Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mühendislik(Makina) Mekanizma Tekniği Matlab,Excel,Pascal vs...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam arkadaşlar
Uzuv boyutları , giriş kolu açısı ve bağlantı şekli verilen bir DÖRT-ÇUBUK mekanizmasının çıkış açısını veren bi algoritma yazmam gerekiyo acilen(herhangi bi dilde olabilir)
mekanizma tekniği dersi alan ilgili arkadaş varsa bana ulaşabilir mi ???
Mesaj tarihi:
arkadaşlar bu konu önemli ödevi istemiyorum
danışmam gereken konular var yardım pls makinacılar[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
yani girdileri alıp bi girdinin değerine göre (şekli mesela) diğerlerine işleme sokan bir program gibi birşey sanırım. bu kolay birşey gibi görünüyor da ben mekanizma tekniği almadım. : )[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
Ne oluo lan girenler sokanlar çıkanlar :D[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 30 Ekim 2005 13:11 tarihinde demiş ki:
yani girdileri alıp bi girdinin değerine göre (şekli mesela) diğerlerine işleme sokan bir program gibi birşey sanırım. bu kolay birşey gibi görünüyor da ben mekanizma tekniği almadım. : )

dediğin gibi matematiği kolay olsa matematik işlemlerini tanımlayıp soruyu halletmek kolay olurdu ancak elde edilen denklemler Transandantal denklem tipinde ve nümerik analiz bilgisi gerektiriyo bunuda algoritmaya aktarmayı beceremiyorum:-?[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
kolay gelsin o zmn : )
yani matlab almadım ben de matlab ın yapabilio olması lazım bu gibi şeyleri.matlab sonuçta.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
Dokuz eylül Üniden mezun oldum, mekanizmalar dersini şu an matlab ile de anlatıyorlar ama ben o şekilde almadım.Bir arkadaşımdan bazı dosyalar aldım, makina dinamiği dersinde hazırlamışlar galiba, umarım işine yarar.Nasıl gönderebilirim sana?
Mesaj tarihi:
@matama

elinde hiç recursive(iterasyonu kastediyosun sanırım) örnek varmı herhangi bi denklem çözümü
örn : ( x+Sinx+ln278x+exp0,2x=1 )
mesela bu denklemi yada bu tip bi denklemin çözümünün algoritmasını nasıl elde ederiz.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...

Edit: NOT: Denklemi kafadan attım çözümü mümkün olmayabilir maksat örn olsun diye yazdım.

[Bu mesaj Viskhii tarafından 31 Ekim 2005 02:44 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Viskhii tarafından 31 Ekim 2005 02:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
abi elimde yok yalniz(cok zaman gecti:( )

bizim hocanin kitabinda orneklerle anlatiyordu bir kac dil icin. excel vs ayrintiliydi. Turkce kitap. Yabanciyi cevirmis. Her tip iterasyonun algoritmalari vardi. Ornekleri vs.

Hocanin adi hasan heparkal yanlis hatirlamiyorsam. Su an bakamiyorum ama sabah kalktigimda kitabi bulmaya calisirim. Bir bakarim icine isine yariyacak birsey varsa anadolu tarafindaysan veririm isin bitesiye kadar.(sonra alarim ama:P )
Mesaj tarihi:
Abi ilgin için çok saol ama ben bursadayım
bana kitabın tam adını yayın evini falan yazabilirsen kitabı edinirim banada lazım zaten güzel bi kitap ...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
  • Yeni Oluştur...