensible, 28 Ekim 2005 23:53 tarihinde demiş ki: Kılık kıyafet devrimi diye birşeyi hatırlatmak isterim. İlkokulda öğrenmiştik Evet şapka giymemenin cezası idamdı o devrimde, İstiklal mahkemelerinde yüzlerce adam asıldı o yüzden.Senin giydiğinide çok zannetmiyorum.Senden başlayalım mı:D[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 00:52 tarihinde demiş ki: said: LordOfBlood, 28 Ekim 2005 21:42 tarihinde demiş ki: Anti, bence "Ya hep ya hiç" asla olamaz. O zaman siyah-beyaz durumu olması lazım, dediğin gibi grilik olmaz. Ve kabul etmen/etmemiz gereken bir durum varki, köylerden şehirlere kadar milyonlarca insan başörtü takıyor, ve destekliyor.. Türkiye laik bir devlet, din ayrımı yapamaz. O zaman başörtüsünede kimse karışamaz.. konunun dinle alakası yok. şeriat isteyenler alet ettikleri ve siyasi simge haline getirdikleri için yasak. ondan devletin karışması(doğru ya da değil) laiklikle alakasız. Ortada bir kanun var. türbanlıysan üniversiteye giremezsin. türist olman bi şey değiştirmez kanun kanundur. uyacaksın ya da girmeyeceksin. ki turist olarak farklı memleketlerde farklı kuralların olduğunu bilmen lazım. dediğiniz biraz "bu kilisede fotoğraf çekmem yasak, bu basın özgürlüğüne aykırı" demek gibi bir şey fazla duygu sömürüsü olmuş bana sorarsanız. ayrıca türbanın siyasi simge olduğunu bal gibi biliyorsunuz. dinsel olsaydı başını kapatıp kalanını açan insanlar görmezdim ben ortada. ayrıca saçtan tahrik olan zihniyetin tam içine tüküreyim. Şimdi ne alaka saçtan tahrik olmakla??? Saçmaladığının farkında değilsin galiba!!![signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 bana neden kapandıklarını açıkla unutmadan girmemeleri iyi olmuş, zekiler bi güzel kazdılar orayı rezil bir halde. üniversiteleri bok gibi demelerindense salak slak tartışıyorlar demeleri daha iyi[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 00:58 tarihinde demiş ki: bana neden kapandıklarını açıkla unutmadan girmemeleri iyi olmuş, zekiler bi güzel kazdılar orayı rezil bir halde. üniversiteleri bok gibi demelerindense salak slak tartışıyorlar demeleri daha iyi Kapanıyorlar, çünki kapanmanın dinin gereklerinden biri olduklarını biliyorlar, inançlarını uygulamaya koyuyorlar.[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 inançlarını uygulamaya koyulanlara saygımız sonsuz. ama sen diyebilir misin ki "türban hiçbir zaman siyasi bir sembol olmadı"? bunu de, ben başka post atmıcam bu topiğe.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 peki sence neden yasak üniversitelerde türban?[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Evet olmadı. Sadece bir kişi kafasına göre konuştu, ardından nedense bütün medya sanki bütün başörtüleler yapmış gibi üstlerine yürüdü. Bu arada Türban ile başörtüsünün farkı nedir acaba?[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 said: kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 01:03 tarihinde demiş ki: peki sence neden yasak üniversitelerde türban? Bu arada Türban ile başörtüsünün farkı nedir acaba?[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 saçma ya hepsi saçma[signature][hline] Loves are masturbating now.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar